Lietuvos pilkapiai

Pradėjo .L.U.T.H.O.R., spalio 14, 2017, 03:18:53

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

.L.U.T.H.O.R.


CitataSeniausi kapai Lietuvoje egzistuoja tiek, kiek čia gyvena žmonės. Tūkstantmečius gyvuojantis rūpinimosi mirusiaisiais paprotys žymi ypatingą mūsų tautos santykį su praeitimi ir tautiškumo genu - protėvių kapais.

Tačiau ar atpažįstame mūsų protėvių kapus - pilkapius? Šimtai pilkapynų ir tūkstančiai pilkapių, išlikusių per epochas ir amžius, plyti miškuose ir palaukėse.
Kartais tų pilkapių neatpažindami, peržengiame juos, slypinčius po traškiomis miško samanomis, užžėlusia laukų žole ar pustomomis smėlio kalvomis.

Kviečiame Jus prisiminti šį unikalų ir itin jautrų mūsų kultūros paveldą.

Tai multimedijos pasakojimas, įkvėptas Aistės Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė" sukurtos muzikinės-mitologinės dramos „Dūšelės". Jame pasakojama apie sielų kelionę tarp šiapus ir anapus, senąją mirties sampratą, baltų mitologijos archetipus liaudies dainose, pasakose ir tautosakoje.

Puslapio pabaigoje galėsite patikrinti, koks atstumas nuo Jūsų namų iki artimiausio pilkapio. Suteiksime progą tapti pasirinkto pilkapyno globėju ir simboliniu saugotoju.

Pažinkime ir puoselėkime mūsų protėvių kapus. Išsaugokime juos ateities kartoms ir mokslininkų tyrinėjimams.
Tinklalapis

Įdomu paskaityti apie baltų mitologiją, požiūrį į mirtį ir laidojimo ypatumus :)

Neblogas projektas. Gal reiktų tapti kokio pilkapio globėju ir saugotoju :D

CitataPuslapio pabaigoje galėsite patikrinti, koks atstumas nuo Jūsų namų iki artimiausio pilkapio. Suteiksime progą tapti pasirinkto pilkapyno globėju ir simboliniu saugotoju.

Aukštyn