Įvykis

Pradėjo Nevietinis, spalio 09, 2014, 18:59:53

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Nevietinis

spalio 09, 2014, 18:59:53 Redagavimas: spalio 09, 2014, 21:22:41 by Nevietinis
Sveiki,visu pirma is anksto noriu atsiprasyti kad bus daug klaidu,nesu as didelis rasytojas ir su gramatika nedraugauju.
Noriu pasidalinti vienu ivykiu kuris nutiko dar sovietiniais laikais kaip musu ketvirtukei buvo tik sesi metai.Mes visi keturi gimeme tais paciais 1978 metais .Tas Įvykis buvo viename is Lietuvos nedideliame miestelyje netoli Jonavos.
Buvo ziema gan stipriai snigo,as ir mano trys draugai vieni zaideme kieme,po biski jau temo.Gan ydomu buvo vienas dalykas kad visur taip tilu,nei varnu skraidanciu nei vieno zmogaus lauke.
Kaip galiausiai sutemo musu demesi patrauke danguje gan ydomi spalva ar tiksliau sviesa.Mes keturiese issirikiavom kaip kad armijoi pagal ugi,ir ziurejom i virsu kas darosi.Pomazu ta sviesa apeme visa miesteli vakare buvo visur taip sviesu lyg kad butu diena.Bet ta sviesa mus keturis labiausiai ir zavejo nes ji buvotokia ryskiai ruzava.Gal mum nekiek ta sviesa buvo idomi bet tokis momentas kai visur aplinkui spalva stovejo ligi,o ties mumis kur mes tovejome gavosi kaip lengvas sukurys,ir kas ydomu snaiges krenta zemyn bet patekdamos i sviesos sukuri jos kildavo i virsu.Reginis buvo nepakartojamas.As dar apsidairiau aplinkui gal kokie zmones yra iseja laukan to reginio pasiziuret,bet nei vieno lauke nebuvo,tik prilipusius prie langu.Mes prastovejome beziuredami i dangu gal kokias desimt minuciu.Veliau ivyko staigus spalvos pliupsnis po kurio mus keturius rado prie upes po keturiu menesiu visiskai nuogus.
Kaip mums suaugusieji paaiskino kurie mate mes tiesiog toi sviesoi dingome.
Poto vakaro rytojaus diena i miesteli buvo suvaziave kareiviai visokie auksti pareigunai,ir buvo tiesiog prigrasinti tai ka mate vakar vakare niekas neturi isizioti.Kiek zynau keli zmone bande kakur sneket ieskoti duomenu apie si iviki,bet jie kazkur velliau dingo ir niekas nezynojo kur,daugelis kalbejo kad tiesiog sovietine valdzia susidorojo su jais.
Musu daug klausynejo dedes kareiviai kur mes buvome ka mes mateme,bet mes tik stovejome ir ziurejome i juos nieko nesuprasdami,o vienas karininkas gan ytin agresivus buvo,reke kad mes tilim ir nenorim kazko atskleisti,muse su delnu per veidus,laike nuogus kazkokiame kambaryje.Bet mes nezynojome ka atsakyti nes mes nieko neprisimineme.Mes negalejome paaiskinti kur mes buvome keturius menesius.
Po sio ivikio i mus mokykloja mokytojos ziurejo gan kreivu zvilgsniu,Kurie buvo geri musu draugai atsisake su mumis draugauti,zmones ziurejo i mus kaip i kokius antzmogius.Netgi mano paties mama sakydavo kad esu kazkoks keistas ir ne tik as bet musu ketvirtuke.Ir mamos demesis kazkaip atbleso.Ne tik mano vienos mamos bet ir dar triju draugu tevai i mus keistai ziurejo
Veliau tiek mano mama tiek kitu tevai musu atsisake ir mes papuoleme i vaiku namus.Mes ten uzaugom,isvaziavom i uzsieni ir siuo metu dirbam anglijos karinese oro pajeguse.Tiksliau ne mes keturi,bet ris nes vienas pries du metus tiesiog dingo,ir niekas nezyno kur jis.Daznai sapnuoju sapnus kad kazkur esu kazka darau,drauga kuris dingo sapnuose vis sako kad ateis ir musu eile tik palaukti reikia.
Zynau kad mes tikrai nesame kazkokie persikuniti ateiviai,bet kazkas keisto nuo to laiko mes taip ir neturime artimu draugu,zmones su mumis bendrauja o ant kitos dienos jau atsisako.
Bet kaip sakoma toks yra musu likimas ir nemanau kad pakeisim mes.........


