Ką daryti jei jus įžeidė?

Pradėjo paragraf 78, balandžio 29, 2014, 07:27:50

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Hmm, išties įdomus pasiūlymas

czech-kuolis

šitas pasiūlymas jau dabar augina elementarų sportinį interesą - sustumt taip, kad vistiek negautum baudos. Čia kaip su kokiu grafiti. Gal kam atrodys, kad ir dabar man komentuojant veikia sportinis interesas, bet patikėkit, taip nėra - tiesiog nemėgstu tamsumo. Taip kad bus labai įdomu pamatyt taisykles.

Nes įsižeist galima dėl daug ko. Inkognito pvz įsižeidžia, jei nepatiki jo pasakojimu. Kitas įsižeidžia dėl neutralaus klausimo (net neminėsiu kas šis beviltiškas žmogus). Trečią gali užgauti netgi tavo, Benami, parašas, nes jei tu su juo atsisakysi diskutuoti, jis pagalvos, pats esąs tuo neregiu, o tai toli gražu nėra teigiama.

Žodžiu, pasikartosiu, tikrai bus įdomu pamatyt universalias formuluotes  :D

Master

#17
balandžio 29, 2014, 16:37:09 Redagavimas: balandžio 29, 2014, 16:39:02 by Master
Idėja būtų gera, tačiau manau, kad jeigu forumą valdo dauguma, grupelėmis, kurios vadovaujasi bandos jausmu vėlgi gali pasidaryti balaganas. Aišku, čia tik mano nuomonė.
Taip czech-kuoli, tas žmogus, kurį tu viešai vadini beviltišku būtent dėl to ir įsižeidė, kad kažko paklausei. Ech, skamba super :3
Kas dėl konkuravimo "sustumiant", tai ganėtinai taikliai pasakyta. Kažkas panašaus matomai vyksta ir dabartinėje sistemoje.

paragraf 78

Dar kartą paprašysiu rašyti tik konstruktyvius pasiūlymus ir diskutuoti tik apie juos.
Tema apie forumo padėtį ir visokias blogybes yra čia: http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2971.0

2Pacas

Citata iš: Benamis  balandžio 29, 2014, 15:30:07
Pirmas pasiulymas, perfrazuoti forumo taisykles, kad butu aiskiai apibrezta kas laikoma izeidinejimu.
As irgi taip manau kad reiketu aiskiai apibrezti kas laikoma izeidimu,bet manau tai padaryti butu labai sunku,plius dar kaip tas izeidimas gali but po pora slouksniu "sarkazmo" tai vienu zodziu.Na bet viskas imanoma.

Dabartine sistema tikrai labai "apkrauna" moderatorius nes pvz zmogui gali pasirodyt kad ji tikrai izeide.O vat poto  moderatoriui ir reikia galvot perzengta riba ar ne,ko pasiekoja ir gaunas visokie "sarazkmu" aka izeidinejimu toleravimai nebaudziamumai ir t.t.t



crystal

Nėra taisyklių, kurių nebūtų galima apeiti. Na sukursit naujas, kažkaip uždrausit sarkazmą ir ironiją ir kas gausis? Turėsit galimybę išbaninti kelis narius, kažkas stengsis dar subtiliau apeidinėti taisykles, dar keli gal išeis neapsikentę tokios vimdančio gėrio politikos forume, kur gali vertinti tik teigiamai, turi kritikuoti tik švelniai, būti draugiškas ir nedrįsti nieko pašiepti, kad ir kas tai bebūtų. Vaikų darželis kažkoks. Manau naujos taisyklės duotų menkos naudos. O kaip dėl siūlimo kiekvienam turėti teisę duoti įspėjimus, tai nežinau..Įtariu, kad galėtų būti panašiai kaip su reputacijos karais, būtų piktnaudžiaujama kartais, diskusijų įkarštyje palaikoma panaši nuomonė (nors ir kažką įžeidžianti) ir pan. Bet šiaip, pasiūlymas neprastas būtų tuo atžvilgiu, jei nariai vieni kitus vertintų kažkaip objektyviau, tada tikrai palengvėtų moderatorių darbas.

