Šiurpi pranašystė: šiąnakt pusė pasaulio virs griuvėsiais?

Astronomija – mokslas, apimantis reiškinių, esančių už Žemės ir jos atmosferos, stebėjimą ir aiškinimą. Tiria už Žemės ribų esančių dangaus objektų, sandarą, kilmę, vystymąsi, fizikines ir chemines savybes, padėtį danguje, judėjimą. Astronomija padeda nustatyti tikslų laiką, įvairių žemės vietų geografines koordinates, kas yra labai svarbu jūrininkams, aviatoriams, geodezininkams.Olandas Frankas Hoogerbeetsas prognozuoja, kad Kalifornijoje (JAV) šiandien, gegužės 28 d., 16 val. vietos laiku (Lietuvoje tuo metu bus gegužės 29 d., 2 val. nakties) Kaliforniją sudrebins milžiniškos galios – net 9,8 balo pagal Richterio skalę – žemės drebėjimas. Tokio galingo drebėjimo seismologų aparatūra mūsų planetoje dar nėra fiksavusi.
 
24 min. trukmės filmuotoje medžiagoje olandas išdėsto neįtikimus argumentus, o jo prognozė peržiūrėta jau beveik 1 mln. kartų. Tiesa, pasaulio geologai kritikuoja jo argumentus, vieningai teigdami, kad olando nupasakotas scenarijus „tiesiog neįmanomas“.
 
„Kalifornija atsidurs po vandeniu, o jei taip atsitiks, Japonijos krantus pasieks tokio aukščio cunamio banga, kokios jūs nė neįsivaizduojate“, – savo pranašystėje šiurpina F.Hoogerbeetsas.

 

Jis kompiuterine programa „Solar System Scope“ paskaičiavo, esą Kaliforniją šiąnakt į gabalus plėšys 9,8 balo žemės virpesiai.

 

Jis įsitikinęs, kad beprecedentės galios žemės drebėjimą sukels tai, kad vienu momentu ypatinga tvarka išsirikiuos net penkios Saulės sistemos planetos. Ypatingas planetų išsirikiavimas neva sąlygos gravitacijos pokyčius, dėl kurių kils gamtos stichijos, pvz., žemės drebėjimai ir cunamiai.

 

Kuo ypatingas tas olando įžvelgtas išsirikiavimas? Pasirodo, minėta programa rodo, kad gegužės 28 d. nuo 23 val. Centrinės Europos laiku (Lietuvoje bus vidurnaktis) Saulės sistemos planetos susibėgs į ypatingą kombinaciją – įvyks net keletas planetų išsirikiavimų išsyk.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Į vieną tiesę išsirikiuos Venera, Saulė ir Uranas. Kita „grandinėlė“ (išsidėsčiusi kitu kampu) bus sudaryta iš Veneros, Merkurijaus ir Neptūno. Trečias įdomus momentas – Venera, Merkurijus ir Žemė tą valandą išsidėstys 90 laipsnių kampo konfigūracija. Tačiau kritiškiausias išsidėstymas minėtu momentu bus Saulės, Merkurijaus, Žemės ir Saturno išsirikiavimas į vieną tiesę. Pastaruoju atveju įdomu ir tai, kad visos šios planetos bus beveik artimiausiuose Žemei savųjų orbitų taškuose.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

F.Hoogerbeetsas socialiniame tinkle „Twitter“ įspėjo ne tik Kalifornijos, bet ir viso pasaulio gyventojus, įsikūrusius netoli pavojingų seisminių sprūdžių (litosferos plokščių sandūros vietose). Jie turėtų būti pasiruošę gelbėtis gegužės 28–29 d. Anot olando, kritinį planetų išsirikiavimą savo pranašystėse mini garsusis Nostradamas.

 

Olandas savo vaizdo pasakojime teigia numatęs ir balandžio pabaigoje Nepalą sukrėtusį daugiau kaip 7 balų žemės drebėjimą, kurį, anot jo, sukėlė tik trijų Saulės sistemos planetų (Merkurijaus, Marso ir Žemės) išsirikiavimas.

