Technologijų žala

Pradėjo a.t.sielis, birželio 02, 2015, 11:13:01

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

time

Citata iš: Mekabciel  vasario 12, 2016, 15:48:52nes kvailys prades aiskinti kad cia yra briedas, nesamone ir t.t.
Nevisi vienodai suvokia realybę, taip ir technologijas. Klaidingai manančius asmenis, suklaidina, sąmokslo teorijos, kurios atsitiktinai suvokus vienam asmeniui pradeda būti suvokta dalies bendraminčių abėjingų technologijoms.

@Mekabciel Nėra kvaila taip manyti, nėra klaidinga įtarinėti. Nereikia savęs apgaudinėti, jog niekada nesi iškėtęs pokšto ar nepamelavęs netiesos. Viskas  susideda, žmogaus nebegalėjimas pasitikėti kitu žmogumi, dėl to kad yra žinoma, kad žmogus yra klystantis, melagis, sukčius, siekiantis tik sau gero, gobšus.

Niekas nesako, kad gali būti ir priešingai, kad viskas kas yra pateikiama ir yra tiesa. Bet didžiosios pramonės, pripažink, siekia didesnio pelno, žmogaus sveikata ir tuo pačiu gyvybė, nėra tokia svarbi kiek pinigai.

Sąžiningai atsakęs sau mintyse, kad vis dėlto rinktųmeisi geresnį gyvenimą, vietoj to, kad padėtum kitiems ir kiti liptų per tave prašydami pagalbos, spėju tau neparankus būdas. Jeigu turėtum pinigų tau mažų mažiausiai rūpėtų kitas žmogus, o ką bekalbėti apie pagalbą?

Pasiturintys žmonės yra blogi. Jie siekia naudos tik sau, gali apsimetinėti, kad aukoja pinigus, bet niekas nepakeis fakto, kad jie godūs iš prigimties. Dėl blogų technologijų paskleidimo ištikrųju turėtumėme kaltinti platintojus, susidomėjusius plėsti žalingas technologijas. Kiekvienas kūrėjas kuria kūrinius, kurie yra netobuli, tik su laiku gali būti ištobulinti. Bet kažkam reikia pinigų ir greitai, tai reikalingos ir netobulos technologijos, žmonių sveikata palauks dar amžius...

klajunas

Citata iš: Mekabciel  vasario 12, 2016, 15:48:52Tam kad pinigai uzdirbinetu pinigus visu pirma reik uzdirbti pirmus pinigus, taip ir su technologijom, zmogus dabar vergauja technologijoms, bet tik tam, kad jos galetu vergauti jam, o kvailys negaves galutinio rezultato cia ir iskarto, nieko nepadares, nusivilia, isizeidzia, pradeda technologijas vertinti is priesingos puses, iesko trukumu, zalingumo, kritikuoja, galiausiai iesko uzsipildymo dvasingume, jezuje ir t.t. Tada is tokiu nusivilusiu veikeju pradeda plisti labai ismintingi straipsniai, kurie peni tokius pacius, jauciancius tustuma. Ir tokiu susiprateliu klusteris jauciasi pakyletas ir nusvites, nes galvoja jog mastymas apie tai jog yra slaptos jegos, lemiancios likusios zmonijos dvasine raida yra teisingas, nors tai viso labo, griztant atgal, vergo samone, kuri savo sekmes ir likimo pagrindini faktoriu, itakotoja istrasuoja i isore, i kitus - liga, zmona, kaimynas, policininkas, prezidente, blogas oras, dievas(tada seka kitas ziniu levelis) - medijos programavimas, chemitrailsai, elektromagnetizmas, visuomenes valdymas ir manipuliavimas, uznuodytas maistas, nupirkta farmacija, masonai, rozenkreiceriai, bilderbergo grupe, iliuminatai, ir t.t.
Jeigu tavęs neslegia tas akmuo, kuris slegia visą žmoniją, tai variantas tik vienas, tu ant šito akmens sėdi, o tokiems žmonėms apibūdinti yra kitas pavadinimas, bet jeigu čia jį parašyčiau, tai mane greičiausiai užbanintų, todėl geriau nerašysiu, bet manau, kad supratai ir be žodžių.

time

#32
vasario 12, 2016, 19:14:24 Redagavimas: vasario 12, 2016, 19:45:26 by time
Kodėl žmones perka technologijas, lemia ir gražus apipavidalinimas.

Meninkai, kartu su technologais eina išvien, bet juos tampo verslininkai siekiantys pelno. Technologijų apipavidalinimo meninkai egzistuoja, jie kaip ir kiti meninkai yra pašaukti surasti būdų kaip gražiau pateikti technologijas. Technologai, kaip ir kiti savo pašaukimo pasekėjai, kuria technologijas, bet jie nevisi gabūs atrasti gražų, pritaikytą dizainą sužavėti jo technologijos susižavėtoją. Pačios pirmosios technologijos atsiradusios priešdaugelį tūkstančių metų - buvo pačios primityviausios, pagamintos iš molio, metalo, vario, žalvario, plieno, geležies, akmens. Kuom tokios technologijos gali sužavėti žmogų?

Pati idėja ateinati, kaip pateikti technologijas, neateina iš niekur. Meninkai sukuria defaultines koncepcijas esančių ir sekamų technologijų atvaizdų pavidalus. Menami pavyzdžiai yra sekami, nuo žmogaus atsiradimo, toliau išlaikomas numatytasis stilius. Žmogaus suvokimo, kaip turi atrodyti pritaikyta technologija koncepcija, nėra nukrypstama, yra laikomasi ir pritaikyta žmogaus naudojimui. Visi apipavidalinti gaminiai yra kuo daugiau išlenkti, suapvalinti, mažiau naudojama aštrių kampų, kvadratinių formų. Ir labai logiškai padaryta.