uno

Nu jooo čia įdomiai, jeigu tai tikra tiesa, tikiu kad toks įvykis jeigu tikrai buvo tai buvo slepiamas sovietų laikais, pats esu sovietmečiu gimes ir gyvenes, baiges mokyklą. Atmenu tik vieną aprašytą tuo metu laikraštyje atvėjį kai keleivinį lėktuvą sekė keleta objektų iki pat aerodromo.

Synkas

Citata iš: Nevietinis  spalio 09, 2014, 18:59:53
Veliau ivyko staigus spalvos pliupsnis po kurio mus keturius rado prie upes po keturiu menesiu visiskai nuogus.

nori pasakyti kad jus buvo 4men pagrobe ateiviai?

kaip tu pats manai, kodel nenori su tavim bendrauti? galbut is poto ivykio grubiai bendrauti pradejot ar kaip? :)

Nevietinis

Jai atvirai pasakius ne pats nezynau,buvo daugybe kartu kai mes kalbedavomes apie tai kas pasikeite,bet taip atsakymo nesurasdavome.Nors buvo dalyku kurie suaugusiems keldavo soka.
Na atvirai pasakius musu ketvertuke ir anksciau nebuvo tokia rami,Kiekvienas zmogus zynodavo mus ir linksniuodavo kaip kokius keiksmazodzius,mes dar pries ivyki buvome galima sakyti izymus.
Suprantat buvo gan keistu dalyku,tokie kaip{Mes buvome sesiu metu ir mes mokejome rasyti,gan gerai rasyt.Mokejome skaityti,nezynau is kur bet kiekvienas is musu mokejo dar tris atskiras kalbas,mums ne svetima buvo net kaip fizika,chemija,}.Kaip mes buvom isvezti i maskva tirimam,vienas pagyvenes vyrukas vis kartojo kad tai neimanoma tokio amzio vaikam.As nezynau ir as nieko nekaltinu,net ir dabar musu darbe daug kas ziuri i mus kaip kad i kitus.Mes jau yprate,gal but kazkuom ir pasikeiteme,bet nemanau kad mes tapome kazkokiais atgamtiniais

Benamis

Citata iš: Nevietinis  spalio 10, 2014, 13:10:39
Mes buvome sesiu metu ir mes mokejome rasyti,gan gerai rasyt.Mokejome skaityti,nezynau is kur bet kiekvienas is musu mokejo dar tris atskiras kalbas,mums ne svetima buvo net kaip fizika,chemija


Zinoma ne man kalbeti apie gramatika, taciau krenta i akis tai, kad tavo rasysena ir minciu deliojimas toli grazu neatspindi tavo minimu gabumu :-\ Jeigu tokie pasikauste buvot 6 metu, tai dabar turetum labai risliai ir aiskiai destyti savo mintis, taciau to kazkaip nesimato. Cia tik toks pastebejimas kuris man krito i akis :-\

