Ką sapnuojate?

Pradėjo Asasinas, kovo 30, 2012, 19:52:48

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

SPACE

@Legionas Jo, "In the primitive stages of human development, when all insight into the laws of nature and of the human mind was lacking, dream-images were taken to be actual realities" (Lehmann, "Aberglaube und Zauberei," p. 414, Stuttgart, 1898). As ispradziu nekreipiau didelio demesio i sapnus, bet paskui Talmude, Berakoth 57b, radau: Sleep is one-sixtieth part of death. A dream is one-sixtieth part of prophecy.
Pas zmones daznai buna mentalinis-loginis blokas, todel sapnai dazniausiai buna 'white noise', kaktos sritis, atsakinga uz logini mastyma, bet kartais pasiekiamas pranasystes lygis, tada idomu.
Kaikurie sapnai issipildo per 22 metus, geriems zmonems nebuna geru sapnu (kosmarai dazniau), demonus sapnuoti gerai, reiskia pinigus.
Tas sapnu pasaulis gana realus, 'dreamworld' as ji vadinu. Kazko mazai sapnuoju paskutiniu metu, gal toj mirties zonoj esu.

.L.U.T.H.O.R.

Tai taip, tas pasaulis visiškai realus, aš esu užsiėmęs jo kartografija. Iš "Sapnų Valdovų" paimta idėja. Po truputį, labai gražiai viskas limpa į paveikslą ir tada atsimeni daugybę sapnų, kuriuose buvai. Visada sapnuoji, tik neatsimeni tikriausiai. Arba nepasieki REM :)

Zeta

#437
gruodžio 05, 2015, 07:54:32 Redagavimas: gruodžio 05, 2015, 07:56:07 by Zeta
Gal esate sapne tiesiogiai įsikūniję į gyvūną? Erzina perrašyt 2 kartą, nes pamačiau, jog nepaskelbta forume, nors ir išsiunčiau. Reikalas toks: sapne buvau paukštis ir regėjau aplinką jo akimis. Nors savęs iš šalies nemačiau, buvau įsitikinus jog esu būtent varna. Suglumino aplinkos spalvų ryškumas ir detalumas, tokių ryškių spalvų realybėje nesu mačiusi. Buvau kalvotoje lapuočių miško teritorijoje, šalimais buvo gyvenvietė. Metų laikas- ruduo, kai medžiai dar nenumetę spalvotų lapų. Nustebino medžių keistumas, itin aukštas baltos spalvos kamienas, skėtinė lapija ir ryškūs raudoni lapai. Google paieškoje įvedusi "trees with white bark" ir gerokai panaršiusi nieko panašaus į regėtus medžius neradau. Sapno turinys paprastas- skraidydama tyrinėjau aplinkinę teritoriją. Dar keisčiau, jog savo kūnu jutau oro sroves, vėjo kryptį. Plasnodama sparnais kilau, leidausi, sklendžiau... Jaučiau pilnatvę, begalinę laimę. Kol žinoma, mano nuostabų sapną turėjo kažkas sugadinti. Užpuolė plėšrusis paukštis (vanagas, erelis, sakalas, neskiriu aš jų) ir po grumtynių suspėjau nagu drėksti jam į akį. Tuomet pabudau.
Jaučiausi labai sumišusi iškart pabudusi, nes po velnių niekaip nesugebėčiau išmąstyti ar įsivaizduoti kaip ir ką turėtų jausti paukštis, bet aš sapno metu tai JAUČIAU.
Patirtis buvo nuostabi, išdrįsiu pasakyti, jog šis sapnas geriausia kas man yra nutikę gyvenime, bet deja sapnuose patirti įspūdžiai labai greitai išblėsta ir yra užmirštami. Jei galėčiau ,mielai tai pakartočiau, bet neįsivaizduoju kaip.

Benamis

Citata iš: Zeta  gruodžio 05, 2015, 07:54:32Erzina perrašyt 2 kartą, nes pamačiau, jog nepaskelbta forume, nors ir išsiunčiau.
Paziurek gal cia: http://anomalija.lt/forum/index.php?action=profile;area=showdrafts - tavo pranesimas issisaugojo. Jeigu taip, nukopijuok ir paskelbk dar karta.