paragraf 78

Taisyklės nėra skirtos tam kad kažką būtų galima išbaninti. Taisyklės tam kad padėtų lengviau mums bendrauti. Kaip sakė Volteras: žinodamas įstatymą tampi laisvas

TinSoldier

#22
balandžio 29, 2014, 18:07:24 Redagavimas: balandžio 29, 2014, 18:12:49 by TinSoldier
Citata iš: crystal  balandžio 29, 2014, 17:46:46
<...>Įtariu, kad galėtų būti panašiai kaip su reputacijos karais, būtų piktnaudžiaujama kartais, diskusijų įkarštyje palaikoma panaši nuomonė (nors ir kažką įžeidžianti) ir pan. Bet šiaip, pasiūlymas neprastas būtų tuo atžvilgiu, jei nariai vieni kitus vertintų kažkaip objektyviau, tada tikrai palengvėtų moderatorių darbas.


Aš kažkaip galvojau, kad, vis dėl to, forume nėra tiek daug pagiežingų žmonių, kurie būtų pagiežingi ant labai didelio skaičiaus kitų žmonių..

Tai yra, jei padaryti, kad reiktų surinkti labai proporcingą 'įspėjimų' skaičių, vienam nariui ant vienos žinutės jų surinkti būtų sunku, kad ir kaip neobjektyviai kažkas vertintų. Juk ir minusų karuose dažniausiai įsivelia 2 žmonės kokie, o ne 10 ar 15. Nemanau, kad net ir paaaačios prasčiausiai įvertintos žinutės forume kada nors yra surinkusios daugiau, nei kokius 7 minusus.

Kitą vertus, jei būtų reikalingas toks didelis įspėjimų skaičius, galbūt per apatiškumą iš vis niekada tokiu būdu įspėjimai nebūtų surenkami.

Žodžiu, bet idėja mano tokia, kad įžeidimas yra tai, ką įžeidimu laiko bendruomenė. Apibrėžimas turi būti "gyvas", priklausantis nuo konteksto, nuo bendruomenės, nuo aplinkos ir pan. Abstrakčia prasme visi suvokiam kas tai yra, tačiau jo ribos turėtų būti priklausančios nuo aplinkos ir nuo pačių žmonių: kiek jie linkę leisti kažką. O tą formuluoti į taisykles - būtų kažkaip..... keista.

idenmeyou

Būna tokių žmonių, kurie specialiai ieško, kad kas juos ižeistų, kad sukelti šaršalą.

Dėl visų tų įžeidimų nereikėtų reaguoti jautriai, jo labiau joks forumas nėra nuo to apsaugotas. Jei padarysi labai griežtą sistemą, kur kažkas bijos pasakyti savo nuomone, kažką išsakyti kandesnio vien dėl to, kad gali būti išbanintas labai greitai žmonės tokius forumus palieka.


crystal

Citata iš: TinSoldier  balandžio 29, 2014, 18:07:24
Aš kažkaip galvojau, kad, vis dėl to, forume nėra tiek daug pagiežingų žmonių, kurie būtų pagiežingi ant labai didelio skaičiaus kitų žmonių..

Akivaizdu, kad nėra. Ir, kaip jau pastebėjome forume iš minusų karų, čia ko gero mielai tik tarpusavyje kažkas norėtų labai aktyviai pasimainyti įspėjimais. Bet reikalas tas, kad visa šita diskusija užsivėlė vos ne tik dėl tos pačios mažumos. Tai kokia tada čia prasmė kelti bangas dėl įžeidinėjimo sąvokos perfrazavimo forume ir dėl neva pastoviai vartojamo sarkazmo ir ironijos, siekiant oponento pažeminimo, kai šitai aktyviausiai daro vos kokie keli nariai, ne 10 ir ne 15?