Nevietinis

Taip kitam zmogui savaime suprantama kad tai yra keista.Seip asmeniskai as niekada nelysdavau i formalumus,rasau taip kaip man patinka.Aisku gal daug kam patinka skaityti teksta taisiklingai parasyta be klaidu,bet as nematau jokios prasmes.O apie minciu isdestyma as tiesiog nemoku isreiksti nei rastu nei zodziu savo mintis,kaip kad draugai sako supilu viska i viena kruva,o kitas tegu rankiojasi kaip kam patinka :)

paragraf 78

O yra kur nors uždokumentuotas dingimas? Kas tai galėtų paliudyti? Nes vietiek, jei 1984 metais keli vaikai dingę būtų, tai tikrai būtų buvę kažkur užfiksuota, na bent jau milicijos raportuose ypač jei teigi kad buvote vežami į Maskvą tyrimams.
Nes jei neturi jokių įrodymų, na nepyk, bet istorija išties per dėm fantastiškai skamba.
Juo labiau kad po poros metų tarybų sąjungoje prasidėjo visiškas paranormalių reiškinių bumas. Tad spauda taip skanat spaudė iš š.... vašką, rašydami apie viską kas neįprasta. Tad labai tikėtina jog to meto laikraščiai tikrai būtų aprašę tokį neeilinį įvykį.

Citata iš: Nevietinis  spalio 10, 2014, 13:48:16
Aisku gal daug kam patinka skaityti teksta taisiklingai parasyta be klaidu,bet as nematau jokios prasmes.


Prasmė paprasta: jay nuory jug tavy supąstū tay reike rashyt tasysklyngą kąlbą, nies kytaip tawo tėkstuo neiks niesūpras yr neskąytis. Tądą tykraj nerą prasmes rashity, nes kąm rashity jai nieks neskaytis?

Dabar aišku kodėl svarbu rašyti taisyklinga kalba? Nes man tavo pirmą pranešimą ir padrikas mintis sunku buvo suprasti.

nereikalinga

1984 metais dar buvo kareivių ? :-\

paragraf 78

Citata iš: nereikalinga  spalio 10, 2014, 15:14:28
1984 metais dar buvo kareivių ? :-\


Tai jų ir dabar yra :)

nereikalinga

Tai suprantu  :D aš ne taip paklausiau turbūt :)

Nevietinis

Šiaip kiek esu  girdėjas,yra tokis užfiksuotas atvejis.
Kur tik beeitume visur buvo fiksuojama,kiekvienas mūsų ištartas žodis,buvo fiksuojamas.Menkiausi mūsų darbai ar veiksmai buvo surasyti.
Kiekvieną kartą,kaip tik atvažiuodavo mūsų pasiimti,atvažiuodavo vis tie patys karininkai.Ir tai tesėsi aštunis metus.
Lietuvai atgavus nepriklausomybę 1999.03.14.Mūsų ketvirtukė kreipesi i Rusijos ambasada,kad mum būtų leistina prieiti prie šios bylos.Mes identifikavom abmasadoje kas mes tokie.
Jie mums tiesiogiai pranešė,cituoju:.Dėl šių įvykių kurie vyko 1984.02.04 Rusijos vadovybė atsisako suteikti bet kokia informacija,netgi tiems kurie yra dalyvave tame procese.Ir tiesiog mes gavom toki draugiška patarimą:.Visu labui būtų geriau jai užmirštute tai.
2004 metais mes kreipemės i Lietuvos užsienio reikalu ministerija,su prtašymu bendradarbiavimo ar tarpininkavomo šioja byloja.
Mums buvo pranešta,kad URM atsisako dalyvauti šiame procese.
2007 metais mes keturiese buvome nuvažiave i Rusija,bet kur tik krepdavomės visur atsitrenkdavom i sieną.
2008 metais,kaip dar kartą apsilankėme Rusijoja,mes susipažinom su vienu advokatu,kuriam papasakojome ta visą istorija.Žmogus pažadėjo mums padėti,aišku ne už dyką.Praėjus tik dvejiems metams mes sulaukėme žynių nuo mūsų advokato.Mes gavome tos bylos numerius,vardus ir pavardes kas dalyvavo šioja byloja,kur ir kokiose aplinkybese viskas buvo vygdoma.Žadejo daugiau iformacijos,bet mums nežinoma dėl ko mūsų advokatas dingo.Po šiai dienai mes neturime naujienu iš jo.
Ar sovietmečiais buvo publikuojamas tas įvykis mes to nežynome ir negalime to atsakyti.

nereikalinga

#11
spalio 10, 2014, 16:53:25 Redagavimas: spalio 10, 2014, 17:00:51 by nereikalinga
Citata iš: Nevietinis  spalio 10, 2014, 16:25:45
Šiaip kiek esu  girdėjas,yra tokis užfiksuotas atvejis.
.......................
Ar sovietmečiais buvo publikuojamas tas įvykis mes to nežynome ir negalime to atsakyti.


