Paryžius. Prasideda...

Pradėjo Steiblys, lapkričio 14, 2015, 00:27:46

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

xsistemax

#30
lapkričio 22, 2015, 17:27:47 Redagavimas: lapkričio 22, 2015, 17:48:10 by xsistemax
Forumo kontingentas yra pakankamai jaunas ir dažniausiai kalba ne iš patirties,o naudodamasis kažkieno kito nuomone,grynai teoriškai.
Esu už daugumą vyresnis,per savo gyvenimą teko daugybę kartų susidurti su musulmoniška pasaulio dalimi,todėl turiu SAVAS išvadas.
Religinis fanatizmas jų pasaulyje yra ne išimtis,o taisyklė.Islamas reikalauja absoliutaus paklusnumo.Krikščionybė tokias pozicijas turėjo iki maro epidemijų Europoje,šitos visuotinės nelaimės akivaizdoje reputaciją prarado visiems laikams.
Tai ne vakarų pasaulis juos diskriminuoja,priešingai,jie vakariečius laiko žemesne rūšimi.Kitatautį toleruoja tik tol,kol turi iš jo naudos.Kaip iš kokio naminio gyvulio.(Požiūris,identiškas žydų ortodoksų požiūriui.)
Dėl dabartinės situacijos Europoje turėtų atsistatydinti A.Merkel.Jai,kaip moteriai,neužteko stuburo pripažinti klaidą,pakvietus pabėgėlius į Europą.Panašią klaidą dėl Meksikos vaikų padarė B.Obama,bet,lenkiu galvą prieš jo išmintį,po kelių valandų klaidą ištaisė.
Susidariusią situaciją galima ištaisyti tik aukojant humanizmą.Įdomu,kaip pasielgs vakarų galingieji?Ar tikrai dėl lozungų paaukos savo piliečių saugumą ir gerovę?
Istorija pamąstymui:
Viskas nutiko man besimokant vidurinėje.Mano auklėtoja,anglų kalbos mokytoja,buvo baigusi Leipcigo universitetą.Bestudijuodama susipažino su siru,pamilo ir už jo ištekėjo.Kol sutvarkys emigracijos dokumentus mokytojavo Lietuvoje.Gerai atsimenu jos džiaugsmą,kai dokumentai buvo baigti tvarkyti.
Viskas baigėsi tuo,jog uošvis ją nušovė lipančią iš lėktuvo Damaske.Jos vyras,kviesdamas ją atvykti,gerai žinojo apie tėvo planus,bet tik taip buvo galima nuplauti gėdą,jog sūnus vedė krikščionę.
Tai KITOKS pasaulis,Jo nepažįstantys,būkit geri,netaikykit įprastinių standartų.

Steiblys

Citata iš: xsistemax  lapkričio 22, 2015, 17:27:47Susidariusią situaciją galima ištaisyti tik aukojant humanizmą.Įdomu,kaip pasielgs vakarų galingieji?...
Na ir paaukojus humanizmą, ką mes gausime? Nors kita vertus, niekada  nebuvo  tokio  humanizmo, kuris neatneštų  moralinio  smukimo.
Nelabai pasitikiu visokiom sąmokslo teorijomis, bet tikrai įsitikinęs, kad visai ne islame šioje suirutėje bėda.

xsistemax

Pagrąžinti pabėgėlius Sirijai.Niekas taip nepriverčia susimąstyti,kaip susidūrimas su savo paties nesąmonių pasekmėmis.
Beje,gal žinai bent vieną atvejį,kai arabų pasaulis suteikė prieglobstį europiečiams?

