Ar Čeliabinske tikrai nukrito meteoritas?

Urale, Čeliabinsko apskrityje Vasario 15d. 9:30 vietos laiku nukrito paslaptingas objektas, kuris pirminiais duomenimis laikomas meteoritu. Skelbiama, kad meteoritas skriejo maždaug 30 kilometrų per sekundę greičiu. Jo atplaišų atrasta Čeliabinsko, Tiumenės, Kurgano, Sverdlovsko regionuose.

 

Rusijos žiniasklaida skelbia, kad nukrito pavienis meteoritas, kuris sprogo ore, maždaug 10 km aukštyje. Neoficialiai nurodoma, kad didžiausia dangaus kūno dalis nukrito apie 80 km nuo Satkos miesto. Rusijos ekspertai nemano, kad ant žemės nukris daugiau meteorito fragmentų.

 

Danguje liūdininkai išvydo ryškią šviesą, kuri netrukus dingo ir pasigirdo sprogimas. Čeliabinsko regione kai kur dingo mobilusis ryšys. Tai labai primena branduolinį sprogimą, nes sprogstant išsiskyria milžiniškas šilumos ir energijos kiekis, sukeliantis ryškų švytėjimą. Taip branduoliniams užtaisams būdingas bruožas yra elektromagnetinio impulso banga galinti sutrikdyti ryšio priemones net sudeginti elektronika, bet šiuo atveju sprogimas tik sutrikdė mobilų ryšį.

 

 

Tačiau sprogimo banga buvo labai galinga, kad net išdaužė stiklus mieste. Ar gali meteoritas sukelti tokį sprogimą ir kodėl jis sprogo būtent ore kaip teigia Rusijos žiniasklaida? Kad įvyktų sprogimas reikia milžiniško slėgio, kuris būtų staigiai išlaisvintas.

 

Pareigūnai (МЧС) perpėja, kad jokiais būdais negalima artintis prie objekto nuolaužų, jokiais būdais neliesti ir nedelsiant pranešti apie pavojingus radinius. Atradus reikėtų pranešti karštosios linijos telefonu, praneša civilinės Rusijos gynybos padalinio korespondentas. Meteoritai atvėse nėra pavojingi sveikatai ir dažniausiai sudaryti iš geležies. Galbūt МЧС norėjo atbaidyti žmones nuo vertingu akmenų ar paslėpti nepageidaujamus įrodymus?

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Čeliabinsko regiono valdžia nurodo, kad meteoritas nukrito į ežerą, o kitus objektus kliudė jo atplaišos.

 

„Virš Čeliabinsko regiono praskridęs meteoritas nukrito į ežerą, esantį maždaug 1 km nuo Čebarkulo miesto“, – nurodoma regiono gubernatoriaus Michailo Jurevičiaus pranešime.

 

Netoli Čebarkulio miesto yra karinis poligonas, kuris dažnai vykdo sprogdininus. Keisti sprogimai kelia net vietinių nepasitenkinimą, tačiau kariškiai neigia savo kalte. Būtent į prie Čekarbulio miesto esanti ežerą ir nukrito viena NSO nuolauža padariusįos lede 8m skersmens skylę, kita Kuvašo kaime, Zlatouste.
Šiuo metu nelaimingų atsitikimams ištirti buvo dislokuoti iš viso daugiau nei 20 tūkstančių pareigunų (МЧС), trys tūkstančiai technikos vienetų ir aštuoni orlaiviai.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Laikraštyje “Новая газета” žurnalistė Julija Latynina teigė, kad Čeliabinske nukrito visai ne meteoritas, o iš netoliese esančio Čeburkulio karinio poligono paleista raketa. Straipsnis po labai trumpo laiko buvo pašalintas.

 

Kalbėdama apie meteorito keistumus korespondentė uždavinėjo klausimus Rusijos gynybos ministerijos vadovams. Visų pirma Latynina domėjosi: “Kodėl meteoritas būtent skrido nuo Elansko poligono į Čebarkulio poligono kryptį”, “Kodėl jis skrido ne žemyn, bet beveik lygiagrečiai žemei primindama raketos trajektoriją”, “Kodėl meteoritas paliko uodegą panašią į raketų degančio kuro uodegą”.

 

Taip pat žurnalistė paklausė: “Kodėl meteorito sprogimas buvo panašus į savęs susinaikinimo ekstremalioje situacijoje” ir “kodėl nuolaužų paieškoje dalyvauja toks neįtikėtinas skaičius karių (apie 20.000 žmonių), 8 orlaiviai ir tūkstančiai atskirų techninių įrenginių?”

 

Naujienos autorius: Ezekiel

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
11 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
To sapnas

Gera kasiaka trauki pries miega :)))

yjd

Ne nu bet cia tai zmoniu mastymas paprastas meteoritas nukrito ir tiek per metus ju daug nukrenta tik netokiu dideliu kaip sis,net lietuvoje yra nukritusiu nemazu meteoritu,o kiti cia ziuriu samokslo teorijas kuria ir vos ne trecia pasaulini pranasauja… ;D

Sapnas

Ir dar uzmirsau pasakyti,kad sapnavau tai sianakt,ir sapnavau,kad neras meteorito,o tai negeras zenklas.O alfa isijungiau,ziuriu-paieska nutraukta :DD

Sapnas

Keiciausia,kad pries ugnikalnio issiverzima nakty pries sapnavau su ateiviais susijusi sapna,ten buvo ispejimas apie debesi juoda kuris pasklis.O dabar sapnavau,kad ten buvo ne meteoritas,o modernu erdvelaivis,kuris labai greitai leke,ir uzsidege,o jis tipo yra universalus ir vandeni ir ore.Bet blogiausiai,kad sapnavau,kad tai buvo neigiamas personazas.Sapnavau kaip jis keliauja jau po pasauli ir tiria.As tiesiog sapnuoju ivairius sapnus.Sapnavau kaip sekiau ta ateivi :D nesu keista.tiesiog sapnuoju tokius sapnus.Ka jus manot?

qqq

seip visai realu kad buvo kokia tai bomba, va pasinaudojo kazkas informacija kad ta diena prasilenkia asteroidas ir paleido bombike, o visiem is kart asociacijos su ta diena praskrendanciu meteoru, neva cia su tai susije ir panasiai

Juons

Akmuo iš dangaus negali nukrist be konspiracijos

Juons

cia buvo ironija duchai

Life puzzler

Kazkas mus pranesa apie kaika ko mes nesuprantame -.-

aa

to vaikam ir uztenka , paskaito internete kad jav isbande nauja raketa ant rusijos ir viskas , visas internetas apie tai kalba…

fg

Tai pirmas tokio dydžio mūsų laikų metoritas,o jie jau žino kaip jis turėtų krist,o kaip ne. Gal čia kaip tik meteorito požymiai,o ne kažkokios raketos.:)

inkognito

Sunku pasakyti kaip čia yra,sprogimo pėdsakas labai panašus į sprogusio Šatlo,kaip meteoritas įsižiebia dūmų tikrai nelieka ir mieste netvyro parako kvapas. Gal sakau čia meteoritas susidūrė su kylančia raketa? Tunguskos meteoritas taip pat sprogo 1908 o beveik po 100 metų 2013 metais kitas irgi netoli Sibiro? Keista.

Mindaugas

neaisku kas tunguskoje sprgo

to mindaugas

Kas tua neaisku kas sprogo? paskaityk ir suprasi… ateivai gal nori pasakyt ten sprogo?

Taip pat skaitykite