Žiaurūs eksperimentai ir bandymai su gyvūnais

XX amžiaus pabaiga buvo reikšmingų mokslinių eksperimentų laikas visame pasaulyje. Tačiau labiausiai varžėsi tarpusavyje JAV ir Sovietų Sąjunga. Šaltojo karo laikotarpiu JAV su Sovietais varžėsi visose mokslo srityse, neišskiriant ir medicinos.

 

Dvigalvis keturkojis

 

Maskvos universitetas bei Mokslų akademija tapo pagrindinėmis tokių bandymų citadelėmis. 1959 metais visą pasaulį šokiravo vieno šuns galvą kitam transplantavęs ir taip dvigalvį keturkojį sukūręs Vladimiras Demihovas.

 

Pasibaigus Antrajam pasauliniui karui Vladimiras Demihovas įsijungė į Stalino suburtą elitinę gydytojų komandą, kurios pagrindinis darbas buvo savo pasiekimais varžytis su JAV gydytojais. Demihovo eksperimentai buvo susiję su organizmų gyvybės trukmės pratęsimu. Savo eksperimentams jis naudojo šunis.

 

 

1954 metais Demihovas su savo chirurgų komanda atliko įspūdingą operaciją. Tą dieną Demihovas sukūrė dvigalvį keturkojį. Demihovas su komanda dideliam suaugusiam šuniui prisiuvo jauno šunyčio galvą. Jie sujungė šių gyvūnų kraujo indus bei kvėpuojamąsias gerkles. Tą patį rytą nelaimingasis kūrinys buvo pademonstruotas viešai.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

 

Žiūrovai su siaubu stebėjo, kaip abi galvos godžiai lakė chirurgo asistento pasiūlytą pieną. Nors abi galvos išsaugojo savo savitą psichologiją, fiziologiškai jos buvo vienas organizmas – kai didesnysis gyvūnas ištroško, gerti užsinorėjo ir mažesnioji galva.

 

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

Po šešių dienų dvigalvis keturkojis nugaišo, tačiau Demihovas įrodė, kad galima transplantuoti bet kokį organą, net ir smegenis. Vėliau buvo sukurti dar keli dvigalviai padarai, išgyvenę net iki 26 dienų. Nugaišdavo dėl organų atmetimo reakcijos.

 

“Šuo be kūno”

 

Idėja gimė dėka amerikiečių mokslininko Čarlzo Gutrio, kuris 1908 metais sėkmingai amputavo vieno šuns galvą ir prisiuvo ją kitam keturkojui. Kažkokiu būdu jam pavyko peradresuoti gyvūno kraujo cirkuliaciją ir gyvūnas galėjo funkcionuoti dviem galvomis. Bet anot mokslo populiarintojos Mari Rauč, 20-imt minučių, per kurias buvo persodinama galva, buvo per ilgas laiko tarpas, kad smegenis galėtų atstatyti pagrindines savo funkcijas.

 

 

Norėdami išspręsti šią problemą, po 77-ių metų Sovietų Sąjungos mokslininkai sukūrė specialų kraujo cirkuliaciją imituojantį aparatą. Šis išradimas teikė fizinę bei biocheminę paramą nuo kūno atskirtai gyvūno galvai. Dėl į arterijas įstatytų vamzdelių, šis prietaisas buvo pajėgus aprūpinti galvą deguonies prisotintu krauju ir maistingomis medžiagomis.

 

 

Galva reagavo į visus dirgiklius: šviečiant į ją – šuo prisimerkdavo, išgirdęs garsą – kraipė ausis, daužant stalą plaktuku prie pat jo, aiškiai buvo matyti, kad jis stengiasi išvengti dirgiklio, patepus gyvūno lūpas citrinos rūgštimi – jis laižėsi.

 

Aparatas leisdavo kurį laiką gyvūno galvą išlaikyti gyvą be viso kūno. Viena iš galvų buvo demonstruojama plačiajai visuomenei TSRS fiziologų kongrese.

 

JAV chirurgas Robert White

 

Jungtinės Amerikos Valstijos taip pat turėjo savo tyrinėtoją. Robertas Whitas gimė 1926 metais Minesotoje. Robertas kaip ir Demihovas buvo II pasaulinio karo veteranas, o šaltojo karo metais, tyrinėjo smegenų operacijas.

 

Whitas buvo įsitikines, kad pašalintas iš kaukolės smegenis galima išlaikyti gyvas. Norėdamas įrodyti savo tiesą jis 1964 metais pašalino vieno šuns galvos smegenis ir įsodino jas kito šuns kaklan. Smegenis buvo aprūpinamos “šeiminiko” krauju.