Visi šių laikų telefonai, kompiuteriai, plančetės ir pan, jos juk nėra aštrių kampų, nėra pjaustančios rankų, kad negalėtų paiimti į rankas. Viskas, kas daroma apipavidalinant technologijas yra noras privilioti savo produktų susižavėtojų.

Beveik šio amžiaus buvę ir esami produktai, pagaminti iš metalo, yra mažiau traukiantys žmogaus akį, kas traukia žmogaus akį - stiklas, platmasė, popierius, porcelianas, guma... Metalas - nebelaikomas patrauklus. Pavyzdžiui, dalgis, pjūklas, peilis, kardas, žoliapjovės peiliai, gražtas, kirvis, žirklės. Patys šalčiausi ir žiauriausi išradimai. Ne pagal paskirtį naudojami labai greitai gali pakenkti žmogui, jie kampuoti, aštrūs.

Bet grįžtant prie telefonų ir panašių įrenginių, kurie gražiai apipavidalinti ir nematomai veikia jų funkcijos, yra nematomi ryšiai. Tuo pačiu jie lieka paslaptingi, paslaptis veda susidomėjimo link. Jais greitai galima susižavėti.

Kad ir paprastu wifi-routeriu, atliekama funkcija patogi (lengvinanti prieeigą prie interneto), yra naudojamas tas pats radio ryšys, tik jau kitame dažnyje. Kas pasikeitė nuo to laiko, kai buvo atrastas radio ryšys? Nieko. Iš vienos technologijos kūrėsi panašios lengvinančios prieeiga prie vienos ir kitos technologijos ir jos visos kartu draugiškos viena kitai.

Jeigu ir kas nors sako, kad ir būtų koks samokslas su wifi routeriais, jo nesugebu įžvelgti. Kas man gali pasakyti visą teisybę, kaip ten yra ištikrųju su gamyba jų, kas jų viduje, kokios slaptosios technologijos naudojamos jame?

Lieku nesupratęs. Suprantu, kur jungiasi LAN, WLAN jungtys, USB, matau yra iš dviejų antenų, ir man užtenka tiek žinoti, kad lengvai jį nusipirkčiau.


Mekabciel

Citata iš: time  vasario 12, 2016, 16:12:10Niekas nesako, kad gali būti ir priešingai, kad viskas kas yra pateikiama ir yra tiesa. Bet didžiosios pramonės, pripažink, siekia didesnio pelno, žmogaus sveikata ir tuo pačiu gyvybė, nėra tokia svarbi kiek pinigai.

Sąžiningai atsakęs sau mintyse, kad vis dėlto rinktųmeisi geresnį gyvenimą, vietoj to, kad padėtum kitiems ir kiti liptų per tave prašydami pagalbos, spėju tau neparankus būdas. Jeigu turėtum pinigų tau mažų mažiausiai rūpėtų kitas žmogus, o ką bekalbėti apie pagalbą?

Pasiturintys žmonės yra blogi. Jie siekia naudos tik sau, gali apsimetinėti, kad aukoja pinigus, bet niekas nepakeis fakto, kad jie godūs iš prigimties. Dėl blogų technologijų paskleidimo ištikrųju turėtumėme kaltinti platintojus, susidomėjusius plėsti žalingas technologijas. Kiekvienas kūrėjas kuria kūrinius, kurie yra netobuli, tik su laiku gali būti ištobulinti. Bet kažkam reikia pinigų ir greitai, tai reikalingos ir netobulos technologijos, žmonių sveikata palauks dar amžius...
Pasaulio turtingiausiuju tarpe daugiau nei 70% yra religingi ir ju nemaza dalis ortodoksine. Didziosios pramones yra didziosios del to, kad ju virsunese sedi galvas ir protus turintys zmones apie dvasinguma, ezoterikas ir mistikas ismanantys, kur kas geriau nei eilinis knygu pasiskaites geros dusios zmogelis. Kvailys ten sedet negali, kvailys sedi ir surinkineja telefona ir dar aiskina jog pasiturintys zmones blogi, nes jis uzdirba tik 100doleriu per menesi. Ir tada beabejo JO akimis didziosios pramones siekia tik didesnio pelno, del to, kad jo pacio tikslas yra vienintelis - uzsidirbti daugiau pinigu, kai tuo tarpu virsuje sedintis apie pinigus seniausiai negalvoja, o masto kur kas globalesniais ir didesniais tikslais.

Zmones kuriems rupi tik pinigai, teritorija, garbe ar pripazinimas, ilgai to turet negali, nes eilinis milijonierius snebutinai yra savyje isugdes brandzia asmenybe. Jei kur perskaitysi vieno kito milijardieriaus biografija, pamatysi, jog, milijardierius tai ne pinigai, o isugdytos zmoguje savybes ir suvokti esminiai gamtos principai, desniai. Milijardierius tai zmogus, kuris apvienija kitus zmones, sukuria nors minimalias salygas kaimieciui uzdirbti kelis dolerius, kad tas kaimietis neeitu ir nevogtu, o bent jau uzsidirbtu ir nors kazkaip prasigyventu, turetu galimybe issiugdyt pats i zmogu. Milijardierius kaip tik kitiems zmonems turi begalo dideli poreiki ir kur kas geriau jaucia, suvokia juos, geba suorganizuoti ir nukreipti i viena bendra tiksla. Vadybininkas ir vadovas du skirtingi dalykai, vadybininikas masto tik apie pinigus, vadovas atvirksciai.

