Dvasių medžioklė: I, II dalys

Pradėjo RoxiO, liepos 01, 2012, 16:14:18

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

RoxiO

liepos 01, 2012, 16:14:18 Redagavimas: liepos 02, 2012, 14:05:15 by RoxiO
Dvasių medžioklė nėra brangus ir sudėtingas užsiėmimas.
Pradedantiesiems tereikia keleto daiktų, kuriuos galite rasti bet kur - net savo namuose. Svarbiausias daiktas būtų paprastas skaitmeninis fotoaparatas. Jums nereikia labai įsijausti į tai ir pirkti brangaus, veidrodinio fotoaparato, kaip Canon PowerShot. Dauguma viską įrodančių nuotraukų būna padaryta paprastais, pigiais fotoaparatais, kurios galite rasti bet kurioje universalinėje parduotuvėje.

Antras svarbus punktas būtų garso įrašymo įranga. Aš pats savo dvasių medžiotojo karjerą pradėjau su paprastu, analoginiu magnetofonu, kuris naudoja magnetines kasetes. Iš pradžių jis buvo puikus įnagis, aš negavau iš jo patikimų įrodymų, tačiau jis puikiai dirbo savo darbą iki kol netapo labai erzinantis. Kasetes reikdavo keisti kas pusvalandį ir tai buvo tikrai užknisantis reikalas. Dabar aš turiu OLYMPUS DIGITAL magnetofoną, kuris kainavo apie 40 dolerių. Dauguma gerų magnetofonų kainuoja žymiai brangiau nei analoginiai, tačiau geriau daugiau sumokėti ir turėti mažesnį galvos skausmą. Jūs galite jį tiesiog palikti ir pamatysite, jei išgirsite keistų garsų iš kapo!

Internetu galite nusipirkti virgules, švytuoklę ar panašių daiktų, kurie gali būti naudingi. Be to neblogai būtų susirasti keletą patikimų žmonių, kurie galėtų eiti su jumis. Žinoma, į dvasių medžioklę galite eiti ir vienas, tačiau jei jums pavyks gauti realių įrodymų ir jūs tai papasakosite kitiems žmonėms - jie pagalvos, kad jūs viską sufalsifikavote. Bet jei jūs dirbsite keliese ir jei viską matys ir girdės daugiau, nei dvi akys ir ausys - jūsų istorija įgaus daugiau patikimumo. Tačiau ką kviestis kartu? Žinoma, tai turėtų būti žmogus, kuris netiki vaiduokliais ir nusimano garso, bei vaizdo įrangoje. Nes jei, vis dėl to, kažkas įvyktų - jūs turėsite liudytojų, kurie kartu galės parodyti ir savo įrangos rodmenis. Buvo keletas atvejų, kai aš turėjau du įrašančius magnetofonus ir jie tuo pačiu metu pagavo visiškai skirtingus garsus. Kameros taip pat.

Gerai, jūs turite žmonių, turite fotoaparatą, magnetofoną, o kas toliau? Vaiduokliai! Dabar jums tereikia tinkamos vietos medžioklei. Kapinės gera vieta pradėti ir gauti praktikos, tačiau tu turbūt nenori belstis į kapines vidury nakties? Tikėtina, kad policijai irgi tai nepatiktų. Geriausia būtų susisiekti su miesto valdžios institucijomis, bei pranešti jiems, kad jūs norite vykdyti tyrimą. Tikriausiai jie jus suprastų. Taip yra todėl, kad šiais laikais tokie tyrimai priimtini. Prieš dvidešimt metų jie turbūt būtų pamanę, kad jūs psichiškai nesveikas.

Bus antra dalis!

Iš anglų k. vertė RoxiO.

.L.U.T.H.O.R.

