Ar leistinas ezoterinis mokslinės paradigmos panaudojimas?

Pradėjo klajunas, kovo 20, 2016, 11:36:37

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

klajunas

Kadangi patys skeptikai dažniausiai nepasivargina, tai pasivarginau aš ir suradau tai, į ką jie apeliuoja savo argumentuose. Visa dabartinė mokslo paradigma išreiškiama pilnu standartinio modelio Lagranžianu, į kurį sukrauta viskas, ką jie žino (ne kas yra). Įdomu būtų išsiaiškinti, ar jie savo magišką sistemą bent išmano ar tik kartoja kaip papūgos beprasmes frazes apie scientific supremacy. Nes bent kai kurie ezoterikai prijaučiantys žmonės išmano.



Šitą lagranžianą įstatom į Lagranžo-Eulerio šabloną ir gaunam visų kvantinių laukų mechanikas. Išskyrus gravitaciją, kuriai vis dar taikomos Einšteino lauko lygtys. Kai tokia lygtis būna per daug griozdiška, jis skaidoma į dalis pagal pagrindinius kvantinius laukus QED, QCD, QWD, QHD.

Mokslo paradigmos pagrindas yra laukų ir kvantų teorijos, kurios aiškina, kad visa realybė sudaryta iš šių sudedamųjų. Pagrindiniai teorijų elementai ir procesai yra kvantų reakcijos, skilimai ir su tuo susijusios simetrijos. Jeigu tai tiesa, tai galima daryti ezoterinę prielaidą, kad net Absoliutas priklauso nuo šių procesų ir yra ne kas kita, kaip super-dalelių struktūra, kuri iš savęs gali išspinduliuoti žemesnes realybes, kurios sudaro „pasaulius" žemesnėms būtybėms. Ar tokia minčių kryptis yra nemokslinė ir būtinai turi būti draudžiama?

Kas būtų artėjimas prie Absoliuto pagal tokį principą? Tai būtų sudėtinių dalelių, iš kurių sudarytas žmogus kaip kūnas ir siela, skilimas pagal Feinamno diagramą iki tokio gryno kvantinio lygio, kad būtų tinkama būsena susiliejimui su Absoliuto kvantiniu lauku. Atsiskyrimas nuo Dievo, tai tam tikra kvantų ir energijų spinduliuotė, kuri keliaudama vis toliau nuo Absoliuto, reaguoja su žemesnių pasaulių kvantais ir apauga „žemesnių vibracijų" luobais, kurie sudaro žmogaus kūnų hierarchinę sistemą.

Arba imkime kitą ezoterinį mokslo paradigmos pritaikymą. Įsivaizduokime, kad kiekvienas Mendelejevo lentelės atomas turi vidinį parametrą, kurį sąlygiškai pavadiname aromatu (flavour). Tarkime, kad yra 5 tokie aromatai kiekvienam atomui ir kad atomų cheminės reakcijos gali vykti tik savo aromato viduje. Tai reikštų, kad egzistuoja 5 paralelinės atomų realybės, kurios turi savo paralelinius pasaulius, kurie normaliai tarpusavyje nesąveikauja. Bet padarius prielaidą, kad yra procesas (reakcija arba skilimas) kurio metu atomų sankaupos aromatas keičiasi, tai reikštų kad pakeitęs aromatą(flavour) atsiduri paraleliniame pasaulyje. Tai yra viename 3 aromato pasaulyje išnyksti, o 4 aromato pasaulyje išnyri iš „nieko".

Valdant šį procesą galima šokinėti tarp paralelinių pasaulių. Kaip jums atrodo, tokios idėjos turi būti draudžiamos, ar joms turi būti duotas laisvas kelias, šitaip įteisinant „ezoterines" temas, išvedant jas iš mokslo paradigmos. Keliant sąlygą, kad tai turi būti tyrinėjama ir įrodinėjama.


Lubys

Cia jau reikia maziausiai fizikos bakalauro

time

Kad niekas nebelaiko ezoterika, kai atranda ezoterines daleles išgeneravę jas su ezoteriniais prietaisais. Tendenciškai pradedama taikyti visur moksle. Ir tokių yra nemažai, visur mirga internete idėjos kaip pasigaminti 'energija iš nieko', 'nemokama energija' ir jų įrenginius. Tačiau iš kur energija atsiranda. Jau spėjau suprasti, kad mokslas randa įtikinamą paaiškinimą, norint nusikratyti, kad tai ne ezoterika ir nėra siurbiama energija iš žmonių/gamtos/atmosferos, kuri prilaiko tuos įrenginius. Viskas kainuoja ir nereiškia, kad generuojama energija yra visiškai iš nieko. Generuojama ji ne iš nieko ir naudojami ištekliai, kurie nyksta. Niekada negalima žinoti, dėl ko blogėja žmogaus sveikata, ar kodėl augalai žūsta, kodėl ledynai tirpsta, kodėl upės džiūsta. Gamta yra tiesiogine prasme siurbiama. Ir mokslas paprastai žiūrėdamas į tuos reiškinius, matomai praranda nuovoką apie tai, kad betkokie jų sukurti įrenginiai gali pakenkti žmogaus bioenergetiniam laukui. O mokslas pakenkti gali tik perkėlus žmogų į mažesnes dimensijas, nei jis originaliai yra sukurtas būti.

