Keistas nutikimas

Pradėjo Firenson, vasario 29, 2016, 15:20:09

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

kiskis


Citata iš: TinSoldier  kovo 04, 2016, 14:08:00Todėl net menkiausios užuominos: šešėliai, net ir menkiausi kitų žmonių gestai, pakitęs elgesys, balsas, subtilūs oro pokyčiai, pasąmoninė įvykių analizė ir t.t. gali padėti pasąmonei įvertinti aplinką ir nuspėti įvykius. Ir viskas vyksta tuo metu, kai sąmonė visiškoj nežinomybėj lieka ir tik ir jaučia tą kažkokią nuojautą - pasąmonės gautą ir įvertintą informaciją.

Tačiau dėl tokio mechanizmo:

1. Pasąmonė vis tiek gali dažnai klysti.
2. Tikrai nenumatys įvykių, apie kuriuos informacija konkrečiai smegeninei neprieinama.

Tad koks taviškis intuicijos mechanizmas?
Atskrenda angelas sargas ir pasnibzda inticijai i ausi , kad priekyja stovi patrulis, reik dirza segtis.

Samone tai durnas virsininkas o pasamone pavaldiniai kurie labai  daug dirba daug zino, o intuicija patarejas-tarpininkas, kurio samone-virsininkas del ispuikimo-isprotejimo neklauso-negirdi paprastai.

xsistemax

@puodukas ,sutinku,kad žmogui,kaip biologinei būtybei yra apie 4 mln.metų.Bet ar sąmonei bei pasąmonei tiek pat?Labiausiai tikėtina,jog šitos informacijos tvarkymo struktūros išvis nepavaldžios laikui.
Ir tą informaciją tvarko ne vien žmogus,bet ir miriadai kitų intelekto pasireiškimo formų,tokiu būdu kurdamos nuolat kintantį pasaulį.
Nesakau,kad mano pateikta informacija apie intuiciją yra teorijos stadijoje,tai greičiau įžvalga.Negaliu ignoruoti kasdien sutinkamo reiškinio.Paieškojus sąsajų su žinomais faktais ir dėsningumais tiesiog šitokia išvada geriausiai atitinka stebimą situaciją.Ir nesikerta su turimomis žiniomis. :)
@kiskis ,tavo paaiškinimas humoro forma-superinis. :)

puodukas

Citata iš: xsistemax  kovo 04, 2016, 19:51:59Ir tą informaciją tvarko ne vien žmogus,bet ir miriadai kitų intelekto pasireiškimo formų,tokiu būdu kurdamos nuolat kintantį pasaulį.
Pirmiau intelektas ar materija?.

xsistemax

Materialūs objektai-intelekto kūriniai.Klausimas lengvesnis,negu apie vištą ir kiaušinį. :)

time

Citata iš: xsistemax  kovo 05, 2016, 17:42:11Materialūs objektai-intelekto kūriniai.
Kaip tu viską įrodysi?

xsistemax

Įrodinėti nereikia,tai JAU įrodyta.Reikia mokykloj ne varnas gaudyti,o mokytis. :)
Pastudijuok kvantų teoriją.

time

Citata iš: xsistemax  kovo 05, 2016, 19:16:19Įrodinėti nereikia,tai JAU įrodyta.Reikia mokykloj ne varnas gaudyti,o mokytis.
Pastudijuok kvantų teoriją.
Iš kur intelektualūs tvariniai atsirado?

xsistemax

#37
kovo 05, 2016, 19:28:30 Redagavimas: kovo 05, 2016, 19:31:17 by xsistemax
Juos,kaip skafandrus susikūrė protas,panoręs gyventi nedraugiškoje aplinkoje. :)
Pats intelektas-neišvengiama sistemos,turinčios pakankamai elementų,savybė.

time

Citata iš: xsistemax  kovo 05, 2016, 19:28:30Juos,kaip skafandrus susikūrė protas,panoręs gyventi nedraugiškoje aplinkoje.
Kad protas daugiau nieko nedaro, kaip kartoja, ką darė prieš tai. Ir viskas kartojasi neaiškiu intervalu.

Ir/Arba Tai daro pats intelektas.

Manau jis geriau žino, ką padaryti, kad niekas nežlugtų. Čia nėra painiavos ir viskas teisinga, ką sakai. Tik nežinau, kam to reikia.

xsistemax

Bandau paaiškinti,kas gelbsti žmones kritiniu momentu.Jie patys,nes skęstančiųjų gelbėjimas-pačių skęstančiųjų reikalas... :)

time

#40
kovo 05, 2016, 21:06:50 Redagavimas: kovo 05, 2016, 21:49:18 by time
Citata iš: xsistemax  kovo 05, 2016, 19:43:20Bandau paaiškinti,kas gelbsti žmones kritiniu momentu.Jie patys,nes skęstančiųjų gelbėjimas-pačių skęstančiųjų reikalas...
Laikas yra blogas.

paragraf 78

@xsistemax daug žodžių, sakymo kad viskas įrodyta, tačiau pateikiant tik sofistinius ar subjektyvius vertinimus patraukiant oponentus per dantį iš tiesų nieko neįrodo.

xsistemax

Gerai.Pabandyk logiškai paaiškinti,kaip kažkokia nemateriali būtybė,kažkoks Angelas-sargas,sugebėjo akimirksniu pakeisti fermentaciją @Firenson virškinimo sistemoje ir taip jį išgelbėti.Ir kam jai to reikėjo?
O gal,vis dėl to,tai akivaizdi pasąmoninė veikla? :)

paragraf 78

Čia gali būti begalė visokių faktorių, ne vien intuicija ar pasąmonės veikla ar juo labiau kažkokia dvasinė esybė. Žinoma, mes dažnai linkstame redukuoti viską iki paprastai suvokiamų dalykų, bet redukavimas dažniausiai esti gana toli nuo tiesos.

xsistemax

Yra toks Okamo skustvvo principas.

Aukštyn