Keliautojai laiku egzistuoja?

Pradėjo Benamis, sausio 16, 2012, 17:10:17

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Noreciau pradeti nauja tema apie keliautojus laiku :) Kaip manote, ar jie gali egzistuoti? Taip, ne - kodel?

Idomumui, istorijos plintancios internete:



Kanados muziejuje Bralorne Pioneer Museum vykusioje parodoje buvo pademonstruota 1941 metasi padaryta, iš pirmo žvilgsnio eilinė nuotrauka, kurioje žmonės džiaugiasi naujo tilto atidarymu. Tačiau atidžiau įsižiūrėjus ši nuotrauka tampa ne tokia ir eilinė - pačiame minios viduryje stovi vyras, kuris akivaizdžiai išsiskiria lyginant su visa likusia minia.

Madingai apsikirpęs vyras atrodo lyg būtų atvykęs iš ateities. Visų pirma keista, jog vyras vilki marškinėlius su piešiniu, tačiau 1940-ųjų metų pradžioje technologijų, kurios leistų perkelti piešinį ant medvilninio audinio tiesiog nebuvo.

Antra, akiniai nuo saulės ir megztinis taip pat neatitinka 1940-ųjų dvasios, panašiai atrodantys daiktai atsirado tik po 70 metų.

Nešiojama kamera, laikoma vyro rankose, taip yra „aplenkusi laiką" - ji primena Kodak modelį, kuris atsirado tik 20 amžiaus pradžioje.

Kruopšti nuotraukos analizė parodė, jog nuotrauka yra originali ir ji nebuvo redaguota jokiomis grafikos programomis.



Čaplino filme užfiksuota moteris (vyras?), kalbanti (-s) mobiliuoju telefonu

Ji iš tiesų gali būti keliautoja laiku arba tai slaptas agentas, kuris mėgina valstybės sukurtas technologijas ir jį netyčia pagavo vaizdo kameros objektyvas. Kad ir koks būtų paaiškinimas, Čarlio Čaplino 1928 m. filmo ištraukoje matyti, kaip moteris naudojasi mobiliuoju telefonu. Šis epizodas žiūrovams kelia ne vieną klausimą.

Filme „Cirkas" yra epizodas, kuriame rodomi į Holivudo filmo premjerą besirenkantys žiūrovai. Vienoje scenoje rodoma pagyvenusi moteris su paltu ir kepure, kuri laiko iškėlusi kairę ranką prie savo veido ir kalbasi. Aplink ją nėra nė vieno asmens, su kuriuo ji galėtų šnekėti. Moters gestai ir elgsena primeną dabartinių laikų kalbėjimo telefonu manieras. Ši filmo scena buvo plačiai analizuota. Ji buvo parodyta 100 žmonių ir mėginta rasti logišką paaiškinimą. Vienas filmą žiūrėjęs asmuo sakė, kad moteris klausosi portatyvinio radijo imtuvo, tačiau niekas negalėjo paaiškinti, kodėl ji šneka.

Kiti žiūrovai sako, kad moteris serga šizofrenija ir ranka ji prisidengia veidą tam, kad aplinkiniai nematytų kaip ji kalbasi pati su savimi. Treti sako, kad ji tiesiog mėgina prisidengti veidą ranka, kad kamera jos nenufilmuotų.

Pirmasis pasaulyje įrenginys, kuris gali būti laikomas mobiliojo telefono seneliu yra „Motorola" kompanijos ketvirtojo dešimtmečio pradžioje sukurtas įrenginys „Walkie-Talkie". Tačiau jis buvo žmogaus rankos dydžio ir pasirodė tik praėjus 10 metų po to, kai ekranus išvydo Čarlio Čaplino filmas. Tokie nešiojami mobilieji telefonai, kokius žinome mes, pasirodė tik 1980 m. ir vis dar būdavo labai dideli. „YouTube" svetainėje patalpintame epizode juokaujama, kad, matyt, moteris yra keliautoja laiku.

Čarlio Čaplino nebylusis filmas „Cirkas" yra šio režisieriaus šedevras, kuris 1929 m. laimėjo „Oskarą". Filme universalusis genijus Čarlis Čaplinas yra ir scenarijaus autorius, ir aktorius, ir režisierius, ir prodiuseris. Filmas pasakoja apie „valkatą", kuris dirba klounu cirke ir įsimyli cirko savininko dukterį. Filmas laikomas šio kūrėjo šedevru.


paragraf 78

Klausimas: su kuo ta moteris galėtų kalbėti mobiliuoju telefonu, jei tuo metu nebuvo ryšio, nebent ji iš tokios tolimos ateities kada telefonams nereikės specialių ryšio priemonių, a la antenos, palydovai ir t.t.

2012

Man patiko kaip einsteinas aiskino savo sekretorei kas yra realetivumo teorija, tarkim valanda ant suoliuko parke kalbantis su grazia moterim prabega kaip minute, o 5minutes susalus laukiant autobuso atrodo kaip visa valanda.

Cituodamas einsteina, norejau pasakyti kad galbut mes perdaug gilinames i detales ir permazai bandom ziureti bendra vaizda? Manau keliautojai laiku, nenoretu kristi kitiems i akis savo apranga, sukuosena, ar tehnika. Turbut jie banditu prisitaikiti prie to laiko zmoniu. Juk ir mes, nuvaziave i svetima krasta, adaptuojames prie to meto, ir to laiko tradiciju.

unco

Citata iš: insomnia  sausio 16, 2012, 17:44:52
Klausimas: su kuo ta moteris galėtų kalbėti mobiliuoju telefonu, jei tuo metu nebuvo ryšio, nebent ji iš tokios tolimos ateities kada telefonams nereikės specialių ryšio priemonių, a la antenos, palydovai ir t.t.