klajunas

Citata iš: time  kovo 20, 2016, 14:04:49Kad niekas nebelaiko ezoterika, kai atranda ezoterines daleles išgeneravę jas su ezoteriniais prietaisais.
Pirmiausia reikia susitarti, ką reiškia žodis "ezoterinis". Man jis turi dvi reikšmes. Pirma reikšmė yra bendrinė, kuri išvertus iš graikų kalbos reiškia tik "slaptos žinios" arba tai, kas mūsų laikais vadinama "top secret". Antra reikšmė yra taikoma specialioms tradiciškai nusistovėjusioms disciplinoms, kurios pavyzdžiui, filosofinėmis arba teologinėmis priemonėmis ieško tiesos apie žmogų ir pasaulį. Taigi pirmuoju atveju jis taikomas viskam, kas slapta, o antruoju atveju - konkrečioms sistemoms. Aš aišku pirmiausiai kreipiu dėmesį į šias tradicines sistemas, bet taip pat prileidžiu platesnio traktavimo galimybę. Todėl visai įmanomas žodžių junginys "ezoterinis mokslas". Jis nereiškia kažkokios magijos, reiškia tik kad žinios yra "top secret", bet kažkas jas išsiaiškino ir nori nutekinti. Tai irgi ezoterika.

Citata iš: Lubys  kovo 20, 2016, 12:42:08Cia jau reikia maziausiai fizikos bakalauro
Tai visiškai klaidingas įsivaizdavimas. Nes kad nespecialisto protu suprastum, kas šitam jovale parašyta užtenka žinoti: a) kas yra kinetinė (T) ir potencinė energija (V), b) koks jų santykis T=V, c) kas yra lagranžianas L=T-V, d) kas yra laukas ir kvantas (energijos vibracinė moda, kaip tam tikras mikroskopinio siūlo virpėjimas) e) kas yra laisvas ir surištas laukas, tai yra kaip tarp lauko kvantų (dalelių) vyksta sąveika), f) kas yra atsiradimo ir išnykimo operatorius, kurie sukuria kvantą, g) kas yra lauko operatorius, kuris sukuria tokių kvantų sistemą, h) ir kas yra antras Niutono dėsnis F=ma. Ir pan. visa tai nėra labai sudėtingos koncepcijos.

Visas tas pirmam įraše įdėtas paveiksliukas yra ne kas kita kaip kvantiniams laukas pritaikyta funkcija L=T-V, iš kurios gaunamas kvantinio lauko antras Niutono dėsnis F=ma. Užtenka savo galvoje susitvarkyti tenzorių sąvoką, išvestinių ir integralų algebrą, susipažinti su Lorenco transformacijomis, kas yra Lorenco invariantai ir kaip tokiais padaryti transformuojamus kvantinius laukus, o būten naudojant kalibracija. Kalibracija yra tik papildomo nario įstatymas į lygtį, kad gautųsi Lorenco invariantas, nes jis savaime, bet papildomų perstatymų - nesigauna.

Bet kadangi tu ne specialistas, ir tau kiekybiniai skaičiavimai nereikalingi, tai gali tenkintis apibendrintu vaizdiniu: laukas yra kosminių mastų kisielius, tam tikras debesis, kuriame plaukioja kibirkštėlės vadinamos kvantais. Kvantai yra sudėtiniai ir fundamentalūs. pirmieji skyla į kitus, o fundamentalūs jungiasi į sudėtinius. Taip pat vyksta toks procesas kaip energijos sugėrimas ir išspinduliavimas. SM standartinis modelis aprašo kelias dešimtis tokių kosminių kisielių, kuriuose vyksta Feinmano diagramomis aprašomi skilimo, jungimosi ir interakcijų procesai.

Kadangi žmogaus akis reaguoja tik į fotoną, tai jis gali rekonstruoti tik elektronų ir protonų saknkaupų struktūrą, kurie dažniausiai būna surišti į atominę būseną. Visi kiti laukai - nematomi. Bet įrodyti ir vadinami tamsiaja materija (TM). Ir šią sistemą galima plėsti be galo pridedant kiek nori laukų ir reakcijų tipų, aišku dedant akcentą ant įrodymo matavimais.

time

Tai pasakiau apibendrindamas ir suprantu šio žodžio reikšmę, nesišvaistau kaip nieko nenuvokdamas.

Esminė problema ir yra, kad ezoterikai atranda slaptas jėgas su savo (neakivaizdžiai veikiančiais) prietaisais, kurie gali aptikti paslėptas jėgas, nematomas plika akimi. Ezoterines jėgas (arba pagal mokslinį aiškinimą kvantus/daleles, kitaip tariant tos ezoterinės jėgos daleles. Nors neabejotinai tai vientisa jėga, kuri turi nemažai taškų, dėka kurių efektyvesnis veikimas. Dėka daugiau taškų, gali prisimaišyti maskuojančių taškų, kuriais vadovaujantis, neatrandama jėga. O jėga net jei ir užmaskuojama atrandama tose vietose, kuriose jėga veikia stipriau arba koncentratas didesnis.

Savaime aišku, kad k<0 neaptinkama su moksliniais prietaisais. O su ezoteriniais įrenginiais jau bandoma ir čia viskas vadovaujamasi sveiku/nesveiku protu ir logika. Net jei ir energija yra neigiama - ji skaičiuojama iš teigiamos pusės - vėliau perverčiama į neigiama. Taip nustatinėjama tokiu principu, kai proporciškai ir teigiama ir neigiama energija turi veikimo ribas. Ištirinėtos ribos ir tikimybių teorija, nustatant, ar tai neigiama ar teigiama energija su prietaisais, tik tėra abejotini išmatavimai. Šis principas atliekamas sąmoningai didinant/mažinant koncentratus, pastebimas dėsningumas, ko didėjant/mažėjant - didėja/mažėja.