 

„Socialiniuose tinkluose stebiu nemenką sambrūzdį dėl gegužės 28 d. planetų išsirikiavimo, kuris neva sukels milžinišką, net 9,8 balo žemės drebėjimą, – savo įspūdžiais „New Scientist“ dalijasi žinomas astronomas Philas Plaitas. – Leiskite pasakyti, kad to tikrai nebus. To negali būti. Maža to, tą dieną nebus netgi jokio išsirikiavimo – bent jau tokio, kuris sudrebintų Žemės planetą. Tai nesąmonė. Tai tiesiog neįmanoma.“

 

P.Plaito teigimu, maksimali gravitacinė įtaka Žemei per planetų išsirikiavimą net ir idealiomis sąlygomis būtų gerokai mažesnė už Mėnulio gravitacijos įtaką Žemei. O Mėnulio traukos įtaka žemės drebėjimams yra juokingai menka. Astronomas atkreipia dėmesį: Mėnulis yra taip arti Žemės, kad jo trauka mūsų planetą veikia 50 kartų stipriau nei visų kitų Saulės sistemos planetų trauka kartu sudėjus.

 

„Tad kalbos apie išsirikiavimo įtaką žemės drebėjimui ir būti negali“, – reziumuoja mokslininkas.

 

JAV Geologinė tarnyba yra paskaičiavusi, kad egzistuoja tik 4,7 proc. tikimybė, jog per artimiausius 30 metų planetoje įvyks ypač galingas žemės drebėjimas.

 

Beje, galingiausias seismografais užfiksuotas žemės drebėjimas įvyko 1960 m. gegužės 22 d. Valdivijoje (Čilė) – tuomet Andų kalnus purtė net 9,5 balo pagal Richterio skalę seisminiai smūgiai.

 

Mistišku „planetų išsirikiavimu“ Žemės gyventojai šiurpinami jau ne pirmą kartą. Pastarąjį kartą planetų išsirikiavimas turėjo atnešti 2012-ųjų pasaulio pabaigą. O bene pirmą kartą moderniais laikais šis fenomenas buvo paminėtas 1974 m. Johno Gribbino ir Stepheno Plagemanno knygoje „The Jupiter Efect“ – autoriai įspėjo, kad analogiškas įvykis kataklizmus Žemėje sukels 1982 m.

 



 

Rekomenduojami video:


2500
23 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
modestas

…:(

COSMOS

KOSMOSAS KOSMOSE

nuuuuum

Gaila kad mazai geru dalyku pranašauja, bet vienas keistas dalykas yra tas kad viena moteriske, kuri kazkaip visa laik nuspeja ivykius (ji visuomet sako tiesa kad ir kokia ji butu, as jau nuo jos astraus liezuvio esu nukentejes ), mistiskai uzsimine kad kosmose kazkas vyksta xD as jos klausiau kodel zmones sia savaite tokie pykti, o ji sako kosmose dabar permainos. Gal ten istikruju kas vyko, o gal as cia per giliai ziuriu. Vienu zodziu pas mus per daug pasaulio pabaigu, reikia kazka daryti o tai daugumai gyvent nusibodo, o cia visur tik blogos zinios :) sypsokimes draugai

modestas

nebijok raimonda,as tave apsaugosiu.;)

Raimonda

Man labai baisu:(

Lauris

Na ir? Jokiu ziniu apie zemes drebejima Kalifornijoje…. Eilinis zmoniu gasdinimas. Tiks po daug tokiu gasdinimu, kai tikrai bus beda…. zmonems pranes, o jie netikes

modestas

teatleidzia man dievas.AMEN…

bo

dabar prasideda atpildas uz netiesa melagyste ir vagiste is zmogau laisves ir pasirinkimo kely-takeli, sutiktiems! priesams!

(turekit tai raumeny ir omeny)

astronomas

Drrrr…drrrrrr

as

Jau. ..po to kai ivyks, ir pakalbesim. …

Taip pat skaitykite