Romoje pristatytas rankraščio fragmentas, kuriame kalbama apie Jėzaus „žmoną“

Pradėjo RoxiO, rugsėjo 23, 2012, 12:09:02

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

tadasas99

@paragraf 78  butu tokia vieta visos religijos sugriutu, as butent tai tau ir bandau aiskinti, kad zmones eidami i baznycia butent tokios vietos ir iesko, o ten taspats bardakas kaip ir kasdienybeje, tuomet koks tikslas, manau siandiena jokio, belieka pasikliauti pazadu kad snd vaikstau i baznycia tam kad po mirties butu geriau, nu cia pan kaip skestanciam siaudas.

elteide

Citata iš: tadasas99  balandžio 09, 2017, 06:56:55@paragraf 78  butu tokia vieta visos religijos sugriutu, as butent tai tau ir bandau aiskinti, kad zmones eidami i baznycia butent tokios vietos ir iesko, o ten taspats bardakas kaip ir kasdienybeje, tuomet koks tikslas, manau siandiena jokio, belieka pasikliauti pazadu kad snd vaikstau i baznycia tam kad po mirties butu geriau, nu cia pan kaip skestanciam siaudas.
eini juk ne pas kunigą o į Dievo namus, susitikt su Juo...o kunigas žmogus , tik kad turi tam tikras pareigas , teises patarnuoti atėjusiam

elteide

#17
balandžio 09, 2017, 13:39:08 Redagavimas: balandžio 09, 2017, 14:03:12 by elteide
Citata iš: tadasas99  balandžio 08, 2017, 20:05:38Atsakineji kaip kompiuteris.
 Mano klausimas buvo tame kad pagal krikscionybe, kiekvienas krikscionis santykiauti gali po santuokos, jei negali priimti santuokos sekramento o lytiniai santykiai pateisinami tik po santuokos tuomet logiska isvada kad iki santuokos negalima, jei santuoka negalima tai ir santykiai negalimi, ar ne taip?
 Jei taip tai tavo abkstesnis aiskinimas tolygus pasakymui kad "iskastrosim ir daryk ka nori"
 
 Toliau klausimas tesesi nuodemingos kunigystes klausimu, kaip siuo klausimu pasisako krikscionybe? Kazkaip man tureti toki pati kaip as nuodeminga religini vedli nelb, tada gal kaimynas ar draugelis geriau, zn kad neivienas neesame be nuodemes, bet sekti noretusi paskui didesni, zinanti kaip sunku atsispirti pagundoms, tai daranti ir to pacio mane  pamokinti, o db as matau tik tuscias kalbas
aš suprantu, kad popiežius ar kardinolai, žinodami žmogaus kūnišką silpnumą, suteikė galimybę sau ir kunigams šansą žiauriai neprisivirt košės ,nepareikalavę iš jų priesaikos -skaistybės įžado....maždaug kas sugebės susilaikys, o kas nea , tai mažiau nusidės ...nes kiek žinau, dievui duotas įžadas rimtas dalykas , nes neįvykdytas yra nuodėmė , bet ir išieškomas VISADA , na o nuodėmes atleidžiamos , aišku, už jas irgi gauni per galvą , bet gal ne taip skaudžiai ......jei klystu pataisykit :)
VIEŠPATS įsakė: 3 'Kai žmogus padaro įžadą[i1] VIEŠPAČIUI ar priesaika įsipareigoja įvykdyti pažadą,[i2] savo žodžio nelaužys. Jis įvykdys visa, kas išėjo iš jo burnos.