Citata iš: TinSoldier  balandžio 29, 2014, 18:07:24
Žodžiu, bet idėja mano tokia, kad įžeidimas yra tai, ką įžeidimu laiko bendruomenė. Apibrėžimas turi būti "gyvas", priklausantis nuo konteksto, nuo bendruomenės, nuo aplinkos ir pan. Abstrakčia prasme visi suvokiam kas tai yra, tačiau jo ribos turėtų būti priklausančios nuo aplinkos ir nuo pačių žmonių: kiek jie linkę leisti kažką. O tą formuluoti į taisykles - būtų kažkaip..... keista.

Na, dėl šito, tai kaip czech-kuolis jau ir minėjo, kažką pvz gal žeidžia nepritarimas nuomonei, kažką neutralus klausimas, kažką parašas ir tt. Šiuo metu įžeidimas ir nėra įformuluotas į konkrečias taisykles (išskyrus atvirą ir tiesmuką įžeidimą), o kaip į įžeidimą „gyvai" reaguoja forumo nariai, tai kažkiek galima susidaryti šiokią tokią nuomonę iš duodamų reputacijos taškų, iš po to parašytų žinučių ir pan.

TinSoldier

Nematau priežasčių, dėl ko turėčiau su tavimi nesutikti :)

Na, bet vis tiek, manau, mano pasiūlymas būtų įdomus internetinio forumo savivaldos eksperimentas :D

do

sveiki
atsiradau ir pataikiau į šią temą
o gal nieko nedarykit,ginčuose gimsta tiesa ;D, , be to sveika vožtelt atgal nepraustasnukiui ir nesijaudinti dėl to ką jis pasakė
beje,chekuoliui turiu pasakyti,kad nepamiršau žadėtų minusų,ateis sausis kitų metų ir,tikiuosi,vėl galėsiu erzeliuot forume
taigi,brangūs parapijonys,nesureikšminkite kalbų kalbelių, jei jau jus mato-tai esate gyvas,kai numirsite-nekalbės negražiai
nejaugi kai kurie iš jūsų nesate vieši žmonės realybėje?jei taip,tai turėtumėte žinoti šį skonį,visiems juk neįtiksi,ne aukso moneta esate
čia vienas kitas varjotas(jų net nikus užmiršau,pardon)yra pasiūlę man vakarienę virti ar kitaip nerodyti savo kvailumo
o man nusispjaut, -žoliauju,tapau,renginius vedu ir pučia man į uodegą ta mažuma
neimkite į galvą,neužsikraukite smegenų kažkieno nevertais pezėjimais ir nereikės administracijai perdirbti forumo
iki,nuostabiausios vasaros jums, ir chekuoliui taip pat :D

paragraf 78

Citata iš: do  gegužės 03, 2014, 19:48:49
o gal nieko nedarykit,ginčuose gimsta tiesa


Deja ne ginčuose gimsta tiesa, juose gimsta tik įsiskaudinimai ir pyktis, tiesa gimsta diskusijose.
Dažnas eina į forumus pasiginčyti, bet su tokiais neįdomu, daug įdomiau yra padiskutuoti su protingai argumentuojančiu oponentu, nei tuo kuris ginčijasi

Asasinas

Citatado


Štai koks didvyriškas ir tikslus moters patarimas.

do

paragrafai,juk aš tik pasakiau savo nuomonę,o jau jūs rinkitės tai,kas daugumai norėtūsi matyti,
ginčas-toks terminas,kad kiekvienas supranta pagal savo patyrimą
mmmm,asasinai  ;D,argi didvyriškas/?tai tik mano požiūris į niekingus komentarus,kurie neatitinka realios tikrovės
vistiek manau,jei jau pylė tau antausį kas nors,tai būtinai duok į dūdą du kartus, mes dzūkai dosnūs

Aukštyn