Cigarečių testavimas ant gyvūnų

Prieš išleisdami į rinką naują partiją cigarečių, gamintojai turi įsitikinti ir patikrinti, kad cigaretės rūkalius nužudo ne per greitai. Deja, tačiau cigaretės testuojamos ne ant tų, kurie sąmoningai juos perka ir naudoja, tačiau ant tų, kurie neturi jokių juridinių teisių ir negali apsiginti – ant gyvūnų.

 

cigaretes-gyvunai3

 

Šunims, katėms, primatams, triušiams ir graužikams toksiškas medžiagas prievarta įtrina į akis ir odą, verčia kvėpuoti dūmais per vamzdelius, įstatytus į gerklę. Tokie bandymai žinoma baigiasi kankinančia mirtimi.

 

cigaretes-gyvunai2

 

Maža to, šunims dažnai yra ištraukiami visi dantys be nuskausminamųjų tam, kad šie gyvūnai negalėtų sužaloti šių istaigų darbuotojus.

 

cigaretes-gyvunai

 

cigaretes-gyvunai4

 

cigaretes-gyvunai5

 

Inf. šaltinis: versijos.lt

Rekomenduojami video:


2500
19 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
...

Kai tokie ii panašūs bandymai isnaikins gyvunelius , ką tada darys valdžia ir visi tie gamintojai , kurie su savo rūkalais nuodija ne tik žmonis, bet ir gyvunus…?!..

lietuvis

kazkokie nesveiki jei reik testuot tas cigaretes tai patys tegu testuoj o ne vargsus bejegiu gyvunus kankina

Cipsas

Tegul ant savęs ir testuoja, išsigimėliai nelaimingi!!!

REDdog

Manau tai siaubinga…
Kodėl žmonių sukurtus nuodus pirmiausia per prievartą turi išbanduti nekalti gyvūnai?
Manau kad žmogus yra žiauriausias padaras pasaulyje…

sioga

Senai jau yra sukurtos cigaretes kurios yra nekenksmingos, be nikotino, tokios nesukelia priklausomybės ir įvairiausių lygų. Tačiau ne tik tabako kompanijoms ir jų savininkams, gaunantiems iš to pelną, yra nepravartu jas leisti į rinką. Medicina taip pat nenori atsisakyti viso pelno, ji čia gerai įleidusi šaknis. Todėl ne tik žmonės, bet deja ir visai nekalti gyvūnėliai turi taip kentėti. Nesiekčiau tokiems žmonėms, kurie galėtu kažką pakeisti, bet nieko nedaro- mirties. Tegu jie gyvena labai labai ilgai ir mato savo vaikus ir anūkus merdinčius nuo to kas jiems sukrovė turtus, tai yra manau geriausias jiems linkėjimas ne tik nuo žmonių, bet… Skaityti daugiau »

Martynas Poderys

Ka tu padarytum klaune? Nuejes gautum gerai nuo apsaugos per galva ir guletum apsisikes… Didvyris atsirado

martynas

Bet tu vapšė atsilupes ziuriu

MM

Kaipo mokslininkas galiu pasakyt, kad šita info tikriausiai bus pasenusi keliais dešimtmečiais. Beveik visi jie buvo atlikti 1950-1960 m. Šiais laikais niekas tokių eksperimentų nebedaro. Jau nekalbant iš moralinės, jie elementariai nereikalingi, neduoda jokios naujos informacijos ir yra tiesiog kvaili. O šiaip dabar yra labai griežta kontrolė, pvz., Lietuvoj vivariumai su laboratoriniais gyvūnais naudojami tik tiriant mirtinas ligas tokias kaip vėžys ir tik kai tai būtina. Kaip laboratoriniai gyvūnai naudojamos tik pelės, nes stambesni neįkandami teisiškai ir finansiškai. Taigi ne viskas taip juoda. Jumis, kaip ir mumis, naudojasi žurnalistai sukurdami sau reitingus. Realios informacijos niekam nereikia.

Owldies666

Na, netikiu, kad naujiems gaminiams išbandyti nenaudojami kitokie gyvūnai nei pelės… Net jei ir su bandymais dabar yra kontroliuojama situacija, to nepasakysi apie masines gyvūnų skerdynes, kai jie skerdžiami prieš tai neapsvaiginti. Ir jeigu Lietuvoje yra priimti vienoki įstatymai, tai nereiškia, kad kitur tas pats.

Orle

Kaip keista, kai žmonės taip aklai teisia kitus patys atlikdami paralelų veiksmą.
Norėtumėte testuotuojus pasmerkti mirčiai?
Tačiau patys remete tuos pačius veiksmus pinigais.
Vartojate mėsą, pieną, tepate ant savęs kosmetiką ir panašiai…

Paradigm Shift

Padarytų to MartynasPoderis ir dar kaip padarytų. Bet tegu isgyja AK–47, kastetą, ašarinių dujų balioną, žiebtuvėlį, cigarečių pačioką ir galės sėst iki gyvos galvos už masines skerdynes kaip sakant.

to MartynasPoderys

Jai ir turetum kontaktus, nieko nepadarytum, ka cia svaigsti asile?
visi tik loja ir loja, jai kanors darytu, o ne tokie kaip tu lotu tai gal ir nebutu tu eksperimentu

Taip pat skaitykite