Targeted individuals: tikrovė ar išsigalvojimas

Pradėjo San IL, rugpjūčio 22, 2017, 02:07:26

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

elteide

Citata iš: Benamis  rugsėjo 23, 2017, 13:01:47Demesio: ieskomas moderatorius anomalija.lt forumui su medicinos psichiatrijos issilavinimu. Oficialiai skelbiu, kad uzleidziu savo vieta, jeigu toks atsirastu.
kažkada prašėsi Visažinis, kuris kiek supratau yra psichologas ar pan.:)

klajunas

Informacija apie Facebook kuriamą smegenų kompiuterio sąsają (SKS).

Dugan is a former DARPA executive. She also worked for Google's advanced projects division. Now, Dugan has finally released information about the work B8 has been doing. The highlights and video of the event are below (this story is developing):

  • Facebook is working to develop a brain-computer interface that will, in the future, allow individuals to communicate with other people without speaking. Ultimately, they hope to develop a technology that allows individuals to "speak" using nothing but their thoughts--unconstrained by time or distance.
  • They want to create "category defining products" that are "social" first, products that allow us to form more human connections and, in the end, unite the digital world of the internet with the physical world and the human mind.
  • Dugan notes that the brain produces about 1 terabyte per a second. However, through speech, we can only transmit information to others at about 100 bytes per a second. Facebook wants to get all of the information that is transmitted to our speech center out of the "brain" and into the world (to allow us to get it to others at will).
  • For their beginning work, they hope to allow all humans to "type" and "click" through our brains in order to interact with our technology. For example, people with ALS could type--not with eye blinks--but with their thoughts. Thus, they wish to "decode speech" and allow all individuals to communicate using our brain waves.
  • Initially, their goal is to allow people to type 5 times faster than people can type on a smartphone straight from their brain. This means that they are developing technologies that can "read" the human brain in order to transmit this information.
  • Next, they will work to allow people to "type" a staggering 100 words a minute using their thoughts. That's far, far faster than most humans can type on a computer. The average person types between 38 and 40 words per minute.
  • They have developed actuators that allow people to "hear" through their skin.Ultimately, with Facebook's technology, humans can "feel" words.
  • Eventually, they want to allow people to think something and send the thought to someone's skin. Additionally, they will allow people to think something in one language and have a person receive the thought in an entirely different language.

Šaltinis:
https://futurism.com/facebook-just-released-details-on-their-brain-computer-interface-heres-the-main-points/

San IL

Taip... kol neuroscience mokslas dar yra kūdikio lygmens, ničnieko nenutuokia apie tai, kaip veikia žmogaus smegenys - programišius Markas Zuckerbergas jau sėkmingai įlitavo USB jungtį į žmogaus smegenis. Tokie ir panašūs pasisakymai.

 Ačiū @pilkasai už palaikymą.


 O dėl forumo atsakomybės kalbėjau labai rimtai. Šaltinių rasti sunku, tačiau akademinė bendruomenė  jau nepirmus metus kalba apie neigiamą įtaką sveiktai tokio pobūžio svetainių sergantiesiems psichiniais sutrikimais.

 Todėl ir pradėjau apie tai kalbėti, natūraliai rūpindamasis visuomenės sveikata. Iš tikrųjų - turi būti priežiūra, tai sveikatos moksluose vadinama medicininė prevencija.

 Jeigu jums rūpi visuomenės sveikata - negalima šitaip atsimuilinti ir juokauti - tai yra svarbu, nuo sveikatos problemų neesame apsaugotas nei vienas. Todėl kokiu nors būdu iš tikrųjų reikia tuo rūpintis ir negalima turintiems sutrikimų asmenims skatinti psichozės. Tas turėtų įeiti į lygiai tą patį sveikatos švietimą, kaip ir mokinukų mokinimas naudotis prezervatyvais - dar mokykloje.

 Šis forumas aptarinėja tikrai įdomias temas - skaitau nemažai, ne visur turiu kompetencijos pasireikšti. Turėti žmogų administracijoje, kuris gaudytųsi apie psichikos sutrikimus ir galėtų šiek tiek padėti vykdyti minėtas prevencines užduotis, vardan visuomenės sveikatos ir gerovės - mano pasiūlymas gal ir įnovatoriškas, tačiau šiaip jau, labai aktualus ir vertas pasvarstyti.

 Asmeniškai, jei aš būčiau tokios didelės svetainės administratoriumi, tokį žmogų tikrai įdarbinčiau.