Paskambinus miesto valdžiai tikriausiai pasijuoktų į ragelį :D Arba nuėjus net nepriimtų  :D Kas gyvena kaime, tai tikriausiai ne per toliausiai turėtų būt kapinės, va ten tai galima pasismaginti. Nebent koks sargas pagautų, bet čia čia Lietuva, naktim tokie nevaikšto. Bent jau mano kaimo kapinėse :)

Benamis

Citata iš: RoxiO  liepos 01, 2012, 16:14:18
Geriausia būtų susisiekti su miesto valdžios institucijomis, bei pranešti jiems, kad jūs norite vykdyti tyrimą. Tikriausiai jie jus suprastų. Taip yra todėl, kad šiais laikais tokie tyrimai priimtini. Prieš dvidešimt metų jie turbūt būtų pamanę, kad jūs psichiškai nesveikas.


;D Uzsienyje gal ir nebutu nieko keisto, taciau Lietuvoje kazin kaip i tai sureaguotu ;D Lauksiu II dalies :)

RoxiO

Citata iš: Benamis  liepos 01, 2012, 16:42:17
;D Uzsienyje gal ir nebutu nieko keisto, taciau Lietuvoje kazin kaip i tai sureaguotu ;D Lauksiu II dalies :)


Čia dar priklauso nuo žmogaus, kuriam prisiskambintum :D

Teroras

Dar kiek skaiciau labai privercia toks prietaisas kuris matuoja berods elektromagnetines bangas ar kazka panasaus :)

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: Teroras  liepos 01, 2012, 18:27:27
Dar kiek skaiciau labai privercia toks prietaisas kuris matuoja berods elektromagnetines bangas ar kazka panasaus :)


Elektromagnetinėmis bangomis užpildytas visas mūsų pasaulis. Mano manymu jisai gali suteikti mažai naudos :)

Deivis95

Ar tinka diktofonas, esantis telefone (iPhone, kokybe turėtu būti gera)? Kaip tik šia vasara planuoju būti sode, tai jei bus drąsos, reikes pabandyt pažaisti, kaip tik kapines yra netoli. Taciau ar tai yra saugu?

RoxiO

Citata iš: Deivis95  liepos 01, 2012, 23:11:40
Ar tinka diktofonas, esantis telefone (iPhone, kokybe turėtu būti gera)? Kaip tik šia vasara planuoju būti sode, tai jei bus drąsos, reikes pabandyt pažaisti, kaip tik kapines yra netoli. Taciau ar tai yra saugu?


Nežinau, nenusimanau tokiuose dalykuose. Aš tik išverčiau tekstą :)

Beelzebub

Nebūtinai į kapines eiti, jei baisu. Galit eiti ir į vaiduoklių namus jei tokių žinot.

RoxiO

Šiandien išversiu antrą dalį.

RoxiO

Praėjusį kartą mes kalbėjome apie tai, kaip pasiruošti savo pirmajai vaiduoklių medžioklei. Nesvarbu ar vienas, ar su draugais, ar su profesionalia grupe, tačiau jūs pasiruošęs žengti į tamsą. Bet kaip mums pilnai nusistatyti įrangą ir pasiruošti tyrimui? Štai jums keletas patarimų:

1. Pasiklausinėti žmonių - nieko nekainuoja. Gal turite draugą, giminaitį ar bendradarbį, kuriam priklauso paslaptingas vaiduokliškas namas ar kažkas panašaus? Tai gauti lengviausia, todėl pirmiausia ir išbandykite tai. Paskutinį kartą minėjau, kad galima tai daryti kapinėse, tačiau jei atsakingas asmuo pasako "ne" - nepasiduokite.

2. Nustatykite datą ir laiką. Paprastai mes tai darome tarp 19:00 ir 20:00. Būtent tokio laiko nereikalauja jokie vaiduoklių medžioklės įstatymai (Abejoju ar apskritai tokie egzistuoja), tačiau geriausia pasirinkti tokį laiką, kuris visiems patogus. Mes visi turime gyvenimą, todėl kartais turime tai daryti, kai yra geriausias laikas visiems.

