Po 10 metų žmonija sukurs gyvenimą po mirties

humancyberlifeŽmogaus nemirtingumas gali tapti realybe jau po 10-20 metų. Ką reikės dėl to atlikti? Ogi nieko! Tik perrašyti jūsų smegenų turinį į mikro-kompiuterį.

 

Tokios fantazijos idėjos – ne kokio nors pamišėlio svaičiojimas. Jų autorius – Nju-Džersio technologijos universiteto profesorius, JAV karinės oro bazės vyr. mokslinis bendradarbis, Pentagono patarėjas Aleksandras Bolonkinas. Perėjimas į nemirtingumą pradžioje kainuos keletą milijonų dolerių, todėl tuo galės pasinaudoti tik labai turtingi žmonės: žymūs valstybės veikėjai, įžymybės.

 

Bet dar po 10-20 metų, maždaug apie 2025 – 2035-uosius tokio žmogaus-ekvivalentinio kompiuterio – čipo (ŽEK) sukūrimo kaina nukris iki kelių tūkstančių dolerių, ir nemirtingumas taps realybe daugumai išsivysčiusių šalių gyventojų. O dar po 10-15 metų tai bus prieinama kiekvienam Žemės gyventojui, – sako profesorius A.Bolonkinas, – aš tvirtinau ir toliau tvirtinsiu, jog gamtos egzistavimo tikslas – dirbtinio Proto, kuris valdys visą pasaulį ir ims kurti naujas, nežemiškas civilizacijas, sukūrimas.

 

Kas yra dvasia? Jos niekas nematė. Niekas nejautė. Dvasia – tai tik žinių kompleksas, gyvenimo patirtis ir tos programos, kurios įdėtos į žmogų. Jei mes visa tai sugebėsime perrašyti kitam nešėjui, tai tuo pačiu perduosime jam ir dvasią (sielą). Tokiu būdu žmogus ir taps nemirtingu. Ar reikia šito bijoti ?

 

Įsivaizduokime ligų nukamuotą, jaučiantį savo galą senioką. Kiek jis begyventų ir koks laimingas bebūtų jo gyvenimas, artėjant mirčiai jis visvien dar nori pagyventi, pamatyti, kas pasaulyje bus toliau. Jis su džiaugsmu sutiks pakeisti bet kurį savo susidėvėjusį organą dirbtiniu, kuris, kaip taisyklė (juolab ateityje) veiks ilgiau ir patikimiau už nuosavą – biologinį. Jau dabar sukurta (nors dar ir netobuli) dirbtinė širdis, inkstai, mechaninės galūnės, prietaisai, perduodantys maitinančius skiedinius tiesiai į kraują.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Elektroninis “žmogus” be savo nemirtingumo turės dar ir kur kas didesnes galimybes nei biologinis žmogus. Jam nereikės maisto, vandens, oro, jis bus mažai priklausomas nuo išorinių sąlygų (temperatūros, drėgmės, radiacijos ir t.t.). Tam, kad funkcionuotų elektroninio “žmogaus” smegenys, užteks nedidelio elemento su radioktyviais izotopais. Kas laukia žmonijos ?

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Keletas dešimčių, gal šimtų biologinių žmonių, kaip ir gyvūnijos, augmenijos atstovų bus saugomi zooparkuose arba nedideliuose rezervatuose. Keli šimtai; geriausiu atveju keli tūkstančiai valdančiųjų – elitas atstovų, žymių mokslininkų, specialistų ar didelių turtuolių prieš fizinę mirtį bus “perrašyti” ir taps elektroninėmis nemirtingomis būtybėmis. Eiliniams žmogeliams to tikėtis būtų naivu dėl paprastos priežasties: jokių žinių, naudingų elektroniniam “žmogui” jie duoti negalės, nes neturės, o ir tam lėšų (ypač pradžioje šio proceso) jie neturės.

 

Su biologiniu pasauliu ir žmogumi elektroninės būtybės elgsis taip, kaip dabar elgiamės mes su mažesnio proto bei išsivystymo būtybėmis. Ir beviltiška tikėtis mums, kaip “protingoms” būtybėms, kokio nors pasigailėjimo. Mes “protingi” tik mūsų pačių požiūriu, mūsų žinių ir biologinių formų ribose.”

 

Tačiau dėl viso to, profesoriaus Bolonkino nuomone, neverta pulti į isteriją. Žmonija įvykdė savo istorinę misiją, davusi pradžią aukštesnei, elektroninei civilizacijai, priartėjo prie savo pabaigos. Iš istorinės scenos ji turi pasitraukti. Nueiti garbingai, nesikabindama į išlikimą ir nedarydama visokių galimų kliūčių naujosios, elektroninės visuomenės atėjimui.

