Tikimybė, kad mūsų gyvenimas – kompiuterinė simuliacija, siekia 20–50 proc.

Pradėjo NSO666, rugsėjo 14, 2016, 17:14:04

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

NSO666

Tikimybę, kad žmonija gyvena kompiuterinėje simuliacijoje (kaip filme „Matrica"), JAV bankas „Bank of America Merrill Lynch" vertina 20-50 proc., rašo naujienų portalas „Business Insider", cituojantis banko analitikų parengtą ataskaitą.

„Visai tikėtina, kad plėtojantis dirbtiniam intelektui, virtualiai realybei ir skaičiavimo pajėgumams ateities civilizacijos nusprendė sumodeliuoti savo protėvių gyvenimą", - rašoma dokumente.

Savo pamąstymuose banko ekspertai remiasi „Tesla" steigėjo ir vadovo Elono Musko, JAV astrofiziko ir mokslo populiarintojo Neilo deGrasse Tysono ir švedų filosofo, Oksfordo universiteto profesoriaus Nicko Bostromo pasisakymais. Taip pat pažymima, kad 3D modeliavimo technologijos tampa tokios tikroviškos, kad jų veikime vienu metu gali dalyvauti milijonai žmonių. „Bank of America Merrill Lynch" nepaaiškina, kokį poveikį jo prognozės gali padaryti priimamiems investiciniams sprendimams, rašto „Business Insider". Tačiau banko analitikai mini daugybę faktų, rodančių virtualios realybės prietaisų pažangą. Pavyzdžiui, 2015 metais dirbtinis intelektas pirmą kartą vaizdus sugebėjo atpažinti tiksliau nei žmogus, o pirmojo papildytosios realybės žaidimo „Pokemon Go" žaidėjų skaičius jau viršija 50 mln. žmonių. Prognozuojama, kad iki 2022 metų pasaulio virtualios, papildytos ir mišrios realybės prietaisų rinkos vertė padidės iki 150 mlrd. JAV dolerių.

Saltinis 15min.lt

Ka jus manote apie tai ,man labai realu ,kad net taip ir gali but ,jog uz mus tikrai yra simtus,tukstancius,gal net milijonus kartu protingesniu butybiu ir mes esame lyg ju ekspermentas...

kiskis

Manome kad jamam sita darba,analitiko, pezi nesamones ir gauni uz tai alga nebloga. Kaip tai susija su babkiu darimu (kuo bankas turetu uzsiimt mano naiviu isitikinimu), darau prielaida: gal toliau jie prasys musu ainiu is tikro gyvenimo dapiest nuliu prie ju saskaitu :), ar isradines budus kaip pasistuksensti i ju(ainiu modeliuotoju) monitorius ir pasiprasyt ,kad anie susimyletu ir kad isleistu i tikra gyvenima :D (modeliuotoju :D ). Bet itariu , kad tuo neuzsibaigs, tikrame protinguju ainiu gyvenime, jie (isleistieji is modelio) iskart turetu pajust, kazkoki netikrumo skoni ir greit suskaiciuot tikimybe mazdaug 90% , kad ir anas gyvenimas netikras, o sumodeliuotas dar tobulesnes skaiciavimo technikos ir dar protingesniu ainiu ainiu ir tt. Darom isvada, kad bankininkai gyvena dauuuuug geriau negu mums atrodo (su tikimybe 99.99%).

kiskis

O istikruju, tai mes gyvenam milzinisko Juru Eserio uzpakalyj (mano vertinimais: su tikimybe nuo 0% iki 100%), ka bando kruopsciai nuslepti nuo musu analitikai (nuo zodzio analas) protingiausieji is musu, kad nekiltu panika ir neuzvaldytu pasidavimo nuotaikos. Kodel uzpalalyj, o todel , kad daug kas ten gyvena, o kodel Eserio, o todel , kad seip jau cia Didele paslaptis...