Energija tvyro visur ir ta energija gali būti paiimta su betkuriuo visatos taško energijos generatoriumi. Net jei energijos generatorius veikia tokiame nuotolyje, kad net nebūtų galima pagalvoti apie kažką blogo, jis visvien išsiurbia energiją, gauna/perduoda informaciją. Ezoteriniai prietaisai neką veikmingi kiek ir moksliniai. O aš bandžiau pasakyti, kad bandoma atrasti (nemokamos energijos) generatorių, kuris (mokslo supratimu) generuoja energiją iš nieko, bet taip nėra. Jis generuoja energiją iš betkurių atsitiktinų visatos taškų taip sukeldamas bėdas/problemas. Ir tokius generatorius vargu ar saugu naudoti, neįtariant jog gali sukelti bėdų.

Tesla tai sugalvojo 20 amžiuje, bandė transliuoti 'free energy' per RF bangas. Tik dabartiniai būdai atliekami nesaugiai, nėra nukreipta srovė iš kur generuoti energiją, todėl generuojama iš visų visatos taškų. Ir kuo didės tokių įrenginių - tuo daugiau bus gamtos kataklizmų.

Vienas iš bandymų:


Kaikurie prietaisai nėra jau tokie nekalti, kaip atrodo. Energija siurbiama ne iš nieko. Ir ne iš magnetų energijos.

klajunas

#5
kovo 20, 2016, 16:22:57 Redagavimas: kovo 20, 2016, 17:05:09 by klajunas
Citata iš: time  kovo 20, 2016, 15:27:26Kaikurie prietaisai nėra jau tokie nekalti, kaip atrodo. Energija siurbiama ne iš nieko. Ir ne iš magnetų energijos.
Energijos siurbti iš nieko neįmanoma todėl, kad nėra jokio "nieko", yra tik nematomi laukai ir juose vykstantys procesai. Pagal fizikos modelį yra dvi energijos rūšys: kinetinė energija ir potencinė energija. Kinetinė energija gaunama iš kuro, į šį reikalą žiūrint iš praktinės pusės, o potencinei energijai - reikia įdėti darbo. Kad šiuo atveju apsimokėtų gauti energiją, gaunamas rezultatas turi daug kartų viršyti įdėtą darbą. Potencinė energija begalinė, bet ji turi problemų su našumu. O kuru pagrįsta energija - baigtinė, t.y., ji išeikvojama ir baigiasi. Pavyzdžiui, saulė yra baigtinis energijos šaltinis nes vienu ar kitu būdu ji užges.

Laisva energija iš principo gaunama ne iš nieko, bet iš procesų nežinomuose arba slaptuose kvantiniuose laukuose, kurių neįmanoma matyti akimis arba matuoti prietaisais. bet turi būti procesas, kuris būtų kaip perdavimo ekranas, kažkas panašaus į energijos portalą. Tokius procesus įvaldžius galima gauti daug energijos, bet ji būtų baigtinė, kaip kuras, ir gali turėti neigiamų padarinių. Čia tas pats kaip prisijungti prie paralelinės saulės, kitame kvantiniame lauke ir ją siurbti. Tai reiškia, kad jos energija mažėja ir tas mažėjimas paraleliniam pasauliui ir kitiems gali turėti neigiamų padarinių. Pavyzdžiui, jeigu mūsų saulės temperatūra pakistų keliomis dešimtimis laipsnių tai žemės klimatui turėtų katastrofinių padarinių.

Paraleliniai energijos šaltiniai nėra niekas, juos eikvojant yra pasekmės. Bet klausimas, kokios galimybės izoliuotas atšakas Feinmano diagramoje įvaldyti, ir pernešti energiją į mūsų dimensiją. Neužmirštant, kad viskas kas dirbtina - gali būti labai žalinga.

Papildymas. Naujausia informacija iš konferencijos, kur aptarti naujo bozono, spin0/spin2, duomenys. Kol kas galutinių išvadų niekas nedaro, tik spėliojimai.

http://moriond.in2p3.fr/QCD/2016/MorQCD16Prog.html

time

#6
kovo 20, 2016, 19:06:15 Redagavimas: kovo 20, 2016, 19:11:08 by time
Citata iš: klajunas  kovo 20, 2016, 16:22:57Pavyzdžiui, jeigu mūsų saulės temperatūra pakistų keliomis dešimtimis laipsnių tai žemės klimatui turėtų katastrofinių padarinių.
Panašus principas yra su matavimais. Matavimai neturi neigiamų matmenų ir kogero koks -1000 matmuo gali prilygti 0 ir tai kritiškiausias matmuo. O nulis gali prilygti 200 ir yra norma. 1200 yra irgi kritinė situacija.

Mano manymu, matavimai yra sudaryti būtent tokiu principu. Matuojant aplinką yra pastebimi kažkokie statiški laukai, kurie atitinka matmenis, bet 0 nėra 0 mūsų atitikmeniu. Mažinant ir didinant jų galią, gaunama energija, kuri galbūt absorbuojasi ar užsilieka ilgesniam laikui, kad galima būtų išmatuoti. Ir pagal mano pavyzdinį matavimą išeitų, kad 200 yra norma. Didesni arba mažesni rodmenys - keičia viską. Keičiama pati struktūra ir dalelės nebetaip juda, nebetuo greičiu, kažko pradeda trūkti, arba perdaug jau.

O dėl generavimo nesaugumo. Pirmiausia, magnetai yra dirbtiniai. Ir juos du sulietus jaučiama galia. Kodėl jaučiama apskritai tokia galia, jei juos nesulietus nieko nėra? Žinau, kad mokslas aiškina, kad yra magnetiniai laukai, magnetai turi polius (š ir p)... Kartais norima ir tai sužinoti, daugiau ir neužtenka tiek žinių. Apie tai išvis nerašoma ir geriausiu atvėju magnetas buvo išrastas nežinant kaip ta energija išsigeneruoja. Jeigu magnetas gali veikti betkur - vadinasi tas magnetinis laukas, kurio esama visur, gali siūsti energiją iš betkurio magnetinio lauko taško, nesvarbu kokiu atstumu.

