Galintys daugiau nei kiti

Pradėjo Benamis, balandžio 22, 2015, 15:55:04

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Ar galima matyti pasitelkus klausą, valgyti stiklą, geležį, dantimis patraukti traukinį arba visiškai nemiegoti? Turbūt dauguma atsakytų - galima, jeigu tai yra fantastinio filmo scenarijus. Tačiau tokie dalykai egzistuoja ir realybėje. Kai kurie žmonės geba daugiau nei kiti. Dovana tai ar prakeiksmas - atsakyti gali tik jie patys.

Ypatingas ryšys su skaičiais

Britas Danielʼius Tammetʼas - autizmu sergantis eruditas. Nuo pat mažens jis turi mąstymo ir bendravimo sutrikimų, tačiau su skaičiais sutaria puikiai. D. Tammetʼas visus skaičius iki 10 000 mato kaip asmenybes. Kiekvienas jų turi skirtingą formą, spalvą ir kelia skirtingus jausmus. Pavyzdžiui, skaičius 289 vyrui atrodo itin bjaurus, o 333 vertas susižavėjimo. Vienas gražiausių skaičių - konstanta pi (π). Pastarajai britas netgi nutapė paveikslą - taip, kaip ją mato. Toks išskirtinis skaičių regėjimas suteikia galimybę įsiminti milžiniškas jų sekas ir mintinai atlikti neįtikėtinus skaičiavimus. D. Tammetʼui priklauso Europos rekordas: britas gebėjo per 5 val. įsiminti ir atkartoti 22 514 skaitmenų, einančių po π kablelio. Be to, šis eruditas neįtikėtinai greitai ir lengvai mokosi užsienio kalbų. Danielʼius moka anglų, prancūzų, vokiečių, ispanų, suomių, rumunų, estų, islandų, valų, esperanto ir net lietuvių kalbas. Islandiškai jis išmoko kalbėti vos per savaitę!

Ausimis matantis berniukas

Benʼas Underwoodʼas regėjimą prarado būdamas trejų metukų. Mažyliui susirgus vėžiu, teko pašalinti abi akis. Nepaisant to, šiandien jaunuolis žaidžia krepšinį, važinėja dviračiu ir gyvena normalų gyvenimą, jeigu tik regėjimą ausimis galima vadinti normaliu reiškiniu… B. Underwoodʼas išmoko orientuotis aplinkoje naudodamas echolokaciją. Visiškai taip pat, kaip tai daro šikšnosparniai ir delfinai. Vaikščiodamas vaikinas nuolatos burna skleidžia tam tikrą garsą, kuris padeda pagal atsimušantį aidą matyti supančią aplinką. Benʼas - vienintelis pasaulyje žmogus, turintis tokį gebėjimą. Einant pasivaikščioti po miestą jam nereikia lydinčio žmogaus, neregio lazdelės ar šuns vedlio.

Lankstusis guminukas

Penkių Gineso rekordų turėtojas Danielʼius Browningʼas Smithʼas dažniausiai vadinamas guminiu berniuku arba bekauliu žmogumi. Matant, ką jis geba išdarinėti su savo kūnu, iš tiesų sunku patikėti, kad jo kūnas nėra guminis. D. B. Smithʼas laikomas lanksčiausiu pasaulio žmogumi. Jis geba pralįsti pro teniso raketę, o rankas ir kojas susukti taip, kad atrodo, jog jos susipins į mazgą. Vaikino gebėjimai atsiskleidė dar vaikystėje. Jo tėvai prisimena, kaip sūnus stebino gebėjimu iššokti iš dviaukštės lovos viršutiniojo gulto ir grakščiai nusileisti ant grindų kaip katė. Tačiau iki paauglystės apie ypatingą Danielʼiaus lankstumą žinojo tik šeimos nariai ir geriausi draugai. Vėliau jaunuolis pradėjo rengti pasirodymus gatvėse. Greitai apie bekaulį žmogų pasklido žinia, ir jis imtas kviesti į populiarias pokalbių laidas, prisijungti prie cirko trupių bei vaidinti filmuose ir reklamose.