Steiblys

Citata iš: xsistemax  lapkričio 22, 2015, 18:18:50Pagrąžinti pabėgėlius Sirijai.Niekas taip nepriverčia susimąstyti,kaip susidūrimas su savo paties nesąmonių pasekmėmis.
Beje,gal žinai bent vieną atvejį,kai arabų pasaulis suteikė prieglobstį europiečiams?
Gražinti Sirijai vaikus, kad juos išžudytų Vakarų sukurta muslimų teroristų banda?
O kas tie europiečiai? Prancūzai ir britai, kurie buvo kolonizavę Afriką ir didžiąją dalį Azijos, ar ispanai, kurie išžudė P.Amerikos ištisas tautas?

xsistemax

Dėl pavėluotos savigraužos rizikuojam prarasti tai,ką kūrėme tūkstantmečius.Kalti prieš juodaodžius,musulmonus ir visus kitus...Klaidos jau ištaisytos.Nejau amžinai būsim kažkam skolingi?

paragraf 78

Citata iš: xsistemax  lapkričio 22, 2015, 18:34:22Dėl pavėluotos savigraužos rizikuojam prarasti tai,ką kūrėme tūkstantmečius.Kalti prieš juodaodžius,musulmonus ir visus kitus...Klaidos jau ištaisytos.Nejau amžinai būsim kažkam skolingi?
Gal ne į temą, bet šiaip mintis pamąstymui: krikščionybė ir inkvizicija... Klaidos jau ištaisytos.Nejau amžinai būsim kažkam skolingi?
(atsakyti nebūtina, kad nesigautų offtopikas)

Steiblys

Citata iš: xsistemax  lapkričio 22, 2015, 18:34:22Dėl pavėluotos savigraužos rizikuojam prarasti tai,ką kūrėme tūkstantmečius.Kalti prieš juodaodžius,musulmonus ir visus kitus...Klaidos jau ištaisytos.Nejau amžinai būsim kažkam skolingi?
O tai kas kaltas dėl karo Sirijoje?

xsistemax

Nevyniojant į vatą ir tiesiai į esmę.Tikiuosi,suprasi.
Kalta psichopatinių asmenybių kontrolės stoka.Visi be išimties lyderiai(valstybių,religinių bendruomenių,organizacijų ar įmonių)yra psichopatinės asmenybės.Tai nėra blogai,nes jie yra nepailstantys idėjų generatoriai ir jų įgyvendintojai.Problemos atsiranda tada,kai nėra kontrolės.
Religinėse bendruomenėse kontrolė itin silpna,todėl absurdiškos kenksmingos idėjos nekvestionuojamos,juolab,kad viskas daroma dievo garbei.
Tokios sanklodos žmonės,kaip tu yra mielos būtybės,bet jumis itin lengvai manipuliuoja lyderiai.Islamistų eiliniai tikrai šventai tiki tuo,ką daro.Net nesuvokdami,kad iš tikrųjų save aukoja lyderių egoizmui.
Kažkas įtikėjęs savo išskirtinumu pasmerkia mirčiai kitus žmones.Karas Sirijoje-chrestomatinis to pavyzdys.

paragraf 78

Citata iš: xsistemax  lapkričio 23, 2015, 14:30:39Religinėse bendruomenėse kontrolė itin silpna,todėl absurdiškos kenksmingos idėjos nekvestionuojamos,juolab,kad viskas daroma dievo garbei.
O kaip tu tą kontrolę įsivaizduoji? Kaip Orvelo 1984 ar kaip nacių eugenika?
Šiaip tradicinėse religijose su psichiniais ligoniais problemų nėra, čia sektos ir visokios keistos atšakos turi tą bėdą. Tradicinės religijos puikiai sugeba neprileisti prie valdymo psichinių ligonių, deja sektos to neturi ir dažnai formuojamos kokių nors psichinių ligonių.
Kalbant apie temos situaciją, panašu, kad čia veikia tas pats sektos modėlis

xsistemax

Kodėl niekas neatstatydino tų popiežių,kurie planavo kryžiaus karus?Todėl,kad jie laikomi šventenybėmis,nors yra tokie pat žmonės,kaip mes su tavimi.Ar daug kas tau kojas bučiuoja? :)
O dėl to,jog visi lyderiai-psichopatinės asmenybės,diskutuoti neverta,tai mokslo įrodytas faktas.Subalansuotos asmenybės ne tik nesiveržia lyderiauti,bet to jų net nepriversi daryti.Jokiais būdais.

paragraf 78

Citata iš: xsistemax  lapkričio 23, 2015, 15:13:51Kodėl niekas neatstatydino tų popiežių,kurie planavo kryžiaus karus?Todėl,kad jie laikomi šventenybėmis,nors yra tokie pat žmonės,kaip mes su tavimi.
Dar kartą pacituosiu tave: Klaidos jau ištaisytos.Nejau amžinai būsim kažkam skolingi? :)
Šiaip ne kiekvienas popiežius yra paskelbtas šventuoju. Jie nelaikomi šventybėmis (sacrum), jie gerbiami kaip vadovai ir tiek. Buvo daug gerų ir daug blogų popiežių. Visi žmonės daro kvailystes, vieni didesnes kiti mažesnes, todėl ir sakoma, kad Bažnyčia yra šventa ir nuodėminga.