Tik aš manau, yra kritinis variantas, kada yra siurbiama energija tiesiogiai iš gamtos nesaugiuoju būdu ir gali pridaryti žalos. Bet nevien magnetais, yra dar būdų, kad ir RF, elektros energija, vanduo, žemė.

Tarp kitko vanduo geras laidininkas ir su juo galima daugiausia nuveikti.

gidas

Taigi, SM plius

Citata iš: klajunas  kovo 20, 2016, 14:40:28Užtenka savo galvoje susitvarkyti tenzorių sąvoką, išvestinių ir integralų algebrą, susipažinti su Lorenco transformacijomis, kas yra Lorenco invariantai ir kaip tokiais padaryti transformuojamus kvantinius laukus, o būten naudojant kalibracija. Kalibracija yra tik papildomo nario įstatymas į lygtį, kad gautųsi Lorenco invariantas, nes jis savaime, bet papildomų perstatymų - nesigauna.
ir viskas bus OK. Turbūt juokauji. :) 
Pasuoju nė nebandydamas susitvarkyti savo galvoje su tenzoriais ir t.t. Nežinau, kam taikai šiuos postus - forume gal tik vienas-kitas gali kažką nuraukti toje tavo matematikos/fizikos abrakadabroje. Gal xsistemax, Bla ar dar kas galėtų ką pasakyti, bet kitiems nuo to nei šilta, nei šalta - kas teisus taip ir liks paslaptis (bent jau man). :)

Citata iš: klajunas  kovo 20, 2016, 11:36:37Įdomu būtų išsiaiškinti, ar jie savo magišką sistemą bent išmano ar tik kartoja kaip papūgos beprasmes frazes apie scientific supremacy.
Atvirai pasakysiu, kad paprastas kisielius labiau prie širdies. :)
O mokslinė paradigma ezoterikoje ne tik leistina, bet ir visakeriopai skatintina - scientific supremacy dvasioje. :)

P.S. Nesuprantu, ką darai mūsuose - gi pats visa galvą aukštesnis ir už mane, ir už kitus (čia nesu tikras). Jei kitur jautiesi nesaugiai - surask būdą, kad taip nebūtų. Tavo galvai tai juokum darbs. :)

klajunas

#8
kovo 20, 2016, 19:58:41 Redagavimas: kovo 20, 2016, 20:11:10 by klajunas
Citata iš: time  kovo 20, 2016, 19:06:15Pirmiausia, magnetai yra dirbtiniai. Ir juos du sulietus jaučiama galia. Kodėl jaučiama apskritai tokia galia, jei juos nesulietus nieko nėra? Žinau, kad mokslas aiškina, kad yra magnetiniai laukai, magnetai turi polius (š ir p)... Kartais norima ir tai sužinoti, daugiau ir neužtenka tiek žinių. Apie tai išvis nerašoma ir geriausiu atvėju magnetas buvo išrastas nežinant kaip ta energija išsigeneruoja. Jeigu magnetas gali veikti betkur - vadinasi tas magnetinis laukas, kurio esama visur, gali siūsti energiją iš betkurio magnetinio lauko taško, nesvarbu kokiu atstumu.
Viskas čia seniai išaiškinta, sename klasikinės elektrodinamikos moksle ir naujame kvantinės elektrodinamikos moksle. Yra du laukai elektronų ir elektromagnetinis. Elektronų lauko kvantas yra elektronas, o elektromagnetinio lauko kvantas - fotonas. Yra dvi pagrindinės Feinmano diagramos kvantinėje elektrodinamikoje: elektronas išspinduliuoja arba sugeria fotoną, arba du elektronai apsikeičia virtualiu fotonu ir tarpo jų atsiranda stūmos jėga. Klasikinėje elektrodinamikoje nejudantis elektronas kuria elektrinį lauką E, o judantys elektronai (srovė I) kuria magnetinio lauko M sūkurį. laidininkas susuktas į ritę, kuria teka srovė, yra elektromagnetas, turintis šiaurinį ir pietinį polių. Natūraliai medžiagose, kurios yra feromagnetinės irgi viduje teka srovės, kurios elektromagneto principu kuria magnetinį lauką. Bet ir E laukas ir M laukas turi tą pačią fotoninę prigimtį.

Elektromagnetinis laukas yra kosminis ta prasme yra visos visatos masto, kiekviename taške. Tačiau pačio lauko valdyti neįmanoma, galima tik keisti jo sužadinimo lygį, bet tam reikia įvesti energiją. EM lauką valdyti geriausia per elektronų arba protonų laukus, nes juos virpinant, spinduliuojama elektromagnetinė radiacija. bet šviesos impulsas labai mažas, išskyrus aukštas energijas (rentgenas, gama), ir kad turėtų poveikį jį reikia koncentruoti į lazerį. Bet lazeriui reikia srovės ir labai didelės galios, pavyzdžiui norint sukurti fotoninį variklį. Taip paprastai iš kosminio lauko energija neišsitraukia, nes kosmosas yra labai šaltas ir lauko sužadinimas būna beveik nulinėje būsenoje, tad energiją į jį reikia įvesti norint gauti aukštesnių vibracijų fotonus. Savaime lauko struktūroje energija būna žemiausiame lygyje ir reikia kokio nors proceso, kad jis pakiltų, tokio kaip materijos suspaudimas į kamuolį, kaip žvaigždėje. bet nulinėje būsenoje laukas yra visur, tačiau jis leisgyvis, nulinis. Bet virpinant materiją, galima temperatūrą kelti ir tada didėja energija. bet čia procesas kalbant apie mūsų elektromagnetinį ir elektronų/pozitronų lauką.

