Brooke Greenberg – laike sustingusi mergina

Amerikos mokslininkai jau eilę metų suka galvas, kas gi yra nutikę 19-metei merginai, kuri elgiasi kaip kūdikis ir turi kūdikio kūną. Spėjama, jog atskleidus merginos kamuojančio genetinio sutrikimo priežastys ir mechanizmą, mokslininkams pavyktų daugiau sužinoti apie senėjimo paslaptis.
 
Brooke Greenberg jau sulaukė amžiaus, kai gali vairuoti automobilį ir net turi teisę balsuoti, tačiau ji vis dar yra kaip vienerių metų vaikas – ji tesveria 7,19 kg ir yra tik 74 cm ūgio. Iki šiol ji buvo vertinama kaip mediciniška keistenybė, tačiau preliminarus jos DNR tyrimas leido manyti, kad tai, kad ji neauga, yra susiję su defektais jos genuose, lemiančiuose žmonių senėjimą. Jeigu tai bus patvirtinta, tyrimas galėtų suteikti mokslininkams naują supratimą apie senėjimą.
 
Nereikia manyti, jog Brooke visiškai nesensta biologine prasme. Jos kaip ir kiekvieno žmogaus kūnas irgi sensta, tačiau vizualiai nesikeičia. Jeigu Brooke ir sulauks 70 metų, ji vis vien numirs būdama vystykluose. Gydytojai nustatė, kad merginos dabartinis protinis išsivystymas yra kaip 11-12 mėnesių kūdikio, jos dantų amžius – kaip aštuonmečio vaiko, tik organizmo ląstelių amžius – kaip 19 metų merginos.
 
Sustingusiai laike merginai vis dar yra reikalingi vystyklai, o kai kas nors ją pakutena, ji patenkinta ima guguoti. Merginos veidelis nušvinta vos pamačius mamą: ji ištiesia rankutes, norėdama būti paimta.
 
„Mes manome, kad Brooke Greenberg būklė suteikia mums unikalią galimybę suprasti senėjimo procesą, – sakė Pietų Floridos medicinos mokyklos universiteto profesorius Richardas Walkeris, vadovaujantis tyrimo darbo grupei. – Manome, kad tai mutacija jos genuose, kurie kontroliuoja senėjimą ir vystymąsi, todėl atrodo, kad ji sustingo laike. Jei galėsime palyginti jos genomą su įprastais genais, galbūt galėsime rasti šiuos genus ir išsiaiškinti, kaip tiksliai jie veikia ir kaip juos kontroliuoti.“
 
Taigi, jeigu bus išaiškinti, kurie genai „sustabdė“ atskirų kūno organų augimą, galbūt bus galima įtakoti visų žmogaus organų amžių? Žinoma, kol kas tai tėra fantastiniai pasvarstymai, tačiau jie įkvepia mokslininkus tolesniems tyrimams.
 

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
vaida

Na taip, buvo straipsnisir apie mergaite, kurios kunas neaugo, nors organai vystesi normaliai,o ir jos sesute buvo normali.Bet kad visiskai neaugtu, tai toks atvejis vienintelis

skaitytoja

nezinau kada sis straipsnis rasytas, bet tai nera unikalus atvelis kada vaikas nesensta. pazystamu sunus iki 18 metu amziaus atrode kaip leliukas, nors priesingai nei si mergina jis protu vystesi pagal amziu, jo kunas visuomet buvo toks pat. sulaukes 18 metu jis mire, nes jo kunas neaugo, o organai vis didejo ir tai sukele daug komplikaciju.

Vidmantas

Ko tik pasaulyje nebuna ;O

lolita

Dievo planus-suprasti nelengva.

Benamis

Net negaliu isivaizduoti koks tevu jausmas 19 metu keisti vystyklus savo dukrai kuri negali isaugti… Ziauru…

Taip pat skaitykite