Gyvūnai neturi dvasios?

Pradėjo a.t.sielis, liepos 13, 2017, 17:42:36

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Vitus

Citata iš: a.t.sielis  liepos 14, 2017, 19:50:06Augalai taip pat. Net ir akmenys turi dvasią.
O tai kam reikėjo pradėti šią diskusiją, jei reikalas aiškus? :)
Nėra būdų kaip nors patikrinti, turi šuo Budos prigimtį ar ne. Atsakymas slypi kitame "pasaulyje", jį galima patirti, bet negalima išsiaiškinti "žodžių mūšyje"...
Nors tam tikra proto mankšta naudinga, hardware ne taip gretai rūdija ir softas atsinaujina :)

a.t.sielis

Na, matai, Vytautai, yra skirtumas tarp sąmoningos esybės ir automato. Automatas būtų kūrinys, materiali mašina, o sąmoninga esybė - Dievo dalelė. Dievas yra Sąmonė, o mažos sąmoningos esybės - mažos sąmonės.

Bet materialioje visatoje viskas vyksta taip: visų fiziniai ir protiniai kūnai yra materialios mašinos, kuriose sėdi kaip keleiviai sąmoningos esybės.

Kas nors gali sakyti: ne, dalis yra tuščiaviduriai automatai, ten nesėdi keleivis - sąmoninga esybė. Bet tai tik teiginys. Kiek žinoma iš dvasinių patirčių, visur yra sąmoningos esybės. Tai neateis per informacinius kanalus, tokius kaip švytuoklė, tam suprasti reikalinga tiesioginė dvasinė pagava, matymas.

Kai kurios tos mašinos gali būti kitų mašinų vaikai, bet realiai visose mašinose sėdi Absoliutaus Kūrėjo vaikai. Mašinų vaikai - mašinos, o Sąmonės vaikai - sąmoningos esybės.

T.y. pvz. mūsų vaikai nėra mūsų kūriniai, tai tiesiog replikuotos iš mūsų biologinės struktūros kitos biologinės struktūros. T.y. žemiškų tėvų - vaikų ryšys yra tik kūno ir kraujo plotmėje. "mašinų" plotmėje. Tėvai nesukūrė savo pačių sielos ir nesukūrė savo vaikų sielų. Ir tos, ir tos sielos ateina iš Dievo.

Citata iš: Vitus  liepos 14, 2017, 20:52:12O tai kam reikėjo pradėti šią diskusiją, jei reikalas aiškus? :)
Nebūtinai aiškus. Reikalas yra giliai apmąstytinas. Mes nematome, kaip visi turi dvasią, bet galime apie tai kažką nutuokti, išgirdę iš dvasinių šaltinių.

Vytautas

Citata iš: a.t.sielis  liepos 14, 2017, 21:02:58Tėvai nesukūrė savo pačių sielos ir nesukūrė savo vaikų sielų. Ir tos, ir tos sielos ateina iš Dievo.
"Kūrėjų dalelė" gali ateiti tik į kūrėjų tam specialiai sukurtą kūną. Bet jei kažkas klonavo kūną tai su kūrėjais jis neturi nieko bendro ir netinkamas naudojimui "kūrėjų dalelei" arba kitaip kūrėjų vaikui.  :)

O iš esmės tai taip. Tėvai kūrėjai mums sukūrė visą vaikų darželį žemės pavidale ir mes konkrečiai ateiname į sukurtą automobilį - kūną kad pažinti šią materiją. Kūrėjai patys tokios galimybės neturėjo ir neturi nes turi prižiūrėti šį "vaikų darželį" iš išorės t.y. nebūdami niekaip jame. Čia situacija kada mes patys pvz negalim sau atlikti širdies operacijos. Reikia būti išorėje objekto. Nors krikščionis kalba apie kažkokį vienį savimi apimanti viską. :)

Vitus

Citata iš: a.t.sielis  liepos 14, 2017, 21:02:58Nebūtinai aiškus. Reikalas yra giliai apmąstytinas. Mes nematome, kaip visi turi dvasią, bet galime apie tai kažką nutuokti, išgirdę iš dvasinių šaltinių.
Šiai minčiai nepritarsiu, nutuokimo šiuo atveju nepakanka.
Gali visą gyvenimą skaityti knygas, klausytis keliautojų pasakojimų ir mąstyti apie egzotinius vaisius - nuo to duriano skonis burnoje neatsiras. Bet užteks vieną kartą atsikąsti šio vaisiaus ir klausimų dėl jo skonio daugiau neliks. Ir jokie apmąstymai daugiau nebus reikalingi...