Kokia situacija paraleliniuose laukuose, reikia tyrinėti, nes ji gali būti kitokia, laukas savaime gali būti karštas ir tada galima energiją nusiurbti.

Tačiau mane domina ne tiek energijos gavimo klausimas, bet paranormalios galimybės. pavyzdžiui, sukurti telekinetinius vektorius. Nes žmogus iš esmės sudarytas iš elektronų ir protonų, kurie surišti su elektromagnetiniu lauku. Jeigu elektronus būtų galima manipuliuojant fotonais įstatyti į potencialinės jėgos vektorių, būtų įmanoma sukurti technologinės telekinezės įrankius. Bet bėda ta, kad įprastinių fotonų impulsas yra labai mažas ir jis nesukelia skirtumo diferencialo. Todėl, kad elektronai fotoną linkę sugerti ir persikelti į aukštesnio sužadinimo lygį, o reikia tokio lauko mechanizmo, kad jis sukurtų jėgos vektorių, o ne keltų medžiagos temperatūrą. jeigu telekinezė iš viso įmanoma, tai reikia naujo elektromagnetinio lauko proceso arba naujo fotonų laukui analogiško kvantinio lauko.

Citata iš: gidas  kovo 20, 2016, 19:44:55
Citata iš: klajunas  kovo 20, 2016, 14:40:28Užtenka savo galvoje susitvarkyti tenzorių sąvoką, išvestinių ir integralų algebrą, susipažinti su Lorenco transformacijomis, kas yra Lorenco invariantai ir kaip tokiais padaryti transformuojamus kvantinius laukus, o būten naudojant kalibracija. Kalibracija yra tik papildomo nario įstatymas į lygtį, kad gautųsi Lorenco invariantas, nes jis savaime, bet papildomų perstatymų - nesigauna.
ir viskas bus OK. Turbūt juokauji. :)   
Ne, nejuokauju, šita visa išpūsta lygtis, išsiaiškinus ką visos raidės reiškia, išsiverčia į labai paprastą principą. Bet fizikai iki interneto atsiradimo nenorėjo dalintis savo "paslaptimis".

time

#9
kovo 20, 2016, 22:57:11 Redagavimas: kovo 20, 2016, 23:11:30 by time
Žinau, ką rašo mokslas apie tai, bet nematau prasmės tuom visiškai tikėti.

Turėjau omenyje, kaiką giliau. Patys magnetiniai laukai yra natūralūs ir besigeneruojantys natūraliomis sąlygomis. Čia nereikalinga elektros energija. Pats magnetizmo šaltinis nežinomas. Tačiau gali būti paviršutiniškas reiškinys, liečiančius mus visus vienu metu. Gali būti, kad magnetizmas yra išgeneruojamas iš gyvų ormanizmų/negyvos gamtos energijos. Aišku čia prielaida, bet kodėlgi ne?

Atrasti magnetai iš sulydytų kelių elementų veikia visur, kur tik yra tas magnetinis laukas. Atsirandantis ryšys sąveikaujant magnetizmui yra ryšys iš mūsų pasaulio. Svarbiausia, veikia susilietus - stumia vienodus polius arba traukia priešingus polius. Todėl tai galima pajusti ir tai materialu. Tai ne atskirame kanale egzistuojantis reiškinys.

Aš tiesiog nenoriu smulkintis, bet bandau užkabinti esmę. Esmė yra, kad daug informacijos nepasakoma ir mes žinome tik nuotrupas 'kaip tai ištikrųju veikia'. Tai bandau sakyti ne sąmokslo dėliai, bet užabinant esmę. Statiniuose magnetiniuose laukuose energija gali būti užfiksuota naudojantis tiek prietaisais nustatačiais magnetizmo elektronų krūvį, tiek galima įsitikinti primityviai suliečiant magnetus. Tik taip galima prišaukti energiją, kuri visuomet yra. Kokia jos prigimtis - nebūtinai kvantai ar fotonai.

Tai yra primityvi jėga, kuri pavirsta nedavsiška jėga. Tokia jėga gali būti visų pirma dvasiška, o vėliau sugaudoma ir išfiltruojama kaip bedvasė. Mano principas paprastas. Jeigu ore tvyro kažkoks elektromagnetinis 'smogas', niekaip negalime įsitikinti, kad jis yra be jokių įrenginių ar prietaisų, kurie naudoja elektros energiją. Magnetai nenaudoja elektros - jie patys generatoriai elektronų. Todėl esminis skirtumas yra - tai tiesiog metalų lydinys su sąvybėmis galinčiomis sujungti artimus taškus ir generuoti energiją priklausomai nuo magneto galingumo ir didumo.

Ir aš dar pamėginsiu parodyti, kaip generuojama 'energija iš nieko'. Tai reikia suprasti nepažodžiui, čia tik vertimas šio proceso, kuris atliekamas su šiuo įrenginiu. Ir aš buvau vienu tarpu susižavėjęs, netgi bandžiau prisiruošti tai pamėginti padaryti, bet vis pritrūkdavo entuziazmo. Labai daug visko nereikia.



Tik manau, kad tokius išradimus atlikinėti tiesiog pavojinga. Manau, dėl to, kad magnetinis laukas generuojamas nevienodais diapazonais. Vienur magnetinis laukas sklinda netolygiai. Galimas daiktas, kad toks įrenginys gali vogti elektrą, kaip bevielio ryšio principu, kaip bandė padaryti Tesla. Su tesla coil. Svarbiausias daiktas, žinau kaip veikia EMF, bet čia kažkas daugiau nei vien fizika. Generuojami laukai yra iš kažkokio šaltinio, kuris nyksta. Todėl man atrodo, čia taikomos ir ezoterikos žinios. Kažkodėl manau, nesaugu tai atlikinėti, nes energija siurbiama visą laiką, ir pridėjus lemputę įsitikinti ar tikrai veikia - ji iškart įsijungia ir įrodo, kad elektromagnetinis laukas, šiuo atvėju, yra generuojamas nenustojamai. Aišku pridėjus jungiklį generavimas būtų galbūt sustabdytas. Bet tas sustabdymas būtų kažkoks dirbtinis, kuris visą generuojamą energiją nukreipia kitu kanalu ir nebeezgistuoja mūsų kanale. Todėl manau, generavimas nesustabdomas.

