Projektas ir hostingas

Pradėjo Benamis, birželio 10, 2017, 12:47:02

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Citata iš: av88p  birželio 10, 2017, 12:43:30Sulaikė ir tebelaiko tik vienas dalykas - nelaikau kompiuterio įjungto kiaurą parą
Tai tam ir sukurti hostingai :)

av88p

Šiai dienai hosting'as man per brangus, o be to - labai norisi realizuoti idėją kiek įmanoma savarankiškai.  :)  Viena yra naudotis hosting'u, o kas kita - viską sudiegti ir konfigūruoti pačiam. Mažiau apribojimų ir daugiau galimybių antru atveju.  :)

.L.U.T.H.O.R.

Jei idėja gera atsiras ją paremiančių, o ir šiaip domenas+hostingas ne karvę kainuoja, neturi 10eur per mėnesį? :D

av88p

Turiu, bet kai įgyji žinių kas ir kaip, kartais pasikeičia požiūris į dalyko įgyvendinimą, t.y., labiau nori daryti pats  :)  Na bus matyti. Gal dar ir sukursiu kuriuo nors būdu.

tadasas99

Nu as ir laikausi nuomones moketi pinigus tik uz tuos darbus kuriu negaliu padaryti pats,  bet jei laiko stoka tai geriau nusileist principam bet turet nei laikytis principo ir neturet.
 Cia mano nuomone.

.L.U.T.H.O.R.

Jei mažas projektukas tai galima ir iš namų serverio daryt, bet jei iššaugs, tada iš namų taps sudėtinga, bet kokiu atveju.

Benamis

Kai prades tave DDOSint, luzinet, vasara perkaist, o uz elektra mokesi zymiai daugiau, tuomet suprasi, kam reikalingi profesionalus serveriai su ausinimo sistemomis, DDoS apsaugomis ir automatinimemis projektu kopijomis jeigu kas nors atsitinka su hardais. Tada ir baigsis iliuzijos projekta laikyti namie :D

elteide

Citata iš: Legionas  birželio 10, 2017, 22:24:53Jei idėja gera atsiras ją paremiančių, o ir šiaip domenas+hostingas ne karvę kainuoja, neturi 10eur per mėnesį? :D
tau lengva kalbėt , Legione,  prisiburi sau pinigų , kai reikia , iš dangaus jie tai nekrenta :)
o šiaip tai pritariu, kad jei svajonė yra ,jai reikia aukos, rizikos  , nors minimaliai...

Evaldas666

Citata iš: av88p  birželio 10, 2017, 14:10:01Šiai dienai hosting'as man per brangus, o be to - labai norisi realizuoti idėją kiek įmanoma savarankiškai.  :)  Viena yra naudotis hosting'u, o kas kita - viską sudiegti ir konfigūruoti pačiam. Mažiau apribojimų ir daugiau galimybių antru atveju.  :)
Viskas padaroma. Pasileisk serveriuką. Su ununtu server , dabar jau 16.04 , tereikia paprasto stacionaro, nereikalinga vaizdukškė, užtenka integruotos, užtenka 512 ram . Jai nori daryt raid,ą, tai jau reiktu nors keturių hardų, Manau toks stacionaras nieko nekainuoja. Monitoriaus net nespalvoto užtenka, susiinstaliavimui ir sudo apt-get install ssh , vėliau pamiršk apie monitorių.
Visu tuo norėjau pasakyt, kad pradžiai galima pigiai prasisukti.
Lieka tik domėnas , čia jau nieko nepadarysi , reik sumokėt  :) 

av88p

@Evaldas666 Labai panašiai buvau padaręs kaip Jūs rašot, tik su Ubuntu Desktop. Po standartinės instaliacijos diegiau apache, php ir mysql. Po to pavyko sudiegti phpbb ir wordpress, tik šiuos du diegiau ne iš paketų bazės, bet siunčiau iš tų projektų svetainių ir diegiau pagal jų kūrėjų nurodytas instrukcijas. O priklausomybių paketus (dependencies) diegiau iš paketų bazės kaip ir visa kita.
Šitų pabandymų didžiausias rezultatas buvo internetinė svetainė su phpbb forumu ir wordpress platforma, pasiekiama tam tikru adresu internetu (atidariau maršrutizatoriuje 80 port'ą savo kompui ir susiejau domeną su išoriniu ip). Nutraukiau visa tai dėl to, jog kaip minėjau, nelaikau kompo įjungto visą parą. Bet kada nors gal padarysiu tą patį su hosting'o pagalba arba vėl savo kompiuteryje.
Dėl atakų.  :) Atakos baisios tik tos, kurios pasiekia atvirą port'ą TCP protokolu. Mano atveju - tik 80, nes visą kitą "numeta" mano iptables skriptas (linux ugniasienė) :P

Evaldas666

Atleisk, kad ilgai neatrašiau. Paprasčiausia pamiršau čia užeit.
Visų pirma, lengviau yra be grafinės aplinkos diegti ubuntu server. Prieš pabaigą uždedi žvaigždute  ant 'lamp" ir tai nereikia atskirai instalinti viso web servrio, bet jai nori atskirai pirmoje eilėje kaip baigia diegti :

   
Citatasudo apt-get install ssh
po to eini prie savo kompo jai naudoji windows os, atsisiunti "putty" , programos nereikia instaliuot . ( Tai žinau teoriškai, kadangi windoes os nenaudoju)  ir rašai :

 
Citatassh serverio_vardas@ip_adresas 
Taip prisijungi prie serverio ir :

 
Citataphp ir apache

sudo apt-get install apache2

sudo apt-get install php5

sudo apt-get install libapache2-mod-php5

sudo /etc/init.d/apache2 restart

                 mysql

sudo apt-get install mysql-server

sudo apt-get install php5-mysql

(intalinant sukonfiguruoji pasw ) 
Nors tai nebūtina, geriausia uždėt žvaigždutę.
Bet būtinai susimeti :

   
Citataphpmyadmin


sudo apt-get install phpmyadmin
Čia galėsi kurt db.  ,

 Dar patariu susimes "Webmin" tai rasi pasigooglines. Tada tiktai copi , paste į terminalą. Ir pamatysi nereiks serveryje grafinės aplinkos.

  Per webmin iš karto susimesi ProFTPD server vieno mygtuko paspaudimu ir valdyti visą serverį.

 O apie visus populerius tvs,us , aš čia retai užeinu, gal e-meilą parašyk, kad atsakei čia, arba klausk tiesiai į e-meilą, čia forumas ne apie it  :)   bonemas@gmail.com
   

Aukštyn