CitataAr daug kas tau kojas bučiuoja? :)
Deja, taip ir tai man labai nepatinka

CitataO dėl to,jog visi lyderiai-psichopatinės asmenybės,diskutuoti neverta,tai mokslo įrodytas faktas.Subalansuotos asmenybės ne tik nesiveržia lyderiauti,bet to jų net nepriversi daryti.Jokiais būdais.
Na tada popiežiams nelabai tinkama tavo mokslo atseit patvirtinta teorija. Nelabai suplanuosi karjeros siekiant popiežiaus sosto, nes šiaip popiežiaus kandidatūra renkama slaptu balsavimu, tad iš krūvos kardinolų sunku padaryti taip kad prabalsuotų būtent už tave. Kitas dalykas, nuo seno bažnyčioje yra taip, kad jei sieki tokios karjeros tai tavęs tikrai niekas nerinks. Štai vienas LT kunigas (vardo neminėsiu) siekė karjeros ir norėjo tapti vyskupu, jis net vyskupo rūbus pasisiuvo, bet kai tai paaiškėjo jo kandidatūra iškart buvo išbraukta ir kandidatų sąrašo.
Žinoma seniau būdavo ir kad nusiperkamos vietos, bet keisčiausia tai, kad net ir tokios nesąmonės nei kiek nepakenkė teologijai ir tikėjimo išpažinimui.

xsistemax

Nesakau,jog kontrolės visai nėra,katalikų bažnyčioje iš visų religinių bendruomenių ji gal pati stipriausia,bet pati religinių bendruomenių specifika tokia,kad tikintieji neturi spendžiamojo balso.
O dėl to bučiavimo-patarimas.Atsiklaupk ir tą patį padaryk bučiuotojui.Tikrai suveiks. :) Ir garsas apie tavo poelgį plačiai pasklis,norinčių taip elgtis atsikratysi.

paragraf 78

Citata iš: xsistemax  lapkričio 23, 2015, 15:42:41Nesakau,jog kontrolės visai nėra,katalikų bažnyčioje iš visų religinių bendruomenių ji gal pati stipriausia,bet pati religinių bendruomenių specifika tokia,kad tikintieji neturi spendžiamojo balso.
Na sprendžiant kad visos bažnytinės reformos kilo iš apačios, tai negaliu sutikti, kad tikintieji neturi sprendžiamojo balso :)

CitataO dėl to bučiavimo-patarimas.Atsiklaupk ir tą patį padaryk bučiuotojui.Tikrai suveiks. :) Ir garsas apie tavo poelgį plačiai pasklis,norinčių taip elgtis atsikratysi.
Tai būtų nenatūralu, o nenatūraliai bandant suvaidinti būsi veidainis

xsistemax

Būtent istorijos pamokos ir privertė katalikų bažnyčią tapti lankstesne,tik todėl ir neturim savų teroristų,žudančių dievo vardu.
O musulmonai nesugeba sutvarkyti savo kraujo ištroškusių lyderių,todėl pasauliui ir tenka kištis į jų reikalus.
Kaip sakė Nyčė,"išprotėjęs individas yra retenybė,o išprotėjusi tauta,valstybė ar bendruomenė-taisyklė".Todėl,kad vadovauja bepročiai,o mes jų neribojam.

paragraf 78

Prie ko čia lankstesne? :) Katalikų bažnyčia niekada nesidarė lankstesne. Apskritai tai vienintelė institucija kuri dar sugeba pasakyti griežtą ne pasaulyje vykstančioms nesąmonėms. Ir nepyk, tavo argumentas tada kyla iš nežinojimo

Aukštyn