Bermudų trikampio paslaptis – povandeniniai metano sprogimai?

Pradėjo Visažinis, kovo 16, 2016, 16:59:20

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Visažinis

Nežinau kodėl tik dabar apie tai rašoma, nes teorijai jau gal koks 10 metų... Bet čia iš tos pačios serijos kaip: kur nukeliauja mokesčių mokėtojų pinigai :)

Bermudų trikampio paslaptis - povandeniniai metano sprogimai?

Mokslininkams galimai pavyko įminti nuo 1851 metų pasaulį kankinusią Bermudų trikampio paslaptį. Mokslininkai tiki, kad dėl daugybės lėktuvų, laivų ir 8127 žmonių dingimo gali būti kalti povandeniniai metano dujų sprogimai, skelbia „Business Insider".

Paslaptingas vandenyno ruožas tarp Puerto Riko, Bermudos ir Majamio ankščiau buvo vadinamas velnio trikampiu, o šiomis dienomis kiekvienas pasaulio pilietis jį žino, kaip Bermudos trikampį.

Per pastaruosius 165 metus daugybė laivų ir lėktuvų dingdavo keliaujant per šią teritoriją. Paslaptingomis sąlygomis pradingusių žmonių iš viso yra daugiau nei 8 tūkst.

Tačiau Norvegijos Arkties universiteto mokslininkų tyrimų metu buvo ištirti Barenco jūros dugne esantys milžiniški krateriai ir šie galėtų padėti išaiškinti, kas vyksta Bermudų trikampyje.

Milžiniški dujų sprogimai

Krateriai supantys Norvegijos jūros dugną žymi vietoves, kuriose galimai sprogo didžiulės metano dujų sankaupos. Kai kurie iš šių kraterių siekia net 45 metrų gylį ir yra 800 metrų pločio, o tai leidžia manyti, kad jie buvo sukurti, kai giliai po jūros dugnu esančios naftos ir dujų sankaupos pradėjo nutekėti.

Per pastaruosius dvejus metus mokslininkai ištyrė metano dujų burbulus kylančias į viršų nuo jūros dugno prie Vašingtono ir Oregono valstijų krantų bei palei rytinį JAV krantą.

Šalčio sukaustytame Sibire mokslininkai pernai taip pat aptiko keturias naujas skyles. Iš viso šioje vietovėje dabar rasta septyni krateriai, kurie susidarė po metano išsiveržimo.

Papildomos detalės apie šiuos atradimus bus atskleistos kitą mėnesį, kasmetiniame Europos geomokslų sąjungos susitikime Vienoje, kuris vyks balandžio 17-22 dienomis. Viena iš diskutuojamų temų bus ar metano dujų sprogimai jūros dugne gali kelti grėsmę laivybai.

Povandeninės metano sankaupos


Mokslininkai jau dabar yra sukūrę radarus, kurie sugeba perteikti detalius jūros dugno vaizdus, kuriuose matosi metano dujų nutekėjimas visame pasaulyje.

„Daugybė milžiniškų kraterių egzistuoja centrinėje-vakarų Barenco jūros dugno vietovėje ir šie greičiausiai atsirado dėl didžiulių dujų išsiveržimų, - teigė Norvegijos Arkties universiteto tyrėjai. - Krateriais pažymėta teritorija greičiausiai yra viena iš labiausiai metaną praleidžiančių vietovių visoje Arktyje".

Tai nėra pirmas kartas, kai galimi metano dujų išsiveržimai buvo pateikiami kaip Bermudų trikampio paslapties paaiškinimas. Pernai Rusijos Trofimuko instituto tyrėjai vadovaujami Igoro Jelstovo sakė, kad žmonių dingimai Bermudų trikampyje buvo sukelti vandeningų dujų reakcijų.