3. Labai svarbi medžioklės vietos istorija. Gaukite ankstesnių savininkų informaciją, pasidomėkite, ar kas nors toje vietoje yra miręs. O gal ten kartas nuo karto įvyksta kažkas paranormalaus?

4. Prieš išvykdami, įsitikinkite, kad turite visą savo įrangą. Kaip ir sakiau praeitą kartą, jums nereikia sutelkti visą dėmesį ir pirkti brangiausią ką randate. Galite pradėti paprastai: garso grotuvas, skaitmeninė kamera, ir žibintuvėlis iš esmės yra viskas, ko jums reikia. Žibintuvėliai yra visada svarbus, nes dauguma tyrimų vyksta tamsoje.

5. Nuvykę paprašykite, kad savininkas aprodytų jums vietovę ir papasakotų, kas joje vyksta. Visada po ranka laikykite garso įrašymo prietaisą, nes savininkas bet kada gali pasakyti "buvusio savininko vardas buvo toks ir toks." ir tuo metu, kai jis sako vardą - magnetofone gali išlikti keisti bruzgesiai ar kažkas tokio. Patikėkit, sakau tai iš patirties.

Jūs turbūt klausiate savęs "Kiek man imti?". Žinoma, džiugu gauti pinigus už savo tyrimą, tačiau net geriausi vaiduoklių medžiotojai retai ima pinigus už šią veiklą. Atminkite, kad dauguma žmonių tai daro dėl smagumo, o ne tam, kad gauti pinigų.

Antrosios dalies pabaiga. ;) (Gal kada nors bus ir III dalis).

Anonimas

:D o as maniau , kad tam reikia tureti miljona;D

Kokosas

Citata iš: Šešėlis  liepos 01, 2012, 19:23:29
Citata iš: Teroras  liepos 01, 2012, 18:27:27
Dar kiek skaiciau labai privercia toks prietaisas kuris matuoja berods elektromagnetines bangas ar kazka panasaus :)


Elektromagnetinėmis bangomis užpildytas visas mūsų pasaulis. Mano manymu jisai gali suteikti mažai naudos :)


Yra labai jautrių elektromagnetinių bangų prietaisų. Be to, tiriant negalima aklai tikėti prietaiso parodymais, ypač jeigu aplink yra elektros įrenginių. Geresniuose aparatuose yra nurodyta kokias elektromagnetines bangas skleidžia elektros kištukai ar išlindę šviestuvo laidai, plius prieš tiriant reikėtų pasidomėti apie vietovę, joje esančius radijos ar pan. bokštus, kurie spinduliuoja ir tuos rodmenis išmesti iš tyrimo, dažnai daroma ir bandymai norint pažiūrėti kaip reguoja prietaisas į žmogaus veiklos keliamas elektormagnetines bangas. Be to, tokie prietaisai (kaip kurie aišku) matuoja tik tam tikrą lauką aplink save, taigi jeigu stovi name, kuriame atjungta elektra ir kokių 1-2m spinduliu gauni parodymus lyg stovėtum prie veikiančio teliko tai vertėtų susimąstyti :) nemanau, kad reiketų nurašyti šį prietaisą ypač kai jį naudoja daugelis rimtų "medžiotojų" ir ypač skeptikų.

Someone

Na tai gal kas bandet "pamedzioti"? Butu idomu pamatyt foto ar video :)

omcikas

aha galejo zmogus kuris visa tai pasakojo idet keleta irasu ar nuotrauku idomesniu. O kas del kapiniu.. neseniai po veliniu berods delfi buvo 2 straipsniai apie duobkasius kurie yra uzkase jei neusmeluosiu simtais numirusiuju ir nei vienas nei kitas per savo duobkasio karjera sake nemates nieko keisto anomalaus.. ??? Tai iskyla klausimas ar tam,kad kazka anomalaus pastebet reikalinga iranga fotoparatas, magnetofonas ar tiesiog tikrai nevyksta nieko idomaus..

Aukštyn