Magijos subtilybės ir įvairovė: kokiu principu veikia magija ir ritualai

Pradėjo .L.U.T.H.O.R., spalio 12, 2017, 22:38:26

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

.L.U.T.H.O.R.

Magai, raganiai, burtininkai ir šiaip nebijantys pareikšt nuomonę( :) ). Kokie pastebėjimai, mintys, apie naują straipsnį anomalijoje  Magijos subtilybės ir įvairovė: kokiu principu veikia magija ir ritualai?

vytra

Citata iš: Legionas  spalio 12, 2017, 22:38:26ir šiaip nebijantys pareikšt nuomonę?
- stipriai gilioje senovėje, magija reiškė tik elementarų mokslą, beje dabar vėl KTU ruošia ""magistrus"..

p.s.
.. kame problema? kodėl Kristus rekomendavo nesinaudoti senąja magija? Atsakymas toks pat, kodėl "ms" nerekomenduoja vis dar veikiančia DOS nesinaudoti..

:)

.L.U.T.H.O.R.

#2
spalio 12, 2017, 23:10:23 Redagavimas: spalio 13, 2017, 00:03:32 by Legionas
@vytra suprantu, kad norisi nuomonę išreikšti visais klausimais, bet gal bent į temą galėtum? ;) Paskutinis žodinis įspėjimas :)

.L.U.T.H.O.R.

#3
spalio 14, 2017, 02:43:40 Redagavimas: spalio 14, 2017, 02:48:45 by Legionas
Mano mintys:

Nors su kai kuriais teiginiais straipsnyje ir galima sutikti, pats straipsnis labai jau trumpas ir neišsamus, panašu kad autorė rašė apie tai kur ją nešė mintys. Tema " Magijos subtilybės ir įvairovė ", bet nei tų subtilybių, nei tos įvairovės straipsnyje matyti. Paminima ritualinė magija, tada peršokama prie magijos skirstymo į juodą ir baltą (darbą su angelais ir demonais), užsimenama apie pranašavimą, bei pavardinamos įvairios -mantijas ir užbaigiama keletu minčių apie piktavalius magus, bei pačią magiją.

Anomalija redaktorius tikriausiai bandė pagerinti padėtį parašant "kokiu principu veikia magija ir ritualai" (originaliame straipsnyje šitos dalies nėra), bet nemanau, kad tai labai gelbėja, vien dėl to kad pateikta informacija subjektyvi ir turinti argumentacijos klaidų.

Užmetus akį į kitus autorės straipsnius jos blog'e, atrodo lyg ir gaudosi tame ką rašo, bet šitas straipsnis...Tikriausiai skubėjo rašyti :)

Aukštyn