Paslaptingas daiktas medyje

Pradėjo Bielskis, vasario 28, 2016, 19:53:25

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Tai gerai, kokie tada pacio spejimai, kas tai galetu buti?

Bielskis

Pradzioj galvojau, kad inkilas, bet siandien geriau isiziurejus ir nepamacius jokios pakankamai didesnes angos, pradejau abejoti sia versija. Dar buvo mintis, kad cia koks brakonieriu irankis, bet irgi angos nebuvimas ko gero atmeta ir sia versija.
O va pries keleta valandu, kitam forume parase stai ka:
CitataTai  spietinė. Jos viduje yra pora trejetas bičių korių įdėta mėtos lapų ir kitų skaniai kvepiančių bičių mėgstamų medžiagų. Kai pavasarį po apsiskraidymų bitės prineš pavasarinio medaus iki kol pradės žydėti vasriniai augalai bus bitėms laisvas laikas kurį jos dažniausiai naudoja vestuvėms kelti. Nauja motinėle nužudo senają arba su savo prijaučiančiu būriu išsispiečia ir išskrenda. Prieš tai bičių žvalgai paprastai jau būną suradę kokią  sena drevę arba pakabintą medyje inkilą su jo apačioje prigraižytu nemažu kiekiu skylučių arna padarytu siauru plyšiu,tam kad ten negalėtų apsigyventi paukšteliai arba voverės. Pervažiavus miška iš apačios būna matyti kad spietinėje vyksta judėjimas atskrenda ir išskrenda bitutės,tada naktį plyšys už kemšamas žolėmis ir pargabenus į bityna paleidžiamas į kurį nors tuščia avilį.
Ir man ko gero sitas variantas atrodo itikinamiausiai, tik reiktu isiaiskint kas tas bites gali ten gaudyt, nes tuose miskuose pastoviai vyksta kariu mokymai, na gal konkreciai toje vietoje nesaudo, bet uz keliu simtu metru pliekia kas diena. Ko gero, sitas daiktas kabo tame medyje dar nuo Sovietu kariuomenes laiku, kai visa karines bazes ir aplinkine teritorija buvo uzdara zona, kazkas matyt is karininku buvo neabejingas bitininkystei. Nezinau ar pataikiau su savo spejimu, bet man logiskiausia galvot kad cia senas daiktas nei, kad kazkas dabar salia hyper aktyvios karines bazes statys spastus bitems.

gidas

Citata iš: Bielskis  kovo 05, 2016, 16:31:11"inkilo versija",
yra racionaliausia versija. :)

Aukštyn