Kas liecia isikunijima i kita gyvi sapne, tai tokio dalyko patirt asmeniskai neteko.

Creative

Šiandien sapnavau, kaip einu iš parduotuvės link bankomato, reikia pinigu išsirinkt, išsitraukiu kortelę prieinu ir žiūriu, kad kortelė sena nebegalioja jau, ir bankomatas pasirodo kad netas o salia esantis kaip tik mano, atsisuku pasižiūrėti į gatvę, o ten toks tiuninguotas baltas mersas pravažiuoja, dar tokio tiuningo nesu mačius, atrodo gryna kaip ryklys su pelekais. Ir iškrentu iš sapno.


Pradėjau kristi ir tas siaubas kad vėl nukrisiu į bedugnę į pačia mirtį, persmelkė mane ir mintyse greitai prašmežavo : "Nepasiduok!". Iškarto prisiminiau ką tai reiškia ir nusprendžiau jei nemirsiu gyvensiu darysiu tai ko noriu, nežinia kiek su ta bedugne gyvensiu, taip ir trokšta mane pasiglemžti.

TeiwazA

Man vidury nakties atrodė, kad aš šokinėju per alternatyvias realybes, aš tą naktį net atsimenu save mąstant " vau tai tikra", vienu metu net buvo baisu, pasidarę tai kurioje realybėje aš esu...Iš ryto buvau tokia sutrikus buvau. Kai būna sapnas, tai 100 procentų būnu tikra, kad sapnavau. o čia nebuvau tikra. Turbūt čia tas atvejis, haliucinacijų būsenoje prieš užmingant, tik man labai neįprastas, nes paprastai aš matau, ką nors skraidant, kokius nors pavidalus. O šita haliucinacija tarsi apėmė visus pojūčius, labai įdomi patirtis.

.L.U.T.H.O.R.

Sapne prašiau demonų pagalbos surasti šeimos narius ir bent jau atrodė kaip remote viewing  pagalba pamačiau juos ir net pasikalbėjau su jais :D

Pajauta

Sveiki, :)  šiandien patyriau tikrai keistą sapną. Sapnavau, kad atsikeliu ir pradedu savo dieną - einu praustis, valgyti, išsiverdu kavos. Tada pastebėjau, kad kambarys atrodo ne visai įprastai, jame vyravo prieblanda. Kai suvokiau, kad vis dar sapnuoju, o nesu atsikėlus, dar kartą pabudau, bet vėl ne iš tikrųjų. Taigi turėjau du netikrus atsikėlimus, kol galų gale iš tikrųjų pabudau. Įdomu, ką toks sapnas gali reikšti.

Benamis

Citata iš: Pajauta  sausio 05, 2016, 15:29:22Įdomu, ką toks sapnas gali reikšti.
Is esmes nieko, tai buvo klaidingas atsibudimas :) Pats toki viena karta turejau. Idomus jausmas.

Klaidingi atsibudimai (angl. false awakenings) - tai labai ryškus sapnas apie atsibudimą ryte. Klaidingai pabudęs, žmogus pradeda įprastinę savo rutiną - nueina į tualetą, nusiprausia, papusryčiauja, išsiruošia į darbą ir t.t. - ir… atsibunda dar kartą. Galbūt šį kartą iš tikrųjų, o galbūt - vėl klaidingai (galimos ir klaidingų atsibudimų „serijos").

Pajauta

#444
sausio 05, 2016, 15:50:20 Redagavimas: sausio 05, 2016, 16:13:47 by Pajauta
Ačiū už informaciją Benami. :) Taip, jausmas keistas, man vienu metu buvo labai nejauku. Atrodo, kad niekada iš tikrųjų neis pabusti.  :-\

