Dešimtmečio planas – sužymėti žmones čipais

zymimi-zmonesHanoveryje atidarant tarptautinę elektronikos parodą “CeBIT” Vokietijos informacinių technologijų asociacijos “Bitkom” prezidentas paskelbė neįtikėtiną dalyką: iki ateinančio dešimtmečio pabaigos dauguma mūsų po oda turėsime implantuotas identifikacines mikroschemas.

 

Dešimtmečio planas

 

Profesorius Augustas Vilhelmas Šėras (August Wilhelm Scheer) prognozavo, kad mikroschemų implantavimas žmonėms taps įprastu dalyku. “Ateinantį dešimt-metį projekto plėtros tempai nemažės, – patikino jis į parodos “CeBIT” atidarymą susirinkusius aukščiausius informacinių kompanijų vadovus ir politikus. – Kai kurie rezultatai jau matyti. O daugumai mūsų šio dešimtmečio pabaigoje po oda bus implantuotos mikroschemos”.

 

Nenorėdamas tik tuščiai spekuliuoti, prof. A.Šėras savo pribloškiančias vizijas iliustravo “Bitkom” užsakytos apklausos rezultatais. Pasirodo, kas ketvirtas vokietis sutiktų, kad į jo kūną būtų implantuota mikroschema. “Visuomenės pritarimas mūsų siūlomoms technologijoms yra akivaizdus”, – pabrėžė A.Šėras.

 

Už ir prieš

 

Dauguma “Bitkom” atliktos apklausos dalyvių, pasisakiusių už žmonių žymėjimą elektroninėmis mikroschemomis, įsitikinę, kad tai palengvintų jų buitį. Pavyzdžiui, padėtų greičiau apsipirkti parduotuvėje, užsiregistruoti skrydžiui oro uoste ar sutvarkyti reikalus banke. Taip pat pasitarnautų nelaimės ar sunkios ligos atveju. Tarkime, po avarijos būtų paprasta atpažinti nukentėjusiuosius, paklydus – surasti žmogų ar susekti potencialius įtariamuosius.

 

Vis dėlto daugiau nei 70 proc. apklaustųjų pasisakė griežtai prieš žmonių žymėjimą. Jie argumentavo, kad mikroschemos, kuriose būtų sukaupta visa svarbiausia informacija apie žmogų (jo paso ir kitų svarbių dokumentų, kreditinių kortelių duomenys, ligos ir išsilavinimo istorija ir t.t.), pažeistų asmens laisvę. “Pažymėtąjį” būtų galima be vargo susekti, negana to, mikroschemoje būtų kaupiami duomenys apie kasdienius asmens įpročius: kur jis eina, ką daro, kuo domisi, ką perka, kokia jo psichologija, įpročiai ir pan.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Diskusijos dėl mikroschemų, kurios veiktų pritaikius radijo dažninio atpažinimo (RDA) technologiją, naudos ir žalos nuolat verda tarp mokslininkų, akademikų, žmogaus teisių gynėjų ir net religinių konfesijų atstovų.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Dešimt metų (1996-2006 m.) mokslininkai vykdė tyrimą su laboratorinėmis pelėmis ir žiurkėmis, kurioms buvo implantuotos mikroschemos. Kai kurioms jų audiniuose aplink implantus išsivystė vėžinės ląstelės. 1-10 proc. gyvūnų atsirado piktybinių auglių. Ohajo universiteto veterinarė dr. Šerilė London (Cheryl London) pabrėžia, kad pelei vėžys išsivysto daug greičiau nei žmogui, tad kalbant apie žmones vėžio rizika kiek sumažėtų. Tačiau išliktų.

 

Jei žmonėms būtų pradėta masiškai implantuoti mikroschemas, iškiltų jose užkoduotos informacijos saugumo pavojus. Užkoduotas mikroschemas galima nuskanuoti iš nedidelio atstumo. Prieš keletą metų žiniasklaidoje nuskambėjo dviejų programišių, pasivadinusių Newitz ir Westhues, istorija. Per vieną konferenciją Niujorke jie pademonstravo, kaip nesudėtinga nuskaityti žmoguje implantuotos mikroschemos siunčiamą signalą.

 

Programišiai įrodė, kad mikroschemos nėra apsaugotos nuo duomenų vagysčių, kaip buvo teigiama anksčiau.
Ir žmonėms, ir gyvūnams

 

Ispanijoje RDA žymes naudoja garsus Barselonos naktinis klubas “Baja Beach”. Ypatingiems klubo svečiams po delno oda implantuojama ryžio grūdo dydžio kapsulė, kurios paskirtis – nustatyti žmogaus tapatybę, kai jis atvyksta į klubą ir perka gėrimus.

 

Mikroschemų implantai išpopuliarėjo Meksikoje padaugėjus žmonių grobimo atvejų. 2008 m. apsaugos kompanijos “Xega” sukurtų mikroschemų paklausa išaugo 13 proc.

 

Prieš porą metų Indonezijoje buvo svarstoma mikroschemas implantuoti ŽIV viruso nešiotojams, kad šie nekeltų rizikos aplinkiniams.

 

Didžiosios Britanijos valdžia svarstė specialias kapsules implantuoti kaliniams. Jose būtų saugoma visa informacija apie žmogų ir jo įvykdytus nusikaltimus.

 

Viename Indijos nacionaliniame parke mikroschemos buvo implantuotos drambliams, kad parko vadovybė galėtų atpažinti dramblius ir juos stebėti.

