NASA Marse nufotografavo keistą šviesos šaltinį

Pradėjo Benamis, balandžio 08, 2014, 12:46:28

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

balandžio 08, 2014, 12:46:28 Redagavimas: balandžio 08, 2014, 12:52:12 by Benamis
JAV kosmoso agentūros marsaeigis „Curiosity" užfiksavo vaizdą, kuris susilaukė didelio nežemiškos gyvybės egzistavimo Marse teorijos šalininkais": nuotraukoje matosi tolumoje esantis šviesos, sklindančios vertikaliai aukštyn, spindulys.

Vaizdas buvo užfiksuotas praėjusią savaitę ir persiųstas į NASA Reaktyvinių variklių laboratoriją-



Didesne raiška jį galima apžiūrėti cia.: http://mars.jpl.nasa.gov/msl-raw-images/proj/msl/redops/ods/surface/sol/00589/opgs/edr/ncam/NRB_449790582EDR_F0310000NCAM00262M_.JPG

Nors kol kas NASA oficialiai šio reiškinio priežasčių nekomentavo, tinklaraštininkai ir sąmokslo teorijų šalininkai jau spėjo pareikšti savo nuomonę, rašo chron.com.

Svetainės „UFO Sightings Daily" šeimininkas Scottas C. Waringas buvo pirmasis, pastebėjęs keistą Marse nufotografuotą šviesos šaltinį, jis apie tai paskelbė balandžio 6 dieną ir nurodė, kad šviesa sklinda vertikaliai aukštyn, o apačioje yra labai gerai apribota.

„Tai gali būti ženklas, kad po paviršiumi egzistuoja išmintinga gyvybės forma, kuri, kaip ir mes, naudoja šviesą", - sakė svetainės, mėgstančios skelbti būtas ir nebūtas naujienas apie nežemiškas intelektualias gyvybės formas, šeimininkas.

Kovo 2 dieną NASA paskelbė, jog „Curiosity" nuvažiavo paskutines 98 pėdas (apie 30 metrų) iki „Kimberley" taško, kuriame galės tyrinėti uolienas, tikėtina, saugančias užuominas apie aplinką, kuri galėjo būti palanki gyvybei.

Kimberley yra vakarų Australijos regionas, kuriame randama keturių skirtingų tipų uolienų. Į tuo pačiu vardu pavadintą vietą Marse „Curiosity" kelionė buvo suplanuota dar praėjusių metų pradžioje.

„Tai - žemėlapio taškas, į kurį vykstame. Jis yra ant nedidelės kalvelės, kuri mums suteiks geresnius Kimberley apylinkių stebėjimo vaizdus", - NASA pranešime cituojama Kalifornijos technologijų instituto mokslininkė Melissa Rice. Ji yra atsakinga už šios Marso vietovės žvalgymo darbų planavimą, mėginių ėmimą ir jų laboratorinę analizę marsaeigyje.



DELFI

viliusinas

Idomiai.. Atrodo kaip koks svieciantis angelas.

Supera

Man tai primena, kai filmuose būna šviesos stulpai iš dangaus į žemę, tai čia atvirkščiai :) Bet teigt, kad čia optinė apgaulė nedrįstu, labai jau nepanašu, nors kas čia žino.

.L.U.T.H.O.R.

Įdomu koks realus dydis to daikto. Kur bananas pamatavimui? :D

Supera

Iš kur Marse bananas :D ?

.L.U.T.H.O.R.

Nu tai pasakyk ar įklijuot galėjo :D Kaip man dabar žinoti, kokie čia atstumai ir dydžiai :D

TinSoldier

Parašyk skundą NASA'ai, kad į kitas misijas kartu siųstų ir bananus, nes sunku analizuoti jų foto

Supera

Įdomu ar kas liktų iš banano kol jis Marsą pasiektų:D Ir šeip prie ko bananas, negeriau liniuotė kokia xD?

.L.U.T.H.O.R.

Jau parašiau :D O internete dydis bananais visur matuojamas :D

Supera

Kaip čia aš nesusidūriau su tokiais matais  :o bet bananai tai skiriasi, vadinasi neteisingi matavimai gaunasi xD

Portal

Citata iš: Supera  balandžio 08, 2014, 22:04:09
Kaip čia aš nesusidūriau su tokiais matais  :o bet bananai tai skiriasi, vadinasi neteisingi matavimai gaunasi xD


Na tu juk banano ir neturi:) tai ir nesusidurusi del to esi:) Nieko, anksciau, ar veliau visos susiduria su BANANU :D

Asasinas

Be lūpos sunku įžiūrėt. Gal ten pats marsaeigis save atspindi...

Supera

Ir kodėl man atrodo, kad šita diskusija suka pervy way xD

O jei rimtai, tai negali būt koks saulės blyksnis ar kaip Asasinas sako, kad jis pats save atspindi?

TinSoldier

#13
balandžio 09, 2014, 11:51:35 Redagavimas: balandžio 09, 2014, 11:54:26 by TinSoldier
Į nuotraukos kontraversiją sureagavo ir NASA, pateikdama bent kelis galimus paaiškinimus šviesos šaltiniui. Žinoma, tų, kurie jau pasidarė savo išvadas apie ateivius, greičiausiai, šie paaiškinimai neįtikins. Tačiau, pasak NASA atstovo, atsakingo už "Curiosity" kameras, tokie šviesuliai nėra kažkas labai neįprasto: "Iš tūkstančių nuotraukų, kurias gauname iš Curiosity, beveik kiekvieną savaitę pasitaiko tokių, kuriose matomi šviesūs atspindžiai", - el. laiške portalui space.com teigė Justin Maki.

NASA savo pareiškime teigia, jog matoma šviesa gali būti ne kas kita, kaip saulės atspindys nuo akmeninio Marso paviršiaus. "Kai fotografijos buvo padarytos, saulė buvo gana žemai, bei kaip tik toje padetyje, kaip ir šviesa nuotraukoje, - į šiaurės vakarus nuo roverio." - rašė Justin Maki.

Dar vienas šviesulio paaiškinimas, kurio NASA neatmeta: saulės šviesa, patekusi per ventiliacijos angą fotokameros dėžeje. Tiksliai sutapus sklindančiai šviesai ir kameros padėčiai, spindulys gali apšviesti kameros krūvio sąsajos įtaisą, ir fotografijoje atsirasti šviesi vieta. Pasak J.Maki, taip jau yra buvę su kitomis Curiosity, bei kitų roverių kameromis. "Mes manome, jog tai buvo arba šviesą atspindintis akmuo, arba saulės šviesa, patekusi per ventiliacijos angą." - teigė jis.

Taip pat įmanoma, jog šviesa nuotraukoje atsirado dėl greitai sklindančių kosminių spindulių susidūrimo su kamera. "Kad ir kokia priežastis tai buvo, šis fenomenas toli gražu nėra retas" - balandžio 8 dieną išplatintame pranešime teigė J. Maki.

Nors NASA savo pranešimu pasistengė nutraukti kontraversiją, susijusią su šviesuliu nuotraukoje, tačiau nebuvo sulaukta atsakymo į ne mažiau dominantį klausimą: ar ateityje NASA planuoja savo misijose naudoti bananus. "Šis pasiūlymas šiuo metu yra labai rimtai svarstomas aukščiausiu lygiu, tačiau kol kas nieko daugiau negaliu atskleisti", - teigė visiškai išgalvotas NASA atstovas.

http://www.space.com/25399-mars-ufo-light-curiosity-rover-video.html



Supera

Sakiau, kad švienos spindulys :D

Aukštyn