15 būtybių, kurių tikriausiai niekada nesutiksite

Pradėjo paragraf 78, lapkričio 17, 2012, 12:39:12

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

15 būtybių, kurių tikriausiai niekada nesutiksite

Čiupakabra nėra vienintelė būtybė, apie kurią kalba žmonės, bet niekada nemato. Pasaulis pilnas gandų apie baisius ir grėsmingus gamtos kūrinius, kurių sutikti neįmanoma. Dauguma iš šių mistinių būtybių, manoma, yra nedraugiškos žmonėms. Tikėtina, kad šiame tekste aprašytų būtybių jūs taip ir nesutiksite. Tačiau jei netyčia jums „pasisektų", bent žinosite, kas prieš jus.

1. Čiupakabra

Šį gyvį „matę" žmonės teigia, kad čiupakabra yra maža meškutė su aštriais dantimis ir eile styrančių spyglių ant nugaros. Čiupakabra žinoma kaip kraujo siurbėja, dažniausiai užpuolanti ožkas. Pirmą kartą apie jas buvo prabilta Puerto Rike.


2. Paslėptukas

Paslėptukas slepiasi už medžių ir laukia, kol jūs prisiartinsite. Tuomet šis „pabaisiukas" iššoka iš už medžio ir griebia jus. Tikima, kad šis gąsdintojas bijo alkoholio, todėl medkirčiai, eidami dirbti, pasirūpina, kad jiems netrūktų alkoholio.


3. Doverio demonas

Doverio demonas gyvena Masačiusetse (JAV) ir užfiksuotas tris kartus. Liudininkai teigia, kad pabaisa turi tris kojas. Apie panašų gyvį istorijas seka ir vietiniai indėnai. Kai kurie mano, kad tai sužalotas ir pasilikęs miške gyventi miško darbuotojas.


4. Drugys-žmogus

Ši būtybė JAV buvo pastebėta 1966-1967 metais. Pasakojama, kad ši pabaisa turi lengvai šviesą atspindinčias akis ir didžiulius sparnus. Kartais buvo teigiama, kad žmogaus dydžio gyvis neturi galvos, o jo akys - ant krūtinės.


5. Trunko

Trunko buvo pirmą kartą „pastebėtas" 1924 metais. Pasakojama, kad ši milžiniška jūros pabaisa tris dienas Atlanto vandenyne kovojo su dviem banginiais-žudikais. Nuo gilių žaizdų po kovos ši pabaisa pakrantėje pragulėjo dešimt dienų. Tikima, kad ši būtybė buvo didesnė už orkas ir turėjo straublį, ilgus plaukus bei vėžio uodegą.


6. Mongolijos mirtinasis kirminas

Jei kada nors matėte filmą „Virpesiai", suprasite iš kur filmo autoriai pasiėmė idėją. Jūs tikrai neišvysite šių būtybių, nebent planuosite savo atostogas Mongolijos dykumoje. Ši pabaisa gali spjaudytis rūgštimi ir pakratyti elektra.


7. Meškinas-krituolis

Meškinai-krituoliai yra be galo dideli ir pikti koala meškinai. Jie tupi medžių viršūnėse ir laukia netikėtų praeivių, kad galėtų juos užpulti. Vienintelis būdas apsisaugoti nuo šių pabaisų - padaryti ką nors kvailo, pavyzdžiui, įsisegti šakutę į plaukus ar pasitepti dantų pasta už ausų. Tačiau pasak legendos, labiausiai meškinai-krituoliai bijo virš galvos laikomo atsuktuvo.


8. Kiškis Ipas

Kitaip nei prieš tai aprašytos būtybės, šio gyvio pėdsakų galima rasti dokumentuose. Aborigenų gentys dar iki šiol tiki, kad šie gyviai vis dar gyvena pelkėse ir vandens skylėse krūmuose. Įtikinamiausias kiškio Ipas įrodymas - fosilija. Pirmieji fosilijos tyrinėtojai pasakojo: „Šis gyvis turi paukščio ir aligatoriaus charakteristikas, jo galva primena emu. Būtybė yra dydžio tarp raganosio ir dramblio, valgo žmones"


9. Jetis

Apie šią būtybę sukaupta daugybė istorijų ir liudininkų parodymų. Himalajų kalnų lankytojai teigia randantys šio gyvio plaukų ir išmatų. Kai kas mano net Jetį nufilmavę. Tačiau vaizdo įrašas pripažintas kaip suklastotas dokumentinio filmo apie Yetį paieškos komandos.


