The Rake – žmogus grėblys

The Rake dar vadinamas Žmogumi grėbliu yra populiarus Šiaurės Amerikos siaubo istorijų personažas, nors teigiama jog jis buvo sutiktas ir kituose pasaulio kraštuose.

 

Pastaruoju metu ši būtybė itin išpopuliarėjo. Kuriasi atskiri The Rake fanų klubai, tapomi paveikslai, apie šią būtybę net yra sukurtas siaubo filmas pavadinimu „The Rake“. Internete įvedus šios būtybės pavadinimą, galima rasti daug fanų darbų, nors pačios informacijos apie The Rake yra pateikiama gana skurdžiai.

 

Pats šios būtybės pavadinimas nuo žodžio „rake“ kuris iš anglų kalbos išvertus reiškia „grėblys“. Iš čia ir kyla vienas šios būtybės pavadinimų – Žmogus grėblys. Toks pavadinimas kyla dar ir dėl jo išskirtinio lieknumo ir ilgų pirštų bei nagų ant jų.

 

Internetinėje svetainėje Youtube galima rasti ne vieną įrašą su keista labai liekna būtybe išnyrančia iš tamsos. Paprastai teigiama jog ši būtybė žmonių neužpuldinėja, tačiau yra liudijimų ir apie užpuolimus, kartais net pasibaigiančius žmogaus mirtimi. Nežinia kiek tie vaizdo įrašai yra realūs, o kiek padirbti, tačiau Žmogus grėblys pakerėjo ne vieną asmenį besidomintį paranormaliais reiškiniais.

 

The Rake yra labai keista humanoidinė būtybė. Apie ją kažkokios konkrečios informacijos nėra, nebent tik įvairios miesto legendos sklinda iš lūpų į lūpas ir interneto pagalba.

 

Žinoma, kaip visada tokiais atvejais, atsiranda teigiančių jog vyriausybė slepia tikrąsias žinias apie šią būtybę ir naikiną visą pasirodžiusią informaciją. Žodžiu, sąmokslo teorijų kūrėjai nesnaudžia.

 

Žmogus grėblys, nors ir yra humanoidinė būtybė, tačiau dažniausiai juda keturiomis, remdamasi pėdomis ir delnais į žemę. Jo pasirodymą dažnai lydi neaiškus kvėpavimo garsas ar tylūs šnabždesiai. Teigiama jog The Rake yra neįprastai stiprus. Paprastai jis pasirodo tik naktį, dažniausiai kur nors miške.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Istorija

 

Istorijos apie Žmogų grėblį siekia net XII amžių, kai vieno vienuolyno kronikose buvo aprašytas keistas, nuogas demonas siaučiantis vietiniuose miškuose. Vienuoliai aprašė, kaip atrodo ta būtybė ir ji pagal aprašymą labai primena šiomis dienomis regimą The Rake būtybę.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Kitas įrašas yra iš laivo žurnalo, padarytas 1691 metais, kuriame jūreivis rašo, jog kelionėje susidūrė su keistu padaru ir ko pasėkoje nori kuo greičiau grįžti į Angliją. Padaras aplankė jį kai jūreivis miegojo. Jis mini jog į tą vietą nebegrįš, nes toks buvo The Rake paliepimas.

 

 

Viename 1880 metų dienoraštyje, nežinomas ispanas skundžiasi pergyventu siaubu kurio pasėkoje nebegali užmigti, nes užsimerkęs mato siaubingą padarą, kurį regėjo realiai. Jis mini, jog visada užsimerkęs mato tas juodas, tuščias akiduobes, kurias turėjo padaras. Taip pat rašoma jog regėto padaro rankos yra šlapios ir gličios. Toliau tekstas tampa neįskaitomas.

 

1964 m. viename priešmirtinių laiškų, žmogus rašė, jog turi užbaigti savo gyvenimą, nes negali pakęsti, jo gyvenime apsireiškiančio regimo ir neregimo The Rake buvimo. Žmogus kaltina visomis savo bėdomis The Rake, sakydamas, kad tik jis kaltas dėl jo mirties ir prašo kad niekas kitas nekaltintų savęs dėl jo savižudybės. Žmogus pasakoja, jog kartą vos pabudęs pamatė siaubingą būtybę, ko pasėkoje prarado ramybę. Laiške jis mini, jog bijo kokį kartą nebepabusti visiškai. Prie priešmirtinio raštelio buvo pridėti du du tušti vokai adresuoti Viljamui ir Rouzai, o taip pat trumpas laiškelis be voko, kuriame buvo parašyta: „Brangioji Linni, aš meldžiausi už tave. Jis ištarė tavo vardą.“

 

2003 metais šiaurės vakarų JAV dalyje pasklido pasakojimai apie keistą į žmogų panašų padarą. Buvo net žiniasklaidos susidomėjimas. Tačiau iš tų įvykių išliko tik spaudoje parašyti straipsniai, nes visa kita informacija paslaptingai dingo.