Mekabciel

Citata iš: kiskis  rugsėjo 15, 2016, 11:14:49O istikruju, tai mes gyvenam milzinisko Juru Eserio uzpakalyj...  ...kodel Eserio, o todel , kad seip jau cia Didele paslaptis...
Pagavo mus Gyvenimo Zuvis ir gyvename del to dabar anam gale.  :/

TinSoldier

#4
rugsėjo 15, 2016, 11:36:37 Redagavimas: rugsėjo 15, 2016, 11:39:13 by TinSoldier
Aišku, tokios spėlionės apie kompiuterines simuliacijas yra visiškai nepagrįstos, orinės ir remiasi iš esmės vien tik tikėjimu.
Kiski, tu visiškai teisus su savo sarkazmu.

Bet šitie analitikai ir pan., kalbėdami apie nepagrįstus, fantastinius ir orinius tikėjimus, bent jau nepradeda metafiziškai kontaktuoti su savosios "matricos" kūrėjais, formuoti kažkokio jų "pažinimo", statyti šventyklų jiems ir kurti garbinimo ritualų bei aiškinti, kaip po mirties vyks perėjimas iš kompiuterinės simuliacijos į "programuotojų" pasaulį.

Bet vis tiek - šitie analitikai, savo tikėjimą galimybėmis išreiškę procentaliai, susilaukia tavo pajuokos, o tikintieji dabartinių religijų dievais  - jau nebe.

Kodėl?
Jeigu ir neatsakysi, tai bent turi puikią progą pažvelgti į situaciją ateistų akimis. Taip, kaip tau absurdiškai atrodo visų šitų analitikų pezalionės, lygiai taip pat absurdiškai ir nepagrįstai ateistams atrodo religijos.

Ppats teisingiausias atsakymas į klausimą, ar mes gyvenam simuliacijoj, yra: velnias žino.
Tas pats atsakymas kol kas galioja bet kokiam klausimui apie Visatos kilmę. Visi kitokie atsakymai - tik fantazijos.

O, kaip sakė Markas Tvenas: Tiesa yra keistesnė už fikciją. Fikcija yra priklausoma nuo galimybių, o tiesa ne. (čia ganėtinai perfrazavau, turbūt)

Kol įrodymų neturim, nifiga nieko vis tiek neatspėsim.

klajunas

Tai pavardink kuo tu tiki kaip tikrove, o mes pasijuoksim...  ;D

TinSoldier

#6
rugsėjo 15, 2016, 13:01:00 Redagavimas: rugsėjo 15, 2016, 13:02:46 by TinSoldier
Citata iš: klajunas  rugsėjo 15, 2016, 12:41:45Tai pavardink kuo tu tiki kaip tikrove, o mes pasijuoksim...  ;D
Nelabai supratau klausimo.
Tikiuosi, nenori, kad čia dabar vardinčiau absoliučiai viską, ką laikau tiesa: pvz, kokie fermentai dalyvauja virkšinime, arba, kad organizmuose per kartas vyksta mutacijos ir t.t. ir pan.

tikiu (nežinau, ar tai geriausias žodis) dalykais, kurie turi svarius įrodymus.
Bet nei vienas iš jų (nei visų jų visuma) nenusako visko apie tikrovę. Tai kaip aš galiu pasakyti kokia tikrove tikiu, kai nežinau, tos abstrakčios tikrovės.

Bet ir esu visiškai patenkintas gyvedamas toje laikinoje ar amžinoje nežinomybėje, nekeisdamas jos tikėjimais į kompiuterines simuliacijas, į dievus ar kokius ateivių eksperimentus.*

Aš nežinau apie tikrovę. Nežinot ir nė vienas iš jūsų.
Jeigu tai tau juokinga, tebunie :)


* Reikia atskirti ir tai, kad atsakymų ieškojimas, svarstymas, galvojimas, apmąstymas, tyrimai ir t.t. ir pan. nėra lygu tikėjimui. Gali analizuoti, svarstyti, tirti ir tikrinti įvairias galimybes, prie jų neprisirišdamas (ką mokslas ir turėtų daryti).

klajunas

Galiu duoti pavyzdį iš kvantinės mechanikos, kad būtų aiškiau ką turiu galvoje ir ką sako mokslas, o  užbėgant į priekį mokslas sako, kad nėra jokios apibrėžtos tikrovės. Sakykim, kad tai tik kvantiniame lygmenyje, bet iš kvantų sudaryta visa realybė.

