Keistas nutikimas

Pradėjo Firenson, vasario 29, 2016, 15:20:09

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Citata iš: xsistemax  kovo 01, 2016, 22:03:049-aisiais m.e.m.
O prie ko čia intuicija?

@Realybė nerašyk dviejų pranešimų vienas paskui kitą, jei nori kažką papildyti, naudokis redagavimo funkcijomis

Firenson

Veidrodziui buvo apie metai, pirktas.

tadasas99

Kiek suprantu diskusija apie intuicija, bet niekas neklause kas ta intiucija. I mistifikavimus nesileisiu, nelb patinka.
 Bet kvantine fizika kalbanti apie daleliu poras bei kita tema multivisata leidzia daryti prielaida kad kitoje identiskoje visatoje tavo identiska kopija toje pacioje sitacijoje tuo paciu metu taippat pasielge del logisku priezasciu, tarkim jusu sarysis panasus kaip daleliu poru, tuomet jo ligiskai priimta veiksma tu pakartoji nevalingai, pats pavarini ta veiksma inticija, angelu sargu ar dar kazkuo.
 Cia seip fantazuoju.

time

#18
kovo 02, 2016, 21:19:14 Redagavimas: kovo 02, 2016, 21:28:56 by time
Kartais veidrodžiai nukrinta tiesiog kai yra pakabinti ant senos pakabos. Gabūt pakaba buvo perdaug išlaisvėjusi ir nukrito kartu su veidrodžiu. Nežinau to, bet kartais taip būna.

Senos pakabos nebetaip stipriai laiko.

Bet kitavertus gali būti kaltė, kad veidrodis buvo neikigalo užkabintas. Gali būti, kad nelygiai pasikabino ir trūko skylės erdvės gerai užkabinti. Galbūt buvo per siaura anga padaryta kabinimui? O šiaip nutinka panašūs nutikimai sudrebėjus sienai, kai kaimynai drebina lubas. Ypač butuose.

Nepatarčiau sumistifikuoti, kol aplinkybės nėra išaiškintos. Siūlau pirma pasigilinti.

xsistemax

Teutoburgo mūšio istorijoje intuicijos apraiškos akivaizdžios : Arminijus galėjo sąmoningai suplanuoti puolimą,bet jo laiką jam padiktavo intuicija.Jis intuityviai juto,jog tai pati geriausia diena laimėti,apie tuo metu kilsiančią audrą žinoti jis niekaip negalėjo.Sprendimas atsirado anksčiau už jį optimizuojančią aplinkybę.
Intuicija nepavedė ir romėnų,tik jų reakcija buvo neadekvati : užuot pasirinkę kitą kelią ar palaukę keletą dienų,jie,prieš įžengdami į mišką,sudegino bombardas ir katapultas.Teisingo sprendimo negalėjo priimti dėl arogancijos.
Yra ir kita teorija,aiškinanti mįslingas šio įvykio aplinkybes : gamta įsikišo į žmonių konfliktą.Gamta,kaip intelektuali sistema niekada nėra stojusi į kurią nors pusę žmonių kovose.Priešingai,gamta stengiasi sustabdyti beprasmes žudynes ir "atvėsinti"abi konfliktuojančias puses(pvz.:1812,1941 metų žiemos ir t.t.).
Intuicija yra pasąmoninė funkcija,ji visada veikia nepriekaištingai,tik ne visada ją išgirstame.Garantuoju,jog @paragraf 78 tikrai buvo kilęs noras užeiti į kavinę,pažiopsoti į kokį išskirtinės architektūros pastatą ar tiesiog pasukti kita gatve.Ir jeigu būtų šitų norų neignoravęs-nebūtų net sužinojęs,kas jo laukia priekyje.Būtent taip intuicija ir funkcionuoja:nepastebimai,bet užtikrintai.Klykti ji pradeda tik kraštutiniu atveju,kai nebelieka kitų priemonių,kaip išsaugoti biologinę struktūrą.
Tikiuosi,dar pamenate,jog esame trys būtybės viename:pasąmonė,sąmonė ir biologinis kūnas?

paragraf 78

Ar čia išvados nebus pagrįstos tavo noru išaukštinti intuiciją?
Tu juk nebendravai su Arminijumi, ir nežinai kokių paskatų vedamas jis taip vykdė mūšio planą. Vien nuo to kad tau norisi jog čia būtų veikusi intuicija teorija nepasidaro tikra.
Tai kad apeliuoji į menamą mano patirtį taip pat teiginio nesustiprina.

Realybė

@tadasas: "Bet kvantine fizika kalbanti apie daleliu poras bei kita tema multivisata leidzia daryti prielaida kad kitoje identiskoje visatoje tavo identiska kopija toje pacioje sitacijoje tuo paciu metu taippat pasielge del logisku priezasciu, tarkim jusu sarysis panasus kaip daleliu poru, tuomet jo ligiskai priimta veiksma tu pakartoji nevalingai, pats pavarini ta veiksma inticija, angelu sargu ar dar kazkuo.
Cia seip fantazuoju."

Tai gal ir gerai, kad fantazuoji, nes skaitau ir nesuprantu, kokia identiška kopija ir tuo pačiu metu, taip pat pasielgė.... va cia tai kvantinė mistika :-D
Prašau neįsižeisti, bet sujuokino laki vaizduotė.  ;D

Realybė

 :D
Citata iš: paragraf 78  kovo 02, 2016, 08:23:36
Citata iš: xsistemax  kovo 01, 2016, 22:03:049-aisiais m.e.m.
O prie ko čia intuicija?

