Vyras, pasikartojantis žmonių sapnuose

Niujorke, 2006-tųjų vasarį, gerai žinomo psichiatro pacientė nupiešė portretą žmogaus, kuris pasikartojančiai atsirasdavo jos sapnuose. Sapnuose vyras dalindavo jai asmeninio gyvenimo patarimus. Moteris prisiekinėjo, kad niekada nebuvo sutikusi ar mačiusi to vyro realiame gyvenime.

 

Kelias dienas portretas užmirštas gulėjo ant gydytojo stalo,kol po kelių dienų kitas pacientas atpažino tą veidą ir prasitarė gydytojui, kad portrete pavaizduotas vyras dažnai rodydavosi ir jo sapnuose. Jis taip pat jo nebuvo matęs tikrame gyvenime.

 

Psichiatras nuspręndė portretą nusiųsti keliems kolegoms, kurių pacientai taip pat kenčia nuo pasikartojančių sapnų. Per kelis mėnesius, atsirado dar 4 pacientai teigiantys matydavę tą žmogų savo sapnuose. Visi pacientai jį vadina TUO VYRU.

 

 

Nuo 2006 metų iki šiol, daugiau nei 2000 žmonių iš įvairių pasaulio miestų teigia pasikartojančiai matantys šį žmogų savo sapnuose. Kol kas nėra atrasta jokių ryšių, kurie sietų žmones, sapnuojančius tą vyrą. Žmogų sapnuose matę buvo įvairaus amžiaus, tautybių, religijų žmonės. Be to, nė vienas gyvas žmogus nebuvo pripažintas į jį panašus.

 

Šiam paslaptingam reiškiniui paaiškinti, buvo sukurta keletas teorijų:

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Archetipo teorija

 

Ši teorija teigia, kad šio žmogaus veidas yra pasąmonės sukurtas vaizdinys, atsirandantis sapnuose tiems žmonėms, kurie turi psichologinių problemų ( stresas, skaudus įvykis, psichinės ligos ir kt.) .

 

Religinė teorija

 

Pagal šią teoriją, veidas yra Dievo kūrėjo, ir tokiu būdu jis apsireiškia šiais laikais. Tai paaiškina, kodėl vyrą sapnuojantys žmonės niekada neabejoja tuo, ką jis jiems pataria sapnuose.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Žmogaus, galinčio patekti į sapnus teorija Tai pati įdomiausia, bet kartu ir mažiausiai moksliškai įtikinama teorija. Pagal šią teoriją “tas vyras” yra realus žmogus, galintis patekti į kitų žmonių sapnus dėl savo ypatingų psichologinių sugebėjimų. Kai kurie mano, kad jo išvaizda realybėje tokia pati, kaip sapnuose, kiti – kad tai tik jo psichologinė kaukė. Dar kiti kuria įvairias konspiracijos teorijas – esą už šio vyro slepiasi psichikos pertvarkymo planas, sukurtas stambios korporacijos.

 

Sapnų imitacijos teorija

 

Ši teorija teigia, kad šiame reiškinyje nėra nieko mistiško – tiesiog žmonės, išvydę šį portretą, įteigia sau, kad jau yra jį kažkur matę, dėl to vėliau pradeda iš tiesų jį sapnuoti.

 

Keletas sapnų, papasakotų pacientų, nuolat sapnuojančių šį žmogų:

 

“Sapnuoju šį žmogų, kai kas nors nepasiseka darbe. Pirmojo sapno siužetas buvo maždaug toks: Aš vaikštau po milžinišką ir apleistą prekybos centrą. Jame nieko nėra, bet staiga pasirodo tas vyras ir aš pradedu bėgti nuo jo. Jis vaikosi mane maždaug valandą, kol aš atsidūriau prekybos centro gale. Tuomet jis sustoja, nusišypso man ir parodo kelią link kasų. Nuo tada aš nuolat sapnuoju šį žmogų.”

 

“Aš sapnavau, kad tas vyras yra mano veidrodyje. Jis dėvėjo akinius ir sėdėjo ramiai, nejudėdamas, lyg būtų statula.”

 

“Mačiau šį žmogų trijuose sapnuose. Jis šiek tiek skiriasi nuo paveikslėlio, tačiau aš iškart jį atpažinau. Sapnuose jis nepastebimai atsiranda ir taip pat nepastebimai dingsta. Kiekviename sapne jis man sakydavo “Viskas baigta”, kas kart pakartodavo tai tris kartus. Šis vyras nekelia man baimės, tik daug klausimų”

 

“Aš visada sapnuoju, kad jis skrenda virš mano miesto, o mes su draugais jį stebime.Kadangi aš persikėliau į kitą namą, pradėjau sapnuose jį susitikti. kartais sapnuoju jį ir neskrendantį, bet jis niekuomet neištaria nė žodžio.”