Vat laimejes loterijoje milijarda ar vadybininkas, tavuoju zodynu butu galima pavadinti blogu - jis nemoka vienos formos, energijos, potencialo paversti i kita, nes neturi tam jokiu sugebejimu ir ziniu, jis blogas pats sau ir aplinkiniams nenaudingas, nes energija neigavo jokios isliekamos vertes ir tada kiek pakilo i virsu tiek krenta zemyn.

Pinigas tai ego ekvivalentas. Tas kas neturi pinigu ir egoizmo neturi, o pas ka egoizmo trukumas apie dvasinguma isvis ner ka sneket. Pinigas tai materija, tai zmogaus pagrindas. Jei nera materijos nera i ka ir dvasingumui ieiti. Yra toks geras posakis. Nera duonos, nera ir toros. Kitaip tariant, kas neturi pinigo(pagrindo po savimi) ir dvasingumo negali turet. O ju snekos apie dvasinguma, ezoterikas ar geruma su dvasingumu ir gerumu isvis nieko bendro neturi ir poto dar kitoje barikados puseje sedinti teisia vertina, tarsi kazkokia svaria nuomone turi. Zuvis vandenyje nemato kur skraidzioja pauksciai.

Gal galetum pateikti istobulintu baigtiniu technologiju pavyzdziu, kurios nekeltu zalos, dviratis ir tas vis tobulinamas, tobulinamas ir tobulinamas.
Nes is esmes net neabejoju, kad bet koki objekta ar procesa, galima butu pritemti prie zala sukeliancio veiksnio ir atvirksciai iki tol kol visata ateis i maksimalios entropijos busena. Ten tikrai bus sukurta kazkas nezalingo. :)
Beje vien tik tai kad vyksta entropija, keista reikalaut is zmogaus(kuris taip pat joje dalyvauja) suidealizuotu veiksmu, kaip turetu but, pagal kazkieno isitikinimus.



Citata iš: klajunas  vasario 12, 2016, 17:16:21Jeigu tavęs neslegia tas akmuo, kuris slegia visą žmoniją, tai variantas tik vienas, tu ant šito akmens sėdi, o tokiems žmonėms apibūdinti yra kitas pavadinimas, bet jeigu čia jį parašyčiau, tai mane greičiausiai užbanintų, todėl geriau nerašysiu, bet manau, kad supratai ir be žodžių.
Ka zmogus gali suvokti apie tai kas yra ant akmens, kai visas jo pasaulis yra po akmeniu, jokio deguonies, sviesos ar pauksciuku, o tik kirminai, zeme, tamsa ir neapykanta i dausas.


time

#34
vasario 12, 2016, 21:24:23 Redagavimas: vasario 12, 2016, 22:29:38 by time
Citata iš: Mekabciel  vasario 12, 2016, 20:55:37Gal galetum pateikti istobulintu baigtiniu technologiju pavyzdziu
@Mekabciel Kai neberadai pavyzdžiui, kurie nekenktu, kreipeisi į mane. Manai, aš taip gerai žinau, kas tie pavyzdžiai būtų?

Atsakysiu paprastai. Nėra baigtinių technologijų, kol egzistuos žmogus. Žmonės randa visada, kaip pakeisti technologijas pridedant vieną ar kitą (netikrą) "naują" detalę. Ir man tokie dalykai nepatinka, nes nematau reikalo, dėl ko taip daryt. Dėl lengvesnio naudojimuisi, žmonės aptingsta, pasidaro nuobodos, pradeda tingėti mąstyti. Telefonai yra naudojami kaip skaičiavimo mašinėlės, matavimo įrankiai - kur tai matyta?

Bet aš pripažystu tik žmogaus pagamintas pradines technologijas, kokios jos originaliai sukurtos funkcionuoti ir nėra ten primaišyta nieko naujo. Man labiau patinka "senos laidos" technologijos ir aš esu senamadiškas, man nebėra poreikio turėti kažko naujo. Dėl to nepripažystu nejokių naujoviškų radijo bangų ir pastoviai esu nepatenkintas, kai kažkas jais naudojąsi, kad greičiau prieitų prie interneto įsijungus wi-fi funkcija. Būsiu ir toliau negailestingas, bet aš nepalaikau naujos kartos technologijų - nieko vertas šlamštas. Ir dar tas šlamštas žalingas.

Nereikia ypatingos sąmonės, kad suprasti, kad niekas nebesikuria naujo. Viskas yra tik gražiau ir gražiau apipavidalinama. Mokslas iš to pačio gamina tą patį, nerodo nejokios pažangos. Nebėra mokslininkų, kaip Einšteinas, kurie išmąstytų kažką naujo. Negalima teigti, kad ir 20 amžiaus mokslininkai, nepadarė klaidos besivystant mokslui. Didžiausia klaida buvo 18 amžiaus, klaidingas suvokimas skelbti įdėjas, kurios nesiekia realybės. Viskas velkasi, dabar mes kenčiame mokslo šalutinį efektą. Būtų, kažkas kitas vietoj mokslo: (panašus, bet nežalingas tyrimas, taikymas, sužinojimas), būtų geriau visiems.

Mekabciel

#35
vasario 13, 2016, 04:12:20 Redagavimas: vasario 13, 2016, 04:14:58 by Mekabciel
Citata iš: time  vasario 12, 2016, 21:24:23@Mekabciel Kai neberadai pavyzdžiui, kurie nekenktu, kreipeisi į mane. Manai, aš taip gerai žinau, kas tie pavyzdžiai būtų?