 

“Nors dabar teologai, dvasininkai ar tiesiog netoliaregiai filosofai įnirtingai atmetinėja nemirtingumo idėją, aš įsitikinęs, jog, kuomet ateis jų mirties valanda, jie norės atiduoti visą savo turtą, kad tik būtų pratęstas jų gyvenimas. Nes pats didžiausias kiekvieno individo turtas – tai jo gyvenimas, ir pratęsti jį kiek galima ilgiau – pats didžiausias žmogaus troškimas,” – sako profesorius.

 

Vetusta Prišmantienė, klaipeda.daily.lt

Rekomenduojami video:


2500
20 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
REDdog

MIRTIS – Racionaliam protui tai tėra nuotykis…

pasipiktinusi

Kaip žmonės drįsta kištis į tokius dalykus, kaip mirtis! Žmonės šitam pasauly ir taip jau niekam nereikalingi, o dar drįsta siekti kažkokios tobulybės. Tobulas pasaulis toks, kuriame yra ne tik gėris, bet ir skausmas, netektis, pabaiga. Ir išvis… Kokia prasmė turėti kūną, jei siela mirė?

Anti-NWO

Įsirašau savo duomenis į kompą ir paleidžiu programą. Hobiai ir pomėgiai, žinios. Ar tai jau būsiu aš, nors aš esu čia, dar gyvas. Tai tik paprasta programėlė, kurios pagalba bus robotui pridėtas šioks toks atspalvis. Šiaip įtariu, kad čia geras verslo planas amerikonams iš naivių žmonių paimti pinigus. O tokių žmonių per pasaulį bus daug.

cloudia

Žmonės trokšta save paversti kompiuteriais. Jie nori perkelti visą savo gyvenimą į metalinį daiktą , kuris nėra vertas nė menkiausios žmogaus gyvenimo istorijos. Tie , kurie turės jausmus ir širdį , neatiduos daiktui savo brangiausio turto.

Mastytojas

Mirtis tai nepabaiga, tai šio gyvenimo pabaiga ir kažko didingesnio pradžia … :) čia aš bent jau taip mastau :) kad kuo daugiau pragyvensi ir kuo daugiau pamatysi tai tik tuo geriau bus po mirties todėl nereikia jos bijoti… :)

Tex

Nemanau, kad žmogaus esybę įmanoma perkelti į kompiuterį, tikrai netikiu kad perkeltas į kompą žmogus pasijus vėl savimi. Tikiu tik tuo, kad įvairius organus įmanoma pakeisti kitais, kad palaikytų mūsų gyvybę, pvz širdį, plaučius ir panašiai, bet dėl smegenų kažkaip netikiu.

Ha

Čia kaip per draganbolą vedžitas norėjo rast 7 drakono rutulius ir tapt nemirtingas xD

Tobulybė pasiekiama

Tai nuostabu mano gyvenimo svajonė. Žmogus pagaliau ištaisys didžiausia pasaulio neteisybe MIRTĮ. Negana to savo netobula susinaikinti linkusi silpną pažeidžiama kūna galės paversti puikiai funkcionuojančia galinga mašina. Toks daigtas bus beveik tobulas. Dar plius žmonių patirtis kuri išliks jaigu tik bus toks noras amžinai. Įsivaizduokite koks būtu pasaulis jaigu iki šių dienų būtu gyvi iškiliausi pasaulio protai Einšteinas, Aristotelis, Niutonas , Archimedas ir kiti.

Bet...

Bet jienjau nebebus žmonės… nebeturės neribotų galimybių … jie bus tiesiog mastantys daiktai be emocijų be jokio gailesčio … be sažinės… jie tiesiog būtų daiktai jie nieko nejustu ir tiesiog paklustu racionaliam protui kuris nėra teisingas … ir todėl manyčiau po jų visas progresas ir dingtų nes jie nemanau ar turėtų tobulėjimo troškimą ….

Aurora

Mirtis nėra neteisybė. Tai yra išsilaisvinimas iš kūno ir dvasinės ramybės pobūvis. Žmogui yra duotas gyvenimas, jei jis turi pradžią, turės ir pabaigą. Pakeisk savo mąstymą , ,, Tobulybė pasiekiama” rašytojau. :(

asasasasasas

pavyks ir dar kaip :D

Zmogus

Niekados nepavyks,nes žmogus turi sielą,o be jos jis niekas,gal pavyks tik nukopijuoti duomenys ir panaudoti kaip informacija sukaupta per gyvenimo laikotarpį tačiau pats žmogus nepasijaus virtualių gyventojų (kaip fantastiniuose filmuose rodo) ,o tiesiog mirus žmogaus sąmonė išnyks/iškeliaus kartų su siela.

Taip pat skaitykite