Psichinės sveikatos testas: ar šiame paveiksle įžiūrite vaiką?

Pradėjo Benamis, spalio 15, 2015, 13:47:54

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Psichinės sveikatos testas: ar šiame paveiksle įžiūrite vaiką?



Jeigu šiame juodos ir baltos spalvų paveikslėlyje gebate įžiūrėti vaiką, mokslininkai turi jums liūdnų žinių: panašu, kad jūs turite polinkį į psichozę.

Paveikslėlis iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip juodų ir baltų dėmių maišalynė - daugumai žmonių atrodo būtent taip.

Bet Kardifo ir Kembridžo universitetų mokslininkai teigia: jeigu jūs šioje maišalynėje gebate įžiūrėti vaiką - esate linkę į haliucinacijas, o taip pat ir į psichozę.

Jie tai nustatė ištyrę savanorius - žmonės su ankstyvais psichozės požymiais dažniau už kitus paveiksle įžiūrėdavo vaiką.




Kad ir kaip baugiai tai skambėtų, mokslininkai sako, kad iš esmės tai nėra bloga savybė - nes tai reiškia, jog jūsų smegenys stengiasi interpretuoti pasaulį ir suteikti jam prasmę.



„Turėti smegenis, gebančias numatyti, yra naudinga - jos padeda mums efektyviai veikti ir neapibrėžtą, sudėtingą pasaulį apjungti į nuoseklų vaizdą, - aiškino profesorius Paulas Fletcheris. - Bet taip pat tai reiškia, jog mes linkę daiktus suvokti ne tokiais, kokie jie yra iš tiesų, o tai yra haliucinacijos požymis.

Tokie dalykai nebūtinai yra būdingi žmonėms, sergantiems psichikos ligomis. Švelnesne forma tai būdinga visai žmonijai. Daugelis iš mūsų galime girdėti ar matyti dalykus, kurių nėra".

O jūs ar įžiūrite paveiksle vaiką?

lrytas.lt

Visažinis

Kad ir kaip žiūrėčiau, kaip ir kaip norėčiau pamatyti ten vaiką, niekaip nesigauna. Nors dažniausiai panašiuose situacijose lengvai smegenys perdirba "makalynę" į kažkokius paveikslus.

Supera

@Visažinis Tai džiaugtis reikia, nesi linkęs į psichozę :D.

Aukštyn