Atsakysiu paprastai. Nėra baigtinių technologijų, kol egzistuos žmogus. Žmonės randa visada, kaip pakeisti technologijas pridedant vieną ar kitą (netikrą) "naują" detalę. Ir man tokie dalykai nepatinka, nes nematau reikalo, dėl ko taip daryt. Dėl lengvesnio naudojimuisi, žmonės aptingsta, pasidaro nuobodos, pradeda tingėti mąstyti. Telefonai yra naudojami kaip skaičiavimo mašinėlės, matavimo įrankiai - kur tai matyta?

Bet aš pripažystu tik žmogaus pagamintas pradines technologijas, kokios jos originaliai sukurtos funkcionuoti ir nėra ten primaišyta nieko naujo. Man labiau patinka "senos laidos" technologijos ir aš esu senamadiškas, man nebėra poreikio turėti kažko naujo....
Technologijos vystomos, tam kad zmogus kuo maziau demesio galetu skirti savo kunui ir galetu susitelkti i kitus svarbesnius dalykus. Jei technologiju tobulinima laikyt zalingu procesu, kokioje vietoje reiktu apsistoti, kad tai nebebutu zalinga? Kai mes uoloje su akmenukais skaiciavome? Medine skaiciavimo masinele jau gautusi puikybe ir zmogaus tingejimas.

Beje aplinka, kurioje guli akmenukai ir stovi draugai nendartalieciai = telefonas kuriame yra skaiciavimo masinele ir galimybe susineket su nendartalieciu, ne rekiant mazame atstume, o snekant dideliu atstumu. Tai yra tobuliau, nes sie procesai ir is gamtos ir is zmogaus maziau sanaudu reikalauja. Tai yra ekologiska, o vat akmenys ir medines skaiciavimo lenteles - neekologiska ir nepraktiska.  Aisku tai tavo poziuris, bet ar tai nera isitikinimas ir is jo einantis technologiju vertinimas. Tas pats, kas prie ruso buvo geriau.

klajunas

#36
vasario 13, 2016, 06:30:26 Redagavimas: vasario 13, 2016, 07:53:33 by klajunas
Citata iš: Mekabciel  vasario 12, 2016, 20:55:37Ka zmogus gali suvokti apie tai kas yra ant akmens, kai visas jo pasaulis yra po akmeniu, jokio deguonies, sviesos ar pauksciuku, o tik kirminai, zeme, tamsa ir neapykanta i dausas.
"Dvasingas žmogau", po akmeniu yra Žmonija. Iš tavęs žaisliukų niekas neatiminėja, bet turi suprasti, kad tavo žaidimai turi kainą ir kai kas nori pasakyti, kad kartais ji yra per didelė. Jeigu "dvasingi žmonės" nori žaisti, tegu žaidžia, bet tik savo sąskaita. Ši planeta nėra jų, tegul pasistato su savo technologijomis kosminę stotį ir travinasi kur nors toliau kosmose, o žemę tegul palieka ramybėje, nes ji nėra jų nuosavybė, be dabar visų joje gyvenančių, ji priklauso taip pat ir ateinančioms kartoms. Dažnai nepagalvoja, ką paliks joms ir kas turės srėbti besaikio eikvojimo ir naikinimo padarinius. Neturi absoliučiai jokios atsakomybės, įsivaizduoja, kad gali daryti ką nori, nes jie čia dievai, nes į ausis įsisuko technologinius varžtus.

Papildymas.
Matau, kad kai kurie žmonės gyvena technologinių pasakų iliuzijų pasaulyje ir nelabai mato savo vidinėje akyje, kas vyksta planetoje. Kovoja tarpusavyje natūralus ir sintetinis pasauliai, kurie skiriasi tuo, kad natūralus kyla iš pačios tikrovės gelmės, o sintetinis tik paviršiaus perdirbtos materijos agregatas. Pirmas yra gyvybės pasaulis, o antras - mirties, kuri dauginasi kibernetinio automato principu. Tai yra Skynet principu sukurta realybė, kuri yra tik mašinų pasaulio nenutrūkstama replikacija. Šis pasaulis dauginasi tik tam, kad įgytų techninę persvarą prieš natūralų pasaulį ir galėtų suduoti jam galutinį smūgį. Čia yra „prisirpęs obuolys". Bėda su juo ta, kad jis atsietas nuo šaltinio ir niekada nepasieks gyvybės pačios šerdies.

Suprasti kaip tai vyksta - labai paprasta. Yra tokie sąveikų šioje realybėje tipai: materiali sąveika, informacinė sąveika ir mišri sąveika. Materialioje sąveikoje materija veikia materiją ir ją keičia tik šios sąveikos rėmuose; informacinėje sąveikoje viena informacijos sistema veikia kitą informacijos sistemą ir šio proceso metu keičiasi; ir mišri sąveika, kai materija maišoma su informacija, kai ant jos uždedama informacinė matrica. Technologijų pasaulyje dominuoja mišrios ir informacinės sąveikos, kurių tikslas išryškinti vidines natūralaus pasaulio struktūras, tam kad natūralų pasaulį būtų galima permalti ir iš jo pagaminti sintetinę realybę, kuri pakeistų visą gamtą. Ši realybė yra informacinių simuliakrų pasaulis, kurio pagrindiniai reikalavimai yra tobulas funkcionalumas ir tobula kontrolė, pagrįsta technologiniu skaidrumu. Tuo tarpu natūralus pasaulis turi tamsų, neskaidrų, laisvą branduolį, kuris visiškai nefunkcionalus ir nekontroliuojamas. Tai kelia didžiausią siaubą. Todėl kuriama sintetinio pragaro sistema, kurioje šis suverenumas ir laisvė būtų sunaikinti ir viskas virstų technologiniu, kibernetiniu falsimuliakru.