paragraf 78

Citata iš: tadasas99  balandžio 09, 2017, 06:56:55@paragraf 78  butu tokia vieta visos religijos sugriutu, as butent tai tau ir bandau aiskinti, kad zmones eidami i baznycia butent tokios vietos ir iesko, o ten taspats bardakas kaip ir kasdienybeje, tuomet koks tikslas, manau siandiena jokio, belieka pasikliauti pazadu kad snd vaikstau i baznycia tam kad po mirties butu geriau, nu cia pan kaip skestanciam siaudas.
Tai aš tau ir sakau, kad žmonės yra žmonės, kur jie yra ten ir problemos :)
Dabar žinoma paėmei ir suabsoliutinai, kad va čia problemos, tačiau ar tikrai visur taip blogai? Pvz. pas benediktinus vienuolyne buvau, tokia ramybė, kad nesinori iš ten išvažiuoti, buvau pas save kaime bažnyčioje , tai norisi dingt greičiau, nes choras pjauna grybą, o kunigas pachmielnas.
Na o jei į bažnyčią vaikštai kad po mirties būtų geriau, tada sorry, tiki kažkokiais prietarais, nes ne nuo to ar bažnyčioje buvai, priklausys anapyusybė :)


cs

O kas bus su tais, kurie visada tikėjo kitu išsigelbėjimu: kad yra reinkarnacija. Yra toks posakis: "melas visada iškyla į paviršių", tas ir įvyko.

paragraf 78

Citata iš: cs  balandžio 10, 2017, 16:34:50O kas bus su tais, kurie visada tikėjo kitu išsigelbėjimu: kad yra reinkarnacija. Yra toks posakis: "melas visada iškyla į paviršių", tas ir įvyko.
O kas su jais turėtų būti?

tadasas99

Nu ok, gal as buves tik tokiose kaip taviske kaimo baznycia, tada tokiu ne viena yra, kodel jas laiko, kodel pachmielingiems kunigams leidzia tokius kaip as susidarineti tokia kaip mano nuomone apie baznycia?
 (P.s. Jei pameni as paciai religijos idejei beveik pritarciau, man tik zmogiskasis faktorius stipriai kliuva, gal cia priezastis)

paragraf 78

Citata iš: tadasas99  balandžio 11, 2017, 21:03:33Nu ok, gal as buves tik tokiose kaip taviske kaimo baznycia, tada tokiu ne viena yra, kodel jas laiko, kodel pachmielingiems kunigams leidzia tokius kaip as susidarineti tokia kaip mano nuomone apie baznycia?
 (P.s. Jei pameni as paciai religijos idejei beveik pritarciau, man tik zmogiskasis faktorius stipriai kliuva, gal cia priezastis)
Man tokiais atvejais kyla klausimas: Ar žmogus dėl kunigo ar dėl dievo eina į bažnyčią (šventyklą ir t.t.)?
Jei dėl kunigo ar žmonių tada išties svarbu kokie anie yra, o jei dėl Dievo, tai koks skirtumas koks tas kunigas?
Pirmuoju atveju mūsų puikybė pasireiškianti per nuteisimą, antruoju atveju sakyčiau gyvenimas malonėje. (čia taip supaprastintai tariant).
Va prisiminiau, kaip šv. Pranciškus Asyžietis, viename kaimelyje užtiko prasigėrusį piktą kunigą. Ką Pranciškus padarė? Jis įsakė visiems savo broliams eiti pas šitą kunigą išpažinties ir pastarasis tapo jų dvasios tėvu. Ko gero tik beprotis ar šventasis taip sumąstytų, bet istorija gera :)

tadasas99

Teisinga butu eiti i baznycia del dievo ar del kunigo?
 O tavo istorija gera, bet nepilna, t.y. Zmones klausys ir ims i galva ka turi pasakyti atgailaujantis nusidejelis, bet nesinori klausyti kuomet kalba piknaudziaujantis ir nesigailintis

paragraf 78

Tai tu ir neklausyk, kad jau esi šventasis kuris nuodėmių nedaro :)
RKB sako: bažnyčia yra šventa ir nuodėminga. Šventa nes sukurta Dievo, nuodėminga nes ją sudaro nusidėjėliai.
Aš pats sakau: jei bažnyčioje būtų vieni šventieji tai pirmas iš jos dingčiau nes su tokia bažnyčia kažkas ne taip.
Man asmeniškai jokio skirtumo koks ten kunigas šventas darantis nesąmones, nes jei dėl kažkieno nesąmonių kažkur jeturėtume eiti, tai beliktų užsikalti langus ir niekur nekišti nosies iš namų. bet mes jau gerokai nusiofftopinome

Aukštyn