Prasideda pirmųjų Marso kolonistų atranka!

Pradėjo Benamis, balandžio 22, 2013, 21:13:53

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

Citata iš: Supera  rugsėjo 01, 2015, 22:49:54
@Sharikovas Na visko gali būti su tais ateiviais, gal kurie ir išgalvojo kaip kirmgraužom keliaut. Bet nereiškia, kad kiekvienas NSO yra ateiviai :)


Visiškai pritariu , atmesti kitas versijas ir teigti jog kiekvienas daugiau ar mažiau įtartinas objektas yra skraidanti lėkįtė , naivu . Pats tikiu jog egzistuoja būybės , kurios lanko , lankė praeity žemę , tačiau manau daugumoje tokių neaiškių nuotraukų matoma tik paaiškinamus dalykus , ne NSO .


paragraf 78

@Linas Esu dar kartą paprašysiu nerašyti dviejų pranešimų vienas paskui kitą. Jei nori ką nors papildyti naudokis funkcija "keisti".

Visažinis

Citata iš: TinSoldier  rugpjūčio 31, 2015, 14:50:41Tai juk akivaizdu, jog kitos neįtikėtinai pažangios ateivių civiliazijos erdvėlaivis, kas gi daugiau galėtų būti..
Ar visuomet racionalumas = teisingumas?

TinSoldier

Citata iš: Visažinis  rugsėjo 04, 2015, 12:26:05Ar visuomet racionalumas = teisingumas?
Tikrai ne visada. Tačiau, manau, pripažinsi, jog racionalumas dažniau būna = teisingumui nei bet kokia pirma pasitaikiusi, išgalvota neracionali išvada. Ar ne? :)

Supera

CitataAr visuomet racionalumas = teisingumas?
Ar nemanai, kad racionalumas kaip tik padeda išvengti klaidų? Išlaikant šaltą protą, nedarant skubotų išvadų ir tyrimų atvejais, kartojant eksperimentus kaip tik ir atrandam tiesą, patikrinam ar išorės veiksniai neįtakojo rezultatų.

O žiūrint į foto, kaip kieno smegenys suveikia vienam taškas, tikam debesis, trečiam kosminis laivas, va tam ir reikalingos ekspertinės išvados :)

Visažinis

Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 04, 2015, 13:11:37Tikrai ne visada. Tačiau, manau, pripažinsi, jog racionalumas dažniau būna = teisingumui nei bet kokia pirma pasitaikiusi, išgalvota neracionali išvada. Ar ne? :)
Taip, tiesiog norėjau patikslinti ar čia ne racionalumo fanatikų suvažiavimas.

Išvada: racionalumas dažniausiai atitinka teisingumą, bet toli gražu ne visada.

TinSoldier

Citata iš: Visažinis  rugsėjo 05, 2015, 20:02:57<...>
Išvada: racionalumas dažniausiai atitinka teisingumą, bet toli gražu ne visada.
+ teigiant neracionalią išvadą tam reikia labai rimtos priežasties ir argumentų. O ne tik "bet aš nuooooriu pamatyt ateeeivį".

Šiaip racionalumas gali būti nereali kliūtis ieškant tiesos. Daugybė dalykų, realiai egzistuojančių Visatoje, mums gali atrodyti neracionalūs. Tačiau reikia sveikos nuovokos, reikia suvokti, kad extraordinary claims require extraordinary evidence, t'sakant. Vien racionalumas pats iš savęs nėra argumentas, kaip ir neracionali išvada nėra teisinga vien todėl, kad ji neracionali.

Tačiau šiuo konkrečiu atveju nebuvo visai jokių priežasčių, kodėl reiktų racionalumo atsisakyti. Buvo tik fantazija :)

Visažinis

Kalbėjau bendrai :) Tiesiogi norėjau įsitikinti ar čia kartais ne racionalumo fanatikų forumas :) Džiugu, kad tap nėra.

