Sprogdinimai Rusijoje 1999m.

Pradėjo A.C.A.B, gegužės 11, 2013, 18:41:40

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

A.C.A.B

Na ką, tiek čia, tiek ir kituose panašaus pobūdžio forumuose labai mėgstama rašyti apie JAV sąmokslo teorijas, bet kažkodėl dažnai pamirštama mūsų netolima kaimynė Rusija.

1999m. daugiabučių sprogdinimai Maskvoje bei dar dvejuose miestuose nusinešė 293 žmonių gyvybes. Dėl šių sprogdinimų buvo apkaltinti čečėnų kovotojai, o tai leido pradėti antrąjį Čečėnijos karą. Iš kart po šių sprogimų, įvyko keletas, švelniai tariant, keistų nutikimų, kurie sukėlė labai rimtų abejonių, kas įvykdė šiuos teroristinius aktus ir kas buvo jų užsakovai.

1) Čečėnų kovotojai/teroristai (kaip kam patogiau) niekada taip ir neprisiėmė atsakomybės už sprogdinimus. Vis tik pagal teroristinę "praktiką", organizacija, įvykdžiusi tokius teororistinius veiksmus, visada/dažniausiai apie tai viešai paskelbia.

2) Bent man tai šitas punktas bene įdomiausias. Praėjus vos kelioms valandoms po sprogimo Maskvoje Rusijos parlamento vadovas Genadijus Selezniovas, vykstant Dumos posėdžiui, paskelbė, jog ką tik įvykdytas teroristinis aktas Volgodonske, kur buvo susprogdintas daugiabutis namas. Galima būtų teigti, jog žmogus tiesiog susimaišė arba jam buvo pateikta klaidinga informacija... Tik vienas BET. Daugiabutis Volgodonske ištikrųjų sprogo...už 3 dienų.
Kai vis tik nugriaudėjo sprogimas ir Volgodonske, vienas parlamento narys pareikalavo Selezniovo paaiškinti, iš kur jis žinojo, jog sprogimai įvyko/įvyks ir tame mieste. Posėdžiai vadovavęs Selezniovas tiesiog išjungė savo kolegos mikrofoną...

3) Po šių įvykių nutiko "keistas" incidentas mieste, kurio pavadinimas - Riazanė. Vienas budrus žmogus pamatė, jog keletas įtartinų asmenų neša kažkokius maišus į vieno daugiabučio pusrusį. Kaip mat buvo pranešta policija bei kitoms spec. tarnyboms. Pastate buvo rasta 50kg baltų miltelių, detonatorius bei laikrodis. Specialistams pavyko išardyti bombą ir vėliau prasidėjo "teroristų medžioklė". Tą patį vakarą, vienas vietinės telefono kompanijos darbuotojas sugebėjo prisijungti prie tarpmiestinio pokalbio, kuriame buvo kalbama jog "reikia išsiskirstyti ir kiekvienam atskirai pasišalinti iš miesto" (tuo metu policija buvo uždariusi visus išvažiavimus). Vis tik niekadėjai buvo sulaikyti. Ir vėliau paleisti... Buvo pranešta jog tai tebuvo mokymai skirti patikrinti, kaip gyventojai yra pasiruošę galimiems teroristiniams aktams...

4) Du didžiausi Kremliaus kaltintojai (Litvinenko ir Politkovskaja) buvo nužudyti mįslingomis aplinkybėmis.





Daugiau info čia:

http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_apartment_bombings
http://en.wikipedia.org/wiki/Explanation_attempts_for_the_Russian_apartment_bombings

išleista knygą, skirta nušviesti šiems įvykiams. Rusijoje ji yra uždrausta.


Teroras

Gera tema. Kiek teko dometis, tai net patys rusai netiki oficialia valdzios versija, o pripazista, kad tai buvo vidaus darbas.

Cia panasiai kaip 9/11, tik mastabas visai kitas del visiems suprantamu priezasciu.

A.C.A.B

Šiek tiek gaila, kad šita istorija nėra taip plačiau nušviečiama kaip turėtų būti.


snofru

#3
gegužės 12, 2013, 13:19:21 Redagavimas: gegužės 12, 2013, 13:21:40 by snofru
turiu pripažint, kad nelabai domėjausi šias įvykiais. 99m dar buvau aršus rusofobas ir aplamai kas vykdavo pasaulyje nelabai mane jaudindavo. temos apie kokius sąmokslus Rusijoje ir aš pasiilgau, nes visada tas pats JAV JAV ir JAV :) (jaučiu mane psichologiškai paveikė Mariaus žinutės, kad net komentuodamas kažką apie eilinį sąmokslą JAV pradedu jaustis kaip vaikėzas pavogęs 20lt iš močiutės piniginės  ;) )