Tik nesuprantu, kas yra tikrasis šaltinis iš kurio ateina elektronai? Kas jeigu EMF generuojamas ir nepanaudojamas niekam ir išsispinduliuoja į aplinką, kaip bereikalo panaudota energija? Kur dingsta niekam nepanaudoti elektronai?


klajunas

#10
kovo 21, 2016, 04:36:02 Redagavimas: kovo 21, 2016, 08:54:54 by klajunas
Citata iš: time  kovo 20, 2016, 22:57:11Turėjau omenyje, kaiką giliau. Patys magnetiniai laukai yra natūralūs ir besigeneruojantys natūraliomis sąlygomis. Čia nereikalinga elektros energija. Pats magnetizmo šaltinis nežinomas. Tačiau gali būti paviršutiniškas reiškinys, liečiančius mus visus vienu metu. Gali būti, kad magnetizmas yra išgeneruojamas iš gyvų ormanizmų/negyvos gamtos energijos. Aišku čia prielaida, bet kodėlgi ne?
Nieko čia mistiško šiuo klausimu nėra, toje laisvoje energijoje. Elektros srovė, kuri reikalinga uždegti lemputei gaminama elektros generatoriumi. Jis veikia labai paprastu principu, kurį aprašo dvi maksvelo lygtys, vadinamos indukcijos lygtimis. Dėsnis toks: kintamas elektrinis laukas kuria magnetinį lauką, o kintamas magnetinis laukas kuria elektrinį lauką arba elektrovaros jėgą, kuri judina elektronus ir šie teka kaip srovė.

Šis principas yra taikomas elektros variklyje ir atvirkštiniame variklyje kuris vadinamas generatoriumi. Šie dalykai visi išrasti ir užpatentuoti Teslos. Bet pagrįsti Maksvelo aprašytais dėsniais, sukurtais gerokai iki jo, tik niekas iki Teslos nesugalvojo kaip tai pritaikyti praktinėms reikmėms. Kitaip sakant, visas šitas laisvos elektrinės energijos mechanizmas naudoja žinomą Maksvelo lygtyse aprašytą indukcijos dėsnį.

Elektrovara veikia, bėda tik ta, kad norint sukti generatorių ir keisti jame magnetinį lauką, turi būti įdėtas išorinis darbas, o čia naudoja vėją, vandens srovę, kurą, branduolines reakcijas branduolinėse elektrinėse ir t.t. Taigi, šiuose filmukuose rodomi mėgėjiški prietaisai yra paprasti srovės generatoriai, naudojantys Teslą ir Maksvelą.

Filmuke pavaizduotam prietaise iš varinio laido susuktos spiralės veikia kaip antenos, jeigu jos patalpintos į stiprų RF lauką, tai natūralu, kad varyje indukuojama srovė. Taip veikia visos radijo ryšiu pagrįstos sistemos: srovė-moduliatorius-antena- RF bangos -antena-srovė-demoduliatorius ir t.t. Prie antenos galima prijungti lemputę - ji dega, antenai priimant radijo ryšį.

Citata iš: time  kovo 20, 2016, 22:57:11Tik nesuprantu, kas yra tikrasis šaltinis iš kurio ateina elektronai? Kas jeigu EMF generuojamas ir nepanaudojamas niekam ir išsispinduliuoja į aplinką, kaip bereikalo panaudota energija? Kur dingsta niekam nepanaudoti elektronai?
Elektronai ateina iš elektronų/pozitronų lauko, į jį įvedus energiją. O jeigu kalbi apie srovės šaltinį, tai yra įtampa. Be to, reikia atskirti nuolatinę srovę ir kintamą, kuri vibruoja tam tikru dažniu pirmyn-atgal ir skleidžia elektromagnetinę radiaciją.

time

#11
kovo 21, 2016, 16:02:43 Redagavimas: kovo 21, 2016, 16:22:30 by time
Elekronų laukas egzistavo daug seniau nei buvo pradėta ekspermentai panaudojant elektronus kaip elektrą/energiją.

Pavyzdžiui, dar yra senovės Egipte artefaktų liudyjančių, kad buvo naudojama įžiebti lemputes ir panašaus tipo įrenginius, kurie taip nesivadino, tačiau jų paskirtis yra beveik kaip mūsų laikų naudojamų technikos prietaisų. Jie irgi buvo įvaldę RF energijos perdavimą, be Bagdado baterijų naudojimo.




http://www.disclose.tv/news/The_Secret_of_The_Pyramids_Unveiled/86124

klajunas

Sugrįžtant prie tradicinės ezoterikos ir mokslo paradigmos ryšio, įdedu naujausią savo straipsnį, kur ieškoma ryšio tarp mokslo ir religinių idėjų. Kai kurios idėjos gal kartojasi, bet kopijuoju viską, bus patogiau skaityti nei nuorodą. Kaip jums atrodo, ar įmanoma mokslą pasukti tokia kryptimi ir iš to žmogus laimėtų ar pralaimėtų.