 Na o kas liečia mano administruojamą forumą ufologija.lt - jeigu,  mano kompetencija leistų tai pamatyti ir ten vyktų panašūs dalykai, tikrai juos uždrausčiau, vien dėl bendrų visuomenės sveikatos prevencijos motyvų. Deja ten tai ne vyksta, o kas eilinį kartą prikišinėja inkognito - klysta, nes pats rankose laikiau jo pirminės grandies psichiatro konsultacijos išrašą, kuriame deja jokių diagnozių parašyta nebuvo. Taip, kad jeigu nežinote - patys nemalkite š.

klajunas

Biohackers are turning to the black market for BRAIN implants: Risky surgery could allow humans to become mind readers

A pair of wealthy Americans are looking for brain implants on the black market that will allow them to communicate with each other using the power of thought. That's according to presidential candidate Zoltan Istvan who believe that in a few decades, we could all be plugged into an AI 'matrix'

'This is the beginning of the hive mind, where everyone is interconnected to one another.'

Skaityti daugiau: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3550033/Biohackers-turning-black-market-BRAIN-implants-Risky-surgery-allow-humans-mind-readers.html#ixzz4tfWoa3XU

elteide

nesuprantu, kaip implantas galėtų transliuoti žmogaus mintis,nes mintys juk ne radijo bangos , ne garsas...dar niekas gerai nesuvokia kas yra mintys ..

vytra

Citata iš: elteide  rugsėjo 25, 2017, 12:06:05nesuprantu, kaip implantas galėtų transliuoti žmogaus mintis, nes mintys juk ne radijo bangos, ne garsas.. dar niekas gerai nesuvokia kas yra mintys ..
- tačiau dauguma mintis išreiškia "neištartais žodžiais", arba bent jau moka tai daryti. Žodžius perduoti itin paprasta, jei surasti kurioje ten smegenų vietoje jie yra..

:(

TinSoldier

#51
rugsėjo 25, 2017, 13:22:44 Redagavimas: rugsėjo 25, 2017, 13:24:57 by TinSoldier
Citata iš: elteide  rugsėjo 25, 2017, 12:06:05nesuprantu, kaip implantas galėtų transliuoti žmogaus mintis,nes mintys juk ne radijo bangos , ne garsas...dar niekas gerai nesuvokia kas yra mintys ..
Mintys yra neuronų elektrinio aktyvumo ir tarpusavio ryšių pasekmė. Mokslas jau pakankamai gerai suvokia, kas yra mintys (moksline, o ne filosofine prasme). Be šito suvokimo neegzistuotų ir pažangūs galūnių protezai, kuriuos galima valdyti mintimis.

Generuojant elektros srovės impulsus, kurie paveikia neuronus, galima į smegenis perduoti ir mintis. Tai ne tik įmanoma, bet ir yra realiai, ekspermentiškai įgyvendinta.

Bet tokia technologija vis dar yra kūdikystės stadijoje. Dabartinės priemonės vis dar yra griozdiškos, nepatogios ir labai, labai, labai ribotos. Dar labai toli iki to, apie ką kalba klajunas.

klajunas

#52
rugsėjo 25, 2017, 13:45:36 Redagavimas: rugsėjo 25, 2017, 14:44:39 by klajunas
Tiems, kas tokias temas pirmą kartą girdi siūlau pasiskaityti straipsnį, kuriame aprašomas realus mokslinis eksperimentas;

Brain-to-text: decoding spoken phrases from phone representation in the brain (Smegenys į tekstą: šnekos frazių iššifravimas iš garsų reprezentacijų smegenyse)

Nuoroda:
Brain-to-text

Santrauka

„Ilgai spekuliuota ar įmanomas bendravimas tarp žmonių ir mašinų naudojant vien neuronų aktyvumą susijusį su natūralia kalba. Per pastaruosius dešimtmečius tyrimai leido padaryti išvadą, kad įmanoma atpažinti izoliuotus kalbos aspektus iš neuronų signalų, tokius kaip garsinės savybės, fonemos arba vienas iš kelių izoliuotų žodžių. Tačiau iki šiol buvo neįveikiamas iššūkis dekoduoti natūralios kalbos seką iš neuroninio substrato, susijusio su kalbos apdorojimu. Čia mes pirmą kartą parodome, kad ištisinė šnekos seka gali būti dekoduota į žodžius iš intrakranialinių elektrokortikografinių (ECoG) įrašų. Konkrečiai mes įdiegėme sistemą, kurią vadiname „smegenys į tekstą" (brain-to-text), kuri modeliuoja atskirus garsus, naudoja metodus iš automatinio šnekos atpažinimo (ASR) ir smegenų aktyvumą šnekėjimo metu transformuoja į atitinkamą tekstinę reprezentaciją. Mūsų rezultatai demonstruoja, kad mūsų sistema gali pasiekti 25 % žodžių klaidų lygį ir mažiau nei 50 % garsų klaidų lygį."

