S. Hawkingas: „Rojaus nėra, tai pasaka”

Pasaulinio garso astrofizikas ir kosmologas Stephenas Hawkingas interviu britų dienraščiui „Guardian” pareiškė, kad tikėjimas rojumi ar pomirtiniu gyvenimu tėra tik pasakaitė mirties bijantiems žmonėms paguosti.

 

Pasak leidinio, žymiausiu mūsų laikų britų mokslininku laikomam 69 metų S. Hawkingui buvo diagnozuota nepagydoma nervų sistemos regeneracinė liga jam vos sulaukus 21-erių. Iš pradžių medikai manė, kad jis mirs po kelerių metų, nes simptomai tolydžio stiprėjo. Tačiau užuot palūžęs, S. Hawkingas pradėjo dar labiau džiaugtis gyvenimu, nors virš jo ateities buvo pakibęs tamsus debesis, rašo „Guardian”.

 

„Pastaruosius 49 metus gyvenau priešlaikinės mirties akivaizdoje. Aš nebijau mirties, tačiau ir nelaukiu jos. Noriu dar tiek daug padaryti”, – prisipažino mokslininkas.

 

Jis palygino žmogaus smegenis su kompiuteriu, kuris nustoja veikti sugedus vienam jo komponentų. „Nėra jokio sugedusių kompiuterių rojaus ar pomirtinio gyvenimo, tai pasaka žmonėms, kurie bijo tamsos”, – pridūrė jis.

 

Tokie S. Hawkingo komentarai yra dar tiesmukiškesni, nei pernai išleistoje naujausioje jo knygoje „Didysis projektas” (The Grand Design) išsakyta mintis, kad Didžiojo sprogimo ir Visatos atsiradimo priežastis buvo fizikos dėsniai, o ne dieviškoji valia, kaip mano vieną ar kitą religiją išpažįstantys tikintieji.

 

„Kadangi egzistuoja tokie dėsniai, kaip visuotinės traukos dėsnis, Visata gali sukurti ir vėl sukurs save iš nieko“, – rašo S. Hawkingas. – Priežastis, kodėl kažkas egzistuoja, kodėl egzistuoja Visata, egzistuojame mes – spontaniškas pasaulio atsiradimas. Nebūtina pasitelkti Dievą, kad šis uždegtų dagtį ir paleistų Visatą.“

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

„Didįjį projektą“ S. Hawkingas parašė kartu su amerikiečių fiziku Leonardu Mlodinowu. Autoriai prieštarauja anglų mokslininko Isaaco Newtono (Izaoko Niutono) įsitikinimui, kad Visata negalėjusi atsirasti iš chaoso, tad ją sukūrė Dievas.

 

Rekomenduojami video:


2500
18 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
!!!

Aš netikiu nei dievu nei rojum nei pragaru. Kažkaip tikrai skamba kaip pasaka. Vaikystėje man nuolat kalė šitas pasakas galvon ir aš tikėjau, bet nesuvokiu kaip gali patikėti tuo suaugęs žmogus. Į tikrovę turbūt nors kažkiek panašu yra reinkarnacija, nes kai žmogus miršta, jis negali amžinai būti NIEKUR, tuštumoje. Taigi jis gimsta iš naujo. Galbūt jau visai kitur nei buvo prieš tai, bet jau neatsimins koks buvo seniau, nes kitaip išprotėtų. Todėl kartais kai kurių dalykų geriau nežinoti…

vytra

– pagrindinė problema yra nesusikalbėjime, t.y. savotiškai teisios “visos pusės”. Tokio rojaus, kokį supranta S. Hawking tikrai nėra ir tikrai nėra tokio dievo, kaip supranta šį terminą iš penkių raidžių gerbiamasis mokytas senelis.

LMT

Pragaras ir rojus yra salia musu:vienam sis gyvenimas nesa sekme, dziaugsma, laime ,pinigus, kita jis skandina nelaimese, nepritekliuose, praradimuose ir netekimuose. Cia kaip paziuresi.bet Dieva as tikiu

Kazkas

Pirmiausia ,tai straipsnis senas,Hawking jau pries keleta metu savo70-meti svente,o cia dar 69 metu.O”anomalijai” deretu nauju darbuotoju pasiieskoti.Geriau maziau,bet nauju ir geresniu straipsniu!

Eva

Labai geras filmas apie roju ir pragara siulau kiekvienam paziuret “Kur nunesa sapnai” .

Plikšalis

Man atrodo, rojus ir yra pagrįstas fizikos dėsniais, tik tiek, kad žmogus jų anksčiau laiko nesupranta ir negali suprasti, nes jie neturi jokio ryšio su fiziniu kūnu, bet jie dėl to veikia nė kiek ne mažiau nepriekaištingai, bet tik ne fizinį kūną. Manyčiau, pats Stivenas nenori kažko pripažinti ir su kažkuo susitaikyti, dėl to ir rėžia tokias tiesas.

Manjow

Ko jūs pykstat?žmogus tiesą sako :D. Bijot nebūties ir tiek. Gyvenkit kol galit ir mėgaukitės kito šanso nei rojui nei niekur nebus. :D

rasa

tai ir keliaus po mirties i pragara. Rojus yra

Ray

As pvz rojum ar kazkuo panasiu irgi netikiu, man priimtiniausia versija yra reinkarnacija. Apie reinkarnacija jau kalbejo daug senesnes religijos nei krikscionybe pateike savo “roju”

Cia

gali tiket, gali ne. Gali visaip isvartyti. Bet pvz kaip susapnuojama mire zmones (neseniai), su jais kalbamasi? Man paciam buvo. Viena karta susapnavau, sapne nuramino, pasake kad viskas gerai. Aisku toks kaip sis mokslininkas pradetu: cia pasamone, pats norejai ir susapnavai. Apie dieduka galvoju nuolatos, bet susapnavau viena karta. Tikrai tikiu, kad yra pomirtinis gyvenimas, yra siela, yra kazkas auksciau. Jei jau butu visatoje toks spontaniskumas, tai butu tik laiko svaistymas….. be esmes…. Viskas atsiranda is kazko. Ir nereikia cia pilstyti is tuscio i kiaura.

Lol

Aišku nėra jokio rojaus, taip pat ir kažkokio dievo, religija sukurta tam, kad valdytų žmones, pažiūrėkit dokumentiką apie religiją ir suprasit viską :)

Taip pat skaitykite