Žmogus kandis

Ši mįslė tiktų žymaus serialo „X failai“ scenarijui, tačiau tai buvo tikras atsitikimas, persiritęs siaubo banga per JAV Virdžinijos valstijos vakarinę dalį. Viskas prasidėjo 1966 m. lapkričio 12 dieną. Penki vyrai dirbo kapinėse, kasė duobę kapui. Staiga nuo medžio nusklendė keistas padaras.

 

Jis apsuko porą ratų aplink darbininkus. Po minutės siaubinga būtybė, visai nepanaši į paukštį, pradingo tarp medžių. Vėliau darbininkai apibūdino būtybę kaip „rudą vyrą su sparnais“.

 

Tą patį vakarą visi apylinkėje aptarinėjo duobkasių nutikimą. Išaiškėjo, kad tas padaras išgąsdino jau ne vieną žmogų. Tų pačių metų vasarą, viena mokytoja savo kieme pamatė beveik dviejų metrų padarą, kuris prasklendė virš jos. Moteris labai išsigando. Padaras priminė didelį drugį, žmogaus ir kandies hibridą.

 

Viskas prasidėjo 1966 metais lapkričio mėnesį. Praėjo trys dienos po to įvykio kapinėse, kai dvi jaunos poros vėl sutiko „žmogų-kandį“. Sutuoktiniai Maletė ir Skaberis vidurnaktį važiavo apleista vietove, kurioje Antrojo pasaulinio karo metais buvo sprogmenų sandėliai, vadinami „TNT zona“.

 

Ši vietovė 11 km. nuo Point Plezanto (Vakarų Virdžinija) miesto, kaip išaiškėjo, buvo padaro medžioklės plotas. 1966 metų lapkričio mėnesį, iš 15d. į 16d., jis stovėjo šalikelėje ir žiūrėjo į pro šalį važiuojantį automobilį.

 

Liudininkas Rodžeris Skaberis vėliau pasakojo, kad padaras yra „dviejų metrų aukščio ar dar aukštesnis“ už nugaros buvę dideli nuleisti sparnai. Žmonės dar ilgai prisimindavo jo dideles, raudonas, hipnotizuojančias akis. R. Skaberis iš baimės pradėjo važiuoti 150 km/h greičiu Point Plezanto kryptimi. Baimė tapo siaubu, kai visi keturi keleiviai pastebėjo, kad pabaisa skrenda paskui. Ji skrido neaukštai, plačiai išskleidusi 3m ilgio sparnus.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Tik prie pat miesto „kandis“ liovėsi persekioti. Apimti panikos žmonės kreipėsi į Point Plezanto šerifą. Šis visus keturis asmenis pažinojo asmeniškai ir, pamtęs jų išbalusius veidus, patikėjo keistu pasakojimu apie „žmogų-kandį“.

 

Deputatas Milardas Holstedas ir keturi liudininkai patraukė į „TNT zoną“ ieškoti monstro. Tą naktį „žmogus-kandis“ nepasirodė, tačiau radijo imtuvas deputato automobilyje sugavo keistus trikdžius. Jis skleidė panašų į greitai besisukančios plokštelės garsą.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Kitas savaites pabaisą vėlai grįžtantys žmonės pastebėdavo Ohajo apylinkėse. Sutuoktiniai Vemsliai ir jų draugė Marsela Benet su dukra Tina keliavo į svečius, kai virš „TNT zonos“ pastebėjo sukančią ratus raudoną šviesą. Prie draugų namo pirmoji iš automobilio išlipo ponia M. Benet su dukra ir sustingo iš siaubo. Iš už automobilio pakilo baisus padaras, didesnis nei žmogus su raudonomis akimis.

 

Siaubo genami ponai Vemsliai ir vos ne alpstanti M. Benet su dukra puolė į namą. Tiek svečiai, tiek šeimininkai stingo iš baimės, kai pabaisa vaikštinėjo po verandą ir žiūrėjo pro langą į kambarį.

 

Apsuptieji iškvietė policiją, tačiau jai atvykus pabaisa pasislėpė. Šis įvykis taip smarkiai paveikė M. Benet, kad pastaroji dar ilgai gydėsi pas psichiatrą.

 

Pabaisos pasirodymai truko iki 1966 metų gruodžio. Vėliau ji dingo.

 

Kai kurie ekspertai mano, kad tai paprasčiausiai buvusi gervė. Tačiau siaubo mįslė iki šiol neįminta. Aišku tik tai, kad atsitikimai nebuvusi masinė isterija, tai neigia gan panašūs pranešimai policijoje. Tikriausiai tai nebuvo ir biologams pažįstama gyvybės forma. Galime tik spėlioti, ar „žmogus-kandis“ tai nežemiškos kilmės būtybė, ar tai – neatrastas žemės gyvūnas.

 

Informaciją pateikė: Benamis

Rekomenduojami video:


2500
14 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
likehsvilius

o ko nepasake kad galvojama kai mire ta pabaisa kad tilta sugriove

Nesvarbu

Čia gal turėjo omeny Drugiažmogy (angl. MothMan)

Jaunelis

Liaudyje KANDIMIS vadinami zmones megstantys svaigalus ir laisva gyvenimo buda.Taigi siais laikais zmogus-kandis tikrai ne retenybe !

Benamis

Prajuokinai ;D

Almiasas

Na kad chebryte nusikalbėjot, švelniai tariant :)
Lietuviškai šitas dalykas verčiamas ne žmogus-kandis, o žmogus-drugys. Angliškai tai vadinama Mothman: http://en.wikipedia.org/wiki/Mothman

Apie šį mistinį žmogų ir meninis filmas The Mothman Propecies (2002) (lietuviškai – Žmogaus Drugio pranašystės)sukurtas.

Dar ir vardai, pavardės, datos šiame vertime neteisingai surašyti…
Pasitaisykit, tragiškas straipsnis, neužskaitau :)

Anonimas

a tu kandziu tai pylna

Anonimas

esu ji mates,kaip ir zmogu amara:)

oh?

Deputy-deputatas?

Anonimas

ar girdejot apie zmogu dzyka?

Paulius

Tai, kad beveik identiškas pasakojimas apie žmogų-drugį (teisingai Tomas pastebėjo)

aa

o nera zmogaus meslavabalio? juk irgi labai idomus padarelis

Taip pat skaitykite