Alvydas Aukštuolis. Keliautojai laike egzistuoja?

time-travelerAlvydas Aukštuolis

 

Jei kam nors pradėčiau pasakoti, kad kelionė iš Skandinavijos į Graikiją truks ne vienerius metus, tikriausiai būčiau palaikytas tikru pamišėliu.

 

Juk sėdus į lėktuvą jau po kelių ar keliolikos valandų galima pasiekti bet kurį Žemės tašką. Tačiau, jei paminėčiau, kad tiek laiko kelionės trukdavo Antikos ar Viduramžių laikais, viskas įgautų kitokią prasmę.

 

Turbūt visiems gerai žinoma, kad apie keliones erdvėje žmogus svajojo nuo seno, tačiau tai tapo įmanoma ne taip jau senai, kai lėktuvas jau gali nuskraidinti į bet kurią Žemės vietą. Tačiau dar nėra tokios transporto priemonės, kuri galėtų laisvai judėti laike – ir į praeitį, ir į ateitį.

 

Nieko paguodžiančio negali pasakyti ir mokslininkai – juk mokslas dar nėra suformulavęs laiko veikimo apibrėžimo. Kaip galima sukurti kažkokią laiko mašiną, kai nėra žinomas pats laiko veikimo principas?

 

Tačiau įsivaizduokime kaip pasikeistų Žemės žmonių likimas, jei vis dėlto po kokių 50-80 metų mokslui pavyktų suformuluoti laiko veikimo apibrėžimą. Juk žinant tai, jau būtų galima drąsiai kurti transportą, kuris judėtų erdvėje ir laike.

 

Man tokios perspektyvos gniaužte gniaužia kvapą. Aš galėčiau nuvykti, pavyzdžiui, į Cezario valdymo laikus ar į bet kurią kitą epochą. Net sunku apsakyti koks jausmas apima įsivaizduojant tai. Aš pas Cezarį, senovės Romoje…

 

Žinoma, kol kas tai tik graži svajonė. Tačiau anksčiau ar vėliau mūsų palikuonys tikrai ras būdą keliauti erdvėje ir laike. Pala, pala, jei aš galvoju, kad taip bus įmanoma keliauti mūsų vaikams, tai tikriausiai atvykėliai iš ateities jau senai mus lanko kaip turistai.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 


 

Nufilmuota kaip moteris kalba telefonu 1928 metais Ch. Chaplino filme.

 

Gali būti, kad atvykėliai iš ateities mus lanko senai, bet yra taip gerai užsimaskavę, kad niekuo nesiskiria nuo šiuolaikinių žmonių. Kodėl jie mums yra nematomi ir ,svarbiausia, neužmezga su mumis kontaktų? Klausimų daugiau nei turime atsakymų.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Mokslui įprastas teiginys, kad tokie žmonės mums nematomi, yra teisingas tik iš dalies. Jie tikrai nematomi, bet tik iki to, kol nebūna išryškintos foto nuotraukos arba kino juostos.

 

Nesinorėtų galvoti, kad tai tik mano fantazija ar iliuzija, nes yra įrodymų, į kuriuos mokslas dar neturi atsakymų. Vienas iš pirmųjų tokių įrodymų yra nuotrauka aptikta Kanados muziejuje, kur užfiksuota naujojo tilto, Pietų Forko (South Fork) mieste 1941 metais, atidarymas.

 

keliautojas

 

Beveik visi, kurie matė šią nuotrauką, tvirtina, kad vyras, kuris gerai matomas nuotraukoje, negali būti 1941-jų metų gyventojas. Pirmiausia išskiria vyro šukuosena, drabužiai, o ypač – madingi marškinėliai su įmantriu raštu, kai tais metais dar nebuvo sukurtos technologijos, kurios pagalba ant drabužių buvo galima uždėti įvairius paveikslėlius ar užrašus. Maža to rankoje, laiko daiktą, panašu į kompaktišką kamerą. Todėl nors skeptikai ir bando viską paneigti, bet šito paneigti niekaip negali.

 

Nežinau ir kaip tai pavadinti, tai internautų dėmesio sulaukusi nuotrauka iš 1942 metų Paryžiaus. Nuotraukoje matomos trys merginos su madingais akiniais nuo saulės, kai tokių formų akinių tais metais jokia firma negamino. Nuotrauką tyrė net ekspertai, ar tai nėra klastotė, tačiau ir šį kartą buvo konstatuota, kad nuotrauka autentiška – nėra jokios klastotės. Štai tokių netiesioginių įrodymų aš randu ir senovėje ir dabartiniais laikais.

 

hieroplanes

 

Prieš viską nublanksta egiptologų atradimas. Mokslininkai Seti šventykloje, kuri pastatyta prieš tris tūkstančius metų, aptiko keistus ir nepaaiškinamus hieroglifus. Iš pradžių jie buvo užmiršti ir tik tada, kai arabų spaudoje pasirodė sensacingos nuotraukos su keistais vaizdais iš Amono šventyklos, buvo prisiminta ir Seti šventykla. Tiek Seti, tiek Amono šventyklose pavaizduoti vaizdai yra panašūs – pavaizduota malūnsparnis, povandeninis laivas, sklandytuvas, reaktyvinis lėktuvas. Ir tai iškalta su tokiomis smulkmenomis, tarsi tais laikais gerai buvo žinota, kas tai.