keli pasteb4jimai:
Citata iš: A.C.A.B1) Čečėnų kovotojai/teroristai (kaip kam patogiau) niekada taip ir neprisiėmė atsakomybės už sprogdinimus. Vis tik pagal teroristinę "praktiką", organizacija, įvykdžiusi tokius teororistinius veiksmus, visada/dažniausiai apie tai viešai paskelbia.
radau gan įdomų 99 metų interviu su Aslanu Maschadovu 
citata iš straipsnio:
Citata-- Кто, по-вашему, финансирует террористов?
        -- За этими террористами, на мой взгляд, стоят крупные силы: политики и государства, заинтересованные в дестабилизации ситуации в России. Попытка найти во взрывах в Москве "чеченский след" выглядит, по крайней мере, глупо. Даже при большом желании чеченцы физически не в состоянии проводить такие масштабные террористические акции. След надо искать в самой Москве, а организаторов -- далеко за пределами России. Это силы, которые, разыгрывая чеченскую карту, хотят развалить Россию и установить свое влияние на Кавказе.
Подробнее: http://www.kommersant.ru/doc/15935

visas interviu http://www.kommersant.ru/doc/15935
Citata iš: A.C.A.Bišleista knygą, skirta nušviesti šiems įvykiams. Rusijoje ji yra uždrausta.

kodėl knyga, kaip ir berods analogišku pavadinimu susuktas Berezovskio filmas, uždrausti Rusijoje manau savaime suprantama. taip pat kaip ir pas mus draudžiamos bet kokios alternatyvios Sausio 13 įvykių versijos. nei knygos, nei filmo neskaičiau, nemačiau, bet jų autoriai gana plačiai žinomi, tai savo nuomonę apie tai turiu. turiu galvoje Litvinenko ir Berezovskį (apie antrajį knygos bendraautorių radau infos tik tiek, kad jis priklauso ar priklausė kažkokiai organizacijai ar fondui kurio steigėjas Berezovskis.) apie Litvinenko ir Berezovski tikriausiai iš vis nėra prasmės kažką rašyt.
CitataПо мнению Вив Гроскоп, опубликованному в британском журнале The Observer, книга «ФСБ взрывает Россию» неубедительна. Гроскоп пишет, что из-за отсутствия прозрачности в книге её трудно читать как что-то большее, чем просто теорию заговора.

http://polit.ru/news/2007/02/06/otmen/
http://www.utro.ru/news/2007/02/06/622970.shtml

Citata iš: TerorasKiek teko dometis, tai net patys rusai netiki oficialia valdzios versija, o pripazista, kad tai buvo vidaus darbas.
turiu pasakyt, kad pasinaudojau tik vienu šaltiniu ir tas šaltinis toks šiaip sau, na bet kad būtu temoje kažkokių alternatyvų, pakopinu:
CitataМнение жителей России о версии

В начале 2002 года «Левада-центр» провёл социологический опрос, задав респондентам вопрос: «Недавно в Россию был привезен и показан журналистами фильм, снятый при поддержке Бориса Березовского, который позволяет подозревать, что взрывы домов в Москве и Волгодонске в 1999 году были организованы российскими спецслужбами. Что вы лично думаете по этому поводу?». 6 % ответили, что взрывы были организованы российскими спецслужбами, 37 % ответили, что причастность спецслужб к взрывам не доказана, но исключать её не следует, 38 % ответили, что исключена любая причастность спецслужб к взрывам, остальные затруднились ответить.[100] Тот же вопрос, но с исключённой фразой «снятый при поддержке Бориса Березовского» людям не задавался.

iš čia http://ru.wikipedia.org/wiki/Взрывы_жилых_домов_в_России


A.C.A.B

Kaip aš nemėgstu skaityt kirilicą, ech...  :-[ Labai sudėtinga kalba.

Šiaip knyga uždrausta, nes, tipo, joje yra paskelbta informacija, kuri sudaro valstybės paslaptį.

Na pas mus nėra draudžiamos alternatyvios Sausio 13 d. versijos, tiesiog tas "versijas" keliantis padleckis akivaizdžiai meluoja bei manipuliuoja Nepriklausomybe nusivylusiais žmonėmis. Visi jo paistalai yra seniai paneigti.

puodukas

Buvau kažkada radęs dok.f. sukurtą pačių čečėnų apie karo pradžią. Tai ten pateikiama, kad karo pradžią organizavo dvi krembliaus grupuotės konkuruojančios tarp savęs. Kai pasižiūri tai gan įtikinamai atrodo, nors realiai kas kokių tikslų siekia sužinom tik po 50-100 metų, kai tikrų faktų atskleidimas nebeturi įtakos politikai.

snofru


CitataPublished on Jun 2, 2013
3 июня в Мосгорсуде состоятся предварительные слушания по делу об убийстве обозревателя «Новой газеты» Анны Политковской. В преддверии заседания, которое пройдет в закрытом режиме, официальный представитель Следственного комитета РФ Владимир Маркин прокомментировал завершение расследования убийства журналистки. Он отметил, что было собрано множество доказательств, которые «позволят суду разобраться в подробностях этого дела и вынести справедливое решение».

Подписывайтесь на RT Russian - http://www.youtube.com/subscription_c...

RT на русском - http://russian.rt.com/
Vkontakte - http://vk.com/rt_russian
Facebook - http://www.facebook.com/RTRussian
Twitter - http://twitter.com/RT_russian
Livejournal - http://rt-russian.livejournal.com/
Category
News & Politics
License
Standard YouTube License

Aukštyn