Alkoholio atsisakymas pavojingiau už alkoholizmą

alkoholisTeksaso universiteto Ostine mokslininkai, vadovaujami psichologės Carole Holahan padarė išvadą, kad asbsoliutus alkoholio atsisakymas pavojingiau net už patį alkoholizmą.

 

Tyrimo, vykusio 12 metų, rezultatai pateikiami žurnale Alcoholism: Clinical and Experimental Research.

 

Tyrime dalyvavo daugiau, nei 1800 žmonių, kurių amžius svyravo nuo 55 iki 65 metų. Tyriamieji buvo suskirstyti į tris grupes: alkoholikus, geriančius saikingai ir abstinentus.

 

Pasirodo, kad anksčiausiai miršta žmonės, kurie absoliučiai nevartoja alkoholio.

 

Net 69% iš jų neišgyvena iki 65 metų. Alkoholikų tarpe – 60%, o saikingai geriančiųjų – 41%. Ir tokia statistika gaunasi, nežiūrint į tai, kad padidintas alkoholio vartojimas didina ligų ir nelaimingų atsitikimų riziką.

 

Priklausomybė nuo kitų faktorių tiriama nebuvo. Nesvarbu, kiek jūs uždirbate, kiek laiko praleidžiate sportuodami ir kiek jūs turite draugų.

 

Pats pavojingiausias dalykas, kokį gali žmogus suteikti savo organizmui, tai – staigus atsisakymas nuo alkoholio. Jei alkoholikas nusprendė staigiai mesti gerti, labai didelė tikimybė, kas jis mirs daug anksčiau, nei būtų miręs ir toliau vartodamas alkoholį.

 

Parengė: Saulius Veržikauskas, šaltinis: harmonio.net

Rekomenduojami video:


2500
15 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Savas

Kaip sako kas per daug niekas nesveika taigi it besaikis gerinas savaitem menesiais o po to negert tai tikrai daugeliui vyresnio amziaus zmonem garantuota mirtis to daryti be mediku oagalbos nepatarciau

Mindaugas

Didesnio briedo nesu skaitęs, jau toks briedų briedas… sportuokit sveikai valgykit ir pozityviai mąstykit – 100m gyvenimo garantuota. Papirktas tyrimas, čia ir ožiui aišku :)

steel

paskaicius komentarus atrodo kad komentuoja visi nesigiline ka perskaite. tekste neizvelgiu propagandos tiesiog rasoma kad :”Pats pavojingiausias dalykas, kokį gali žmogus suteikti savo organizmui, tai – staigus atsisakymas nuo alkoholio. Jei alkoholikas nusprendė staigiai mesti gerti, labai didelė tikimybė, kas jis mirs daug anksčiau, nei būtų miręs ir toliau vartodamas alkoholį.” taigi jai nesi alkoholikas tai ir negerk ir tai tavo gyvenimo tikrai nesutrumpins, o sveikiausia yra kartais isgerti bet ne iki komos aisku, is patirties sakau, jai i pora menesiu syki isgersi rmciau ar i pora saviciu koki karta pora alaus ikalsi tikrai gyvenimo nesutrumpinsi. buvo pas mane gyvenime… Skaityti daugiau »

P4r4digm Shift

Matosi, kad “statistiką” sudarė geriantys. :D

vv

nu jo paskaitai, briedus raso gerus. aura silpnina , narkotikai dar stipresny poveiky turi. aura kai nusilpsta, gali prasibraut blogos jegos i zmogu, pridaryt dar rimtesniu rupesciu

dalija

Alkoholis nei vieno neprivede prie gero,tik nelaimes kitos bedos ir kt

Antanas

Kszkoks debilizmas

tadasas99

vertetu prie rezultatu pamineti aplinkybes nes db panasu i propaganda.
kaip pvz
zinau atveji kai sprogo cernobilio reaktorius, darbininkai dirbe avarijos vietoje gaudavo alokholio davinius, kurie negere tu sianien jau nebera.
kad ir kiauliu maras, zinau atveji kad zmones pasipjove kiaule nezinodami kad ji serga, kaip dera kaime kiaule aplaiste, vaises, sviezia mesa, kas negere tie susirgo.
t.y. kaikiriuos veiksnius itakojancius sveikata alkoholis gali neutralizuoti, bet nemaisykime alkoholio su eleksyru

Jv

Pats geriausias svaigalas – seksas su mylimu žmogum. Tą pačią sekundę prisiekčiau visam gyvenimui atsisakyti alkoholio, narkotikų, tabako, masturbacijos, saldumynų, azartinių ir kompiuterinių žaidimų, ir kitų panašių nervų malšinimo ir laiko stūmimo būdų, jei man būtų garantuotas seksas dusyk per savaitę su man emociškai artima, mano amžiaus bent vidutiniškai patrauklia moterim. Deja, tai rečiau ir už deimantus.

Muffin"as

Visi tik ir ieško už ką reiktu išgerti. Dėkim sako “Išgerkim už sveikata” man juokas ima ,kad tai pasako…. nes alkoholis tikrai to nedaro arba ieško priežasties dėl ko išgerti tai gali būti pvz. Kaip sako komentatorius Giedrius UK “Ta proga ir isgerkim.. :)” tai labai žmonės tuom manipuliuoja. Aš galiu prigalvoti įvairiu priežasčių dėl ko galiu išgerti tai: Susitiko sena draugą, pabaigė mokykla, atėjo penktadienis, pasisveikinau su draugu ir daug begale. Štai kaip skambėtu pasisveikinimas su draugu. “Pasisveikinom tai ta proga išgeriam!” Štai ką noriu pasakyti žmonės per daug susigalvoja švenčiu dėl ko gali gerti ta prasme įsiveda savo… Skaityti daugiau »

Muffin"as

Norėčiau dar pridurti mokslinikai teigia jei nuo 16iki 20-ties metų negeria ir nemėgsta gerti tai jis nebegers išviso ir manau nuo to man negresia mirtis jei negeriu kaip mano bendraamžiai.
Jei norėtumėt pasakyt ,kad šiek tiek išgerti nekenkia tai aš geriu arba negeriu visai… nebent žinočiau ,kad nuo ne gėrimo mano sveikata prastėja tik tada dėl savo sveikatos išgerčiau o ne dėl beprasmiu švenčiu kurie vyksta kasmet ir tose šventėse tik lygu ir net miršta žmonės arba pavažiuoja stogas… Tai tikiuosi mano komentaras padės susimastyti apie tai.

Zmogenis

0 emociju paskaicius ta tavo komentara xD ka cia susimastyt patauskiai vejus ir tiek.

Taip pat skaitykite