 

Todėl mane kamuoja iliuzija, kad tikriausiai, net senovės egiptiečiai mokėjo keliauti laiku ir erdve. Patikėsite ar ne, bet protingų atsakymų į šiuos klausimus dar nėra. Todėl man belieka tik apsišarvuoti kantrybe ir laukti, kol kažkas atras laiko veikimo principus ir kelionės laiku taps įprastu dalyku.

 

Alvydas Aukštuolis, brontis15.wix.com

Rekomenduojami video:


2500
18 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
nindze93

kiek paskaiciau cia visi mano kad laikas yra abtsraktus dalykas. is tikruju taip nera, laikas yra nesustojimas jis visiem yra vienodas bet kurioje vietoje kur busi laikas bus vienodas visiem todel kai sako kad nera praeities ir dabarties jie klysta, pvz: ka mes padareme praitije mes jauciame pasekmes dabartije jei nebutu praities mes nejaustume pasekmiu.. ir jei ateitis neegzistuoja tai ka mes darom snd ateitis nesulauks pasekmiu taciau viska yra atvirsckiai. viskas kas ivyko tarsi yra izoliuojama ir laikoma toje pacioje vietoje todel keliavimai laiku yra ganetinai i manomi, pvz cia dar buvo kalbama apie keliavima greiciau negu sviesos greiciu… Skaityti daugiau »

Alvydas

pagal komentarus niekas neprieštarauja laiko mašinai. Prieštarauja tik mokslininkai, kurie sako, kad ateitį aplankysime tik tada, jei rasim kas skrieja greičiau nei šviesa.
Tačiau…. tačiau juk reikia išmatuoti laiko ir erdvės santykį. Koks buvo vakar, yra šiandien, ir bus rytoj…..Visi mano kartos žmonės rėkia, kad jaunystėje laikas ėjo lėčiau. Todėl toks laiko sąlyginis matavimas laikrodžiais manęs neįtikina…. klausimas išlieka – koks laiko ir erdvės santykis…

:D

o kokia ateity galima pamatyt skriejant c?

Tomas

Manau jeigu dar nera israsta laiko masina, bus israsta veliau ir bus slepiama nuo visuomenes nes rai per daug pavojingas ginklas. O del ateiviu kur skaiciau komentaruose kodel nesusisiekia todel, kad mes per primityvus esam gi pagalvokit vis karai ir karai edam priklausomi visi nuo paprasto popieriaus- pinigu. Jeigu viesai paskelbtu, kad yra ateiviu gi zmones paranoiskai bijot pradetu, ne visi gi mano, kad tai ydomus ir naujas dalykas.

Zemes gyventojas

manau maziausiai puse populiacijos zino ar bent jau galvoja,kad yra ateiviai…ir kazkaip nematyt jokiu panikos baimes ar pan zenklu…be to pilnas internetas visokiausiu “nso” ir pan taip,kad nemanau,kad cia kazka isgasdinti galima su jais….nu nebet jie pasirodo ir pradeda mus naikint :D praeis dar keli desimtmeciai,o gal simtas metu ar du simtai ir jie bus cia eiliniai nieko nestebinantys kito pasaulio atstovai :) ateitis bus nuostabi tik gaila,kad neteks jos isvyst :D neteks isvysti savo akimis is kosmoso musu nuostabiosios zemes… pakeliaut po kitas planetas ar i kitas saules sistemas…gaila musu gyvenimas labai trumpas… ir per ji sugebam tik dirbt… Skaityti daugiau »

Rose

Galim tik sakyti dabar, kad beveik čia jau normalu kalbeti apie ateivius ir nieko neišgasdins. Bet kažin kaip ištikrųjų pradetume elgtis ir galvoti, kai tikrai pamatytume savo akimis ateivius kokius…

vilmis

nso,ir yra mes patys is ateities

Urniezius

As tokios pat nuomones

ZMOGUS

TIKRAI nevisi o tik maza dalis ….

Alvydas

gal dėl numatymo rytojaus orus, tai ir vadina chronovizatorium, tačiau iš principo – ne nuspėti, o valdyti laiko ir erdvės santykį tikrai galima… tik kol kas tai daugiau fantazija nei tikrovė.

To Alvydas

Turbut kalbi apie chronovizoriu

Alvydas

o dėl ateities – fjeggx – ateitis rytojus – sutinku. Tačiau jei meteorologai gali nustatyti koks bus rytojaus oras, tai kodėl aš negaliu pakliūti į tą rytoj?
Žinoma, čia ne argumentas, bet tik paprastas pavyzdys, kad meteorologams rytoj – tai šiandiena….

Alvydas

nežinau ar reikia tai rašyti, nes nebe atsimenu tikrų faktų, tik pati įvykį. Laiko mašina buvo sukurta dar prieš karą. Ją išrado vokietis, olandas – neprisimenu kas. Žinoma, valdžia nepatikėjo – tada pats išradėjas pasivažinėjo laiku ir…suprato ar pamatė, kad jo išradimas gali tapti žudymo įrankiu. Todėl viską išardė ir atsisakė pretenzijų į išradimą. Jo komandos žmonės dar tikisi surasti dalis ar ten jau kažkokius užrašus. tačiau kol kas nieko, o be to – viskas labai slepiama. Štai tiek dėl laiko mašinos, o ar verta tuo tikėti – spręsti kiekvienam…

fjcggx

Ateitis dar tik kuriama,taip kaip galima ten nukeliauti nesuprantu….

Saulius

Praeitis irgi neegzistuoja, taip išeina. Praeitis tiesiog dabarties paskemė.

Taip pat skaitykite