Yra dar viena teorija, jog tai buvo ne mobilusis, o klausymosi įrenginys sukurtas 1924m.

Tuomet kyla klausimas, su kuo jis šnekėjo? Galbūt su savimi  :)

TinSoldier

Dėl pirmos foto, su tuo praeities hipsteriu:

Kiek radau, panašūs akiniai buvo nešiojami jau nuo 1920 metų. Double Indemnity filme net viena aktorė buvo su jais.

Apranga irgi nėra labai keista. Ten ne maikutė su emblema, o megztinis, kokius tuo metu dažnai nešiojo Montreal Maroons komanda. Ir tos komandos logotipas ant jo.

Teroras

Idomi tema, nuo manes + :)

Citata iš: TinSoldier  sausio 16, 2012, 19:57:35
Ten ne maikutė su emblema, o megztinis, kokius tuo metu dažnai nešiojo Montreal Maroons komanda. Ir tos komandos logotipas ant jo.


Bent jau sitoje nuotraukoje:



tai man kaip tik atrodo, kad ten maikute su emblema ant kurios uzsivilktas megztinis.

Linas

Nemanau, kad iš ateities atvykęs žmogelis taip ryškiai išsiskirtų iš kitų. Apsirengtų to meto rūbais ir t.t , o ne būtų toks šiuolaikiškas  :) nelogiška nes jį galima lengvai atskirti nuo kitų.

Ieva

Citata iš: Linas  sausio 16, 2012, 20:49:42
Nemanau, kad iš ateities atvykęs žmogelis taip ryškiai išsiskirtų iš kitų. Apsirengtų to meto rūbais ir t.t , o ne būtų toks šiuolaikiškas  :) nelogiška nes jį galima lengvai atskirti nuo kitų.

Pritariu

coliuke

Esu skaiciusi straipsni apie keliavima laiku :) jei rasiu aprasysiu kas jame rasoma  :)

RoxiO

Na jis tikrai neatrodo natūraliai, bet turbūt viską galima logiškai paaiškinti. Galbūt jis eina iš kokio fantastikos mėgėjų susibūrimo ir liko apsirengęs rūbais kurie jam atrodo panašūs į ateities rūbus. Dėl marškinėlių, tai aš manau, kad gali būti, jog ten kur kitos spalvos yra, tai tiesiog iškirpta buvo toje vietoje medžiaga ir prisiūta kitos spalvos medžiaga. Dėl to ką jis laiko rankoje: gal ten šiaip koks menkniekis kuris panašus į fotoaparatą (taip pat iš fantastikos fanatikų būrelio), kitas dalykas: jei jis atrodytų taip neįprastai, žmonės į jį žiūrėtų, o nuotraukoje nei vienas žmogus neatkreipęs į jį dėmesio, turbūt visi jau žino, kad mieste yra fantastikos mėgėjų būrelis ir nekreipia į jį dėmesio. O jei ten būtų keliautojas laiku, tai grįžęs į savo laiką jis pamatytų, kad internete yra tokia jo nuotrauka, tai jis vėl atsuktų laiką atgal ir tiesiog neitų į tą vietą kur buvo nufotografuotas, t.y. pakeistų praeitį.Logiška?

2012


Skrudzas

Citata iš: RoxiO  sausio 18, 2012, 22:06:54
O jei ten būtų keliautojas laiku, tai grįžęs į savo laiką jis pamatytų, kad internete yra tokia jo nuotrauka, tai jis vėl atsuktų laiką atgal ir tiesiog neitų į tą vietą kur buvo nufotografuotas, t.y. pakeistų praeitį.Logiška?


Sakyčiau, kad logiškai paaiškinai, tačiau yra vienas bet... Kaip tu sakai, jis būtų pamatęs savo nuotrauką ir atsukęs laiką atgal. Aš manau, kad jei jis dar kartą bandytų grįžti į tą patį laiką, tai jis sukurtų jau kitą matavimą. Tiesiog, jei jis jau buvo, sakykime, 1940 ir grįžo atgal į savo laiką (na, į kokius 2150). Po to vėl sumanė keliauti laiku į kokius 1920. Mano manymu, jis taip sukuria kitą matavimą, visai kitą laiką. Tiksliau paaiškinti nemoku, manau, kad pavyko jums perteikti savo nuomonę.


Edvis1337

Del maikutes tai nemanau kad ten iskrpta.medziaga ir prisiuta kita. Tada matytusi gi vistiek ligiai nesusiusi taip kad nesimatytu. O del fotiko nzn man ispradziu irgi atrode fotikas nes buvo panasu dalykas kaip fotkinimo miktukas tik ten lyg metalinis bet po to atkreipiau demesi i kaireje stovinti vyra su kepure jis laiko irgi kazkokia panasia dezute. Todel ten nemanau kad fotoparatas.   + temos kurejau uz tikrai idomia tema.

mangirdas.bu


paragraf 78

#14
kovo 22, 2015, 16:58:12 Redagavimas: kovo 22, 2015, 17:00:22 by paragraf 78
Va pratęsiant temą, tai rusų tinklapyje kažkada buvau radęs tokią nuotrauką iš maždaug 1980 - 1985 metų Tarybų sąjungos. Kai kas daro prielaidą jog čia (tas apibrauktas) yra keliautojas laiku, kuris įnikęs į SMS rašymą ar naršymą po išmanujį telefoną.

Aukštyn