Kažkaip nesusigaudau čia  :-\

Žodžiu buvau susipainiojusi  pasakoje ,gerų skaitymų :D

Synkas

as sutiksiu su @paragraf 78, kad cia truputi per daug fantazijos... :)

jeigu jau nori pasidalinti tuo ivykiu, kad pagrobe ateiviai, tai nurodyk bent kokiu dokumentu nuotraukas, vaizdo irasus kokius nors ir t.t. nes vien pagal teksta cia.... nu gerai, as tarkim irgi galiu pasakyti, kad mane buvo pagrobe ateiviai, ismesinejo, pakeite smegenis ir t.t... O DABAR MANIMI TIKEKITE nes tai reali istorija!  ;D o kokiu nors nuotrauku jus NEGAUSITE! arba.. as neturiu jokiu nuotrauku.. aisku atsirastu manau, kurie patiketu, kad taip is tikro buvo taip, bet 100% dauguma ne. tokiu istoriju manau pilnas internetas, ir visiems jau atsibodusios tokios istorijos vien tik is teksto. :)

varpainis

Sveikinu! Keturis menesius tave prievartavo ateiviai ir siknon istate sekimo aparata. Vargsai vaikai, tikriausiai is ziedinio raumens pas jus jau nieko nebeliko po tokio ivykio  :(

rutulys

#14
spalio 10, 2014, 17:48:02 Redagavimas: spalio 10, 2014, 18:06:25 by rutulys
Tokie darželinuko lygio puolimai iš paragraf ir benamio pusės tikrai kvailai atrodo. O po jų visa šaika šio forumo pasididžiavimo - aktyvių lankytojų, kuriems, mat, jau viskas atsibodę, pritariančio amsėjimo. Taip ir nesuprasi ar tokių istorijų jau n skaitę (įdomu kur? Lietuvoje ką nors panašaus suskaičiuoti būtų per daug vienos rankos pirštų) ar skambanti per daug fantastiškai, tikrai labai keista pretenzija iš moderatorių pusės tokioje svetainėje.

Citata iš: paragraf 78  spalio 10, 2014, 14:42:04

Prasmė paprasta: jay nuory jug tavy supąstū tay reike rashyt tasysklyngą kąlbą, nies kytaip tawo tėkstuo neiks niesūpras yr neskąytis. Tądą tykraj nerą prasmes rashity, nes kąm rashity jai nieks neskaytis?

Dabar aišku kodėl svarbu rašyti taisyklinga kalba? Nes man tavo pirmą pranešimą ir padrikas mintis sunku buvo suprasti.


Jei ką ir norėjai įrodyti, tai tik įrodei atvirkščiai: nėra prasmės net stengtis, tave suprasti nebuvo jokių problemų. Papraščiausiai vienas raides pakeitęs kitomis nieko nepasieksi, mintis gal pernelyg aiškiai suformuluota ar dar kokia velniava. Yra panašių žaidimų kai tik pirmos ir paskutinės raidės savo vietose, o kitos sudrėbtos tarsi bet kokia tvarka. Ir ką, žmonių smegenys lengvai prisitaiko ir skaito tokius tekstus.
Kitas dalykas, kai mintys iki galo nesuformuluotos, bandoma pažvelgti iš kelių pusių šuoliuojant ar dar kaip. Taip pat ir tikros gramatinės klaidos, neteisingai parinkti linksniai, koks negirdėtas žargonas ir pan. gali tekstą paversti praktiškai nesuprantamu.

Aukštyn