Šešėlių žmonės

Pradėjo Benamis, kovo 20, 2012, 14:06:50

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Kažkaip netikiu aš ta istorija. Žmonės pilni melagingų atsiminimų. Atsiminimai pats nepatikimiausias būdas perduoti istoriją. Labai tikėtina, jog sąmonė užpildė tuos atsiminimus vaizdiniais iš kokio filmo. Taip dažnai būna.

Trance

Nebūtinai, visų pirma astraliniai parazitai, šešėlių žmonės tikrai siurbia žmogaus energiją ir manau ne vienas atvejis yra, kai tai paveikia žmogų fiziškai. Pačiam teko susidurt su šiuo padaru, miego paralyžiaus būsenoje, stovėjo tarpduryje, visas juodas, nesimatė nieko nei veido, nei kitų detalių, tik aukštas, liesas padaras. Malda pavyko jį išvyti.

Istillrighthere

Bet jeigu jie ištiesų yra ir visada buvo...
Tai kokia energija jie "maitinosi" iki mūsų eros? Dinozaurų?  ::)
Šiaip, toks pamąstymui klausymas visiškai be ironijos ar pašaipos...  ???

paragraf 78

Trance, miego paralyžiaus metu dažnai matomos haliucinacijos. Net jei būtum nesimeldęs tavo vaizdinys būtų savaime išnykęs. Nereikia čia visko taip mistifikuoti :)

Trance

Paragraf 78, kaip paaiškintum situaciją, kai dauguma žmonių mato tą patį, miego paralyžiaus metu? Pas juos vienoda vaizduotė? ;) Manau, čia ne haliucinacijos.

paragraf 78

Žmonės apskritai mąsto modeliais. Pažįstant tuos modelius jais lengva manipuliuoti.
Vaizdiniai kurie kyla panašiomis aplinkybėmis irgi remiasi tais pačiais mąstymo modeliais ir archetipais.
Tad nieko nuostabaus, jog dalis žmonių mato panašų vaizdinį.
Šitie dalykai mokslininkų ištirti jau seniai ir nieko mistiško tame nebuvo rasta, tik elementari psichologija ir nieko daugiau.

Trance

Na nežinau..  :) Taip aklai pasikliauti mokslininkais ir jų teiginiais neapsimoka. Jie tokius dalykus mėgsta nurašyt ir bando paaiškint kokiu nors "keistu" teiginiu. Iš kur galima žinot, kaip koks žmogus mąsto? Kiekvienas žmogus yra individualus ir jo mąstymas skiriasi nuo kito. Nei vienas nebuvom ilindę žmogui į galvą ir nežinom ką jis galvoja.. :)

zalia.arbata

Mano sesė matė tą žmogų su skrybėle. Ji tikrai nemelavo (nemėgėja tokių dalykų), prieš tai apie jį nieko nežinojo IR tai vyko be miego paralyžiaus. Kaip suprast, kad tos būtybės- archetipai?

Sakoma, kad iki mūsų eros jų čia nebuvo. Į mūsų planetą atvykę Pilkieji (nes jų planetą ištiko grėsmė, mat jie neturėjo emocinio sluoksnio, ko pasekoje viską griovė ir savinosi) sukėlė čia didelę sumaištį.(tuo metu Žemėj gyveno atlantiečiai, jie buvo labai aukštos sąmonės ir negalėjo jų tiesiog išžudyti), Tai panaikino uždangas ir tik tada tos būtybės čia atsirado. Sakoma, kad dabar žemėj kiekvienas žmogus tokią turi, kai kurie po kelias dešimtis... Net tyrimas buvo daromas (na, abejotinas)- http://kvantinemagija.lt/astraliniai-parazitai.html .

Fantastika  ;D

paragraf 78

Visa psichologija ir psichiatrija yra pastatyta ant mąstymo modelių, jei jų nebūtų tada nebūtų efektyvaus gydymo. Sunku gal pripažinti, kad visi esame daugiau mažiau vienodais modeliais mąstantys, tiesiog skirtingai interpretuojame gautą informaciją. Kai žmogaus mąstymo modeliai sutrinka tai vadinama psichine liga.
O haliucinacijos miego paralyžiaus metu yra normalus psichinis reiškinys, kuris yra racionaliai paaiškinamas.
Žinoma, yra terpė žmonių kuriems trūksta mistikos, tokie žmonės geriau tikės tuo kuo nori tikėti, nei tuo kas jau išaiškinta mokslo.

Citata iš: zalia.arbata  rugpjūčio 06, 2013, 11:49:09
Mano sesė matė tą žmogų su skrybėle. Ji tikrai nemelavo (nemėgėja tokių dalykų), prieš tai apie jį nieko nežinojo IR tai vyko be miego paralyžiaus. Kaip suprast, kad tos būtybės- archetipai?