Ponas visavalgis

1950 m. gimęs prancūzas Michelʼas Lotito žinomas „Monsieur Mangetout" pravarde, kuri reiškia „Ponas, valgantis viską". Ši pravardė puikiai atspindėjo jo talentą, kuris atsiskleidė dar vaikystėje. M. Lotito valgė vinius, dviračius ir net lėktuvus! 1959-1997 m. Michelʼas suvalgė net 9 tonas metalo. Kiti jo mėgstami skanėstai: žemė, smėlis, stiklas, mediena ir t. t. Keisčiausia, kad toks maistas nesužalojo prancūzo vidaus organų, neužkimšo žarnyno ir net nesukėlė apsinuodijimo. Anot gydytojų, vyras gebėjo suvirškinti tokius daiktus dėl to, kad turėjo neįprastai storas skrandžio ir žarnų sieneles, o jo skrandžio sultys veikė kur kas stipriau nei kitų žmonių. Tam, kad neįprastą maistą nuryti būtų lengviau, M. Lotito pietus užgerdavo dideliu kiekiu vandens arba mineralinio aliejaus. Šis vyras per dieną suvalgydavo apie kilogramą metalo. Taigi visą lėktuvą sudorojo per dvejus metus. Keistuolis paragavo net Eifelio bokšto! Kad ir kaip būtų keista, suvalgius kelis bananus ar porą kietai virtų kiaušinių, M. Lotito kankindavo virškinimo negalavimai. 2007 m. vyras mirė. Tačiau medikai teigė, kad jo mirties priežastis visiškai nesusijusi su neįprastų daiktų valgymu.

Geležiniai dantys

2007 m. rugpjūčio 30 d. Kvala Lumpūro (Malaizija) gyventojai ir svečiai, apsilankę traukinių stotyje, neteko amo. Ant bėgių priešais 297 tonas sveriantį keleivinį traukinį sėdėjo žmogus. Į dantis jis įsikando grandinę, kurios kitas galas buvo pririštas prie traukinio ir iš visų jėgų sunkiai, bet užtikrintai patraukė transporto priemonę beveik tris metrus į priekį. Apgaulė? Tikrai ne - užregistruotas rekordas. Indas Rathakrishnanʼas Velu garsėja kaip geležinių dantų savininkas, jais gebantis patraukti arba pakelti neįtikėtiną svorį. Iš tiesų jo dantys iš pažiūros niekuo nesiskiria nuo kitų. Vienas vietos valdžios atstovų, stebėjęs rekordą, juokavo, kad nežinia, kokią dantų pastą naudoja R. Velu, tačiau akivaizdu, kad ji daro stebuklus. Iš tiesų nepaprastą galią pavaizdavęs vyras nesiima jokių specialių priemonių. Jis yra vegetaras, nuo jaunystės praktikuoja jogą ir meditaciją. Būdamas 14 m. išmoko sukoncentruoti visą kūno galią norima linkme. Kaip pats teigė, to jį išmokė vienas Indijos guru, kurio vardo neatskleidė.

Vyras magnetas

79 m. Malaizijos gyventojas Liewʼas Thowʼas Linʼas pamena, kaip sužinojo apie savo neįprastą talentą. „Atsitiktinai perskaičiau straipsnį apie Taivane gyvenančią šeimą, kurios visų narių kūnai traukia metalą kaip magnetas. Juokais nusprendžiau išbandyti tai su savo kūnu. Pasiėmiau kelis metalinius daiktus ir priglaudžiau prie pilvo. Buvau sukrėstas, kai, paleidus juos, jie liko kyboti tarsi būtų priklijuoti!" L. T. Linʼas taip stipriai traukia metalą, kad gali išlaikyti ne tik porą šaukštų ar didesnį kūjį, bet netgi patempti automobilį, pririštą grandine, kurios kitas galas pritvirtintas prie metalinės plokštės, tvirtai prilimpančios prie galiūno pilvo. Tokį gebėjimą turi ir trys jo sūnūs bei du vaikaičiai.

Nemiegantis žmogus

70-metį perkopęs vietnamietis Thai Ngocʼas teigia, kad jį jau 41 m. kankina nemiga. Vyras visiškai negeba sudėti bluosto. Viskas prasidėjo 1973 m., kai vietnamietis persirgo karštlige. Iki tol vyras neturėjo jokių miego sutrikimų. Tačiau T. Ngocʼas teigia nejaučiąs jokių negalavimų. Gerą sveikatos būklę patvirtina ir tyrimai. Medikai nerado jokių negalavimų, išskyrus šiek tiek sutrikusią kepenų veiklą. Puikią sveikatą liudija ir vyro veikla. Thai iki šiol prižiūri savo 5 ha fermą, rūpinasi gyvuliais, augalais ir dar padeda sūnums. T. Ngocʼas geba vienu metu panešti du 50 kg trąšų maišus - po vieną kiekvienoje rankoje. Nešti tenka netrumpai - kelias nuo namų iki fermos driekiasi net 4 km. Be to, vyras gebėjo iškasti du didelius tvenkinius ir užveisti juos žuvimis. Vientamietis juokauja: „Šis darbas man kainavo tris bemiegius mėnesius, tačiau ką daugiau veikti, kai negaliu užmigti?"