I.Jelstovas pasakojo, kad kai krateriai pradėdavo staigiai nykti, į ledą sušalęs metanas pavirsdavo dujomis. Mokslininkas teigė, kad šis procesas vyksta tokiu pat būdu, kaip sniego lavinos ir veikia beveik taip pat, kaip branduolinės reakcijos sukuriančios didžiulius dujų kiekius.

Jei metano dujų sprogimų teorija pasiteisins, mokslininkams bus pavykę išspręsti daugelio žmonių gyvybę pasiglemžusio Bermudų trikampio paslaptį. Tačiau nėra aišku ar tokia teorija sugebėtų paaiškinti paslaptingame vandenyno ruože egzistuojančias elektromagnetines keistenybes. Bet kuriuo atveju sužinoti daugiau apie Bermudų trikampį reikės laukti balandžio mėnesio.

http://it.lrytas.lt/ismanyk/bermudu-trikampio-paslaptis-povandeniniai-metano-sprogimai.htm

Teroras

Daleiskim, kad tai tiesa... Tai cia turima omenyje, kad burbulai pakyla i lektuvu skridimo auksti ir taip juos papurto, kad tie nukrenta? :D

Šaulys

#2
gegužės 18, 2016, 16:02:33 Redagavimas: gegužės 18, 2016, 16:16:26 by Šaulys
Viena is labai itikinanciu teoriju, kuri paaiskintu greita laivu dingima ir jokiu avarijos zenklu. Klausimas - kiek laiko turi tokiu atveju igula pasiusti SOS signala? Be galo idomi ir plati tema.
Teisingas pastebejimas del burbulu ir lektuvu. Beje dujiniai burbulai - maciau bandymus - labai efektyvus. Taciau kas zino koks turi buti burbulas kad praryti didziuli laiva? Beje dugnas, kiek as maciau, toje vietoje siekia 2.5 km todel dingusiu laivu ir lektuvu paieska labai sunki. Maciau dugno maketa kartu su paaiskinimu, kad dugnas eina ir kaip tektonine plokste su staigia briauna 2.5km kritimas zemyn. Tarp kitko apie jokus kraterius kalbos nebuvo.
Kaip tik kalba uzsisuka apie tektonines plokstes, taip prasideda keistumai. Daugelis stebetoju prisiekia kad tose vietose padaugeja paranormaliu reiskiniu. As sitoje vietoje linkstu prie laiko anomaliju. Vienas is lakunu skridusiu ir isvengusiu (nes, aisku, galejo papasakoti) prapuolimo pasakojo, kad staiga apsiniauke ir sviesa pradejo sklisti is ruko-debesu sukurio, I kuri jis su lektuvu buvo itrauktas. Orientaciniai prietaisai isejo is rikiuotes, radare zemeje  jis prapuole ir jo laikrodis atsiliko, bet kiek - nenoriu meluoti- nepamenu. Papuolus I ta debesini tuneli isprusti negali ir ka jis ne dare lektuvo kryptis nesikeite, kol staiga debesys patys pradejo rimti. Tada viskas atsirado. Viena is istoriju.
Manau prie zmoniu skaiciaus nereikia prisiristi. Ten niekas nevaiksto. Skaiciuoti reikia Laivus ir lektuvus. Cia kaip su UFO, ko gero yra istoriju kurios paaiskinamos. ir tik nedaugelis tu kurios ne. kaip su tuo bombonesiu 2 pasaulinio karo metu. Jis lyg nukrito ten ir visi sako dar viena auka, tacau po kiek metu lektuvo nuolauzos pastebetos prie Floridos kur ji nunese srove. Taip kad kai kuriais atvejais nuolauzos yra ne ten kur ju ieskoma del stiprios toje vietoje sroves.
Taciau yra tikru fenomenu ir manau mes dar neturim pakankamai irangos stebet kas darosi. Nezinau ar kas noretu isgirsti konkreciu teoriju. Gal kas zinom ka tas pasakojam. Kas sakitys gaus bendra paveiksla susidaryti pats.

Aukštyn