FDA aprobavo pirmąsias piliules nuo ŽIV

Pradėjo Benamis, liepos 19, 2012, 12:45:43

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

JAV Maisto ir vaistų administracija („Food and Drug Administration, FDA) paskelbė apie medikamento „Truvada" aprobavimą. „Truvada" piliulės - pirmas prevenciniu poveikiu pasižymintis vaistas jau 30 metų besitęsiančioje kovoje su mirtinu ŽIV virusu. Vaistas skirtas apsisaugojimui nuo ŽIV.



Pirmąsyk apie šį vaistą buvo paskelbta dar 2004 m. Per tą laiką atlikti tyrimai davė gerų rezultatų: „Truvada" nuo ŽIV apsaugo su 90 proc. tikimybe.

Viešojoje erdvėje buvo kilęs nerimas ir diskusijos, neva tokio pobūdžio medikamentai gali išprovokuoti ŽIV viruso mutavimą, be to, ŽIV virusas gali sustiprėti ir tapti atsparesnis. Tačiau „Truvada" piliules gaminančią farmacinę bendrovę „Gilead Sciences, Inc." FDA įpareigojo rinkti virusinių išskyrų mėginius iš tų asmenų, kurie ŽIV užsikrėtė naudodami „Truvada".

Kaina? Verta prisėsti: metinė piliulių dozė kainuoja 13,9 tūkst. JAV dolerių. Kol „Truvada" yra vienintelis tokio pobūdžio medikamentas rinkoje, žemesnių kainų tikėtis neverta.

Technologijos.lt info.

V

Tikrai? Prieš kokius dešimt metų mokslininkai išrado inhaliatorius diabetams, kad insulinu nereikėtų švirkštis. Tada visi manė, kad tai kažkoks stebuklas. Tačiau po kelių metų, visi naudoję šitą inhaliatorių susirgo plaučių vėžiu.
Mano nuomone, tai ir su šitais vaistais ne ką geriau bus. Paprasčiausiai niekam neapsimoka išgydyti tokias ligas, nes tame versle sukasi milžiniški pinigai.   

Teroras

Visu 100% pritariu V.

shamanaz

na ką, tuoj prasidės kampanija ,,Lets fuck Africa"!

Aukštyn