Projektas MKULTRA

Pradėjo Benamis, balandžio 05, 2012, 12:28:51

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

MKULTRA - slapta JAV Centrinės žvalgybos valdybos operacija, kurią vykdė Mokslinės žvalgybos biuras (angl. Office of Scientific Intelligence). Programa prasidėjo šeštajame dešimtmetyje ir užtruko beveik iki 70-tų metų, joje bandomaisiais buvo JAV ir Kanados piliečiai.

Šis projektas buvo vykdomas nelegaliai, nesilaikant žmogaus teisių. Praėjus nemažai laiko po projekto pabaigos, bandomųjų, dalyvavusių projekte ir nusižudžiusių, šeimos narių prašymu dokumentai buvo išslaptinti. Vienai šeimai tiriant, kodėl jų artimasis iššoko per langą iš daugiaaukščio pastato, paaiškėjo, kad jis dalyvavo MK-ULTRA projekte.



Dar vienas asmuo, galimai susijęs su šiuo projektu, buvo rastas Maskvos viešbučio vonioje persipjovęs venas. Po dokumentų išslaptinimo paaiškėjo, kad JAV buvo suinteresuota LSD panaudojimu kariniams tikslams. Iš pradžių buvo bandoma panaudoti LSD mažu mastu, vėliau bandoma pritaikyti karui. Priešų armiją apipurkšti LSD ir gauti norimą efektą buvo labai sunku, todėl armija prarado susidomėjimą šios medžiagos naudojime. Bandymai buvo atlikti su savanoriais, kuriems buvo duota LSD dozė dirbtinėje karo zonoje.

Eksperimentai su LSD nesibaigė, ir buvo įtariama, kad kitos žvalgybos tai pat bandė panaudoti šią bei kitas psichotropines medžiagas. LSD bandymais užsiėmė ir britų vyriausybė 1953-54 metais. Kaip ir JAV, LSD buvo naudojama bandant atrasti „tiesos eliksyrą". JAV susidomėjo tokiais bandymais kai sužinojo apie panašias TSRS programas, skirtas „smegenų plovimui". JAV tikėjosi LSD pritaikyti per apklausas, tardymus, minčių kontrolei, smegenų plovimui bandant žmogų įtikintį atlikti jam paskirtus uždavinius.

JAV Kongresas ištyrė šią programą. Atsižvelgus į faktus ji buvo oficialiai sukritikuota. 1975 m. buvo paskelbta, kad programoje buvo naudojami nekalti, eiliniai žmonės, jiems nieko nežinant. Senatas 1977 m. paskelbė ataskaitą, kurioje apžvelgtos "Church" ir senatoriaus Kenedžio Sveikatos pakomitečio (angl. Kennedy Health Subcommity) ataskaitos ir dokumentai susiję su MK-ULTRA ir MKNOAMI. 1977-ųjų ataskaita pažymi, kad dauguma dokumentų buvo sunaikinti; liko tik finansiniai rodikliai, atskleidžiantys, kad iš viso buvo 149 projekto programos.

Dauguma programų siekė modifikuoti žmonių bei gyvūnų elgesį, pagaminti bei apnuodyti tokiom medžiagom, kaip LSD, bandomajam to nežinant. 14-a programų naudojo savanorius, bet šešios naudojo testus žmonėms nieko nežinant. Toliau pabrėžiama, kad buvo tirta hipnozė su ir be sąmonę veikiančių medžiagų. Galiausiai, minima apie žmogaus elgesį, miegą, psichoterapiją, elektrošoko terapiją, bibliotekų paieškas, poligrafinius testus, kraujo grupių kategorizaciją. Iš viso dirbo 185-i su valdžia nesurišti mokslininkai ir asistentai, įsivėlusios 80 institucijos, 44 iš kurių buvo universitetai ir kolegijos, 15-a farmacinių kompanijų, 12-a ligoninių ir klinikų, ir 3 baudžiamosios institucijos.

