Polifazinis miegas

Pradėjo .L.U.T.H.O.R., lapkričio 28, 2013, 20:31:49

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Teroras

Citata iš: Kopernikas  gruodžio 18, 2014, 17:14:57
Kas nors žinot gyvų žmonių miegančių bent 2-3 metus polifaziniu miegu?


Delfinai galima sakyti apskritai nemiega, o tik paeiliui isjungia viena smegenu pusrutuli, kai tuo tarpu kita dalis yra budrumo busenoje.

Kopernikas

Terore, o mes delfinus jau žmonėmis laikome? :)

.L.U.T.H.O.R.

@Kopernikas , ir tai nusprendei remdamasis kuo? Savo patirtimi ar kažkokiais šaltiniais?

Kopernikas

Druwi, patikslink ką aš nusprendžiau?

Jimas

Įdomu, reikės kada pabandyt  ;)

Amadeus

O jeigu darbas yra fizinis arba sportuoji laisvalaikiu , tai nori pasakyti, kad užtenka tokio rėžimo raumenų atsistatymui? Ar šis miegojimo tipas nepritaikytas tokiam gyvenimo būdui?

Espada

Aš manau, kad galima priprasti prie bet kokio miego režimo, tačiau ne visi režimai yra mums tinkami ir sveiki. Aš vistiek manau, kad sveikiausia yra miegoti 8 valandas, nors žinoma, yra žmonių kurie puikiai jaučiasi miegodami vos 5 valandas, kitiems reikia daugiau negu 8 valandų. Intelektas ir protas geriausiai pailsi tarp 21 ir 23 valandos vakaro. Žmogus, kuris eis miegoti po 23 valandos, proto ir intelekto potencija vis mažės, ir tai vyksta iš lėto, todėl pastebėti savyje permainas tokias yra sunku.

Aš naudoju šios svetainės ( http://sleepyti.me/ ) skaičiuotuvą, kuris padeda išsimiegoti tinkamai, tačiau reikia tiksliai žinoti kada užmigsi, aš jau žinau kiek man reikia išbūti lovoje, kad užmigčiau, tai labai padeda.

Dūmas

Esu ir aš tai išbandęs studentavimo laikais tokio miego ypatumus, kai laikas iki egzaminų būdavo ypatingai brangus. Sutinku, kad 20, 30 min., pilnai užtenka smegenims pailsėti, kad informaciją vėl galėtai įsisavinti, spręsti, analizuoti ar dirbti kitus fizinės jėgos nereikalaujančius darbus. Pabusti nėra sunku kai yra geras nusistatymas. Iš asmeninės patirties man po mėnesio vien nusistatymo (gal adrenalino neužtekdavo) stipri arbata padeda išlaikyti būdravimą (pvz., 6 žolelių pakeliai…, arbata padėjo stoti į Druwio siūlomą ritmą). Pritariu Amadeus, kad miego trukmė turėtų priklausyti nuo to ką tu veiki (pvz. nuo ilgo skaitymo pervargsta akys, nuo fizinio krūvio raumenys ir t.t. tada neužtenka 30 min., pailsėti). Pvz., Druwis atidirbtų kelias dienas kokiose statybose, gryname ore, norėčiau pažiūrėti kaip jis po 30 minučių pabus :D. Būdrauti ant lovos ar prie pc tai ne tas pats kai +- 14 h intensyviaus mastymo, intensyvaus sporto ir t.t.
Pastebėti pliusai tokio miego:
1)   Užmiegi per kelias sekundes;
2)   Sapnai būna labai ryškūs ir sapnuoji daug per trumpą laiko tarpą, aštresni sapnų pojūčiai būna (dėl to verta išbandyti);
3)   Kaip jau kažkas minėjo atsimeni geriau sapnus;
4)   Turi daug laiko darbams atlikti kai nemiegi .
Pastebėti minusai:
1)   Man asmeniškai (kadangi nevalgiau, o arbatą gėriau)  kilogramų praradimas;
2)   Labai buvo sunku susigrąžinti normalų miego ritmą. Niekaip nesisekdavo užmigti (mėnesis + užtrukau);
3)   Nuovargis pradeda jaustis tada kai naudoji ne tik smegenis tačiau ir fiziškai intensyviau judi.
Na aš supratau, kad miegas yra šventas reikalas, o visa kita gali ir palaukti ;).