 

2006 metais, viena šeima rašė apie tai, kaip The Rake paryčiais, apie ketvirtą valandą, įsilaužė į sutuoktinių poros miegamąjį. Vyras pabudo ir ėmė keistai elgtis. Jis pritūpė ir rankomis susiėmė kelius. Tada žmona išvydo tą baisią būtybę. Būtybė išbėgo iš miegamojo ir įsilaužė į vaikų kambarį, kur sužeidė sutuoktinių dukrą. Mergaitė ne už ilgo mirė spėjusi ištarti: „Tai buvo The Rake“.

 

Teorijos

 

Viena populiari teorija teigia, jog tai yra kriptidas, t.y. oficialiam mokslui nežinomas gyvūnas, egzistuojantis Šiaurės Amerikos miškuose. Jis veda naktinį gyvenimo būdą, tad yra retai kada pastebimas. Tačiau, tai nepaaiškina tų atvejų, kai The Rake kažką pasako žmonėms, juk kaip žinia, gyvūnai nemoka kalbėti.

 

Kita teorija teigia jog tai yra demonas, gyvenantis miškuose, kurio tikslas yra žmonių bauginimas. Bet tai labiausiai mistifikuojama teorija, dažniausiai propaguojama asmenų užsiimančių visokiomis spiritualistinėmis praktikomis.

 

Kiti sako, jog tai kitos dimensijos būtybė, kažkokiu būdu gebanti patekti į mūsų pasaulį.
Ufologai, mano jog tai yra kažkokia mutacija, kuri atsirado karinių bandymų pasėkoje, greičiausiai veikiant Sigma spinduliuote. Tai gali būti mutavęs žmogus ar koks kitas primatas.

 

Antropologai mano jog tai gali būti, kolektyvinės sąmonės archetipas, pasireiškiantis kaip tamsos baimės apraiška, kuri sąmonėje įgauna tam tikrą pavidalą.

 

Kas dėl filmuotos medžiagos, tai dažniausia manoma jog ji buvo padirbta, arba kad tai tiesiog šviesų žaismas ar kameros gedimas. Nors kai kurie įrašai akivaizdžiai matosi esą padirbti, tačiau kai kurie priverčia susimąstyti, o jautresnį žmogų pradėti nerimauti.

 

Tai gi, The Rake fenomenas įgauna pagreitį, reikia tikėtis, jog jei iš tiesų šis padaras egzistuoja, mes ne už ilgo pamatysime daugiau jo įrašų, o kriptozoologai įrodys jog tai išties egzistuojanti būtybė, o ne žmogaus fantazijų vaisius.

 

Straipsnio autorius: Gabrielius E. Klimenka, paragraf 78

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
17 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
zombis

Prisiskaiciau dabar bijau paziuret uz saves:D

Cipsas

Cia tik kazkokia creepypasta zmones…

Paradigm Shift

Arnai, jie išgėre tuoj pat pat pradėų dubasinis, tad nedaryk skubių išvadų. O šiaip tai YouTube yra imestas trumpas bet epic kaip nufilmuotas filmukas “The Rake”. Taip, kad siaubiakas jau sukurtas.

Sraigius

Vakar gėriau su tuo, iš tos foto. Mldc bachūras.

Tikiuosi kada nors jį sutiksiu.

Rolandas

Maciau ji su draugu :-(

Lukas

Ar kažkam yra kad sėdiprie kompiuterio ir tau kyla itarimas, kad uz taves kažkas yra?

nesvarbu

Jo

arina

as nezinau artai is tikro bet jis labai baisus

ei

Būkite geri, atidžiau taisykite savo straipsnius, nes klaidos tiesiog akis bado…

Arnas

antras slenderio draugas

Rožė

O kas pirmas ?

Taip pat skaitykite