Kreacionizmas uždraustas visose Jungtinės Karalystės mokyklose

Pradėjo Linas Esu, birželio 27, 2017, 11:28:53

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Linas nesuprato argumento.

1. Bill Gates yra protinga būtybė, ir sukūrė sudėtingą informacinę sistemą: Windows. Niekam nekyla tokios idėjos, kad Windows evoliucionavo be jokio protingo kūrėjo, sistema turi protingą kūrėją - Bill Gates. Sistema evoliucionavo, yra viena po kitos sekančios sistemos versijos, bet visos jos yra sukurtos. Taigi, matydami Windowsus nekuriame teorijų, kad jie atsitiktinai atsirado ir evoliucionavo be protingo konstravimo.

2. Kai matome šimtus tūkstančių kartų sudėtingesnes informacines sistemas gyvojoje gamtoje negu Windows, remiantis 1 analogija, nešokame prie teorijų, kad tos sistemos atsitiktinai atsirado ir evoliucionavo. Joms tuo labiau reikalingas protingas kūrėjas. Jeigu net Windowsai nesudaro galimybių hipotezėms apie atsitiktinį evoliucionavimą, tuo labiau daug sudėtingesnės sistemos neturėtų sudaryti tokių galimybių.

Koks jūsų atsakymas?


Linas Esu

#16
birželio 27, 2017, 14:39:48 Redagavimas: birželio 27, 2017, 22:33:36 by Linas Esu
Jeigu programinėje įrangoje ieškote dievo , nors tema visiškai su tuo nesusijusi , mano atsakymas jums ir panašaus supratimo žmonėms apie elementarius dalykus visada bus vienodas . Pasimelksite Bill Gates , jis Microsoft  įkūrėjas .

Ne pirmą kartą matau kaip iškraipo faktus bandydami pagrįsti savo teoriją , filosofiją . Ir nesvarbu apie ką tema bus . Berods pirmoji tema , kurioje bandžiau diskutuoti su jumis , galiausiai pats pasiklydote savo pareiškimose ir kai kur net paneigėte ką tik savo paties išsakytas mintis .
http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=4478.45

Nemanau , kad galima rasti bendrą kalbą kai paprasčiausi terminai , žodžiai yra išgalvojami arba iškraipomi , niekada nebus įmanoma susikalbėti . Gal kas ir turi kantrybės pilstyti iš tuščio į kiaurą , bet tai tikrai ne aš būsiu šį kartą . Linkiu gerų diskusijų , bei rasti su kuo apie tai filosofuoti .


a.t.sielis

Visgi nesuprato argumento esmės. Ką padarysi.

TinSoldier

Citata iš: a.t.sielis  birželio 27, 2017, 14:21:08Jeigu net Windowsai nesudaro galimybių hipotezėms apie atsitiktinį evoliucionavimą, tuo labiau daug sudėtingesnės sistemos neturėtų sudaryti tokių galimybių.
Aišku, kadangi, jeigu Visata kam nors ir paklūsta, tai žmogiškajai logikai ir buitinėms analogijoms.


a.t.sielis

Citata iš: TinSoldier  birželio 27, 2017, 14:43:48Aišku, kadangi, jeigu Visata kam nors ir paklūsta, tai žmogiškajai logikai ir buitinėms analogijoms.
Palaukite, o mokslas ne žmogiška logika kuriamas? Skaičiuoti tai reikia, 2+2=4 ir t.t.:) Jeigu mokslas nesitiki loginiu protu pažinti visatos, tai kam iš viso tuo užsiima?

Kai pateiki loginį argumentą, pasirodo, kad jis blogas, nes loginis :D

vytra

#20
birželio 27, 2017, 14:53:09 Redagavimas: birželio 27, 2017, 14:57:03 by vytra
Citata iš: TinSoldier  birželio 27, 2017, 14:43:48.. jeigu Visata kam nors ir paklūsta, tai žmogiškąjai logikai ir buitinėms analogijoms.
- kur čia labai jau esminis skirtumas? sukurti PC, sukurti AI, sukurti reprodukuojantį robotą, sukurti atmosferą Marse, sukurti dirbtinę žvaigždę Saulę, sukurti vieną galaktiką, sukurti visą Visatą?

p.s.
.. o dabar iš kito požiūrio taško: atsirado Visata, atsirado galaktikos, atsirado Saulė, atsirado atmosfera, atsirado robotai, atsirado AI, atsirado PC. Primena filmą iš "kito galo".. Gal taip ir yra, jei laiko tėkmė sruvena atgal.

 Bet ką tai reiškia? Tai įmanoma tik dualizme, t.y. buvo sukurta, kai laikas tekėjo pirmyn!