.L.U.T.H.O.R.

#38
gruodžio 30, 2014, 09:02:26 Redagavimas: gruodžio 30, 2014, 09:05:02 by Druwis
@Kopernikas
CitataIlgą laiką maniau, kad čia nuo kiekvieno žmogaus priklauso, bet pasirodo, prielaida jog žmogaus geba prisitaikyti prie bet kokio miego režimo yra klaidinga. Suprask žmogus sutvertas monofaziniam arba bifaziniam režimui.


@Dūmas , aš nesiūlau, naudoti būtent šio ritmo(uberman) visiems. Jau pradžioje sakiau, kad priklauso nuo to ką veiki. Ir kad tų ritmų, ne vienas yra. Uberman'as sunkiam sportui nėra tinkamas, tačiau dauguma kitų polifazinio miego ritmų tinkami. Su šiuo ritmu, galima užsiminėti kažkup lengvesniu, bet dažniau. Uberman ritmas yra pats ekstremaliausias.

@KroNoX , sveikiausia yra 7,5 valandos miego. Naudojiesi juk ritmais ;)

Kopernikas

#39
sausio 07, 2015, 00:18:54 Redagavimas: sausio 07, 2015, 00:20:25 by Kopernikas
@Druwis jei būtų kitaip dalis žmonijos jau seniai miegotų polifaziniu miegu. Tačiau taip nėra.

.L.U.T.H.O.R.

#40
sausio 07, 2015, 11:02:21 Redagavimas: sausio 07, 2015, 14:18:11 by Druwis
Na atrodo, kad dar tik prasideda tas bumas. Be to nėra aišku, kiek žmonių pasaulyje miega polifaziškai.

O šiaip dėl ilgalaikių polifaziškai miegančių žmonių. Puredoxyk(Marie), viena pirmųjų sėkmingai prisitaikusių prie uberman miego ritmo. Pavadinimas ir jos dėka atsirado :D O polifaziškai miega nuo 2006, tai jau kaip ir 9 metai :) Turi savo tinklalapį. Parašykit jai gal papasakos ir apie savo polifaziškai miegančius draugus :)

P.S. Dar mintis dėl ko žmonės nemiega polifaziškai, nes visas daugumos žmonių gyvenimas sutelktas į šviesų paros metą. Darbas, nuo 9 iki 5. Pramogos, parduotuvės, galų gale aplinkiniai žmonės. Monofazinis miegas iš patogumo.

Kopernikas

#41
sausio 14, 2015, 15:12:32 Redagavimas: sausio 14, 2015, 15:14:03 by Kopernikas
@Druwis Dėkui už gerą nuorodą. Toji Marie (jei laikysime, kad ji apie save sako tiesą) miega ne polifaziškai, nes Everyman grafikas yra savo esme bifazinis, o tai jau visai kita pora kaliošų.
Gilinsimės toliau, o šiuo tarpu laikausi nuomonės, kad tai ne daugiau nei jaunų žmonių bumas. O bumai greit praeina.






.L.U.T.H.O.R.

Tuomet klausimas, koks tavo bifazinio miego apibrėžimas, nes everyman, niekaip man nepanašus į bifazinį.

Kopernikas

Manau techniškai klaidingai pavartojau žodį bifazinis. Norėjau pasakyti, kad Everyman kaip ir monofazinis ar bifazinis turi pagrindinį miegą ko neturi ekstremalūs Uberman ir Dymaxion. Tai yra esminis skirtumas (bent jau man).



Sleeping_angel

Kažkur skaičiau apie žmogų, kuris buvo įsigudrinęs po nedaug laiko per parą miegoti. Bet paskui jis metė "tą reikalą", nes nebežinojo, ką veikti - per daug laisvo laiko atsirado :D

Aukštyn