Čia iššifruojamas išorinis kalbėjimas, bet jis nuo minčių skiriasi tik skirtinga lokalizacija, o prinicipas lieka tas pats.

Taip pat tiems ką domina siūlau pasiskaityti J. Delgado "Physical control of the mind" (1969), 3 kartos psichotroninkos pradininko klasikinį veikalą. Čia surinkti įdomiausi skyriai.

Nuoroda:
Physical control of the mind: Toward a psychicivilzed society

Apie Delgado: https://en.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Manuel_Rodriguez_Delgado

a.t.sielis

Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 25, 2017, 13:22:44Mintys yra neuronų elektrinio aktyvumo ir tarpusavio ryšių pasekmė.
Iš kur žinai? Kaip nustatyta, kad yra kaip tik taip, o ne atvirkščiai?

TinSoldier

Citata iš: a.t.sielis  rugsėjo 25, 2017, 15:01:08Iš kur žinai? Kaip nustatyta, kad yra kaip tik taip, o ne atvirkščiai?

Kaip jau rašiau, kalbu apie mokslinę, o ne filosofinę prasmę.

Bet kuriuo atveju, eksperimento metu išoriniais el. impulsais yra pavykę sukelti mintis.
Tu kontroliuojamomis eksperimentinėmis sąlygomis savo mintimis suaktyvink el. impulsus išoriniame objekte (svetimose smegenyse ar dar kur nors), tuomet ir galėsim lygiaverčiai pakalbėti, kas čia ką sukelia :)

elteide

na bet ką tarkim kokią dainą niuniuoju , neperskaitytų :)

vytra

#56
rugsėjo 25, 2017, 15:44:54 Redagavimas: rugsėjo 25, 2017, 15:52:52 by vytra
Citata iš: elteide  rugsėjo 25, 2017, 15:33:22na bet ką tarkim kokią dainą niuniuoju, neperskaitytų?
- šiandieninė padėtis su mokslo finansavimu (kaip ir kitu) tapo kritinė, nes kažkaip visi užsikrėtė "mokesčių pinigų taupymu". Tai kvaila interpretacija protingo pradinio reikalavimo: "resursų tausojimo". Pinigai nėra resursai, pinigus tiesiog būtina išleisti (investuoti), globalus pinigų taupymas visada veda į globalią krizę (gal toks sąmokslas?).

Taigi:

a) visų projektų iniciatoriai privalo kurti neįtikėtinas pasakas (kitaip negaus pinigų).

b) smegenų veiklos tyrimas, paremtas elektriniais impulsais, tas pats kaip CPU tyrimas matuojant zonų temperatūrą.

c) matematinis dirbtinis intelektas tėra adaptyvi statistinė programėlė.

Išvada: kažkurioje zonoje egzistuoja "kalbos generacija", kurią įmanoma aptikti, tačiau generacijos šaltinis nėra elektrinis. Elektriniai impulsai tėra procesų pašalinis efektas (kaip pašalinis efektas CPU yra skirtingų zonų temperatūrų kitimas nuo vykdomos programos).

Pastaba: neuronas nėra elektroninio trigerio analogas, neuronas yra kvantinio serverio analogas, taip paaiškinama, kodėl neuronai susijungę "kaip pakliuvo", kodėl pašalinus dalį neuronų, neuronų serverių internetas nežlunga. Jei kas nežino, tai pašalinus dalį serverių internete, internetas persikonfigūruoja ir veikia toliau, serverių sujungimo keliai yra atsitiktiniai ir praktiškai neturi reikšmės.


:(

TinSoldier

#57
rugsėjo 25, 2017, 15:50:33 Redagavimas: rugsėjo 25, 2017, 15:52:15 by TinSoldier
Citata iš: elteide  rugsėjo 25, 2017, 15:33:22na bet ką tarkim kokią dainą niuniuoju , neperskaitytų :)
Kol kas ne, bet tik laiko klausimas, kada perskaitys :)
Pavyzdžiui, štai kokius vaizdus programinė įranga atkuria pagal smegenų aktyvumą:

https://youtu.be/1_yaQTR3KHI?t=101

Kairėje originalus žmogaus matomas vaizdas, dešinėje - pagal smegenų aktyvumą kompiuterio atkurtas vaizdas.

