Pasaulio pabaigos nebus? Bent jau taip tegia NASA

Nepaisant paskutinio teismo dienos teorijos, internetinių gandų ir Holivudinių sąmokslo teorijų, pasaulio pabaigos 2012 metais neišvysime, sako JAV Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos (NASA) mokslininkai.
 
Pasakojimų apie 2012 metų apokalipsę apstu (nuo paslaptingos planetos, atsitrenksiančios į Žemę, iki katastrofiškos Saulės audros), tačiau mokslininkai, tyrę pasaulio pabaigos teorijas, sako, kad nėra ko nerimauti.
 
Kad gyventojai galėtų nusiraminti, NASA pateikė atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus apie 2012 metų pasaulio pabaigos teorijas.
 
Ar 2012 metais Žemei kas nors gresia?
 
2012 metais Žemei nieko nenutiks. Mūsų planeta gyvuos dar daugiau nei 4 milijardus metų. Viso pasaulio mokslininkai nežino apie jokią grėsmę, kuri yra galimai susijusi su 2012 metais.
 
Kas išpranašavo, kad 2012 metais bus pasaulio pabaiga?
 
Viskas prasidėjo po istorijų apie paslaptingą Nibiru planetą, kurią neva atrado šumerai ir kuri gali atsitrenkti į Žemę. Šis susidūrimas iš pradžių buvo numatytas 2003 metų gegužę, tačiau nieko neįvykus, susidūrimas buvo perkeltas į 2012 metų gruodį. Tada šios pasakos buvo sujungtos su besibaigiančiu majų kalendoriaus ciklu ir buvo „nustatyta“, kad pasaulio pabaiga ateis 2012 metų gruodžio 21 dieną.
 
Ar 2012 metais majų kalendorius tikrai baigiasi?
 
Taip, kaip jūsų virtuvėje kabantis kalendorius nenutraukia laiko tėkmės, taip ir majų kalendorius nenustos egzistuoti po 2012 metų gruodžio 21 dienos. Ši data yra ilgo majų laiko skaičiavimo ciklo pabaiga, bet kaip sausio 1-ąją dieną mes pradedame skaičiuoti naują periodą, taip ir majai po gruodžio 21 dienos pradės naują laiko ciklą.
 
Ar gali planetų rikiavimasis į vieną eilę turėti įtakos Žemei?
 
Per ateinančius kelis dešimtmečius nebus jokių planetų rikiavimųsi į vieną eilę, o jei ir būtų, tai neturėtų jokių padarinių Žemei. Kiekvieną gruodį Žemė ir Saulė išsirikiuoja su Paukščių tako centru apytikriai į vieną liniją, tačiau tai yra natūralus dalykas, neturintis jokių pasekmių.
 
Ar egzistuoja tokios planetos kaip Nibiru, Planeta X, ar Eris, kurios artėja Žemės link ir gali į ją atsitrenkti?
 
Nibiru ir kitos istorijos apie tokias planetas tėra internetinės apgaulės. Nėra jokių faktinių pagrindimų šiems tvirtinimams. Jei Nibiru ar Planeta X tikrai egzistuotų, tai astronomai sektų šių planetų judėjimą, o šios planetos jau būtų matomos ir „plika“ akimi. Aišku yra tai, kad jos neegzistuoja.
 
Eris egzistuoja, bet tai yra nykštukinė planeta, tokia kaip Plutonas, kuris yra Saulės sistemos išorėje. Arčiausiai iki Žemės jis gali priartėti iki ne daugiau kaip 6 milijardų kilometrų.
 
Ar tiesa, kad Žemės poliai sukasi 180 laipsnių kampu ir kad tai vyksta ne dienomis, bet valandomis?
 
Žemės polių apsivertimas yra neįmanomas. Žinoma, žemynai lėtai juda (pavyzdžiui, Antarktida, kuri prieš šimtus milijonų metų buvo šalia pusiaujo), bet tai nesusiję ir nesukelia jokių Žemės polių apsivertimų. Tačiau daugelis katastrofas pranašaujančių internetinių svetainių kvailina žmones teigdami apie polių apsikeitimą.
 
Ar yra pavojus, kad 2012 metais į Žemę gali smogti meteoritas?
 
Žemė visada buvo objektas, į kurį smogdavo kometos ir asteroidai, tačiau dideli smūgiai yra reti. Paskutinis didelis smūgis buvo prieš 65 milijonus metų. Po šio smūgio išnyko dinozaurai.
 
Šiais laikais NASA astronautai atlieka tyrimus, vadinamus „Spaceguard Survey“. Astronautai tyrimų metu siekia atrasti asteroidus žymiai anksčiau, nei jie atsitrenkia į Žemę. Mes jau nustatėme, kad nėra jokių didelių asteroidų, kurie mums grasintų.
 
Ką NASA mokslininkai mano apie paskutinio teismo dieną?
 
Kur yra mokslas, kai kalbame apie tokius tvirtinimus? Kur įrodymai? Mes negalime pakeisti paprasto fakto, kad nieko nėra, išskyrus prasimanymus knygose, kino filmuose ir internete. Nėra jokių tikėtinų įrodymų, tvirtinant apie neįprastus įvykius artėjant 2012 metų gruodžiui.
 
