Žymiausias Romos egzorcistas papasakojo apie neįtikėtinas savo darbo detales

Pradėjo Linas Esu, birželio 28, 2017, 14:55:45

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

Kunigai Romoje skambina pavojaus varpais. Jie tikina, kad velnio apsėstų žmonių yra visa galybė, o padėti jiems nėra kam. Jauni kunigai nenori tapti egzorcistais, nes esą tokia veikla juos gąsdina. Kad ir kaip ten būtų, mokslu tai visiškai nežinoma sritis - tiesiog nėra būdo kaip tai tirti, matuoti ar kitaip fiksuoti. Tokiais atvejais pasirenkamas ignoravimo kelias - kas netiriama, tas ir neegzistuoja.

Tačiau užuominų apie kai kuriais atvejais keistą kunigų poveikį galima išgirsti net ir iš labai rimtų žmonių lūpų - štai ką viename interviu pasakojo psichoanalitinė psichoterapeutė Sandra Simanauskaitė:

Taigi, keistų dalykų gyvenime netrūksta, o kokios jų tikrosios priežastys lieka tik spėlioti. Štai vieną iš versijų ir turi katalikų kunigai - galima su ja susipažinti, o ar tikėti ar ne, asmeninis reikalas.



79-metis kunigas Vincenzo Taraborelli demonų išvarymu, arba egzorcizmu, užsiima jau kone tris dešimtmečius. Neretai jis vadinamas labiausiai užsiėmusiu Romos egzorcistu. Garbaus amžiaus kunigas kol kas teigė nenorintis atsisakyti savo darbo.

Kita vertus, perduoti jo nelabai būtų kam. Mat jaunieji kunigai vengia atlikti egzorcizmo seansus. „Sakiau vyskupui, kad nerandu nieko, kas norėtų tai daryti. Daugelis jaunų kunigų baiminasi. Taip, netgi kunigai bijo šėtono. Egzorcisto darbas yra sunkus", - sakė V.Taraborelli.

Tai nestebina, nes egzorcizmo seansai atliekami aklinai tamsiame kambaryje be jokių langų, o apsėstųjų elgesys gali išgąsdinti tikrai ne vieną. Pats V.Taraborelli šios keistos praktikos ėmėsi visai atsitiktinai - kitam kunigui paprasčiausiai reikėjo pagalbos.

„Nežinojau, kaip atrodo egzorcizmas. Nesimokiau to. Jis man paaiškino, ką turiu daryti", - pasakojo V.Taraborelli. O dabar darbo jam tikrai netrūksta. Netoli Vatikano esančioje bažnyčioje jis per dieną priima net iki 30 žmonių.

„Prieš egzorcizmo seansus vis dėlto patariu žmonėms apsilankyti pas psichologą arba psichiatrą. Taip pat paprašau atnešti man specialistų išvadas. Palaikau glaudų ryšį su daugeliu psichologų, kurie pas mane siunčia savo pacientus", - pasakojo kunigas. Atėjusius pas jį V.Taraborelli pirmiausia stengiasi nuraminti.

„Daugelis ateinančių yra sumišę. Nuraminti juos nėra paprasta. Tad iš pradžių pasiūlau kartu su manimi pasimelsti", - sakė dvasininkas. Vienas įsimintiniausių atvejų, pasitaikiusių kunigo darbe, - moteris, iš kurios velnią jis mėgino varyti net 13 metų.

„Moteris buvo ištekėjusi, tačiau kitas vyras, kuris buvo satanistas, jos geidė. Kai buvo atstumtas, jis ėmėsi burtų, perspėjęs, kad moteris sumokės už savo sprendimą. Vėliau ta moteris atėjo pas mane. Pradėjau melstis, o ji pasinėrė į transo būseną. Staiga ji pradėjo keiktis. Supratau, kad ji apsėsta. Seansui įsibėgėjant ji jautėsi vis blogiau. Tuomet aš paliepiau velniui ją palikti. Moteris pradėjo vemti mažais metalo smeigtukais, plaukų kuokštais ir mažais akmenukais. Skamba neįtikėtinai? Deja, tai yra tiesa", - tikino kunigas.

http://www.technologijos.lt/n/pasaulio_paslaptys/S-57697/straipsnis/Norite-tikekite-norite-ne-zymiausias-Romos-egzorcistas-papasakojo-apie-neitiketinas-savo-darbo-detales

Linas Esu

#1
liepos 07, 2017, 19:44:10 Redagavimas: liepos 07, 2017, 23:29:10 by Linas Esu
1. Ką manote apie egzocizmą ?

2. Ar katalikų bažnyčioms reikia daugiau egzorcistų ?

3. Kokia apsėdimų priežastis ?

elteide

baisi paskutinė istorija...neaišku, padėjo ar nea, vat nemėgstu kai taip pabaigia:)

Linas Esu


elteide

ką pats  apie tai galvoji, ar tiki?

Linas Esu

#5
spalio 08, 2017, 18:51:24 Redagavimas: spalio 08, 2017, 19:11:23 by Linas Esu
Citata iš: elteide  spalio 08, 2017, 18:02:34ką pats  apie tai galvoji, ar tiki?
Manau egzorcizmas dar viena religijų nesąmonė ... eilinis žaidimas žmonių emocijomis/tikėjimu , to ko tikintys nesupranta aiškina mitologinėmis aksiomomis . Psichines ligas/sutrikimus maišo su apsėdimais .

