ISIS nusitaikė į kosmosą: reikalauja pervadinti Plutoną

Pradėjo paragraf 78, rugpjūčio 17, 2015, 21:39:51

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Kurijozas :)

ISIS nusitaikė į kosmosą: reikalauja pervadinti Plutoną

ISIS (Irako ir Levanto islamo valstybės) rėmėjai reikalauja, jog tolimoji nykštukinė planeta Plutonas būtų pervadintą į „Mahometo Mėnulį".

Jie savo reikalavimus grindžia atliktais stebėjimais, kurių metu ant Plutono paviršiaus neva buvo pastebėta arabiškais simboliais užrašyta žinutė.

Kaip rašo „Mirror", ekstremistai interneto tinklapiuose dažnai skelbia propagandinę informaciją, religines instrukcijas ir treniruočių sąvadus, skatinančius agresiją. Tačiau tarp tokių pranešimų buvo pastebėta ir žinutė, skirta Jungtinių Amerikos Valstijų kosmoso agentūrai (NASA).

NASA buvo reikalaujama pakeisti nykštukinės planetos vardą taip pagerbiant pranašą Mahometą. Islamistai tvirtina, jog zondo „New Horizons" užfiksuotuose Plutono vaizduose, kuriuose matoma garsioji širdis, iš tiesų galima perskaityti užslėptą žinutę „Alachas myli Mahometą".

Vienas islamistų astronomas netgi tvirtino matęs arabiškus žodžius ant NASA užfiksuotų Plutono palydovų Charono ir Hidros.


Pasak ISIS tai yra arabiški simboliai


Pasak ISIS tai yra arabiški simboliai

Šaltinis: http://www.technologijos.lt/n/mokslas/astronomija_ir_kosmonautika/S-49529/straipsnis/ISIS-nusitaike-i-kosmosa-reikalauja-pervadinti-Plutona?utm_source=Susije_po_straipsniu&utm_medium=Vidine_navigacija&utm_campaign=Vidine_navigacija

Supera

Tikras kurijozas, juolab kad šios planetos darinius neformaliai vadina sci-fi pavadinimais http://www.skymania.com/wp/2015/07/pluto-team-name-features-after-dr-who-and-star-trek.html/8820/. Tai tikriausiai ISIS nusprendė neatsilikti nuo šios mados :D.

Aukštyn