Ar 2012 metais yra pavojus dėl didelių Saulės audrų?
 
Saulės veikla turi reguliarų ciklą, kurio didžiausias aktyvumas kartojasi maždaug kas 11 metų. Šios audros gali nutraukti komunikacinį ryšį su palydovais, tačiau inžinieriai stengiasi juos apsaugoti. Bet kuriuo atveju, nėra jokio Saulės audrų ryšio su 2012 metais.
 
Kitas Saulės audrų didžiausias aktyvumas bus tarp 2012 ir 2014 metų.
 

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Rekomenduojami video:


2500
14 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
tevas

Sveikuciai.
Vaikai as jum pasakysiu toky dalyka.
Majai,tuo laikotarpiu kaip ekzistavo ju kultura,buvo labai issivysciusi ir nepaprastai protinga tauta.
Maju taip vadinamas kalendorius pagal kury ir skaiciuoja ciklus,buvo nepaprastai tikslai sudarytas.
Zinoma pasitiketi nasa as nelabai linkes,bet kita vertus mes tiesos vistiek nesuzinosime kol kas neyvyks,taipkad belieka toloiau sau egzistuoti sioje planetoje ir kou geriau maitintis.
Ir dar vyruciai vienas klausimas tiesiai y mikrafona?
Kas galetu atsakyti cia ir dabar, Kodel, ar tai del kokios priezasties nasa nustojo skraidinti kosmonautus y menuly?

rrr

NASA sake kad neko nebus gal ir tesa sako bet iskur mes zinome Bet jie gal ir tiesa sako nes PVZ yra tokiu bandytu nu teroristu padare bunkerius ir parduoda o NASA sako kad nebus kad nepirktu tos bunkerius nes uz bunkeri musu salese uzmokes tik kokiu 1000 zmoniu kurie sedi seime prizidente ir ten dar kazkas milijoneriai miijerderiai

Tomas

Viskas puikiai paaiskinta, bet uzkliuvo sitas:
“Ar tiesa, kad Žemės poliai sukasi 180 laipsnių kampu ir kad tai vyksta ne dienomis, bet valandomis?

Žemės polių apsivertimas yra neįmanomas. Žinoma, žemynai lėtai juda (pavyzdžiui, Antarktida, kuri prieš šimtus milijonų metų buvo šalia pusiaujo), bet tai nesusiję ir nesukelia jokių Žemės polių apsivertimų. Tačiau daugelis katastrofas pranašaujančių internetinių svetainių kvailina žmones teigdami apie polių apsikeitimą.”
Jauciasi kazkoks sutrikimas isgirdus si klausima, ciuju gal ir klystu, na, bet man paciam nesinoretu, jog apsiverstu tie velnio poliai :)

shalalla

Aš nesuprantu kodėl kiša čia tuos Majus. Prasidės naujas laikotarpis. Viskas. Čia ne pabaiga, o tiesiog periodas naujas prasidės. Ir 2012 metų pabaiga bus žemei ypatinga kažkuom, gal pagaliau žmonės prisimins dvasines vertybes. Su planetų išsideliojimu tai išvis briedas. Pati NASA paskelbė apie jį, o dabar neigia.. Ir iš vis kas ta NASA tėra, ne apie pasaulio pabaigą jiems kalbėt. Pagyvensim pamatysim kas čia bus tais 2012 metais. Mano nuomone kažkas bus, bet kolkas tai protu nesuvokiama.

Cha

Jei ir bus kas, tai koks skirtumas, vistiek ankščiau ar vėliau visi turėsim numirt ;) su saule niekas negyvensim…

to as

dar vienas dalbakas….

As

tai tu pagalvok kiek zmones yra mate NSO ir yra tokiu kur zmogus ne vienas mate o visas miestas kai stebejo kazkokia kometa tad tu panarsyk kad nasa slepia ar tu negirdejai niekada kaip jie sako ateiviu nera visi meluoja bet yra medziagos senos kuriu dar niekas needitino su tavo tais after effects ar pan. tad tu susiprask kas cia meluoja ir kas sako tiesa

As

Apie ateivius nasa meluoja kad ju nera, o kad 2012 pabaigos nebus jais jau pasitiketi negalima nes jie prisimelavo per daug tad galite netiketi ka jie sako nes stengiasi nesukelti panikos

to dddd

Klausyk tu inteligente b*…. tu paaiskink man durnam ir visiem likusiem kaip tu suzinojai kas ka slepia jeigu jie tai slepia? cia tau paprasta klausyma uzduodu… kaip vaikai gali suzinoti nasa paslaptis jeigu jie tai slepia po galais?! tu man parodyk nors kiek medziagos apie tos tavo planetos x egzistavimo irodimus? “senu deduku pasakojimai, ir 50 desimtmecio video netenkins…”

ddd

tu debilas ar apsimeti debilu

Niekas.

Jis yra. Arba tu esi.

Bembis

Eina sau bijau, nes jeigu NASA sako, kad nebus, vadinasi tikrai kažkas bus:(

orūno

2013-2022 NASA neturi ka slept – Pasaulio atgalinis laikrodis jau daug seniau skaičiuaja minutemis,pagal pasaulio yvikius,tai i prieki,tai atgal…

Taip pat skaitykite