Bet esmė, kad dabartiniai mintis skaitantys aparatai turi turėti minčių atitikmenų duomenų bazę, su kuria galėtų lyginti smegenų aktyvumą. Tai yra, jeigu tu pagalvojai apie katę, šią mintį atitinkantis smegenų aktyvumas įrašomas į duomenų bazę. Ir, kai antrą kartą pagalvosi apie katę, įranga gali atpažinti šitą aktyvumą ir taip perskaityti mintį.

Bet žmonių mintys ir neuronų ryšiai yra žiauriai individualūs ir sudėtingi. Kol kas jokia žinoma įranga neleidžia minčių skaityti tiesiog šiaip, bet kurio žmogaus. Kol kas :)

Bet iš principo, nėra jokios priežasties, kodėl kažkada ateityje turėtų nepavykti perskaityti to, kokią dainą niuniuoji.

vytra

#58
rugsėjo 25, 2017, 15:58:00 Redagavimas: rugsėjo 25, 2017, 16:00:42 by vytra
Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 25, 2017, 15:50:33Bet iš principo, nėra jokios priežasties, kodėl kažkada ateityje turėtų nepavykti perskaityti to, kokią dainą niuniuoji.
- matai, kiekvienas žmogus nuo gimimo, formuoja savo vidinį formatą, jis niekam kitam nežinomas. Todėl tikslus dekodavimas būtų panašus į užšifruoto pranešimo iššifravimą, kurio šifravimo raktas milijardų milijardai bitų.

Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 25, 2017, 15:50:33Bet žmonių mintys ir neuronų ryšiai yra žiauriai individualūs ir sudėtingi. Kol kas jokia žinoma įranga neleidžia minčių skaityti tiesiog šiaip, bet kurio žmogaus.
:(


klajunas

Tame ką aiškina kai kurie ekspertai daug netiesos. Imkime klausimą "kas yra mintis?", neįstatydami savo mąstymo į jokius rėmus ir dėžutės. Prieš gaunant atsakymą turi būti atsakytas bendresnis klausimas "kas yra tikrovė?". Tarkime tikrovė yra materija (plačiausia prasme), tokia, kuri savo pločiu prilygsta filosofiniam terminui "būtis". Iš to logiškai turėtų sekti atsakymas į pirmą klausimą - mintis yra materijos būsena. Sukonkretinant - tai galutinė informacijos apdorojimo stotelė. Mokslininkas turi išskaidyti "materijos" ir "būsenos" sąvokas minties konstrukte.

Kaip ši galutinė informacijos apdorojimo stotelė iššifruojama arba paveikiama paaiškina gerai žinoma elektrodinamikoje indukcijos sąvoka. Indukcija galima abipusė, t.y., jeigu ji įmanoma į vieną pusę, tai taip pat lengvai apsukama ir į kitą pusę. Sukelti mintį galima siųstuvo-imtuvo principu. Perskaityti mintį galima imtuvo-siųstuvo principu. Abiem atvejais pernaša vyksta per indukciją. Ar pernaša tiesioginė, ar per "šalutinį minties produktą" - nėra skirtumo.

@vytra kad neuronai sujungti kaip pakliuvo - esi neteisus. Kaip jie sujungti seniai išaiškinta. tik reikia žiūrėti ne tarpusavyje bet sistemoje receptorių plokštumos - neuronų plokštumos. Receptorių projekcija į žievę yra retinotopinis žemėlapis, tonotopinis žemėlapis, somatotopinis žemėlapis, muskulotopinis žemėlapis, kur kiekvienas receptorius atitinka konkrečius neuronus taškas į tašką principu. Apdorojimas vyksta tokių projekcijų būdu. Vadinasi kiekviena lokalizacija atitinka konkretų organą arba išorinį objektą. Bet šitaip žemėlapius galima uždėti tiesiai ant neuronų gaunant įvairių funkcijų fosfenus. Yra sensoriniai fosfenai, kognityviniai fosfenai ir pan.

Kognityvinė žievė šiek tiek sudėtingesnė, nes čia principas ne žemėlapis vienas prie vieno, bet asociacijų tinklas. Asociatyviniame tinkle žemėlapiai daug sudėtingesni. Tačiau jame taip pat lengvai galima indukuoti fosfenus, kurie įkrauti informaciniu turiniu priklausomai nuo lokalizacijos.

Jeigu mintis nesudaryta iš jokios fizikai žinomos materijos formos, vis tiek ji tėra gilesnė materija, kurios dar nepasiekėme, aišku jeigu netikėti sąmokslo teorijomis. Kas būtų, jeigu kokios nors grupuotės pasiekė ir sukūrė superginklą? Savaime suprantama technologija nenori dalintis.

O verslininkai ir mokslininkai vargsta su akmens amžiaus technologijomis.

Aukštyn