pi

Sapne kalbuosi apie kasdienius dalykus su buvusia kambarioke, atseit susitikom seniai nesimačiusios. Staiga ji netikėtai griebia man už sprando (kaip katė kačiuką) ir abi imam greitai kilti į dangų. Danguje matosi kiek kitokios spalvos dėmė (gelsvesnė, nei visas dangus). Nuo greito skrydžio per visą kūną eina šiurpas kaip kad būtų realiai. Kambariokė mane priliečia prie tos kitokios spalvos dangaus dėmės ir tada jau iš vis, tarsi per kiekvieną kūno ląstelę pereina šiurpas. Žinojimas, kad tokiu būdu kažkas galutinai išsisprendė mūsų su ja santykyje. Tada patenku į kitą sapną - kažkokią tamsią vietovę, kur per tamsą matyti boluojantys iškilimai, bet neįmanoma suprasti, ar tai paviršiaus nelygumai, ar akmenys, ar kokios nors būtybės. Lakstau po tą vietovę savęs klausdama, ką reiškė anas sapnas (aš praktiškai visada sapnuodama žinau, kad sapnuoju ir sapne dažnai pradedu aiškintis sapno reikšmę), t.y. kas tarp manęs ir tos pažįstamos buvo išgydyta, nes aš ir iki to nesijaučiau turinti su ja neišspręstų santykių dalykų. Staiga šalia prabyla kažkokia būtybė ir pasako, kad mano pažįstamos bendravardė, buvusi mano draugo žmona, pasinaudojo mano draugės pavidalu ir iš tiesų per mane išgydė savo santykį su tuo mano draugu (man labai artimu), nes jis pats neprisileido jos.
Ir dabar, prisiminus sapną, visą kūną tarsi elektra pašiaušia.

Pajauta

Šiandien sapnavau neblogą sapną, kuris privertė pagalvoti apie tai, kad galbūt praeitame gyvenime gyvenau kitoje planetoje. Sapne atsikėliau iš lovos ir pamačiau, kad danguje iš arti matosi dvi saulės ir planeta, panaši į Saturną, bet šiek tiek skyrėsi spalva. Sapne patyriau nuostabą ir supratau, kad esu ne žemėje, o kitoje planetoje, su kita saulės sistema. Ten buvo žmonių, kurie gyveno su manim ir turbūt buvo mano artimieji, bet nors jie mane pažinojo, aš jų ne. Pati planeta buvo labai graži, panaši į žemę, su upeliais ir žaliuojančiomis pievomis, taip pat  su linksmais gyventojais, kurie atrodė kaip žmonės, kai kurie buvo panašūs į mano senus pažįstamus. Norėjau dar ilgiau pabūti ir apsižvalgyti, bet pabudau. :)

time

Gal kasnors yra susidūrę su nepalvotais sapnais, bet viena detalė yra sodrios, ryškios spalvos. Pavyzdžiui visas sapnas yra nespalvotas, bet koks akcentas būna raudonos, geltonos, mėlynos spalvos, aplink viskas nespavota (juoda ir balta).







Gal, kas nors žinote, ką tai galėtų reikšti?

Sleeping_angel

@time, pirma mintis perskaičius tavo pranešimą, kad tokiuose sapnuose "nuspalvinamas" objektas, į kurį turėtum atkreipti dėmesį. Aišku, ir spalvos aprašymą internete galėtum susirasti :)

time

Citata iš: Sleeping_angel  vasario 11, 2016, 21:19:28@time, pirma mintis perskaičius tavo pranešimą, kad tokiuose sapnuose "nuspalvinamas" objektas, į kurį turėtum atkreipti dėmesį. Aišku, ir spalvos aprašymą internete galėtum susirasti :)
Aš bandžiau tai dirbtinai parodyti per paveikslėlius.

Ištikro tokie sapnai būna, aš gerai prisimenu, man buvo, bet vistiek manau, kažką čia turėtų reikšti tokie sapnai.

Tokie sapnai yra realistiški (kaip lucid dreaming), bet tuo pat metu, nespalvoti ir vienas akcentas būna iš vienos spalvos ir dažniausia raudonos.

Tokie sapnai, man pasirodė įdomūs ir nekiekvieną karta sapnuojasi.

Bet gal tokie sapnai yra kaip nors užvadinti? Ieškojau atskiros informacijos apie tokius sapnus, bet neradau.

Klausiau seniau kažkokiame anglu forume, bet visi bendrai nutarė, kad tai tiesiog spalva - reikia atkreipti į spalvą ir skaityti reikšmes apie tą spalvą.

Bet man visvien atrodo, jei įmanoma suvokti, kad aplink viskas nespalvota, o vienas akcentas kitokios spalvos gal tai sapnai (specialūs)...

Aukštyn