Gal teko girdėti tokį terminą kaip "expectation value", kuris reiškia kažką panašaus į "vidutinė reikšmė". Taigi kvantinėje mechanikoje visi stebimieji dydžiai apibrėžiami kaip vidutinės reikšmės, kurios gaunamos atlikus milijoną stebimojo dydžio matavimų (ar kažkas panašaus) ir tada iš šių milijono matavimų išvedamas matematinis vidurkis, kuris laikomas matavimo reikšme. Taip kad šiame pasaulyje nieko apibrėžtai negalima pasakyti: vietos, laiko, proceso eigos, viskas yra tik matematinėmis operacijomis gauta tikimybė, arba kaip įprasta sakyti tikimybės amplitudė ir tikimybės tankis.

Tas pats vyksta ir akies tinklainės receptoriuje. Tai kas su matavimu receptoriuje padaroma, tas paveiksliukas, kuris gaunamas yra melas. Akių kūnas ir akių pasaulis meluoja. Tai yra akių ir smegenų fantazija ir matrica.

Mekabciel

#8
rugsėjo 15, 2016, 14:10:28 Redagavimas: rugsėjo 15, 2016, 14:55:48 by Mekabciel
Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 15, 2016, 13:01:00* Reikia atskirti ir tai, kad atsakymų ieškojimas, svarstymas, galvojimas, apmąstymas, tyrimai ir t.t. ir pan. nėra lygu tikėjimui. Gali analizuoti, svarstyti, tirti ir tikrinti įvairias galimybes, prie jų neprisirišdamas (ką mokslas ir turėtų daryti).
Bet juk Edisonas kurdamas lempute tikejo ja. Kitaip butu nesukures jos.
Daryt = Būt. Būt = Gyvent. Vargu ar galima kažką atlikti be tikėjimo. Nes tikėjimas tai kuras.
Pvz darbe davė nuobodžią užduotį daryt ir nenori tu jos daryt. Jei prie jos neprisirišiu, nesuteiksiu jai prasmės, kaip ją atliksiu - niekaip. Dėl to išmastai, kad užduotis yra prasminga, ji mane atves į geresnę būseną, būtį ir t.t. Žodžiu ieškai motyvų.

Neprisiristi kogero reiktu prie rezultato, bet kad atlikti pati procesa, tyrima, vargu ar imanoma neitraukiant savo savybiu. Juk net ir darai, kazka kad geriau save pazinti. Tai kuo geriau isitrauksi i procesa, tuo daugiau saves atskleisi.

Mes tokie netikintys, kogero del to, kad nieko nedarome. O nedarome nes netikime. Zodziu nuosaly stovime ir stebime abstrakcija (nuo formos). Beformiai tokie. :)



kiskis

#9
rugsėjo 15, 2016, 14:55:57 Redagavimas: rugsėjo 15, 2016, 20:29:26 by kiskis
Citata iš: klajunas  rugsėjo 15, 2016, 12:41:45Tai pavardink kuo tu tiki kaip tikrove, o mes pasijuoksim...  ;D
Tikiu i Dieva Visatos kureja, ir netikiu analitikais (mazgajobais, nes nekaltos jaunos(nesusiraukslejusios) smegenis mazdaug savo forma panasios i uzpakali).
patikslinsiu, paskaiciau zodziu karus ir del viso pikto patikslinu, kad neturejau omeni niekieno smegenu, o tik zodzio analitikas kilme.


Nežinukas

Citata iš: NSO666  rugsėjo 14, 2016, 17:14:04Prognozuojama, kad iki 2022 metų pasaulio virtualios, papildytos ir mišrios realybės prietaisų rinkos vertė padidės iki 150 mlrd. JAV dolerių.
(...)
Ka jus manote apie tai ,man labai realu ,kad net taip ir gali but ,jog uz mus tikrai yra simtus,tukstancius,gal net milijonus kartu protingesniu butybiu ir mes esame lyg ju ekspermentas...
Pats laikas investuoti. Akmens amžius pasibaigė ne todėl, kad baigėsi akmenys. Naftos amžius baigsis anksčiau, nei pasibaigs nafta.

Metas investuoti!

Aukštyn