Absoliutas ir mokslas

Geriausia, kas pasiekta šiuolaikiniame fundamentaliame moksle yra kvantų teorija, kurios modernus variantas buvo sukurtas tik pirmoje 20 a. pusėje. Idėja nėra nauja, bet seni, filosofiniai jos variantai - nepasirodė produktyvūs. Rezultatų ir apčiuopiamą naudą pradėjo duoti tik matematinis ir matavimais grįstas kvantų mokslas. Tačiau kvanto teorija negali būti izoliuota, nes čia turime reikalą tik su kažkokios didesnės realybės dalimi. Tai matosi iš to, kad kvantų yra daug ir individualūs kvantai neegzistuoja, egzistuoja tik kolektyvų tipai ir rūšys. Ta realybė, iš kurios ateina tam tikro tipo kvantas, vadinamas lauku. Taigi laukas ir to lauko kibirkštėlė, vadinama kvantu - yra fundamentali realybė.

Naudojantis šios fundamentalios realybės koncepcija, galima bandyti aprėpti visumą ir netgi pamėginti įminti mūsų tikrovės paslaptį. Turi būti šios tikrovės pradžia, kuri vadinama Absoliutu arba Šaltiniu ir riba, kurios vaidmenį atlieka pats „žemiausias" pasaulis. Bet jeigu viskas sudaryta iš skirtingų tipų laukų ir jų kvantų, tai ši sistema turi turėti hierarchiją ir tam tikrą išsišakojančią struktūrą, kurios šakos, nuo aukščiausio taško, vadinamo Absoliutu, leidžiasi žemyn ir skyla visais įmanomais būdais. Jeigu kokios nors skilimo atšakos sąveikauja ir keičiasi energija labiau, tai ši sistema sudaro savarankiškos labiau susaistytos realybės burbulą. Jeigu tokios sąveikos silpnos, tai turimas reikalas su paraleliniais pasauliais.

Mokslas yra svarbiausias, bet tik žmonėms, kurie tiesiogiai užsiima tyrinėjimu. Visiems likusiems užtenka supratimo, kaip veikia šis principas. Tai reiškia, kad matematika nėra esminė ir reikia suprasti tik pačius svarbiausius jos principus. Mūsų realybės mechanika - tai yra visos įmanomos kvantinių laukų judėjimo ir keitimosi energija lygtys, išreiškiamos bendru Lagranžianu, kuris paimtas iš klasikinės mechanikos ir yra ne kas kita kaip kinetinės (T) ir potencinės (V) energijos skirtumas L = T - V. Be abejo, kinetinė ir potencinė energija turi savo klasikines formules, bet čia jau vidurinės mokyklos fizikos programos kursas. Tereikia žinoti, kad lygybė yra T = V ir kad tai virsta lygtimi F = F, arba F(T) - F (V) = 0. Iš šių formulių galima išvesti visas kvantiniuose laukuose veikiančias jėgas, ypač naudojant veiksmo sąvoką S = Lt, kuri lygi F(T) - F(V) = 0.

Tai labai paprasti principai, ir kas yra susidūręs su klasikine mechanika, kurioje svarbiausia yra jėgos vektoriaus sąvoka, supranta, kad ji paprasčiausiai perrašoma į sudėtingesnę matematiką ir perkeliama į kvantinių laukų teoriją, kur irgi veikia įvairūs jėgos vektoriai, kuriuos galima apskaičiuoti įvairiais būdais, pavyzdžiui, per kinetinę lauko ir potencine lauko energiją. Imama vieno kvanto mechanika, tada ši mechanika apibendrinama į viso kvantų lauko mechaniką. Mūsų pasaulis sudarytas iš tokių kvantų laukų, ir mes esame iš jų sudaryti. Galima sakyti, kad tai fundamentali teorija, kuri pretenduoja paaiškinti visą mūsų pasaulį ir viską, kas jame vyksta. Bėda tik ta, kad neįmanoma žinoti visų iki vieno laukų, nes naudojant mūsų laukuose sukonstruotus matavimo prietaisus, labai sunku surasti sąveikas su pasauliais, kurie toli atsišakoję nuo mūsų realybės ir su šia nevyksta jokie energijos mainai. Kai sakoma, kad pasiektas koks nors izoliuotas kvantinis burbulas, tai reiškia, kad sukurta portalo tarp realybių technologija, nes portalas yra ne kas kita kaip energijos ir informacijos pernešimas iš vieno burbulo į kitą.

Dažnai rašau, kad žmogus yra „mišri realybė". Tai reiškia, kad jo egzistencija įsprausta tarp dviejų pasaulių, bet dominuoja vienas žemesnis pasaulis, kuris vadinamas kūniška egzistencija. Kitas burbulas yra tik iš dalies įsiterpęs į šią realybę, tam, kad jo pagrindu būdų galima suformuoti aukštesnes kognityvines būtybių funkcijas. Bet tokia egzistencija laikina ir kai ji išyra, šiame pasaulyje sakoma, kad žmogus miršta. Bet iš tikro miršta tik nedidelė jo dalis. Tai visiems žinoma, nes mokslas šias paslaptis 20 a. yra paaiškinęs, tačiau daug kas nesupranta, kad jiems rodomas ne visas paveikslas ir kad tokių realybių ir paralelinių pasaulių gali būti labai daug. Bet mes jų nematome, todėl, kad mūsų akis reaguoja tik į fotonus, kurie surišti su elektronų ir protonų sankaupomis, o šios sankaupos - tik nedidelis šios realybės fragmentas. Mokslininkai daug kalba apie tamsiąją materiją. Ši tamsioji materija ir yra artimiausias paralelinis pasaulis, kuriame gali gyventi sąmoningos būtybės ir net turėti savo civilizacijas, tačiau kadangi su mūsų pasauliu tiesioginė sąveika nevyksta arba ji vyksta mūsų akiai ir sąmonei nežinomu būdu, tai mes apie šį pasaulį nieko nežinome. Tačiau tai ne amžinas nežinojimas, nes įmanoma atrasti mechanizmą, leisiantį su šiuo tamsiuoju pasauliu susijungti per portalą.