Bet kaip jau sakiau, tai gyvo pasaulio pakeitimas mirties pasauliu, kuris replikuojasi tik kibernetinio automato principu. Žmogus nori savo likimą atiduoti tokiam kibernetiniam automatui, kurio aukščiausia realybė yra tik begalinis sintetinių išmatų dauginimas, kad kaip skėriai užtvindytų šią planetą ir sunaikintų viską joje kas gyva ir kas atitinkamai iš Dievo. Siautėja "intelektas", nes tokiame pasaulyje svarbiausia informacinė sąveika, kaip nardymas sintetinių, technologinių simuliakrų pasaulyje, kuriame viskas yra ženklas ir reikšmė, o jų kramsnojimo instrumentas - techninis protas.

time

#37
vasario 13, 2016, 10:33:31 Redagavimas: vasario 13, 2016, 12:40:47 by time
Citata iš: Mekabciel  vasario 13, 2016, 04:12:20gamtos ir is zmogaus maziau sanaudu reikalauja
Tas dalykas neegzistuoja, bent kaikuriems. Nėra ryšio su gamta. Nėra žmogaus ryšio su gamta.

Tikrieji, kas sugalvojo idėją kurti technologijas, žinojo, kad tai pasiteisins, kad to reikia, kad tai paranku. Kad viskas reikalinga. Kiekvienas daiktas reikalingas žmogui, kaip nesusipratusiam realybėje gyviui toliau funkcionuoti.

Citata iš: Mekabciel  vasario 13, 2016, 04:12:20draugai nendartalieciai
Neapsigauk, nes jie anaip tol nejokie draugai. Jie yra blogis. Visa istorija, kaip žinia, yra kurta dėl žmogaus, dėl įtarimo prigimtimi ribojimo.

Telefonai ir kitokie primityvūs įrenginiai per paprasti įrenginiai - netinkantys žmogui. Tikrasis žmogus nebėra toks, koks jis yra originaliai, kokia jo prigimtis buvo prieš 100 ir daugiau metų, bet nedaugiau, nei prieš 200 metų. Toks žmogus negalėjo egzistuoti ilgesnį laiką nei 200 metų atgal. Mes nesam modernūs, nepasidarom išmanesni naudodami "išmaniuosius" įrenginius. Išmanieji įrenginiai žaisliukas, trigdis tobulėti, neleidžia suvokti, kad yra už visko ir realybė. Realybė yra viena. Technologijų žalos nėra, bet yra laipsniškas nusiritimas, realybė disocijuota, atjungta.



Mekabciel

#38
vasario 13, 2016, 12:52:53 Redagavimas: vasario 13, 2016, 13:35:55 by Mekabciel
Citata iš: klajunas  vasario 13, 2016, 06:30:26"Dvasingas žmogau", po akmeniu yra Žmonija. Iš tavęs žaisliukų niekas neatiminėja, bet turi suprasti, kad tavo žaidimai turi kainą ir kai kas nori pasakyti, kad kartais ji yra per didelė...
Zmonija patologiskai serga protine liga ir del to randasi po akmeniu.

Dvasingas zmogus nezaidzia kitu saskaita. Silpnas zmogus pasiduoda bet kokiai jegai ar sudetingesnei gyvenimiskai situacijai, o tada pradeda kaltinti aplinka. Tai yra grudinimas.

Zmogus kaip zinia kencia tol kol viena diena galvoje nedingteli mintis, jog reik pradet kazka daryt, apart kaltinus aplinka.
 "Vakar buvau kvailas bandziau pakeist aplinka, siandien tapau ismintingas ir keiciu save."

Jei technologijos nebutu ydingos ar zalingos, nebutume uzterse aplinkos, tai butume ne mes, o neklistancios butybes, robotai galbut, ar gyvuliai. Klysti zmogiska, bet del to, kad kazkas klysta ner prasmes ji siusti i kita planeta. Kaip taisykle atribojimas, kalejimas praktiskai nekeicia zmogaus. Tik perugdymas gali kazka pakeist.

Kad zmogus gobsus ir visu pirma masto apie savo pilva arba pinigus, o ne ugdyma, taip pat naturalu, juk kaip zmogus sugebes mastyt apie kitus jei pats nieko neturi. Tam kad mastyt apie kitus reik save aprupinti ir isugdyti, tik poto apie atidavima galima mastyt.

Yra materiali psichologija: ismok mylet save ir pamilsi kitus, po ko seka dvasine psichologija: pamilk  savo artima kaip save pati.

Ismok mylet save trumpai tariant reiskia, nevaiksciok apiplyses, pinigineje turek pinigu, buk sveikas, galek aprupinti seima, suteikt sauguma vaikams, sukurk materialia ramybe namuose. Jei nera materialios ramybes, dvasinis raminimas saves tik anestetikas.

Tai kad kazkas neturi atsakomybes ar jauciasi dievu, taip pat raidos dalis, juk neissaudysi visu tokiu, o jei issaudysi tai kas i ju vieta atsistos, tokie patys?

Kova vyksta tik zmogaus galvoje, ir sintetinis ir naturalus pasauliai tai vienas ir tas pats pasaulis, tik problema kiek zmogus ji gali apvienyti savyje.

Minejai jog suvoki gerai fizikia, tai kodel termodinamikos desniu ir chaoso teorijos, drugelio efekto nepritaikai visai zmoniu populiacijai ir jos problemoms, o poto dar ir visos likusios visatos kontekste?
Juk viskas galu gale bus gerai.  Ar ne?

Yra geras pasakojimas apie sunu palaiduna palikusi tevo karalyste. Gal but tas tavo paminetas siekis sintetika nukonkuruoti naturaluma ir butu paralele siam pasakojimui. Kaip gi zmogus nepRidares klaidu isminties igys.