Tam kad turėtum melagingus atsiminimus ir nereikia meluoti. Tiesiog smegenys užpildo atsiminimų spragas kartais pačiais keisčiausiais dalykais. Toks žmogus tiki jog sako tiesą. Tai normali žmogiška savybė. Kuo daugiau laiko praėjo nuo įvykio, tuo jis fantastiškesnėmis detalėmis gali apaugti.
Kiek laiko praėjo nuo to įvykio, kol tau jis buvo papasakotas?

Archetipas, tai kolektyvinės atminties produktas. Simbolis, asmuo ar dar kas nors kurio vaizdinį turi visi žmonės. Siūlau pasiskaityti psichoanalitiką Jungą, kad suprastum kas yra archetipas.

zalia.arbata

Ji jau ryte prabudus man papasakojo :) nesakiau, kad siaubukai iš miego paralyžiaus serijos tikri... Nemanai, kad matyt kaip kaip ant lovos krašto sėdi dėdė su aiškia skrybėle yra per daug kaip archetipui?  :) ir archetipai būna tik sapnuose, ar ne?

Kaip kolektyvinė sąmonė atsiranda žmonių smegenyse? Paveldima? Tai koks energetinis gyvenviečių laukas?

Su tais netikrais įvykiais buvo man nutikimas :D iš kažkur prisimenu tokią ekskursiją, kurioj dalyvavo ir mano mama ir sesė. Kartą užvedžiau temą apie tą ekskursiją, bet jos nieko neprisiminė. O aš prisimenu viską su smulkiausiom detalėm, net kaip keliavom, kas ką sakė.... ;D galėjau galvą duot kirst, kad ji tikrai buvo...





paragraf 78

Archetipai yra būdingi mūsų mąstymui, jie reiškiasi per visur per kur tik įmanoma. Va pavyzdžiui Tadas Blinda yra gelbėtojo archetipas, Dievas Tėvas yra globėjo tėvo archetipas, šešėlių žmonės irgi yra toks pats archetipas ir t.t. Archetipai yra nuo seno žmonių bendruomenėje egzistuojantys reiškiniai. Jie tiesiog yra, nors realiai gali ir neegzistuoti.
Kai kurie psichoanalitikai apskritai mano kad didžioji dalis mūsų vartojamų sąvokų yra archetipai.
Ir ne, jie neturi nieko bendra su energijomis.

zalia.arbata

#56
rugpjūčio 06, 2013, 17:09:59 Redagavimas: rugpjūčio 06, 2013, 17:18:47 by zalia.arbata
Ar žmogus niekad negirdėjęs apie Tadą Blindą visvien jį pvz. sapnuos? :) kažin... sakyčiau taip pat ir su pvz. skrybėliuotu žmogum...

hmm jei būtų matęs 1 žmogus, tai būtų galima teigt, kad tai vaizduotės žaismas, jei būtų matomas tik vienoj vietovėj (tarkim rytų šalyse) tada archetipas, bet nėra nei viena, nei kita.

paragraf 78

Ne, Tado blindos nesapnuos ko gero, bet gali sapnuoti gelbėtoją. Tai gali būti ir robinhudas ir jėzus kristus, jie yra gelbėtojo archetipas.
Šešėlių žmogus irgi yra archetipas, o kaip jį kiekvienas mato, gali varijuoti ir čia visiškai neesmė ar jis su skrybėle ar be skrybėlės, jį gali išvysti ir su spalvotomis trumpikėmis, bet nuo to archetipas nepasikeis.

D.W. I know

Man tai kelis kartus irgi panašiai buvo, tik nzn, cia pasivaideno ar ka
Viena karta, kai dariau nd, pries mane tv buvo(isjungtas). Tai po kazkiek laiko pamaciau kazka judant. Kai pazejau i TV, tai kaip huge zmogaus siluetas praslinko. maciau kokias 5s. Dar karta buvo kai buvau alone in home. Zodziu, chatinu sau per fcb, ir toks jausmas, kad kazkas ziuri uz nugaros. As greitai atsisukau ir pamačiau kazkoki black siluetą. Ir dar kartą buvo, kai stovėjau koridoriui, ėjau i vonia, bet sustojau ir is kokiu 5metru ziurejau i veidroti(sviesos visur on buvo). Vel pamaciau juoda silueta(galva matesi, peciai...). Atrode, lyg zetu i mane. As visas sviesas isjungiau ir nykau pas draugus po to :D
wtf cia buvo taip ir nzn

do

taip,šešėlis dažnas reiškinys, nežinau kodėl,bet įtariu dėl pakitimų regėjime, tiesiog blogėja, siluetų nespėju pamatyt, tik akies krašteliu kažką, o ką-niekaip nefiksuoju
šį rytą ,pažvelgusi į grindis, pamačiau kažką šmurkštelint, įjungiau šviesą-nieko, pastaruoju metu pro kojas vis šmakšteli šešėliukas-kamuoliukas, apsigaunu vis,pamanau kad katinas,bet ne katinas
čia man tiesiog regėjimas prastėja,taip manau

Aukštyn