Mūsų realybė turi tokius sluoksnius LF + QGF + H. Būtina daryti prielaidą, kad yra sąmonės sluoksnis, kurį žymime GN (gnostinis sluoksnis). Bet visa sluoksnių suma gali būti begalinė iki pat Absoliuto, kurį sąlygiškai galima žymėti Ab. Tarp mūsų pasaulio (kosmoso) ir Absoliuto turi įsiterpti galybė paralelinių, arba tarpinių pasaulių, kuriuos žymėsime P1, P2, P3 ir Pn. Taigi visa lygtis turi būti tokia:

[LF + QGF + H] + [GN] + [P1 + P2 + P3 +… Pn] + … [Ab].

Kadangi procesai laukuose įmanomi labai riboti, apibrėžiant juos kaip reakcijas, skilimus ir apsikeitimą energija, tai vieno pasaulio atsiradimą iš kito galima bandyti paaiškinti remiantis šiuo principu. Kadangi viskas atsirado iš Absoliuto, kuris yra iš super-dalelių sudaryta struktūra, tai įmanoma tik kaip super-dalelės skilimas arba super-dalelės energijos kvantų išspinduliavimas, kurie leidžiasi vis žemiau nuo Absoliuto ir sąveikaudami žemesniuose sluoksniuose, kuria vietinius realybės burbulus. Galima tikėti, kad žmogaus pirminė siela ateina iš paties Absoliuto energijos, bet leisdamasi žemyn, ji apauga žemesnių vibracijų luobais, kurie tampa sielos kūnais ir atsiranda būtybės, kurios priklauso mišriems pasauliams. Viena tokių mišrių būtybių yra žmogus.

Kas yra grįžimas į Absoliutą? Tai irgi skilimai, arba energijos išspinduliavimai, kurių metu atsiskiria žemesnių vibracijų luobai, žmogus įgauna vis grynesnę energetinę formą, kol pasiekia tokį grynumą, kuris tinkamas susijungimui su pačiais Absoliuto super-kvantais. Tai yra grįžimas į aukščiausią realybės tašką, į namus, iš kurių išėjo arba buvo sukurta visa žemesnių pasaulių visuma. Bėda tik galbūt ta, kad žmogus bijo, nes žemesnių apvalkalų nusimetimą vadina mirtimis, o šios jam kelia siaubą. Bet kad galėtum sugrįžti į aukščiausią egzistencijos tašką, tai neišvengiamas procesas ir šie etapai mirtimis atrodo tik todėl, kad žmogus labai prisiriša prie savo žemesnių kūnų ir žemesnių gyvenimų. Kartais prisiriša tiek, kad su jais save sutapatina, ir jam atrodom, kad praradęs kūną jis praranda viską, nors yra atvirkščiai, praradęs sielos pančius, jis išsilaisvina ir kyla į aukštesnės egzistencijos būvį. Tai suprantantis žmogus nebijo mirties, o nebijodamas mirties nebijo šiame pasaulyje nieko, nes supranta, kad siela, kaip ir Dievas, - nesunaikinama.

Kartais nesusivokę žmonės mano, kad mokslas ir Dievo teorijos viena kitai prieštarauja, bet taip atrodo tik tiems, kurie nesupranta naujausio mokslo dvasios, kuri leidžia sujungti šias atrodytų tokias skirtingas realybes ir suteikti laukiančiam žmogui viltį, kad niekas nėra prarasta, kad jis yra toks pats galingas kaip šios realybės visuma, nes pats yra šios visumos dalis.

SPACE

Kaip pasakius, ezoteriniai teiginiai-veiksmai-eksperimentai nera irodomi. Ta prasme jie nesilaiko logic sequence logines sekos ir veikia out off time, ne laiko busenoje.
Be to daznai-beveik visada ivyksta netiketai ir turi daugiau spontaniska charakteri.
Pvz. as atsikeliau 8 ryto ir as galiu padaryti ta ezoterini veiksma, bet man 5val. vakaro reiks atspeti, kokia yra korta kitame mieste ir as to negalesiu padaryti.
Mokslo ir ezoterikos sujungimas butu gana pavojingas. Tai keistu visa visuomenes egzistavimo paradigma.

klajunas

Citata iš: SPACE  kovo 21, 2016, 19:41:25Pvz. as atsikeliau 8 ryto ir as galiu padaryti ta ezoterini veiksma, bet man 5val. vakaro reiks atspeti, kokia yra korta kitame mieste ir as to negalesiu padaryti.Mokslo ir ezoterikos sujungimas butu gana pavojingas. Tai keistu visa visuomenes egzistavimo paradigma.
Mokslas, galbūt net tam tikra technologija, leistų padaryti, kad atspėtum kokia yra korta kiekvieną kartą 100 proc. tikslumu. Tada beliktų tik klausimas, kas tokią situaciją valdo ir kas nuo ko yra priklausomas.

Prasiplėstų horizontas ir galbūt bendrautume su daug daugiau pasaulių nei dabar tik tarpusavyje, kur visokie pranašumai yra įtvirtinami ganėtinai primityviais svertais. Akivaizdu, kad turėtų keistis gyvenimo būdas ir kiekvieno žmogaus tikslai paėmus atskirai ir bendrai.

Keitimas manau būtų tik į gerą, nes pasaulis kuriame gyvename daugelio netenkina, tik žmonės nesugeba situacijos pakeisti, pritaikyti pasaulį kad labiau atitiktų tikras reikmes.

Aukštyn