 Tai kas vyko iki zmogaus ant sios zemeles, buvo kur kas baisiau ir kaip rezultatai rodo zeme neisnyko. Dabartines pasaulio problemos labai plonos ir subtilios, taciau jos egzistuoja tik tarpzmoginiam lygmeny. Zmogaus kaltinimas istrasuotas i isore esmine problema, kuri ir sukelia tarpzmogini konflikta, kuris veliau pasireiskia tuo jog mums vienas ant kito nusispjaut ir ziurime tik savu interesu. Bet siame konflikte negalima isskirti turtinguosius, o vat skurstancius prilyginti teisiesiems. Problema yra bendrai visu.

Kaip taisykle pagrindo po savimi neturintys, bet per daug ieje i dvasinguma, krenta smarkiai ant zemes. Apie tai prirasyta begale ir toje pacioje ezoterikoje. O jei ezoterikas nuvertina pinigus ir visa likusia maslow piramide, tai jis apsisaukelis kvailys. Bet siaip dazniausiai mokinys kvailys ir neteisingai supranta mokytoja.

Kai eini siutis kostiumo, paziurek i siuveja, koki kostiuma jis pats nesioja. Jei prasta ar suplysusi, geriau begti nuo tokio kuo toliau.

Misrios ir informacines saveikos tai trumpalaikis pakaitalas, batutas, priemone pirmiems ispudziams,eiliniam vartotojui, kurios ilgainiui isvis isnyks, nes jose nebus jokio poreikio.

O del kontroles, ismatu ir viso kito utopinio kosmaro manau reiktu pozityvesnio mastymo. Tikekimes, kad viskas tik gereja ir geres. :)


klajunas

Citata iš: Mekabciel  vasario 13, 2016, 12:52:53Tikekimes, kad viskas tik gereja ir geres.
Daug gražių sakinių, kurie netgi yra teisingi, bet teisingi tik in abstracto. Grandinių yra visokių, tu esi teisus, dalis jų žmogaus galvoje, bet šlykščiausios vis dėlto yra realios fizinės grandinės. O tokias šalinti vien galvoje - neužtenka.

Daug čia neaiškinsiu (gal papildysiu vėliau), bet dabar galiu šmaikščiai tik tiek pasakyti: viskas "gerės ir gerės tol", kol čipai žmonių galvose atsidurs privalomu principu, kaip kokios tapatybės kortelės, o tada pagerės taip, kad bus geriau už orgazmą...  ;)

Grandinė bus galvoje ir tiesiogine ir perkeltine prasme. Ir tai ne šiaip sąmokslo teorija, bet jau daromi realūs žingsniai, ir apie juos tu tikrai esi girdėjęs.

Žinau, kad kiekvienas nori turėti kokią nors melžiamą karvę kaip savo pragyvenimo šaltinį ir tą karvę visais būdais gina, nes jos praradimas kelia egzistencinę grėsmę. Tai gali būti tikras - bent jau aš iš tavęs tavo karvės neatiminėju net mintyse. Visai be reikalo mane vaizduoji kaip dvasinguoliu apsimetantį plėšiką.

Daryk tuos savo biznius, melžk karves, tai pat ir šiuo metu populiarias technologines, bet neieškok grėsmių idėjose ir filosofijoje.

Mane matyt su kažkuo supainiojai ar priskyrei visai ne tai kategorijai. Aš netgi už technologijas, bet už laisvą jų sklaidą, kad pavyzdžiui proto stimuliatorius galėtų turėti ir naudoti ne tik profesoriai. Tai nereiškia, kad aš kažką iš kažko noriu atimti, nes kažkaip įsivaizduoji mane kaip apiplyšusį marksistą. Kuris susižavėjo Kristaus mokymu.

Technologijų spektras labai platus, nuo vaikiškų žaislų iki mirtinų ginklų, kas gali garantuoti, kad jie neatsidurs išprotėjusių psichopatų rankose. Jeigu taip atsitiktų, tai sprendimas būtų ne tik pažiūrėti į save ir spręsti klausimą savo galvoje. Reikia pažiūrėti į psichopatą ir spręsti jo galvoje, nes sprendimas yra ten, kur problemos ištakos ir priežastis... Tai tiek. :)

xsistemax

@klajunas ,tikrai nemanau,jog "tikrasis"popiežius,suskaudus dančiui,kaip koks asilas šoka apie stulpus ar bando "skraidyti". :)
Pagaliau perpratau tavo terminologiją.Užpildyk trūkstamas grandis.
Tuos,kurie spekuliuoja materialiais dalykais mes vadiname verslininkais (?),"tikrieji" spekuliuoja spekuliacijomis(suprask-fantazijomis),dėl to,kad gauna nieko neduodami-gali ir "paskraidyti".Tie,kurie nekreipia dėmesio ir toliau dirba savo ir kitų naudai-turintys "vergo sąmonę",o tie,kurie "pasimauna" ant "tikrųjų" spekuliacijų-"asilai".Iš esmės su tavimi sutinku. :)
Tik kaip vadini tokius kaip aš, @TinSoldier  , @gidas ,@Legionas ir t.t.,kurie jus,gudručius,kiaurai mato?
:)
Kažkurioje temoje jau klausiau,kaip reaguojate į tuos,kurie,nieko neišmanydami naudojasi kitų kūrybiniu potencialu ir prie viso to dar niekina tuos,kurių dėka turi komfortiškas gyvenimo sąlygas.

