Magija. Pirmieji žingsniai.

Pradėjo .L.U.T.H.O.R., gegužės 23, 2012, 02:44:38

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

.L.U.T.H.O.R.

gegužės 23, 2012, 02:44:38 Redagavimas: gegužės 23, 2012, 13:23:06 by Šešėlis
 Straipsnis, tiems kas nelabai žino, kur reikai pradėti, norint eiti magijos keliu. Viskas be sudėtingų terminologijų, kad tiktų, bet kuriam skaitančiam.


Prieš pradedant: Dalykai pamąstymui

   
Prieš iškeliaudamas keliauninkas visada apgalvoja du dalykus: Pirmiausia, kur ir kodėl keliauja.  Antra kaip jis planuoja ten atsidurti.  Panašias idėjas turėtų apgalvoti ir tas, kuris galvoja rinktis magijos kelią.

   Kur nori nukeliauti ir kodėl?  Kokiu tikslu nori praktikuoti magiją?  Paieškok savyje atsakymų į šiuos du klausimus.  Vieni praktikuoja magiją, tik tam kad pasiektų kažkokios matomos jėgos, tuo tarpu kiti praktikuoja, nes nori įgauti tam tikrų vertybių ar vidinio taurumo.  Vieni praktikuoja magiją, kad padarytų savo gyvenimą šiektiek lengvesnį, kiti praktikuoja tam, kad kiltų aukštyn ir susijungtų su dieviškomis jėgomis.  Yra ir tokie, kurie praktikuoja tik tam, kad įsitikintų jog ji egzistuoja, arba patikrintų ribas, kurias gali pasiekti nesuvaržytas žmogaus protas.  Vieni žmonės mano,jog magijai nėra realaus pritaikymo, kad tai tik intelektualinis ir filosofinis visatos, bei savęs joje tyrinėjimas.  Viena magija gali būti visiškai teoretinė, kita beveik visa praktiška. Viena meditatyvi,antra ritualistinė, trečia spontaniška, kita priklausoma nuo valios.  Vieni žmonės tiesiog nori „kažko daugiau" , nes mano jog gyvenime yra aukštesnis tikslas, kurio negali suteikti nei materialus pasaulis, nei religija.  Antri ieško gyvenimo būdo, treti hobio.  Tu gali priklausyti, bet kuriai, vienai ar kelioms iš čia išvardintų grupių.   

    Galite priklausyti ir daug platesnei grupei, grupei žmonių, kuri gerai nežino, kodėl čia yra, kodėl dabar skaito šį straipsnį.  Kartais žmogus yra traukiamas į jo natūralią vietą.  Tuo atveju, jūs tikrai visuomet atrasite dvasingumą, tai jūsų kraujyje.  Toks žmogus tikriausiai neturi aiškaus tikslo, kodėl jis turėtų praktikuoti magiją, tačiau yra jausmas, kad jis tiesiog turėtų tai daryti.  Jis šokinės, nuo vienos maginės sistemos prie kitos, bandydamas pajausti, kodėl jam įdomi magija, kas jį taip traukia.  Būdamas labai tiesmukiškas, tokiam žmogui pasiūlyčiau domėtis tuo, kas padeda atskleisti save.  Pasigilinus į tikrąjį save, sprendimas rasis pats, žinoma, savu laiku.
   
   Taigi ar kas nors jus atitinka?  Ar to net nėra sąraše?  Kad ir kas tai būtų pagriebkit tai ir apmąstykit.  Pamąstykit, kur tai jus gali nuvesti.  Jei ieškote jėgos, žinokite, jog už ją dažniausiai reikia daug sumokėti.  Jei siekiate harmonijos, nepamirškite , kad didi galia gali tapti nebepasiekiama.  Jei siekiate išminties, atminkite, kad išmintis, tai pritaikytas intelektas, žinios be pritaikymo yra bevertės.  Jei norite pasirodyti prieš pasaulį, atminkite, kad žmonės bijo pokyčių ir iššūkių, todėl jie jus matys kaip grėsmę, kai tik pasirodysite viešai, būsite persekiojami iki gyvenimo galo.  Magija kaip dviašmenis kalavijas - "Dėl manęs jie tavęs nekęs" ; "Jie sakys, jog esi puolęs" 

   Šio neįtikėtino kelio pradžioje, turi būti ir perspėjimas.  Per visą mago kelionę, jis išmoks ir pamatys tokių dalykų, kurie amžiams pakeis jo požiūrį į pasaulį.  Kelyje bus didžiulių sienų , visos neperregimos (tačiau galima numanyti kas slypi kitoje pusėje), ir visos jos turi būti sugriautos, jei magas nori eiti toliau ir siekti didesnio supratimo , nei turi jį tuo metu.  Tačiau kartais matome, kad tai kas yra už sienos sugriaus visa tai ką iki tol manėme žiną.  Visus požiūrius ir tikslus, ne tik magijoje, bet ir gyvenime.  Taigi rinkitės, kelią ir tikslus dabar, tačiau atminkite, kad jie gali neatsilaikyti, kai pajudėsite išminties link.