10. Nesė

Lochneso ežero pabaisa - žinomiausia mistinė būtybė pasaulyje. Nesė pirmą kartą pastebėta septintajame amžiuje. Kalbama, kad pabaisa vis pasiglemžia vandeniu besidžiaugiančių žmonių gyvybes. Tačiau tikrų įrodymų apie šį gyvį dar niekam nepavyko užfiksuoti.


11. Sniego žmogus

Tikima, kad sniego žmogus gyvena Kanados šiaurėje. Visi įrodymai apie šią būtybę iki šiol buvo paneigti. Tačiau stebina žmonių skaičius, kurie teigia, kad tikrai matė šį gyvį. Vienintelis dalykas žinomas apie sniego žmogų, kad jis tikrai nenori būti trukdomas žmonijos.


12. Feniksas

Feniksas - amžino gyvenimo simbolis. Šis paukštis žinomas tiek pat už savo grožį, kiek už nemirtingumą. Legendą apie feniksą galima aptikti ne vienos kultūros mitologiniuose pasakojimuose (graikų, egiptiečių, indų). Feniksas vaizduojamas dažniausiai kaip erelis, tačiau kartais piečiamas ir kaip garnys. Dažniausiai šis paukštis siejamas su saulės patekėjimu. Kita šio paukščio savybę - tik vienas feniksas gali gyvuoti vienu metu. Kai jis jaučia, kad artėja mirtis (maždaug kas tūkstantį metų), paukštis užsidega ir iš pelenų gimsta nauja būtybė.


13. Kentauras

Šis padaras pradedamas minėti graikų mitologinėse pasakose. Būdamas pusiau žmogus, pusiau arklys, šis gyvis įstrigęs tarp dviejų pasaulių: tarp žmogiškojo ir gyvuliško. Jie taip pat apibūdinami kaip aršūs, daug geriantys kariai.


14. Hawkesburio upės pabaisa

Tai Australijos žinomiausia būtybė. Hawkesburio upės pabaisa yra vandens driežas. Šio gyvio aprašymai primena išnykusį priešistorinį pleziozaurą. Teigiama, kad ši pabaisa yra 7-24 metrų ilgio, turi dvi poras pelekų, gyvatės kaklą ir galvą. Tarp Australijos aborigenų sklinda kalbos, kad ši būtybė puola moteris ir vaikus.


15. Jara-ma-yha-hu

Manoma, kad šis gyvis turi ilgesnę nei metras uodegą, šviesiai raudoną odą. Ši būtybė gyvena medžiuose ir minta nelaimėliais, kurie netyčia eina pro medžius, kuriuose slepiasi pabaisa. Jara-na-yh-hu užšoka ant savo aukos ir siurbia kraują. Kai auka guli leisgyvė nuo kraujo išsiurbimo, pabaisa suryja visa kūną. Miegodama ji atryja žmogų, o paskui vėl suvalgo. Šis procesas tęsiasi tol, kol auka pavirsta nauju Jara-ma-yha-hu. Ją sutikti "galima" Australijos miškuose.


Šaltinis: http://kauno.diena.lt/naujienos/mokslas-ir-it/15-butybiu-kuriu-tikriausiai-niekada-nesutiksite-363308

Hekate

Nu ir sugalvok tokia Jara-ma-yha-hu baisu  :-\ džiugu, kad jų niekada nesutiksiu  :D

Asasinas

A kentaurą gal ir visai norėčiau sutikt. Mano zodiako ženklo gyvis.  :D

Rokė

Doverio demonas. Nesu apie toki girdejusi :). Taciau nuotrauka nera jo arba ji apibudinancio padaro. Nes ten ,, uzfiksuotas'' zmogus grebrys  (the rake) tai kuda isbalusi zmogysta su ilgais tarsi greblio pirstais. Tik patikslinau. Bet siaip straipsnis idomus xd

Aukštyn