:)

a.t.sielis

Man toks įspūdis susidaro, kad rimto atsakymo nėra, oponentai patrolina ir viskas. Evoliucionizmas kaip minties srovė nieko neturi.

vytra

Citata iš: a.t.sielis  birželio 27, 2017, 14:58:29Man toks įspūdis susidaro, kad rimto atsakymo nėra, oponentai patrolina ir viskas.
- jeigu tamsta šiandien, šiame forume tikitės išspręsti visas būties problemas, tai taip, tik "ptrobina"..

CitataEvoliucionizmas, kaip minties srovė, nieko neturi.
- "evoliucija", kaip dėsningumų analizė, yra mokslo šaka, turinti savus dėsnius. Problema kyla tik dėl "savaiminės evoliucijos", kurios nieks nevaldo, niekas nedirba, kuri vyksta savaime. Panašiai kaip sultonui - sriuba ant stalo atsiranda savaime!

:(

Mekabciel

#23
birželio 27, 2017, 15:13:30 Redagavimas: birželio 27, 2017, 15:23:03 by Mekabciel
Jei neįškraipius faktų, tai mes visada liksime prie tokios labai paprastos ir apibrėžtos tiesos.
Kas yra tiesa? -+-+-+-+-+-+-+-? Tai yra tiesa? Tai kūryba yra - 10110111001110011?

Reik apibrėžt kas tiesa ir ar tiki jėgomis, kurių jokiais materialiais įrankiais žmogus negeba užčiuopti?
Ar tiki tokiais dalykais, ar manai kad viskas ką mes tiriame, galima su materialiais įrankiais ištirti? Kaip ištirti tą nieką iš kurio atsiranda dalelės? Ir kas tas niekas iš kurio atsiranda dalelės? Visą laiką atsitrenksi į sieną, ir negalėsi ištirti to, kaip kažkas gimsta materialioje realybėje...

Jei tiesa yra tai ką žmogus gali su daiktu ištyrinėti, tai realybė yra tik programa, matrica, nes daiktas visą laiką yra apibrėžtas. Nebent turėsi kažkokį ateivių pagamintą kintantį įrankį, kuris keičiasi nesuvokiamais principais ir su juo tirsi pasaulį... Bet tai neįmanoma sukurti tokio įrankio jei netiki į neabpibrėžtumą... Ir šiaip visą laiką įrankis bus apibrėžtas nes tai jau išdava. Vienintelis kas gali būt neapibrėžtas tai tik pats žmogus - AŠ. O tai reiškia, kad yra antgamtiškumas ir visiškas reliatyvumas...

Šiaip, kiek mes susitarsime reliatyvumo tiek ir turėsime... :) O dabar, dėsniai, parabolės...  dėl to ir magijos realios nėra... nes viskas yra suskaičiuota, nėra dvasinės kūrybos... :D 

"Du gramai minčių apie ląsteles, du gramai, apsisukti keturis kartus, žiubsnelis svogūno, dar Tėve mūsų..." Ir turėtų materializuotis - žmogus... :D




vytra

Citata iš: Mekabciel  birželio 27, 2017, 15:13:30Kas yra tiesa? Tai yra tiesa? Tai kūryba yra?
- "tiesa" yra n sąlygų patenkinimas n'matėje logikoje. Gal ne visi suprato: tiesa n'matėje logikoje nėra tiesa (n+1)'matėje logikoje. Kas yra daugiamatė logika, galite paieškoti patys.


Citata"Du gramai minčių apie ląsteles, du gramai, apsisukti keturis kartus, žiubsnelis svogūno, dar Tėve mūsų..." Ir turėtų materializuotis - žmogus.
- taip, jei pateikti mano mėgstamą PC analogiją, tai "kibirkštis jungiklyje" ir išsivysto Windows-10. Ar tai reiškia, kad nėra kurybos? Taip, jei nemoki programuoti, su Windows-10 nebent forumus terši. Ne, jei moki programuoti, su Windows-10 gali sukurti LINUX-11.

:)

TinSoldier

Citata iš: a.t.sielis  birželio 27, 2017, 14:45:38Palaukite, o mokslas ne žmogiška logika kuriamas?
Mokslas nėra aklai priklausomas nuo logikos ir nėra toks pririštas prie žmogiškojo mąstymo klaidų. Mokslui apibūdinti labiau tiktų žodis "racionalus", o ne "logiškas". Kvantinėje fizikoje, pavyzdžiui, pilna dalykų, kurie mums atrodo nelogiški. Bet jie yra.

Citata iš: a.t.sielis  birželio 27, 2017, 14:45:38Kai pateiki loginį argumentą, pasirodo, kad jis blogas, nes loginis
Jis blogas, nes jis šūdo vertas.

Panašus sugrubintas argumentas:

Žmogus yra sudėtinga sistema. Žmogus gimė iš moters reprodukcinės sistemos. Windowsai taip pat yra sudėtinga sistema. Išvada: Windowsus gimdymo palatoje pagimdė moteris.