   Leiskite sau mokytis.  Jei ruošiatės mokytis magijos, tai būkite atitinkami mokiniai.  Nebūkite pseudo mokiniais, sėdinčiais gale klasės.  Būkite lyg vaikai pradinėje mokykloje, besivadovaujantys daugiau širdimi, nei protu, ir nesipriešinantys naujoms idėjoms.  Jei ruošiatės mokytis, tai mokykitės!  Magija nėra tiems, kurie ieško savo idėjų patvirtinimo ar palaikymo.  Visur pilna šarlatanų, yra šimtai, jei ne tūkstančiai tinklalapių apie magiją, ir tūkstančiai, jei ne dešimtys tūkstančių knygų susijusių su dvasingumu, išleistų per praeitą amžių.  Bet kuris kvailys gali rasti ką nors, galimai autoritetingą, kuris sutiks su jo pažiūromis.



Mokytojo svarba
   
Mokytojas ar bent jau koks nors kelrodis yra labai svarbus žmogui praktikuojančiam magiją.  Kai kuriems žmonėms labiau „pasisekė" ,nei kitiems, nes jie gali turėtų mokytojus, kurie net po inkarnacijos bus magiškai pritraukti atgal prie savų mokinių.  Kitiems tai gali būti pirma inkarnacija, kurioje siekiama dvasinės išminties ar maginių sugebėjimų, tokiu atveju, jiems patiems reikės susirasti mokytoją.  Kiti praeituose gyvenimuose galėjo turėti mokytojus, bet tie mokytojai, galbūt nebuvo tiek pažengę, kad palaikytų ryšį su savo mokiniais per kelis gyvenimus.  Taigi yra keli pasirinkimai, bet pradžioje geriausia, kad mokinys manytų, jog yra vienas ir magiją domėtųsi pats.

   Šio domėjimosi metu svarbu, ne tik išnagrinėti tam tikrą maginę sistemą, bet taip pats svarbu ir pasidomėti kokie magai ėjo tuo keliu ir ką pasiekė jame.   Kiekvienoje sistemoje, turėtų būti bent po kelis "adept'us", kurie gyveno pagal sistemos mokymus ir buvo gyvi veikiančios maginės sistemos įrodymai.  Pagal jų sėkmę, pavyzdžius ir mokymus, galima susidaryti bendrą idėją apie maginę sistemą .  Taigi paieškokite tokių žmonių,jus dominančioje maginėje sistemoje ir žiūrėkite ar jie pateisina jūsų viltis.  Surasti tokį ar net kelis tokius žmones yra vertingas atradimas.  Tikėkimės, kad bus tokių pavyzdžių sistemos, kurią tyrinėjate istorijoje , o galbūt atrasite net gyvą žmogų.

   Pastarasis yra tikras idealas.  Surasti puikių pavyzdžių istorijoje yra nuostabu, bet rasti gyvą „adeptą", kuris galbūt net gyvena ne per toliausiai, yra neįkainojama.  Tiesioginės instrukcijos ir globa iš mokytojo, kuris pasiekė, bent jau daugumą savo maginės sistemos tikslų, ir kurio pats gyvenimas įrodo kelio tikrumą, užtikrina greitą mokinio sėkmę.  Kaip Sirach'o išmintis byloja, savo kojomis tu turėtum nutrypti tokio žmogaus namų prieangį ir susilpninti jo duris savo beldimu.  Jei jisai mokytojas iš prigimties, jis neprieštaraus.  Jei aplinkybės jį privertė tapti mokytoju, tuomet, nuolankiai išmok, tai ką  jis duoda, ir pasistenk nebūti našta.