Netikiu , kad jie išvarinėja demonus ar pan. Kiek teko matyti apsėdimų video , nėra nieko paranormalaus , nepaaiškinamo .

elteide

aš iš dalies tikiu... tikiu kad tai daroma , nes patyriau... iš dalies tikiu, todėl kad nevisi gali, moka , nes gal neturi žinių ..

Linas Esu

Citata iš: elteide  spalio 08, 2017, 22:31:31aš iš dalies tikiu... tikiu kad tai daroma , nes patyriau... iš dalies tikiu, todėl kad nevisi gali, moka , nes gal neturi žinių ..

Ką patyrėt ?
Kokių žinių trūksta ?

elteide

 :) ...patyriau dalinį ar visišką išlaisvinimą , kažkas išėjo lauk...
būtinos žinios ir jėga... žinios , ką kaip daryt, pvz. atpažinimas labai svarbu , poto tinkamos priemonės ir, žinoma,  iniciacija tai kai žmogus žino ką daro ir tiki  , o ne ant popierius paskirtas...

Linas Esu

Citata iš: elteide  spalio 08, 2017, 22:47:51:) ...patyriau dalinį ar visišką išlaisvinimą , kažkas išėjo lauk...
būtinos žinios ir jėga... žinios , ką kaip daryt, pvz. atpažinimas labai svarbu , poto tinkamos priemonės ir, žinoma,  iniciacija tai kai žmogus žino ką daro ir tiki  , o ne ant popierius paskirtas...
Kas išėjo lauk ?

Ir kaip atpažint ? ( nelabai suprantu ką reikia atpažinti , gal ir taip paaiškinist tuo pačiu )

elteide

Citata iš: Linas Esu  spalio 08, 2017, 22:50:29Kas išėjo lauk ?

Ir kaip atpažint ? ( nelabai suprantu ką reikia atpažinti , gal ir taip paaiškinist tuo pačiu )
atpažinti,  kas vyksta su žmogumi ar šalia jo/ jame yra dar kas nors, jei taip tai kas. žiūrėjai demonologija, tai aš apie tai

Linas Esu

Citata iš: elteide  spalio 08, 2017, 23:12:02atpažinti,  kas vyksta su žmogumi ar šalia jo/ jame yra dar kas nors, jei taip tai kas. žiūrėjai demonologija, tai aš apie tai
Demonologija ne tas pats kas egzorcizmas . @Legionas demonolatras . Gal papasakos .

Vistiek nesuprantu kaip atpažinti kas yra tikrai apsėstas . Nieko konkretaus nepaaiškinate .

Minėjot kažkas išėjo iš jūsų , tai kas išėjo ?

.L.U.T.H.O.R.

#12
spalio 08, 2017, 23:17:23 Redagavimas: spalio 08, 2017, 23:25:06 by Legionas
Citata iš: Linas Esu  liepos 07, 2017, 19:44:103. Kokia apsėdimų priežastis ?
Pasak NEA(Nacionalinės egzorcistų asociacijos) - jei buvai spaliuku, klausaisi roko muzikos ir žaidi pokemonais, tai jau gera priežastis būti apsėstam. Sakyčiau tokiais pasakymais tik pasididina patys sau darbo.

Daugeliu atvejų tai psichodrama(kaip kad sakė tame video), kitais atvejais ligos/sutrikimai. Kitaip sakant, jokio išorinių jėgų apsėdimo.

Citata iš: Linas Esu  liepos 07, 2017, 19:44:102. Ar katalikų bažnyčioms reikia daugiau egzorcistų ?
Kažin, jei kaip sako 1 iš 5000 atvejis "rimtas", tai geriau daugiau su psichologais bendradarbiauja.

Citata iš: Linas Esu  liepos 07, 2017, 19:44:101. Ką manote apie egzocizmą ?
Įrankis išvarinėti įsivaizduojamus demonus ir piktąsias dvasias. Žinoma, kai tai nėra psichinė liga.

Linas Esu

Citata iš: Legionas  spalio 08, 2017, 23:17:23Pasak NEA(Nacionalinės egzorcistų asociacijos) - jei buvai spaliuku, klausaisi roko muzikos ir žaidi pokemonais, tai jau gera priežastis būti apsėstam. Sakyčiau tokiais pasakymais tik pasididina patys sau darbo.

Daugeliu atvejų tai psichodrama(kaip kad sakė tame video), kitais atvejais ligos/sutrikimai. Kitaip sakant, jokio išorinių jėgų apsėdimo.
Kažin, jei kaip sako 1 iš 5000 atvejis "rimtas", tai geriau daugiau su psichologais bendradarbiauja.
Įrankis išvarinėti įsivaizduojamus demonus ir piktąsias dvasias. Žinoma, kai tai nėra psichinė liga.
Kada nors teko matyti apsėdimą ? arba kokią įdomesnią istoriją Lietuvoje ? ( plačiau nupasakokit jeigu taip )

.L.U.T.H.O.R.

#14
spalio 08, 2017, 23:57:34 Redagavimas: spalio 09, 2017, 00:42:21 by Legionas
Citata iš: Linas Esu  spalio 08, 2017, 23:33:38Kada nors teko matyti apsėdimą ? arba kokią įdomesnią istoriją Lietuvoje ? ( plačiau nupasakokit jeigu taip )
Tikras išorinės jėgos apsėdimas yra laaaabai retas įvykis, tad neteko. Ir šiaip šie dalykai nėra ta sritis į kurią labai gilinčiausi :)

Aukštyn