Linas Esu

Citata iš: Sharikovas  rugsėjo 01, 2015, 12:28:39
Citata iš: Linas Esu  rugsėjo 01, 2015, 11:06:41
Citata iš: Sharikovas  rugsėjo 01, 2015, 09:05:35
Citata iš: Supera  rugpjūčio 31, 2015, 22:35:24Asmeniškai manau, kad visatoj nesam vieni, BET kokie šancai kad pati artimiausia mūsų saulės sistemai žvaigždė turi gyvybę? Visko gali būt kad ten gyvybės nėra, todėl kviečiu NSO99 pasvarstyti kokio galingumo ir pažangumo turi būti laivas, kad galėtų skristi greičiau už šviesą, kadangi kosmose atstumai tai ne Kaunas - Vilnius.

Toliau, kam ateiviam skraidyt Marse? Ten kaip ir nieko nėra, jei būtų kažkas super duper vertingo tai nemanau, kad leistų jie kažkokiem žmogeliam zondus nuleist. Aišku, gali kiti sakyt, kad pačiam Marse yra protaujanti gyvybė, bet tada vėl, koks jos išsivystymo laipsnis? Ir jei ji jau turi tokias technologijas kosmose skraidyt, tai nemanau, kad taip draugiškai priims kitus atskridusius, nes prisideda jų pačių saugumo aspektas.
Ateiviai greiciausiai visai ne tokiu budu cia atkeliauja kaip mes ta suprantam, pavyzdziui mokslininkai dabar nemazai kalba apie kirmagrauzas, kad ateityje tai galetu buti realus budas nukeliauti nesuvokiamus atstumus. Na jeigu visatoje yra milijonai protingu gyvybes formu, tai viena is ju tikrai sugalvojo kaip iveikti tokius atstumus ir atskrido, ar praskrido pro cia. Yra gi palydovu nufilmuotu video kaip NSO atsiranda lyg is niekur, tai gali buti, kad keliauja kirmagrauzom ar atskrenda tarkim is kitu dimensiju. Fantastikoje siaip yra aprasyta nemazai budu kaip ateiviai galetu atkeliauti iki cia, galbut ir pataike su kuriuo nors vienu.
Gal galite tą video nuorodą numesti , kur palydovai filmuoja tuos nso


nuo 2.15 minutes, atrodo kaip atsirades is niekur
Šitas video mėsmalė , ne viskas kas jame yra NSO . Kai kurie objektai paaiškinti . Tai kur tas video , kuriame palydovai filmuoja NSO ?

paragraf 78

Hm... įdomu kuo baigėsi visos tos atrankos? Kažkaip nebegirdėt, bet vyksta pasiruošimai? Kažkaip nebegirdėt, nes pasipiariom pasireklaminom ir tiek žinių?

.L.U.T.H.O.R.

Dabar ruošiamasi 3 (iš 4) atrankų raundui. Ieško kas galėtų sukurti gero vaizdinio turinio šiam dalykui, taip pat ieško profesionalų, kurie padėtų dar labiau populiarinti ir monetizuoti Mars One ženklą.

paragraf 78

Aiškuma. Na svarbiausia, kad kažkas juda :)


Linas Esu

Citata iš: mcgyver  spalio 04, 2017, 12:00:17Oftopikas, gal galetum linai placiau apie marso kelione? Koks jos tikslas? Kiek zmoniu bus sioje kolonijoje?
Kadangi tikslai nors ir iškelti tačiau nėra iki galo aiškūs , pati programa nuolatos buvo pristabdoma ir tebėra , dėl techninių kliūčių ar lėšų stygiaus , politikos ir t.t. Nesidalinu naujienomis , jos daugiau bulvarinio pobūdžio ( nelabai ką ir diskutuoti yra ) . Jeigu jus žavi Marso kelionės pasiruošimo procesas siūlau sekti šiuos puslapius .

1. https://www.nasa.gov/topics/journeytomars/index.html

2. https://twitter.com/spacex

3. http://www.technologijos.lt/n/mokslas/astronomija_ir_kosmonautika

4. http://www.astronautika.lt/kosmines-programos/

Aukštyn