a.t.sielis

CitataGali visą gyvenimą skaityti knygas, klausytis keliautojų pasakojimų ir mąstyti apie egzotinius vaisius - nuo to duriano skonis burnoje neatsiras. Bet užteks vieną kartą atsikąsti šio vaisiaus ir klausimų dėl jo skonio daugiau neliks. Ir jokie apmąstymai daugiau nebus reikalingi...
Galiu pasakyti kaip man buvo. Iš pradžių perskaičiau apie sielą. Kažkoks supratimas susidarė prote.

Tada būdamas vienas miške savaitę kažką suvokiau apie sielą, kas, sakykim, giliau negu apmąstymai. "Atsikandau obuolio".

Be vieno nebūtų buvę kito.

Pirma turim nustoti mušti į materializmo būgną, tada atsiveria tam tikros galimybės.

Mekabciel

#35
liepos 14, 2017, 23:13:22 Redagavimas: liepos 14, 2017, 23:15:11 by Mekabciel
Neturi gyvūnai dvasios.

Bet:
Dvasia yra viskas.
Nekintanti statinė šviesa pildanti visą realybę - Dievas.

Rašoma/sakoma, kad akmuo, augalas ir gyvūnas neturi dvasios, o tik sielą(vitalinę energiją), bet dvasia šiuos lygius gali užpildyt žmogus, kiek jis Dvasios pats sukurs, atskleis tarp tokių pačių kaip jis

Diskusijos objektas ne gyvūnai, augalai ar akmenys. Su jais viskas sprendžiasi automatiškai(su konstanta problemų nėra). Diskusijos objektas, kodėl žmonės nejaučia dvasios?

a.t.sielis

Citata iš: Mekabciel  liepos 14, 2017, 23:13:22Diskusijos objektas, kodėl žmonės nejaučia dvasios?
Geras klausimas. Atsakymas pakankamai aiškus. Nesufleruosiu. :)

Mekabciel

#37
liepos 14, 2017, 23:26:28 Redagavimas: liepos 14, 2017, 23:33:03 by Mekabciel
:) Tai tada bent jau savo nuomonę pasakyk.


a.t.sielis

Kas žino, tie žino, o kas nežino, bet gali žinot, susikaups ir suvoks, o kas nežino ir negali žinoti - nenorės nieko girdėti.

Mekabciel

Na aš tai įgarsinsiu mintį, kad įgarsintai minčiai reik dar visatoje prasisukti, kad tie kurie gali susikaupti - susikauptų ir suvoktų. Nes kitaip vargu ar jiems bus dėl ko susikaupti ir ką suvokti, ką jau šnekėt apie tuos, kurie nežino ir negali žinot ir net nenori girdėti...

elteide

nes ji ne fizinė ir fiziniais instrumentais kaip uoslė, jutimas, rega tt nepajausi...

mantukslisxxx

Turi nes jie jaucia irgi

nuorytojaus

Citata iš: a.t.sielis  liepos 14, 2017, 13:47:24Tokiu būdu pavyzdys parodo, kad dvasinė esybė yra atskira ir autonomiška nuo fizinio kūno ir proto (smegenų, minčių, kalbos), fiziniam kūnui mirus, dvasinė esybė gyvena toliau.
Kam išvis reikėjo kurti tą "automobilį", jei manai kad ir be jo galima apsieiti?

a.t.sielis

Citata iš: nuorytojaus  birželio 20, 2018, 10:39:00Kam išvis reikėjo kurti tą "automobilį", jei manai kad ir be jo galima apsieiti?
Dėl tobulėjimo tikslų, kad gyvos esybės išreikštų savo netobulą aktyvumą, ir tame aktyvume jų sąmonė evoliucionuotų link tobulybės.

nuorytojaus

 Jei
 
Citatadvasinė esybė yra atskira ir
autonomiška nuo fizinio kūno ir proto   
tai kam jai reikalingas materialus kūnas, kad tobulėti materialiame pasaulyje o ne nuo materialių akių paslėptame pasaulyje.

p.s. gal yra atsakymas tavo poste prieš tai, bet aš jo "neikertu".

Aukštyn