Kakadu

Nereikia labai puikuotis,Tikruosius gudručius kiaurai matyti nieks negali.Kadangi jie turi gnostinius šarvus ir paprastai gyvena paprastą gyvenimą,Ko niekaip negali suprasti psichotroninė sistema.

klajunas

Citata iš: xsistemax  vasario 13, 2016, 18:52:11naudojasi
Šiandien per daug nesiplėsiu, bet galiu pasakyti tik tiek, kad visų pirma, "naudojasi" tai reiškia kiekvieną mėnesį atiduoda visą savo uždirbtą atlyginimą.

Antra, su sofistu pardavinėjančiu savo žinias mane palyginai be reikalo, nes visi mano tekstai vieši internete ir yra nemokami, savo bloge net reklamų neturiu, ne taip kaip pavyzdžiui, anomalija.lt, kuri yra spekuliacija komercine prasme.

Trečia, aš nesu profesionalus ezoterikas, kuris užsiima būrimais ar pranašystėmis, tai tik mano hobis, laisvalaikio pomėgis.

Ketvirta, @xsistemax stebiuosi, kad reikėjo tiek daug laiko, kol pradėjai orientuotis pasaulyje, nes viskas paaiškinta mano tinklaraštyje, visos smegenų plovimo, propagandos, melo technikos, kurias pavyzdžiui naudoja filologai ir tekstų specialistai.

Aš kaip tik ir aiškinu, kad negalima tikėti nei vienu kalbos žodžiu ar matematikos ženklu, nes jie nesugeba išreikšti tikro pasaulio.

Nereikia brautis pro atviras duris, nes tu čia nepadarei jokio atradimo, tik pompastiškai kaip povas įžygiavai į kambarį ir sukėlei visų jame esančiu halkionišką juoką.  ;D

Mekabciel


Citata iš: klajunas  vasario 13, 2016, 13:41:54Daug gražių sakinių, kurie netgi yra teisingi, bet teisingi tik in abstracto.
O, na tai kodel gi tik in abstracto?

O tai kas tas realias grandines isoreje sukuria, ir kur jos visu pirma uzgime, negalvoje?
Be problemos ar klaidos zmogus jokio proto neigys.

Integralioje sistemoje visos sudedamosios, integralai yra vienodai svarbus.
Nuimk nuo laikrodzio korpusa, laikrodis rodys, bet jis bus pazeidziamas ir negrazus. Del to visos detales yra vienodos vertes. Jei laikytis pozicijos jog sedintis zmogus virsuje turi daugiau itakos nei sedintis apacioje tai ne kas kita kaip vergo samone. Ir cipavimas ivyks, nes pats nepasirupinu tuo, kad to neivyktu, o tik tikiu, kad tai arteja ir palaikau sia minti. Sako: "medituoji i kazka". "Ko bijojau tas ir nutiko". Ko tikiesi tas ir bus. Belskis chipams ir chipai atidarys. :))

Vadovas nemelzia karves, jis is jos zmogu suformuoja.
As karves nemelziu, man idomus objektyvus vertinimas.

Taves apiplysusiu plesiku tikrai nelaikau, o rasau bendrinemis savokomis.

Niekas negali garantuot kad siandien namo grisi taip pat ir su ginklais. "As esu pakol as reikalingas"

Jau buvo spresta visomis formomis su psichopatais, nesveikais, daunais ir visais kitokiais isrinktaisiais. Kaip byloja istorija, jokiu vaisiu tai nedave.

Kas gali garantuoti kad susirasinejant tu manes nemenkini savo galvoje ir nesistengi but auksciau? Sako mintys materializuojasi. Gal man blogai nes tu apie mane blogai galvoji, o amerikoje poto randasi psichopatai kurie issaudo puse mokyklos. Man rodos su tavim reikia kazkokia forma susidoroti. :)





 

time

#44
vasario 14, 2016, 15:31:54 Redagavimas: vasario 14, 2016, 16:28:20 by time
Citata iš: Mekabciel  vasario 14, 2016, 12:07:30<...) rasau bendrinemis savokomis (...>
Nes tu kitaip ir negalėtum. Viskas yra daug giliau ir tu supranti. Nemanau, kad problema paviršutiniška, nesvarbi.

Citata iš: Mekabciel  vasario 14, 2016, 12:07:30<...) poto randasi psichopatai kurie issaudo puse mokyklos (...>
Netokio tipo žmonės kaip tu ar betkuris tikras (žmogus) taip elgiasi, žmogus taip elgiasi ne iš blogos valios, ištikrųju dėl nesusipratimo, negalėjimo pasitikėti kitais. O kiti yra tokie pat kaip ir tas žmogus, kuris vykdo blogio aktą - liečiantį visus žmones, tik viskas yra nuvertinama tokių kaip mes. Dėl įsitikinimų viskas vyksta.

Kiti žmonės mano, kad aplink vaikščioja žmogystos, zombiai, siekiantys pavogti iš jų informaciją, netgi atmintį. Ką žmogus gali padaryti tokiu atvėju? Tik kovoti, tik išnaikinti tikrus, nieko nekaltus žmones (Pagal realybės suvokimą). Kaltas bus tik įsitikinimas, kad žmonės yra nežmonės.

Tokiu atvėju reikia daug kalbėti, bet ne psichologui ar psichiatrui - bet sau. Tik pats žmogus gali pralaužti savo įsitikinimus, kol nebus paverstas nebemąstančia mase, pritaikytas atlikti darbo funkcijai ir "penėti kiaules".

Todėl man susidaro netikras įspūdis, kad tu viską žinai, tik bijai pasirodyti kitokiu.

