Nikola Tesla

Pradėjo eternal.bliss, birželio 17, 2013, 13:13:22

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

xsistemax

Tesla buvo genijus,deja,gerokai aplenkiantis laikmetį ir griaunantis suinteresuotų grupuočių verslo interesus.Todėl ir vertinamas dviprasmiškai.Tunguską jam nepelnytai "pripaišė',Nikola čia niekuo dėtas.

Strategas

 Įrodyk, prašau, savo paskutinį teiginį apie Tunguską. Ačiū

xsistemax

#18
liepos 12, 2013, 16:30:35 Redagavimas: liepos 12, 2013, 16:41:50 by xsistemax
Tesla nedisponavo tokios galios energijos šaltiniais,nes jų tuo metu paprasčiausiai nebuvo.Taigi,energijos perdavimas be laidų čia nei prie ko.
Jeigu manai,kas tai buvo "nemokama" energija,tai tikriausiai pamiršti,jog Tesla naudojo eksperimentinius laboratorinius mažos galios įrenginius.Tokam "fejerverkui' reikėtų pramoninių galingų įrengimų,kuriems lėšų Nikola neturėjo.

Strategas

  Drįstu ginčytis: Tesla tokiais dideliais energijos šaltiniais disponavo, tai buvo jo gyvenimo tikslas - energijos perdavimas nuotoliniu būdu; pinigų jis turėjo, tiksliau buvo remiamas tų laikų milijonieriaus, o kad gavosi per didelis energijos kiekis - faktas, todėl, manau, to daugiau ir nebuvo. Tai buvo vienkartinis ir ženkliai lūkesčius viršyjęs eksperimentas. Aš taip manau.

xsistemax

Tunguskos įvykis susijęs su anihiliacija,sprendžiant iš stebėtos darinio trajektorijos,objektas buvo protingas arba valdomas.Bet sudarytas iš 'kitokios" materijos ir išlikti mūsų sąlygomis neturėjo galimybių.

Strategas

  NA ir aš apie tą patį. Ir aš manau, kad ir valdomas, ir sukurtas žemiečių, pvz. Nikolos Teslos.  :D

xsistemax

Ir iš kur jis gavo tiek megatonų trotilo atitikmens?  :)

Strategas

  Oi, baik. Trotilą palik ramybėje, tai energija, didžiulė nevaldoma (na čia dar reikia paanalizuot - neveltui sprogimo vietai (energijos nukreipimo taškui) buvo parinktas milžiniškas saugus plotas) energija, kurios tikslas buvo perkelti iš taško A į tašką B. Kaip wireless, tik tų laikų technologijų dėka. Čia mums labai padėtų kitas forumo dalyvis, jis gerai išstudijavęs Teslos gyvenimą, gal prisijungs kada.  -Anonimas- jį turiu omeny.

xsistemax

Aš laikausi nuomonės,jog ir šiais laikais tokį fejerverką suorganizuoti gali nebent Bilas Geitsas.Tai buvo svečias iš kosmoso,nežinia,ar savo valia pas mus atklydęs ir čia galą gavęs.

Strategas

May be. Who knows?   ::)

_Anonimas_

1926 m. interviu su Nikolu Tesla apie ateities prognozes. Mano manymu, gan taikliai jis susakė tas mintis :)

http://www.balsas.lt/naujiena/610353/garsiojo-mokslininko-n-teslos-prognozes-pildosi-moterys-dominuoja

omcikas

#27
rugpjūčio 03, 2014, 14:21:13 Redagavimas: rugpjūčio 03, 2014, 14:25:04 by omcikas
https://www.youtube.com/watch?v=3Bkx5EW-Gnc įdomus filmas su lietuvišku vertimu, aišku tai, kad filmo kūrėjai rusai bent per puse nubraukia informacijos šaltinių patikimumą.

_Anonimas_

Liūdna, kad apskritai tokie filmai kuriami. Tesla yra mano mėgstamiausias mokslininkas, bet visa ta jį supanti mitų visuma jo geresniu nepadaro. Modernioji visuomenė iš šio mokslininko bando padaryti kažkokį magą išgalvodami daugybę faktų. Seniai nemačiau filmo su tiek daug pseudomokslo. Pilna kvailų teiginių, o pagrindimo - jokio. Kaip tik išgirsdavau šiame filme kokį įdomesnį faktą, kurio dar nežinojau, vis bandydavau juo plačiau pasidomėti, bet, deja, tiesiog nerasdavau apie jį informacijos. Ko gero, tik RTR PLANETA turi šiuos slaptus duomenis :) Kaip ir daugelis Teslos citatų, kurios buvo paminėtos filme, tiesiog neegzistuoja arba nėra patvirtintos.

omcikas

rusų "dokumentika" iš vis sunku žiūrėt.. jiems būdinga viska išpūsti, pasikviesti ekspertai irgi neaišku kurios srities ekspertai ir iš vis kas juos paskelbė ekspertais. Kaimo bobutes gydančios čiobreliu arbata pristatomos vos ne kaip medicinos profesorės, teleskopą turintis megėjas kaip žymus astronomas ir pan.

Aukštyn