Wikipedia inf.

RoxiO

Tai vis dėl to nesupratau, kodėl tie žmonės nusižudė.

Robertas

Su LSD eksperimentai buvo daromi.... Po eksperimentu zmones nebesukrapste grasiu ant dozes ir nusizude...

Teroras

LSD nesukelia priklausomybes.

feja

Po visų kitų psichologiją veikiančių vaistų,manau, LSD buvo naudota nebent nuraminimui

Robertas

Vistiek narkotikas....po to perejo prie "rimtesniu"...

Teroras

Robertai, uzmirsk tai, ka tau prikalbejo soc. pedagogai mokykloje... Arba dezinformacija kuria skleidzia 90% inf. tarnybu.

As gyvendamas uzsienyje 2 kartus bandziau LSD. Potyriai neapsakomi ir neaprasomi. Prie "rimtesniu" kaip tu issireiskei manes net netraukiau.

Narkotikas narkotikui nelygus, prisimink tai. O jeigu kas nors gyvenime tau pasakys, kad po LSD tampi narkomanu arba sesi ant svirksto, gali drasiai tam zmogui spjauti i veida. Nes as tau garantuoju 101%, kad tie kurie taip sneka, net neturi patirties su narkotikais.

RoxiO

LSD nesukelia fizines priklausomybes.

Teroras

Psichologines taip pat nesukelia.

TinSoldier

Citata iš: Teroras  balandžio 06, 2012, 22:24:47
Psichologines taip pat nesukelia.


Na, čia jau per daug pagražini.. :) Psichologinę priklausomybę gali sukelti ir knygų skaitymas, ir šokolado valgymas, ir mergina ar maldų kalbėjimas. Čia jau visiškai asmeniškai nuo žmogaus priklauso. Psichologinę gali ir LSD sukelti. Viskas, kas malonu ją gali sukelti.. Bet tokia priklausomybė nėra labai žalinga..

RoxiO

Psichologines priklausomybes sunkiau atsikratyti nei fizines.

TinSoldier

Citata iš: RoxiO  balandžio 07, 2012, 02:08:29
Psichologines priklausomybes sunkiau atsikratyti nei fizines.


Pažįsti žmones, turinčius fizinę priklausomybę? :) Alkoholikus, narkomanus? Man tiek su vienais, tiek su kitais teko susidurti ir ilgai bendrauti. Teko matyti kaip gydomas alkoholizmas. Tiesiog žiauru :) Bandant mesti iš žmogaus telieka tratantis, smegenų nebeturintis padaras. Kai organizmas fiziškai reikalauja kažko, to produkto negavimas labai skaudžiai organizmui atsiliepia..

Nuo psichologinės priklausomybės to nebūna.

Aišku, jei žmogus nėra linkęs į fizinę priklausomybę, tai jam psichologinė atrodys daug rimtesnė. Nes nėra patyręs tikros, rimtos, visą kūna ir protą užvaldžiusios fizinės priklausomybės..

RoxiO

Taip, esu bendraves su abeju tipu "atstovais" ir susidariau tokia nuomone todel, kad pasipriesinti fizinei priklausomybei reikia noro ir istvermes. Nesvarbu kaip kunas to reikalauja, bet tu savu noru mazini dozes kol galu gale visai atsisakai. Su psichologine priklausomybe yra siek tiek kitaip, nes nebelieka noro mesti. Tu pats niekaip neprisiversi mesti, nes tu nori vartoti, is to neimanoma isikapstyti be kitu zmoniu pagalbos, kurie tiesiog laikytu tave kurnors uzdare ir neduotu dozes.

TinSoldier

Man atrodo, tu maišai tas priklausomybes. Viską tiksliai parašei, bet sukeitei pavadinimus vietomis... Dabar tingiu kokių argumentų ieškot. gal rytoj.. labos :)

feja

Daugelis sergančių kažkuria priklausomybe nusižudo

Aukštyn