   Taigi, jūs jau nusprendėte KUR norite eiti.  Dabar, kaip ten pateksite?  Magijos kelių yra daug; sudėtingesnių ir daugiau, nei slaptųjų kelių, gyvybės medyje.  Kai nusprendi, kur nori keliauti, nuspręsk ir kaip ten nukeliausi.  Keliai ir greitkeliai yra maginės sistemos, kurios radosi dabartyje per praėjusį tūkstantmetį.  Kai kurios naujos, kai kurios senos, bet ne ką mažiau veiksmingos (priklausomai nuo mago).  Tarkim, jei aš pasirinkau iškvietimą(dvasių ir pan), o kitas pasirinko elementalizmą, nereiškia, kad aš pasieksiu galią, supratimą, kokią nors dorybę, išmintį ir/ar harmoniją greičiau nei jis . Geriausias būdas pradėti eiti magijos keliu yra atsisėsti ir išnagrinėti kiek galima daugiau maginių sistemų, sužinoti, kiek galima daugiau apie jas, ir kokius vaisius jos gali atnešti .Kad būtų lengviau, kitoje dalyje, trumpai apibūdinsiu keletą maginių sistemų, jų pliusus ir minusus.


Improvizuotas vertimas iš čia

Anomalija

+7 rep. taškai :)

Benamis

Seseli, po tavo straipsniais pagrindiname puslapyje kaip pastebejau fanu bureliai atsiranda ;D

.L.U.T.H.O.R.

Smagu, kad išvis kažkas domisi :) Pasirodo Lietuvoje yra tokių žmonių :)

indigo

Perskaiciau ir vel manau kad man jau tereike tik mokytojo kuris padetu man ivaldyti pora stihiju kad galeciau pradeti savo misija

vitake

Rasti mokytoją yra beveik neįmanoma. O darydamas savaip nežinia kur nuklysi.

Citata iš: indigo  birželio 07, 2012, 12:49:23
Perskaiciau ir vel manau kad man jau tereike tik mokytojo kuris padetu man ivaldyti pora stihiju kad galeciau pradeti savo misija


Kokia tavo misija?

.L.U.T.H.O.R.

Aha, paantrinsiu vitake, kokia tavo misija. Ir kam tau tas stichijų įvaldymas?  ;D Harmonija turi būti, harmonija.

indigo

Zinau kad turiu atvesti bent jau koki suvokima labai daug sielu bet as nzn kolkas kaip tai padaryti jaigu dar kolkas negaliu skristi ar rodyti triukus visam pasauli kad visi apie tai pradetu kuo daugiau kalbetis o tos mintis.......................................................................... viena per kita prives prie to pacio, butina kuo daugiau zmoniu su tuo supazindint nes jauciu kad sitoke vasara mums bus paskutine

vitake

Skristi? Keista,kad užsiminei, kaip tik šiąnakt sapnavau,kad įsibėgėjau ir pakilau į orą, skridau. Bet kažin ar tai įmanoma, reikia nepamiršti,kad  dar yra žemės trauka, kuri be gailesčio traukia prie savęs.

indigo

Na as mazas pora metu sapnavau kad savo kieme kureme vis dar gyvenu visada aukstai pasokdavau i virsu ir vel letai nusileisdavau visa laik bandydavau skristi bet vel nusileisdavau... bet ta sapna as prisimenu visa gyvenima gal kas turit koki paiskinima? nes kiek pats supratau kad mano kelias nebus is lengvuju

vitake

Taip ir aš sapnavau gal prieš metus kažką panašaus, pašoku aukštai aukštai ir letai nusileidžiu vėl pašoku ir nusileidžiu. Pašokimas į viršų yra gerai, bet nusileidimas nelabai, bet kadangi sapnavai,kad nusileidi lengvai tai dėl to nesuk per daug galvos, nes vis vien pakilsi. Taip pat sapno reikšmė priklauso ir nuo emociju su kokiomis tu sapnavai.

.L.U.T.H.O.R.

Sakoma, kai sapne skrendi, reiškia, kad augi. Tai aišku įsimintini dalykai, kadangi to realybėje nebūna. O ir skrydžio pojūtis išskirtinis.  Aš dabar sapnuose paskraidau. Ir telekineze pasinaudoju. Pojūčiai įdomūs. Bet manau, kad su realybe tai turi mažą sąlytį.

Aišku iš visų sapnų galima išgauti simbolinę prasmę. Beeet geriau savo simboliką patys stebėkite, o ne skaitykite sapnininkus.

indigo

Visada turedavau lb stipru nora pakilt ir galbut bsk susikrimzdavau kai nepavykdavo

vitake

Man nė sapnininkų nereikia :D

.L.U.T.H.O.R.

Tai gerai. O šiaip dar labai praverčia sapnų dienoraštis.

Aukštyn