 

 

Iškilo tik vienas klausimas – jeigu smegenys gyvos, ar jos tuo pačiu metu ir sąmoningos? Deja, Whitas į šį klausimą atsakyti negalėjo. Galų gale savo eksperimentus Robertas vainikavo revoliucine operacija, jis persodino vienos beždžionės galvą kitai. Tiesa šis jo “kūrinys” išgyveno vos keliolika valandų.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
13 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
KLDs

Bet jus pagalvokit, be šitokių ekspermentų dabar medicina nebūtu tokia galinga, pvz neturėtumėm dirbtinės kraujotakos kurios reikia persodinant širdį. Medicinai tobulint reikai aukų.

manau kad tai tiesa

Debilai ( atsiprasau) suniu gyvenima sugadino ar kazkada sito eksperimento mum reikes? ne! tai ne zaiskit nes i pragara papulsit ( netikiu bet vistiek )

manau kad tai tiesa

As ir pries kai ten vaistus ant gyvunu vartoja , bet kartais reikia suprantu BET KAM REIKIA SUNIUI VIEN GALVA AR BA BUTI SU JUNKTAM SU KITU SUNIMI SIE EKSPERIMENTAI NEBUTINI O TIK DEL IDOMUMO nekenciu kurie tai daro

:* visada uz jus gyvuneliai :*

jordanbn2

Is komentaru aisku kad Chirurgija – blogis. Siaip eksperimento esme, nepagydomu ligoniu isgydymas. Tais laikais tokia transplantacija baigdavosi mirtimi del atmetimo. Bet tokios operacijos galimybe reikejo irodyti vien del to kad butu galima testi tyrimus kovojant su organu atmetimu. Siuo metu genu inzinerija pasieke toki lygi kad netrukus galesim uzsiauginti kuna is savo paties lasteliu -klona, Va tada atmetimo tikrai nebus. Ir esant reikalui smegenis bus galima persodinti i nauja kuna be rizikos

Karolina

Nu gerai, skaiciau komentarus apie tus zudikus r pedofilus ir pan., ju tie patys zmones nekalti, kad jie suauge daro tokius dalykus, juk viskas ateina is seimos is vaikystes, juk ne is sio ne is to as nepriciom pagalvojus, kad va noriu nuzudyt zmogu, as ji ir nuzudysiu. Jeigu mazas vaikas auga tokioje aplinkoje, kurioje yra smurtas tiek psichologinis tiek fizinis, nera ko tiketis, kad tas vaikas suauges bus normalus, pilnai funkcionuojantis pilietis, be pasisukusios smegenines. Cia ta pati galima pritaikyti ir tiem mokslininkams, kurie atlikinejo bandymus su gyvunais. Tikriausiai ju vaikysteje buvo ziauriai elgiamasi su gyvunu ir tai uzsifiksavo… Skaityti daugiau »

Villy

Dokumentuoti istoriniai faktai yra apie siuos bandymus, o tu netiki… Tikriausiau jeigu priesais tave stovetu nuoga moterys tu irgi rektum, kad cia holograma…

Vikingas

As aplamai netikiu tuo kas cia parasyta. Kraujotaka sujungia. Tvarkoj del kraujotakos, tas imanoma. O kaip su stuburo nervu? Net su siuolaikine technika tai neimanoma. Paklauskit bet kokio mikrochirurgo. Jei tai butu tiesa ir jei tokios operacijos butu imanomos is invalidu vezimeliu butu prikelti ant koju visi kas nevaiksto del patirtu stuburo traumu. Pvz nutrauktas stuburo nervas ir iki puses paralyzuotas zmogus. Juk nepagydomas. O cia matai suns galva prisiuta net laka. Cia tas pat kas pimpala ant kaktos prisiut ir teigt kad jis funkcionuoja ir kad vaikus padaryt galima. Prisiut galima bet ka, kad ir marskinius prie subines.

Totorius

Viska Piktas teisingai surase, jei padarei nusikaltima tam yra istatimai ir atitinkamos bausmes jei tave pripazino kaltu, atimti zmogui laisve yra pats baisiausias dalykas koki humaniskoj visuomenej imanoma padaryt ir tam niekas neprilygsta. Apie jokius eksperimentus ar tuo labiau kankinimus su zmogum negali but net minties, nepriklausomai ka jis padare, beto nepamirskim ,kad net ir pats blogiausias nusikaltelis gali pasitaisyt.

to piktas

tu pats nesupranti ka parasiai… tu lygini netycine zmogzudyste su pedofilais ir serijiniai zudikais?

piktas

o čia va straipsnis apie tai ką jūs siūlote : https://anomalija.lt/2011/09/unit-731-vieta-zemeje-kuria-valde-velniai-n-18/

Taip pat skaitykite