Hakeris atskleidžia NASA paslaptis

Haris Makinonas (Gary McKinnon), pravarde Solo buvo apkaltintas didžiausiu įsilaužimu į karinius kompiuterius per visą istoriją. Paprastas 39 metų amerikiečių hakeris, atrodytų, nieko ypatingo. Tačiau Haris nulaužė keletą JAV karinių ir vyriausybinių tinklų, jskaitant NASA, o kadangi vyriausybė to nemėgsta, vaikinas buvo areštuotas. Dabar jam gresia iki 70 metų laisvės atėmimo.

 

Kol jis laukia teismo, laikraščio „The Guardian” žurnalistai susisiekė su įsilaužėliu ir lyg tarp kitko pasidomėjo, ką tokio įdomaus jis aptiko slaptuose supervalstybės užkaboriuose.

 

„Ooo, aš ten radau tokių dalykų.”, – nevienareikšmiškai aiktelėjo Haris. „Nežemiškų darbuotojų sąrašą! Įsivaizduojate? Jie jau tikrai Žemėje. O dar — laivų pavadinimų sąrašą. Ir tikrai ne tų laivų, kurie plaukioja.”.

 

„Jūs manote, jog NASA turi slaptų kosminių laivų?”, – sujudo žurnalistai.

 

„Tai, ką aš radau, privertė mane tuo patikėti.”, – užtikrintai pasakė hakeris. Taip pat jis prisipažino, jog jam pavyko prasibrauti iki Amerikos kosminių skrydžių valdymo centro, kur jis rado pasiruošimų tarpplanetinei misijai įrodymų.

 

„Kokiai misijai?”, – nustebo žurnalistai.

 

„Nepamenu. Aš kai laužiau, tai šiek tiek rūkiau…”.

 

Vyriausybė Hariui pareiškė rimtus kaltinimus. Neva jis pakenkė visiems jų kompiuteriams, pašalino svarbiausias bylas ir apskritai per daug žino. Hakeris pranešė, jog jokiems kompiuteriams jis nepakenkė, į NASA papuolė išimtinai vedamas noro daugiau sužinoti apie NSO, o jeigu ką atsitiktinai ir ištrynė, tai neklystančiųjų nėra.

 

Garis buvo sugautas 2002 metų lapkritį. Šiandien jis pats pripažįsta, kad tai buvo neišvengiama, nes smalsumas peraugo į maniją, o dėl vartojamų narkotikų suskystėjęs protas pakuždėdavo padaryti ką nors kvailo – pavyzdžiui, palikti įžeidžiančius laiškus žmonėms, į kurių kompiuterius jis buvo įsilaužęs.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Įdomu, kad amerikiečiai pasiūlė Makinonui slaptą susitarima: jis padengia visus padarytus nuostolius ir praleidžia amerikietiškame kalėjime keletą metų. Gariui paprašius pateikti šį pasiūlymą raštu, amerikiečiai atsisakė toliau tęsti derybas.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
15 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
vgyuųūyu

70 metų laisvės

linda

nereika visko taip nuvertinti,yra tame tiesos,NASA turi paslapciu…….

Epic

Haliucinogenai
1954 m. haliucinogenais buvo pavadinta grupė medžiagų, kurių vartojimas kokybiškai keičia sąmonę. Jiems priklauso daugelis augalinių narkotikų, kaip kanapės, grybai, kaktusai, taip pat grupė cheminių medžiagų, kaip kad LSD. Cia tiems kas sako,rukau,matau nesamones,bet man ne haliucinacijos.

aaaaaaaa

zmogus savo lemtingiausia gyvenimo akimirka rades svarbiausius dokumentus susijusius su visom tom nesamonem , rado laiko parukyt ;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD … eikit sau

Gytis

Na ziuriu esi vaikas ir nesupratai nieko, Parukyt rado laiko tai as ir randu laiko parukyt sedi prie pc ir rukai ir lauzai websaitus arba dosini ir viskas rukai lauzi.

lol

gal tesion nenorejo psakot zurnalistam nieko.

Jaunelis

Jei jis tikrai sugebejo isilauzti pro tokio lygio apsaugas,jo vieta ne kaleime,o specialiuju tarnybu gretose.

Pasipiktinęs dezinformacija

Laba diena. Šiame straipsnyje yra labai daug netikslumų. Taip pat reikėtų paminėti, kad Gary McKinnon nėra 39 m. amerikietis. Jis gimė 1966 m. ir yra anglas. Savo interviu žiniasklaidai, radijai ir televizijai McKinnon tikrai neakcentuoja kanapių poveikio jo psichologinei būsenai – tai buvo tiesiog nereikšminga smulkmena (kuri jo manymu būtų galėjusi sušvelninti bausmę). Kaip minėjote, jis “dėl narkotikų poveikio, paliko įžeidžiančius laiškus žmonių kompiuteriuose, į kuriuos įsilaužė” – taip tikrai nebuvo ir sunku suprasti, kodėl Jūs taip dezinformuojate žmones. Jis laiškų nepaliko. Jis paliko vieną trumpą žinutę JAV kariuomenės kompiuterinėse sistemose, kad įspėtų jos darbuotojus dėl jų sistemos saugos spragų.… Skaityti daugiau »

Atsakovas

Ta anomalija senienas deda….. Kodėl ko naujo nededa? Kas ne senai buvo. Ir tegu randa savo info. O ne nuo kitų vagia,uždėdama ženkla ,jog tai anomalijos info, ir kopijuot negalima. Bet kur gi, juk administracija per jauna,ką jie ras, gaus, savo.

Tomas

Vygi, žolė(jei žolę rūkę) nėra haliucinogeninis. Tačiau fantaziją padaro žiauriai lakesnę. Aš apsirūkęs debesyse filmus matau. Tai ne haliucinacijos. Tačiau nereiškia, kad dievulis man per projektorių filmus rodo

Tomas

Vygi, tai pala, tu tiki kažkokiu tipo hakeriu, kuris pats yra prisipažinęs, kad yra apsėstas minčių apie NSO ir ateivius? Lunatikas, visur matantis ateivius ir dar + apsirūkęs, paskaitė porą iš konteksto išimtų pastraipų ir jis tau didesnis autoritetas, nei sveikas protas? Reja, čia yra tiesiog visiška nesąmonė :) Rusų info.. Vien tai nemažai ką pasako. Nors šiaip nenaudoju tautinių stereotipų, bet rusai rimtai kažkokie apsėsti bet kuo, kas “nepaaiškinama”. Turiu keletą senų rusš autorių knygų apie paranormalius reiškinius. Jau tooookio žemo lygio nusipezėjimų nesu matęs. Tas mitas apie ‘sutartį’ su ateiviais kilo dėl to, kad tiesiog per nedidelį laiko… Skaityti daugiau »

Vygis

Rukymas tai ne halucigeninis narkotikas, taigi jis realybe suvoke

Taip pat skaitykite