Tokia išvada yra absurdiška ir juokinga. Todėl, kad galime patikrinti, jog ji neteisinga.  Nors tavo "argumento" atveju, naudojama ne dedukcija, o indukcija, samprotavimas išlieka toks pat idiotiškas ir absurdiškas. Tik, kadangi tavo išvadų patikrinti negalima, gali apsimetinėti, kad jos nors kiek nors validžios. Nors tokios nėra.

Mažiausiai, ką galėjai pasiimti iš mokslo atskleistų dalykų, tai, jog kas tinka vienai sistemai, gali visiškai netikti kitai. Ir daryti tokius naivius, vaikiškus tapatinimus, kalbant apie dar nepažinią sritį - šaipymasis iš savęs.

a.t.sielis

#26
birželio 27, 2017, 15:58:17 Redagavimas: birželio 27, 2017, 16:09:05 by a.t.sielis
Citata iš: TinSoldier  birželio 27, 2017, 15:39:17Žmogus yra sudėtinga sistema. Žmogus gimė iš moters reprodukcinės sistemos. Windowsai taip pat yra sudėtinga sistema. Išvada: Windowsus gimdymo palatoje pagimdė moteris.
Pažiūrėkim, kur čia problemos tavo kontrargumente.

Savo argumente mes neteigiame, kad gyvybę sukūrė Bill Gates, arba kad Windowsus sukūrė gyvybės kūrėjas. Taigi, tavo šaržavimas visiškai nelogiškas.

Buvo kalbama yra apie tai, kad funkciškai labai sudėtingą sistemą, kiek akivaizdžiai žinome, kuria tik protas (pavyzdys, programuotojas ir operacinė sistema). Vadinasi, logiška daryti prielaidą, kad nuo tam tikro sudėtingumo lygio, sistemos reikalingos proto.

Tavo kontrargumentas būtų panašus į tokį: Windowsai įrašyti į instaliacinį CD fabrike. Windowsai yra sudėtinga sistema. Žmogus irgi yra sudėtinga sistema. Išvada: žmogų į instaliacinį CD įrašė fabrike.

Visiškai ignoruoji ir išmeti iš savo palyginimo bet kokius loginius ryšius tarp sistemos konstruotojo ir sistemos, be to sumaišai egzistavimo terpes. Todėl pas tave ir gaunasi absurdas, kažkokia beleberda.

Moteris nėra vaiko sistemos konstruotojas. Fabrikas, gaminantis instaliacinius cd, irgi nėra windows sistemos konstruotojas.

CitataMokslas nėra ... nėra toks pririštas prie žmogiškojo mąstymo klaidų.
Jeigu mokslą daro žmonės, mokslininkai, neįsivaizduoju, kaip gali apeiti žmogiškojo mąstymo klaidas. Klysta mokslininkai = klysta mokslas. O mokslininkai žmonės, ir jie klysta.

Linas Esu

#27
liepos 05, 2017, 20:55:11 Redagavimas: liepos 05, 2017, 21:04:42 by Linas Esu
KAIP MANOTE , kokią reišmę šis sprendimas turės Turkijos ateities kartoms , kurios mokysis kreacionizmo teorijos APART evoliucijos teorijos ?

vytra

Citata iš: Linas Esu  liepos 05, 2017, 20:55:11KAIP MANOTE, kokią reišmę tai turės Turkijos ateities kartoms?
- pasikartosiu: kreacionizmas reiškia tik tiek, kad Jūs privalote kurti. Jūsų gyvenimas yra tik pareiga, o ne malo numas.

Ačiū.

Linas Esu

#29
liepos 05, 2017, 21:18:18 Redagavimas: liepos 05, 2017, 21:24:21 by Linas Esu
Manau kad žmonės paprasčiausiai bukės . Kadangi egzistuoja , tokios doktrinios , kaip " viską sukūrė dievas " . Sąmonės uždaromos belangėje iš kurios ištrūkti labai sunku .

Paprasčiau kalbant , vaikui sunku suvokti kas tiesa ir kaip ją atrasti , protas atviras visoms idėjoms . Todėl toks dogmatiškas religinis kreacionizmo požiūris , prievartauja vaiko pasaulėžiūrą .




Jeigu dar šiame amžiuje , vakarų valstybėjė UK , yra religinių mokylų , kurios mokina . Sūrus vanduo nesimaišo su geriamu vandeniu , todėl mes ant stalo turime geriamą vandenį . Ši idėja yra daugiau negu absurdiška . Tarp kitko studentai , kurie regiami šiame video yra būsimi specialistai . Medicinos srityje ar pan .


Užduosiu klausimų .

1. Kas iš jūsų eitų pas daktarą , pasiryžtų operuojamas . Jeigu apžiūros metu , speicialistas užsimintų apie tai , kad sūrus vanduo nesimaišo su geriamu ? ? ?

2. Kiek iš jūsų užduotų klausimų daktarui ( chirurgui ) tiesiog išeitų iš  kabineto ir paliktų šią problemą spręsti kitiems  ?

Aukštyn