Užfiksuotas galingiausias sprogimas, galintis suformuoti naują Visatą

Pradėjo paragraf 78, lapkričio 14, 2015, 12:53:11

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78


Užfiksuotas galingiausias sprogimas, galintis suformuoti naują Visatą


Jungtinių Amerikos Valstijų kosmoso agentūra NASA užfiksavo vaizdus, kuriuose matyti didžiausias sprogimas, kokį tik yra tekę matyti astronomams. Beje, mokslininkų tvirtinimu, šis sprogimas gali sukurti naują Visatą.

Kaip rašo „Mirror", NASA išleido naujausius galaktikos MS 0735.6+7421 vaizdus, kuriuose užfiksuotas galingiausias sukrėtimas nuo Didžiojo sprogimo laikų. Šis žvaigždžių klasteris turi itin masyvią juodąją skylę centre, kuri ryja save kaip 300 milijonų saulių.

Šis sprogimas toks didelis, kad jo sukeltas dujų pliūpsnis skrieja viršgarsiniais greičiais, o sukurtas debesis siekia milijono šviesmečių plotį. Mokslininkų skaičiavimais, per sprogimą sukurtas dujų kiekis gali sverti daugiau nei visa Žvaigždžių Tako galaktika, kurioje mes gyvename.

Beje, šį sprogimą mokslininkams pavyko aptikti dar 2005 metais. Tačiau dabar NASA išleido naujus šio kosminio įvykio vaizdus. Rožiniai debesys nuotraukoje iš tiesų yra radijo bangos, sklindančios iš juodosios skylės.

Nors tokio masto sprogimas gali atrodyti kaip apokaliptinis, tačiau mokslininkai neatmeta galimybės, juodoji skylė sprogimo centre gali padėti atsirasti naujai Visatai.





Paimta iš: http://www.technologijos.lt/n/mokslas/astronomija_ir_kosmonautika/S-51293/straipsnis/Uzfiksuotas-galingiausias-sprogimas-galintis-suformuoti-nauja-Visata

Ką manote?

tadasas99

Citata iš: paragraf 78  lapkričio 14, 2015, 12:53:11


Ką manote?
pabusiu egoistu ir pasisakysiu "i told you so"

 pora kartu minejau forume savo samprotavimus apie supernova ->juodoji skyle, juodoji skyle->kazkas naujo galbut naujos zvaigzdes su planetomis tolstancios nuo sprogimo centro, tai ka mes vadiname visata

TinSoldier

Citata iš: tadasas99  lapkričio 15, 2015, 22:31:46pabusiu egoistu ir pasisakysiu "i told you so"
<...>
Pabūsiu killjoy'jumi ir pasakysiu, kad per anksti džiaugtis dar kol kas tau.. Tas straipsnis kažkoks nesusipratimas su daugybe žurnalistinių pagražinimų ir iškreipimų. Kaip ir priklauso alfa.lt :) Moksliškumo ar tiesos ten nedaug.

Supera

Na vistiek šitie straipsniai yra verčiami į lietuvių kalbą, tai reiktų ieškoti originalaus šaltinio ir tada kvestionuoti jo patikimumą :)

Aukštyn