 

“Aš pamilau jį, vos tik pirmą kartą pamačiau tą vyrą savo sapnuose. Kaskart, kai jį sapnuoju, jis perka man gėles, brangenybes, vedasi į paplūdimį stebėti saulėlydžio ar pavakarieniauti.”

 

“Mano sapne šis vyras buvo patrauklus brazilas. Jis buvo mokytojas ir turėjo 6 pirštus ant dešinės rankos. Viskas, ką jis man pasakė sapne, buvo “Jei JAV ištiktų Atominė katastrofa, keliauk į
šiaurę!”.

 

Bendraminčių paieškos

 

Tūkstančiai žmonių, kurie sapnavo šį paslaptingą vyrą, klijuodami visame pasaulyje skelbimus, bando surasti daugiau žmonių kuriems jis irgi prisisapnavo. Jie nori sužinoti apie ką jis kalbėjo kitiems ir bendromis jėgomis bando išaiškinti šią paslaptį.

 

 

 

 

O gal ir Jūs esate susapnavę šį vyrą?

 

Informacija pagal thisman.org parengė mūsų skaitytoja Akvilė. Ačiū jai.

Rekomenduojami video:


2500
12 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
KILTONAA

Irgi mano draugai sapnavo toki pat kaip šitas vyro veidas. Kartoja kartoja sapnuoti ,matė realybej ir atsibodo..o dabar jau nebe.Kartais.. Ir aš irgi viena karta pamačiau. Man buvo 21metu. Mėgau fotogravuoti save,pamačiau nuotrauką,išsigandau.. tikrai taip baisu. Mačiau nuotrauką,vietoje prie televizoriaus fone. Keistas vyro veidas “śypsena” su kreiviais dančiais, ir dvi rankos turi ilgius nagus… negaliu pasakoti net baisu man buvo,nepamiršau šitos vieno nuotraukos..

omg

as sapnavau kad mes su juo kavinej sedejom ir jis man sake ,,antroji puse salia. Buni prie jo kiekviena darbo diena isskyrus antradieni. Tai tavo liudnoji diena ”
wtf?man kasdien darbo dienom isskyrus antradieni yra ltv.k. bet jis man net negrazus ir visai netraukia.Manau tureciau pamineti kad mano senelio mirties diena buvo antradienis.Nelabai tuo tikiu bet visko gali buti

Si

to Big Boy. Pingvinai ne šiaurėj gyvena ;)

huju

Eina sau…kazkada buvau skaicius sita straipsni, o dabar ir man paciai jis prisisapnavo…

aa

kazkoks keistas jausmas paeme,pamacius foto

asd

nu ka kazkas cia negerai.. sitie zodziai tipo bekit i siaure jai numes atomine. o ka negali numest iranas koks ant amerikonu kokiu? mazum cia kokia slapta ateiviu zinute kad pasiruosti. jeigu issiaiskyta butu kad keli zmones ta sapnavo kad reikia begt i siaure tj tada virs visko nes man cia jau nesa i trecia pasaulini tuoj. aisku niekas to nenori bet laikas pasakys…. ai ir soriukas uz nesamoningus sakinius kuili valgau ir pienu uzsigeriu tai nera laiko

lelele
Big Boy

Viskas, ką jis man pasakė sapne, buvo “Jei JAV ištiktų Atominė katastrofa, keliauk į
šiaurę!”.

Nu tai ka keliaujam i siaure pas pingvinus ;D

Loreta

teko girdeti, kad visi zmones niekada nesapnuoja nematytu veidu t.y. visi sapnuose matomi zmones kada nors buvo bent labai trumpai sutikti realybej, pavyzdziui gatve einant su zmogum prasilenki, jo neatsimeni, bet pasamone veida “saugo” ir sapnuose jis kartais matomas todel ir galima pamanyt kad sapnuoji nematyta zmogu. galbut ir cia taip nutiko bet zmones tiesiog nezino kad ta zmogu yra mate ir tiek. o del to fakto, kad jis nei i viena pasaulio zmogu nepanasus tai kaip cia pasakius.. taip butu galima sakyt nebent jei turetu trecia aki ar ka nors panasaus. manau buvo ieskota tik visai identisko asmens tam… Skaityti daugiau »

Rolandas

Visi sapnuose kada nors matyti? O kosmaruose visokios baidykles irgi is realybes?

to aa

o is kur tu, durnas primityve, zinai, kad jo niekas nesapnavo ir nesapnuos??? eik laukais parekt, ir galva i siena padauzyt, gal nustosi nusisneket

aa

durnas primityvas tai idiotai cia lankantis ir tikintis viskuo ka skaito , neidomus gali neatrasinet…

Villy

o tai pats neskaitai ir nesilankai? ;DDDD Apgailetinas esi klounas ;DDDD

Taip pat skaitykite