Gyventi gyvenimą yra begalo sunku. Nėra jau toks lengvas gyvenimas, kiekvienas gali patvirtinti. Įsitikinimai dar labiau apsunkina gyvenimą, juos reikia pralaužti, įsibrauti ir sunaikinti, nereikia laikyti savyje baimės jausmo. Baimė išprovokuoja blogio aktus, baimė kenkia tiek sau, tiek kitiems lygiai taip pat. Viskas visiems įsisprendžia tam tikru laiku gyvenime, net nespėjus suvokti, bet tik vienu atvėju.

Technologijų žalos neižvelgiu neįmatau, tik manau, jos atlieka ne tą funkciją, kokia turi atlikti.

Todėl įkeliu atgal tekstą, parašytą prieš kelias dienas, kuris jums lengviau leis suvokti realybę. Bet, prašau, žiūrėti į tai sąmoningai.

CitataKuo skiriasi pasauležiura 20 amžiaus ir 21 nėra pastebeta, ji tęsiama. Mokslas vykdo, ta pacia politika. Atradimai tapo nebetokie svarbus, nauju funkciju atradimas tapo nebeegzistuojantis.

Kuo skiriasi 20 amžiaus mokslo išradimas nuo 21 amžiaus "išradimo"? (Kokia tikroji problema?)

Išradimas liko tas pats, tik daugiau pridėta "auto" funkciju, mažiau liko interakcijos su išradimais ir žmogaus norimu nustatyti veikimo stiprumo dydžiu: (dažniu, galingumu, garsumu, greitumu ir t.t.). Viskas kaskart ribojama betkokiuose elektronikos irenginiuose. Kaip ir daugelis technologiju, kaip pastebėta yra ribojamos tam tikru, neleidžianciu pasireikšti žmogui funkciju, kaip priejimo prie technologijos taip kaip norisi atemimas (išmetimas, užblokavimas, draudimas). Atrastas ribojimas pasirinkti norima riba, nusistatyti pagal save, galutinai pakeite auto funkcija, kuri už žmogu daro veiksmus jam neisikišus. Ta funkcija, manomai kenkia žmogaus jausmams, žmogus turi apsiriboti ties ta riba, kokią technologija gali pasiūlyti. Viskas ribojama, dėl žmogaus noro piknaudžiauti technologijomis.

Pavyzdys butu: skalbyklė, kurioje ivedamos "programos", nustatytos mokslo nežalingomis (padarytos numatytomis), neleidžia reguliuoti vandens temperatūros, apsisukimo greičio ir panašių dalykų pačiam žmogui. Termometrai, temperatūrai matuoti - vieno mygtuko paspaudimo, vos ne automatiškai. Mašinos - autopilotavimas. Elektrines vyryklės, jų atšaka mikrobangų krosnelės - automatinis (programos) nustatymas (karšcio, laiko, vedinimo) ir t.t.

Mokslas tuo pat metu ribodamas išsivaizduoja, kad nustatytos ribos neviršyjimas yra "nekenktinas" žmogui. Žmogus nori viršyti greitį ir nustatyti "kuo didžiausia standartą". Neretai žmogus klysta del to, padaro avarijas, bet nereikia teisti, nes viskas daroma dėl prigimties suvokimo, kad žmogaus galimybės neribotos. Pačios technologijos atėjo su šalutiniu poveikiu, dėl kurio žmogus nenori atsisakyti technologijų. Toks autofunkcijų įvedimas kenkia žmogaus emocijoms. Ir pasireiškia, kaip žmogaus nebereikalingumo dirbti klausimu, nes realiai atsiranda kas už ji dirbtų.

Mokslas plėsdamas tokias funkcijas naujuose įrenginiuose, sunaikins žmogaus emocijų skalę, sukels didesnę depresiją, nei dabar yra. Kada viskas taps vieno žodžio pasakymu, arba "vieno myktuko" paspaudimu - nebeįdomu bus gyventi. Ypač kai žmogus pradės viską suprasti, kad jo prigimtis, ne tokia ir paprasta, (ne robotiška prigimtis, ne primityvi). Darbas teisingas ir jis reikalingas žmogui, kad jis "turetu ka veikti", bet ne dėl kito, o dėl savęs.

Manomai apčiuopta, dėl ko žmogus kankinasi. Dėl negalėjimo padaryti su technologijom - taip, kaip norisi, mokslas neleidžia padaryti, taip kaip nori žmogus. Žmogus nenori realybės, jam mokslas ir fantazija patinka labiau (dėl to, kad tai vienintelė išeitis pabėgti nuo sistemos). Jei tik galetų, žmogus, pasiektu begalybę, aukšciausius standartus. Po kolkas yra "samoningai" kuriami niekam nereikalingi "žaislai" tenkinatys robotų, (taip pat ir primityviu žmonių) poreikius.

Mokslas keliantis sau standartus klysta, klysta ir išradinėdamas išradimus, dėl kurių kenčia žmogus, dėl kurių priprantama, nebegalima atsikratyti įprocių.

Mokslas jau seniai kursto, kelia rimta grėsmę civilizacijos susinaikinimui. Dėl protingesnių žmonių užslopinimo technologijomis ir vaistais, tam kartui žeme lieka saugi. Bet ar ilgai taip bus? Ateis laikas, kada žmogus suvoks, kokiame ribotame pasaulyje jis paliuvo, dėl mokslo. Visas ribojimas pykčio forma, jam suprantamu mokslu pasireikš kaip masiniu branduolinio ginklo kūrimu, tada nebeliks, nei žemes, nei mokslas klestės. Į tai, ką įvare žmogu mokslas, niekas neišteisins, nes jau per daug uždelsta. Yra problema, yra rupestis, negalima apgaudinet daugiau saves. Kažkada ateis pasaulio pabaiga, dėl mokslo susikurimo klaidos.

Aukštyn