„Išversti" akis

Brazilas Claudio Pinto nė iš tolo neprimena stebuklingų galių turintį veikėją. Aukštas, stambus pusamžis vyras taip pat nemano tokių turįs. Tačiau šis brazilas nuo devynerių metų geba akių obuolius „išversti" į išorę taip, kad jie būtų išsikišę net 4 cm! Atrodo kraupiai, tačiau Claudio teigia nejaučiantis jokio skausmo. Anot medikų, „išversti" akių obuolius galima įtempus tam tikras kraujagysles ir nervus, tačiau tai gali sukelti nemalonių pojūčių. Tačiau gydytojai niekada nematė žmogaus, galinčio akių obuolius „išversti" tiek daug kaip C. Pinto. Nepaisant to, ištyrę brazilo akis, okulistai nerado nieko neįprasto. Pats Claudio džiaugiasi turįs tokį gebėjimą ir jį vadina Dievo dovana, kuri padeda uždirbti pinigus.

Ledo žmogus

Dauguma olandų garsėja meile tulpėms ir dviračiams, tačiau retas gali pasigirti glaudžiu santykiu su šalčiu. Tik ne Wimʼas Hofʼas… Jis ne tik nebijo šalčio, bet ir tituluojamas ledo žmogumi. Šiam olandui priklauso net devyni Gineso rekordai. Prieš porą metų Honkonge W. Hofʼas lediniame vandenyje išbuvo 1 val. 50 min. Taip jam pavyko pagerinti savo rekordą 6 min. Taip pat šis žmogus basomis įveikė 21 km poliaračio teritorijoje, leidosi nuo Everesto vien su trumpakelnėmis, plaukiojo po ledu užšalusiame vandenyje be jokios specialios aprangos ir kt. Kaip W. Hofʼas nesušąla? Anot vyro, jam padeda stipri valia ir laki vaizduotė. Būdamas šaltyje Wimʼas įsivaizduoja, kad jo galvoje veikia visam kūnui šilumą teikianti krosnelė. „Svarbu daug treniruotis ir gebėti susikoncentruoti," - teigia olandas. Susidraugauti su šalčiu jas pavyko sulaukus 17 m. Mokslininkai tai laiko fenomenu. Ištyrę garsųjį olandą, jie pastebėjo, kad vyro organizmas geba kontroliuoti streso hormonų kiekį, kuris išsiskiria patiriant didelį šaltį. Todėl, palyginti su įprastais žmonėmis, W. Hofʼo kūno temperatūra šaltyje nukrinta daug mažiau.

Įdomu

Pasak astrologų, kiekvienas Zodiako ženklas turi įgimtų magiškų gebėjimų, kurie leidžia jam atsiskleisti kokioje nors gyvenimo srityje geriau nei kiti.

Avinai geba daiktus įkrauti gera arba bloga energija, todėl gali tapti puikiais kerėtojais, kuriančiais talismanus. Dėl stiprios energetikos lengviau pildosi ir jų svajonės. Be to, šio ženklo atstovams pavyksta iššifruoti slaptą informaciją vien pažiūrėjus į žmogaus nuotrauką.

Jaučiai geba pritraukti pinigusnet neįdėdami didelių pastangų. Jiems puikiai sekasi kopti karjeros laiptais, sukurti sėkmingą verslą, pelningai investuoti ir kt.

Dvyniai skleidžia ypatingas vibracijas, kurios padeda įtikinti žmones ir jais manipuliuoti. Svarbu šių jėgų nenaudoti blogiems tikslams, antraip jos atsigręš prieš jus pačius.

Vėžiai pasižymi stipria intuicija, todėl puikiai numato ateitį ir geba apsisaugoti nuo tykančių pavojų.

Liūtai skleidžia meilės kerus, todėl gali pavergti bet kurio patikusio žmogaus širdį. Priversdami savimi žavėtis, šio ženklo atstovai taip pat gali paskatinti aplinkinius pritarti jų planams.

Mergelėms sekasi loterijose, ypač atspėti reikiamus skaičius arba jų kombinaciją, net jeigu į tai žiūrima kaip į žaidimą.

Svarstyklės geba įkrauti daiktus įvairia energija. Taip pat jaučia stiprų ryšį su gamta ir perpranta paslaptingus jos reiškinius.

Skorpionai geba atspėti ateitį. Be to, skleidžia stiprią energiją, kuri saugo namus nuo blogio.

Šauliai moka atsidurti tinkamoje vietoje tinkamu metu. Taip pat skleidžia gydančią energiją.

Ožiaragiai gali tapti puikiais chiromantais, tarologais arba numerologais. Svarbu neignoruoti savo gebėjimų, dažniau domėtis magija ir būti arčiau gamtos.

Vandeniai - puikūs patarėjai, kurie intuityviai žino, kuris sprendimas geriausias.

Žuvys geba pašalinti iš žmonių, namų arba daiktų blogą energiją.

priekavos.lt

Aukštyn