@Realybė nerašyk dviejų pranešimų vienas paskui kitą, jei nori kažką papildyti, naudokis redagavimo funkcijomis
Ačiū, dar pilnai neišmokau naudotis šiuo puslapiu, nes kai užsivedu.... :D

paragraf 78

Citata iš: Realybė  kovo 03, 2016, 13:35:45Ačiū, dar pilnai neišmokau naudotis šiuo puslapiu, nes kai užsivedu.... :D

time

#24
kovo 03, 2016, 13:59:18 Redagavimas: kovo 03, 2016, 14:21:37 by time
@xsistemax Kaikuriais istoriniais įvykiais negalima pasitikėti skaitant pažodžiui, nes yra priskiriamos ypatybės: kokias suvokia tą įvykį nagrinėjantis specialistas..

xsistemax

@paragraf 78 ,nereikia žinoti,ką galvojo Arminijus,jis net pats sąmoningai nesuprato savo pasirinkimo.Pakanka to,jog jo sprendimą pateisino vėliau atsiradusi aplinkybė.
O tavo atveju,nejau manai,kad tave nuolat sekioja kažkoks mistinis Angelas-sargas? :) Ir niekada nesusimąstei,kodėl taip idealiai sutampa fiksuojamo ir viso pasaulio bei sąmonės ir visos psichinės veiklos procentinė išraiška?
Daugybė mistinių dalykų yra funkcijos,integruotos į mus pačius,tik nesuvoktos sąmoningai.
Esu praėjęs intuicijos stiprinimo kursą.Tai nereiškia,kad būtent ji buvo stiprinama.Ne,buvau mokomas išgirsti ir teisingai interpretuoti jos siunčiamus signalus.Pvz.:jei,vairuojant automobilį čiuptelėjai už saugos diržo ar įsikišai į kišenę telefoną-už kelių kilometrų sustabdys policija.Jei patikrinai,ar įjungtos šviesos-nestabdys,bet postas bus.Jeigu kovinėje misijoje atsitiktinai palietei ginklą-ardyk,nes lemiamu momentu užstrigs dėl žvirgždo,kuris pateko į užtaisymo mechanizmą,kai pračiuožei nuobirynu.
Intuicija reiškiasi automatiniais veiksmais,norais,nuojautomis,vizijomis ir sapnais.
Nėra jokių Angelų-sargų,jų ir nereikia,kai turime save.Tik išmokim save suprasti...

TinSoldier

Kokia tavo teorija, kaip/kodėl toji intuicija veikia?

Sutinku, kad intuicija gali būti labai galinga, atskleisti labai daug. Nesutinku, jog intuicija iš tiesų tokia galinga, kaip čia pateiki. Tačiau pasąmonė žino gerokai daugiau nei sąmonė. Bet mechanizmas, kaip aš jį suprantu, tai tikrai negalėtų numatyti už kelių kilometrų stovinčio policijos ekipažo...

Kaip aš suprantu ir kaip, manau, palaikytų meinstryminis mokslas, tiesiog pasąmonė sugeria ir apdoroja daug daugiau informacijos iš aplinkinio pasaulio nei patenka į sąmonę.

Todėl net menkiausios užuominos: šešėliai, net ir menkiausi kitų žmonių gestai, pakitęs elgesys, balsas, subtilūs oro pokyčiai, pasąmoninė įvykių analizė ir t.t. gali padėti pasąmonei įvertinti aplinką ir nuspėti įvykius. Ir viskas vyksta tuo metu, kai sąmonė visiškoj nežinomybėj lieka ir tik ir jaučia tą kažkokią nuojautą - pasąmonės gautą ir įvertintą informaciją.

Tačiau dėl tokio mechanizmo:

1. Pasąmonė vis tiek gali dažnai klysti.
2. Tikrai nenumatys įvykių, apie kuriuos informacija konkrečiai smegeninei neprieinama.

Tad koks taviškis intuicijos mechanizmas?

xsistemax

Pagal dabartinio mokslo pasiekimus žinome,kad pasaulį formuoja stebėtojas.Kadangi jokio dievo lig šiol neradome,belieka apeliuoti į save.Sąmoningai kvantų "nedėliojame",taigi,tai daro pasąmonė.Ji žino,kas ir kur "padėta".Ir informuoja mus.

puodukas

Citata iš: xsistemax  kovo 04, 2016, 14:29:52Pagal dabartinio mokslo pasiekimus žinome,kad pasaulį formuoja stebėtojas.Kadangi jokio dievo lig šiol neradome,belieka apeliuoti į save.
Tas variantas "į save" netinka, nes tiek ateistai, tiek neateistai sutinka, kad žmogus atsiradęs vėliausiai, kai jau gyvenimas "kunkuliavo".


klajunas

Apie teoriją kaip veikia protas/intuicija. Daugiau kognityvinės psichologijos požiūriu.

https://psichotronika.wordpress.com/2016/02/02/proto-demistifikavimas/

O aptariamu atveju, mechanizmas įmanomas toks: atmosferoje veikia elektrostatinis laukas, susijęs su Schumano rezonansu. Keičiantis oro sąlygomis, keičiasi elektrostatinio lauko parametrai. Šie parametrai sąveikauja su EEG, kuri atsispindi būsenos pokyčiuose. Elektrostatiniai pokyčiai artėjant audrai, pakeičia elektrinį smegenų aktyvumą, kuris susietas su savijauta, būsena ir jeigu žmogus išmokęs savijautos pokyčius tinkamai interpretuoti, t.y., yra jautrus, jis gali nesąmoningai susieti artėjančius ženklus, kurie apeina įprastą juslinį patyrimą. Ir šia informacija pasinaudoja priimdamas sprendimus, suvokdamas tai kaip intuiciją.

Aukštyn