 

Už Dž.Orvelo fantazijos ribų

 

Prieš parodos “CeBIT” atidarymą Vokietijos spaudoje plačiai nuskambėjo šalies vartotojų teisių ministrės Ilzės Aigner (Ilse Aigner) kritika didžiosioms informacinių technologijų korporacijoms. Ministrė paragino vokiečius saugoti asmeninius duomenis. Siekdamos pelno, didžiosios kompanijos, pasak jos, sukaupia milžiniškus kiekius duomenų apie vartotojus, tačiau niekas nežino, kaip tie duomenys bus panaudoti ateityje.

 

Ministrės biuro atstovai “Respublikai” pakartojo I.Aigner įspėjimą: “Žmonės turi teisę žinoti, kas renka informaciją ir kur bus panaudoti duomenys apie juos”.

 

“Kai kurie atradimai man kelia šiurpą, – kalbėjo I.Aigner. – Išgyvename visiškai naują globalios skaitmenizacijos erą. Tokie milžinai kaip “Facebook”, “Apple”, “Google” ar “Microsoft” pagal interneto duomenis gali sudaryti visą vartotojo portretą. Jie žino, kuo mes domimės, ką perkame, kur keliaujame, su kuo draugaujame. Kai kurios inovacijos mane žavi. Bet viskam yra ribos. Net pats Džordžas Orvelas nebūtų leidęs sau pasvajoti apie tai, kas vyksta šiandien”.

 

Kiek anksčiau apie internete tykančius pavojus įspėjo ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel. “Tai nereiškia, kad norime be reikalo apriboti interneto laisvę. Tai reiškia, kad žmonių saugumas turi būti gerbiamas”, – kalbėjo politikė ir ragino labiau saugoti asmeninius duomenis.

 

O jūs ar esate pasirengę būti stebimi 24 val. per parą?

 

Respublika-logo1

Rekomenduojami video:


2500
12 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
kestas

Cipavimas.tai velnio kontrole .jie nori viska zinot. Ir prazudyt zmogu kad jis nueitu i pragara Biblija raso apie tai.o jie cia satanistai auksto lygio bandys nauja tvarka. Ivest.Jezaus Kristaus. Vardu. Surisu cipavimo dvasios jega Lietuvoja.Cipavimas yra brudu brudas zmones brangieji atsibuskit.

Cipavimas nebeaktualus

Ar pastebejot, kad atsiradus mobiliems telefonams nutilo kalba apie cipavima. Pripazinkit, kad visi turit telefona. Jau buvo nuteistas zmogus del irodymo, kad jo telefonas buvo demonstracijoi. Lietuvoje pagavo prievartautoja, nes jis sake, kad buvo vienoje vietoje, o jo telefonas kitoje. Automobiliu gamintojai kuria apsaugos nuo susidurimo sistemas ieskant salia mobiliu telefonu (o kas siandien be telefono). Tai ar tikrai siai dienai aktualus cipavimas. Mes turim priklausomybe, kuria lengvai galima pasinaudoti. Todel skelbiu suki – laisvas esi ant tiek kiek toli gali buti nuo savo telefono :)

vytautas

Apie tai labai aiskiai parasyta Biblijoje (Apreiskimo knygoje 13 / 1-18) tai paskutiniu laiku apreiskimas mums kad Velnias (setonas,zveris) pradeda vis ryskiau naudoti savo valdzia ir galia pries zemes gyventojus,tai reiskia kad Jezaus Kristaus atejimas nebera toks tolimas.Tad melskimes ir laukim Jo ateinancio.Nes Dievas mus dave ne baimes dvasia,bet jegos,meiles ir savitvardos dvasia.Priesinkimes tam Tikejimu ,malda ir Setonas beks nuo musu.

dalija

Vienas kunigas sakė,prieš 20 metų, kad inplantavimą priėmusiam žmogui -tiesus kelias į pragarą ir krikščioniškos šalys turėtų priešintis.

meow

o kaip nepriimt to implantavimo? ; O

Andrius

Ir jis padarys taip, kad visiems – dideliems ir mažiems, turtingiems ir vargšams, laisviems ir vergams bus privalomas ženklas ant kaktos arba dešinės rankos , tai zveries skaicius , ir jis yra 666
Ir kad niekas, išskyrus turinčius šį ženklą arba žvėries vardą, arba jo vardo skaičių negalės nieko nei pirkti, nei parduoti…“

Aukso Kardas

Pritariu pirmajam komentatoriui. Šis dalykas bus igyvendintas, tai tik laiko klausimas. Žmonių sąmonę galima lankstyti ir formuoti kaip tik nori. Psichologija yra visagalis mokslas. Praktiškai žmogui gali patalpinti betkokią kliedėsių lygio idėją. Tai tik psichologinės manipuliacijos ir specialių technikų reikalas. Bus tie čipai ir mes tapsim praktiškai biorobotais ir totaliais vergais… Sprendžiant iš visko, labai niūri ateitis laukia mūsų.

ropke

mina jie nx, su savo tokiais igeidziais, cia yra isibrovimas i zmogaus asmenine erdve, nemanau kad taip bus.

Entigro

Dvasininkai priestarautu sitai idejai, kol kas.

neo

Šiek tiek valdžiagyvių kruopščiai slepiamos disidentinės informacijos:

http://www.siulo.lt/gaires/alternatyvi-informacija

TDK

nu jau ne primasto visokio brudo

Kaltintojas

Paleistiems kaliniams cipus deda priverstine tvarka, reiskia manoma, kad visi bus kaliniai? Paziurekit TV, ten nuolatinis kaltinimas visu ir viskuo, be jokiu irodymu! Ar ne laikas apkaltinti kaltintojus?

Taip pat skaitykite